A hosszabb Fao-nak kéne jobbnak lennie, nagyobb potenciállal rendelkeznie, egy hekis táblá(ha megjött volna időben a mag akkor a P0023 mellé ment volna, így csak a napra ujravetés miatt tudtuk berakni oda meg a rövidebb Pioneert választottuk a késöi(ápr. 25) vetés miatt)
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraeddig nekem is jól néz ki a Zephir és az Orpheus is, mindkettő lazított földbe került. A következő 2-3 hétbe kiderül mit tudnak mert igen csak melegek lesznek és csapadék nem nagyon várható.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólására2015-ben az egyik helyi gazdának egy 6 hektáros táblából 4 hektárt eldöntött a szél, DKC 4717-es hibrid volt. Aratáskor 95-100 q lejött hektáronként, tőle 400 méterre lévő 8 hektáros darabban a Pioneer nem hozott ennyit, pedig az nem dőlt meg és még jobb is az a föld.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraCsak KWS-t használunk,de olyan eltérések mutatkoznak tartó és léggyökerek kialakulásában 4 hibridnél a talajok különbözőségének függvényében hogy hihetetlen.
Válasz J.D. Borda #17133. hozzászólásáraNem ment, de ahol másodszor van kukorica, ott sehol sem ment, és csak ennél a fajtánál látni ezt a tünetet, sőt, táblán belül ahol pioneer hibriddel lett befejezve a vetés, mert elfogyott a mag, ott is rendesen áll a kukorica. Lehet gyengébb a gyökere a dekalbnak, nem tudom, mert szombaton volt egy nagyobb vihar, igen nagy széllel 40 mm esővel, az is közrejátszhatott.
Válasz szanberg #17131. hozzászólásáraAratás után majd a megfelelő tapasztalatokat levonjuk, de nagy csalódás volt látni, mert nagy reményeket fűztem hozzá.
Válasz szanberg #17131. hozzászólására4943 szerintem a legnagyobb számban eladott dkc mag.talán orszagos eladasban is is ott a topban azt szemétnek nevezni...hát... nekem is fele az.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTapasztaltam 4943-ast tavaly igaz nagyon jó időjárás volt hozzá és kicsit jobb földbe 15.4t lett 17-es vízzel. 5q 27-es kukorica elővetemény lumax gyomírtó. Nincs kapálás..
Válasz Apáé #17126. hozzászólásáraMert a szántás mit befolyásol a bogáron? Én örülök annak akinél még ilyen nix. De gondolj bele,ha pl. 6millát ràköltesz azt mind elfekszik?
Érdekes dolog történt, idén először úgy döntöttünk, kipróbáljuk a dekalbot, a DKC4943 hibridre esett a választás, egy 9 és 4 hektáros táblába lett elvetve, egyébként pioneer fajtákat szoktunk vetni, a vetésterület jó 75%-át most is azok teszik ki.
Ma voltam szétnézni, hát a DKC4943 rendesen meg van dőlve foltokban igen nagy arányban, a tábla szélén áll egyedül rendesen a kukorica, ahol P9903-mal lett befejezve a vetés, mert pótolni kellett a magot.
Mindkét táblában másodszor van kukorica, talajfertőtlenítőt nem kapott, de elég sok más táblában ugyanígy van ez, hogy másodszor jött kukorica, de a pioneer hibridek sziklaszilárdan állnak...
Kíváncsi leszek az aratásra, meg majd ha lesz időm, a táblákba is bemegyek, jobban szétnézek, ezt most így este 7kor láttam a felüljáróról, de majd jó lenne tudni a pontos okát a dolognak.
Más is tapasztalt fura dolgokat a DKC4943 esetében, esetleg más dekalb hibridek esetében?
Válasz Gatti #17111. hozzászólásáraÉppen végeztünk mi is.
Kollégának segítettem még szemet hordani.
Póló-rövidnadrág-papucs, 13°-ban, esőben kellemes volt ponyvázni, meg 2 órát sorban állni, mert amíg esett, nem ment az átvétel.
Válasz jihoon.kwon0318 #17090. hozzászólásáraVásárolni pl. tőlünk az ide beíró balfékaktől /piszí amerikánusan lúzerektől/ lehet, az "árképzésről" pedig annyit, hogy az eladónak most kapaszkodj meg- semmi szerepe nincs- az ár kialakításában /mások kialakítják a termelők "csendőrpertuba" elfogadják/. Az egészbe biztos van nagy biznyicc mert a feldolgozók gomba mód szaporodnak.
Válasz htivadar #17100. hozzászólásáraAz ismerősömnek volt talán 6-7 éve. 14 tonna felet termet. Maga mögöt hagyta a DKC és PIO-s fajtákat. Abban az egy évben volt neki, de máskor nem. Hogy miért döntött így, hogy nem lesz ES Sensor, azt nem tudom.
24900 hozzászólás
Válasz t.peti #17149. hozzászólásáraBánja a fene, ha olyan szemek lesznek mint egy kockacukor
Feltéve ha lesz némi csapadék.. bár talán most..
Válasz Sz_Pisti #17148. hozzászólásáraÉs ?
A hosszabb Fao-nak kéne jobbnak lennie, nagyobb potenciállal rendelkeznie, egy hekis táblá(ha megjött volna időben a mag akkor a P0023 mellé ment volna, így csak a napra ujravetés miatt tudtuk berakni oda meg a rövidebb Pioneert választottuk a késöi(ápr. 25) vetés miatt)
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraMondjuk a 2 között van vagy 50-60 FAO eltérés...
Válasz Gatti #17146. hozzászólásáraItt semmi eső nem volt hetek óta...
Berobban a meleg lesz baja a kukoricának...
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraeddig nekem is jól néz ki a Zephir és az Orpheus is, mindkettő lazított földbe került. A következő 2-3 hétbe kiderül mit tudnak mert igen csak melegek lesznek és csapadék nem nagyon várható.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraAz igénytelen P9415 18 soros csöveket nevel míg a mellé bevetett promóciós célból adott DKC5075 meg 14 soros csöveket.
Aratásig sok víz lefolyik még a Dunán, majd eldől a következő 1 hónapban hogy melyik hova alakul.
P9757 is jól néz ki, sokkal jobb mint a 9903 forgatás nélküliben.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraPk001-et!

Válasz agrárproletár #17136. hozzászólására2015-ben az egyik helyi gazdának egy 6 hektáros táblából 4 hektárt eldöntött a szél, DKC 4717-es hibrid volt. Aratáskor 95-100 q lejött hektáronként, tőle 400 méterre lévő 8 hektáros darabban a Pioneer nem hozott ennyit, pedig az nem dőlt meg és még jobb is az a föld.

Ez a kép 2015. július. 9-én készült.
Ez pedig 2015. július 11-én.
Válasz Apáé #17141. hozzászólásáraKukim mar kizatólag az es lesz iden repcém is több belőle.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraTéged is behálózott a monsanto?
Válasz Gepi #17139. hozzászólásárahát ha igénytelen vagy akkor vess te is piot...

Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraA DKC4943 egy igényes növény, nekem is volt de csak egyszer.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraA bogàrkàrtètel mèg lehet nem aktuàlis. Kèsőbb is fekhet'de talàn csak a vihar a vizes földben megnyomta.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraCsak KWS-t használunk,de olyan eltérések mutatkoznak tartó és léggyökerek kialakulásában 4 hibridnél a talajok különbözőségének függvényében hogy hihetetlen.
Válasz J.D. Borda #17133. hozzászólásáraNem ment, de ahol másodszor van kukorica, ott sehol sem ment, és csak ennél a fajtánál látni ezt a tünetet, sőt, táblán belül ahol pioneer hibriddel lett befejezve a vetés, mert elfogyott a mag, ott is rendesen áll a kukorica. Lehet gyengébb a gyökere a dekalbnak, nem tudom, mert szombaton volt egy nagyobb vihar, igen nagy széllel 40 mm esővel, az is közrejátszhatott.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraItt 3-4 csöveket hoz.

Nem tudom, mennyire adja vissza a kép, de élőben nagyon jól néz ki.
Válasz szanberg #17131. hozzászólásáraAratás után majd a megfelelő tapasztalatokat levonjuk, de nagy csalódás volt látni, mert nagy reményeket fűztem hozzá.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTuti ment normálisan fertőtlenitő hozzá? Megdőlni csak ugy semmi nem tud magától...
Válasz szanberg #17131. hozzászólására4943 szerintem a legnagyobb számban eladott dkc mag.talán orszagos eladasban is is ott a topban azt szemétnek nevezni...hát... nekem is fele az.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraMondtam már, hogy szeméttel nem foglalkozunk...
Válasz shazi #17129. hozzászólásáraPlusz force fertőtlenítő az fontos.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTapasztaltam 4943-ast tavaly igaz nagyon jó időjárás volt hozzá és kicsit jobb földbe 15.4t lett 17-es vízzel. 5q 27-es kukorica elővetemény lumax gyomírtó. Nincs kapálás..
Válasz .Richard. #17127. hozzászólásáraMondjuk a magot nem árt becsávázni,mert ahogy eladják az egy vicc.
Válasz Apáé #17126. hozzászólásáraMert a szántás mit befolyásol a bogáron? Én örülök annak akinél még ilyen nix. De gondolj bele,ha pl. 6millát ràköltesz azt mind elfekszik?
Válasz .Richard. #17125. hozzászólására7éve van egymás után kukoricám egy területen,sosem volt "fertötlenitve". (szántva van)
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraNagy bátorság kukoricázni fertőtlenítő nélkül.
Érdekes dolog történt, idén először úgy döntöttünk, kipróbáljuk a dekalbot, a DKC4943 hibridre esett a választás, egy 9 és 4 hektáros táblába lett elvetve, egyébként pioneer fajtákat szoktunk vetni, a vetésterület jó 75%-át most is azok teszik ki.
Ma voltam szétnézni, hát a DKC4943 rendesen meg van dőlve foltokban igen nagy arányban, a tábla szélén áll egyedül rendesen a kukorica, ahol P9903-mal lett befejezve a vetés, mert pótolni kellett a magot.
Mindkét táblában másodszor van kukorica, talajfertőtlenítőt nem kapott, de elég sok más táblában ugyanígy van ez, hogy másodszor jött kukorica, de a pioneer hibridek sziklaszilárdan állnak...
Kíváncsi leszek az aratásra, meg majd ha lesz időm, a táblákba is bemegyek, jobban szétnézek, ezt most így este 7kor láttam a felüljáróról, de majd jó lenne tudni a pontos okát a dolognak.
Más is tapasztalt fura dolgokat a DKC4943 esetében, esetleg más dekalb hibridek esetében?
https://agroforum.hu/agrarhirek/termenyarak/oteves-csucsra-dragult-a-kukorica/
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólására3 m fölött...
Válasz J.D. Borda #17118. hozzászólásáraSzárat megeszik a jószágok.
Válasz J.D. Borda #17118. hozzászólásárahát reméljük lesz az is
Válasz Gatti #17117. hozzászólásáraez asszhem a pioneer 9903
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólásáraSzár az lesz csak cső is legyen... jartam mar én is így...
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólásáraLesz szármaradvány bőven
Amúgy milyen fajta hogy ekkorára nőtt?
Tamaszto gyokertol cimerig 330cm (homok)
Válasz atisgyulai #17106. hozzászólásáraNekem is meg kell dőlnöm hozzá!
Válasz Gatti #17113. hozzászólásáraA legjobbkor!
mai szemle, hétvégén kapott 15mm-t, nagyon jól jött

Válasz Gatti #17111. hozzászólásáraÉppen végeztünk mi is.
Kollégának segítettem még szemet hordani.
Póló-rövidnadrág-papucs, 13°-ban, esőben kellemes volt ponyvázni, meg 2 órát sorban állni, mert amíg esett, nem ment az átvétel.
Válasz atisgyulai #17110. hozzászólásáraItt pár csepp, de nem is baj mert nem zavart be az aratásba. Hétvégén majd hátha kapunk mi is :)
Válasz Gatti #17109. hozzászólásáraTegnap kaptunk!
Itt a faluban 11mm.
Még nem jártam körbe, de remélem a földeken is volt ennyi.
Válasz atisgyulai #17106. hozzászólásáraEső kéne rà.
Válasz jihoon.kwon0318 #17090. hozzászólásáraVásárolni pl. tőlünk az ide beíró balfékaktől /piszí amerikánusan lúzerektől/ lehet, az "árképzésről" pedig annyit, hogy az eladónak most kapaszkodj meg- semmi szerepe nincs- az ár kialakításában /mások kialakítják a termelők "csendőrpertuba" elfogadják/. Az egészbe biztos van nagy biznyicc mert a feldolgozók gomba mód szaporodnak.
2019.04.20-án vetett kukorica kb. nyáron 25 mm eső esett rá, nálunk ilyen. Most vetettünk ilyen fajtát először, eddig jónak ígérkezik.

Jelenleg így néz ki, a megdőlt batangám:

És ilyen, madártávlatból:
Még egy részeges:
Már csak a disznóktól tartok kicsit (inkább nagyon).
Válasz Sk Laci #17103. hozzászólásáraValószínűleg a vize az eget verte.
Válasz Sk Laci #17103. hozzászólásáraKöszi az infót! Nekem most van elöszőr a kiváncsi leszek, hogy mit produkál majd.
Válasz htivadar #17100. hozzászólásáraAz ismerősömnek volt talán 6-7 éve. 14 tonna felet termet. Maga mögöt hagyta a DKC és PIO-s fajtákat. Abban az egy évben volt neki, de máskor nem. Hogy miért döntött így, hogy nem lesz ES Sensor, azt nem tudom.
Valaki tud friss árat?
Válasz htivadar #17100. hozzászólásáraBocy a kép nem akar feltöltődni..