:)):)) ja igen ezek mind befolyasolo tenyezok:)) foleg az utobbi de kicsit pontosobban a magakrol szeretnenk erdeklodni mivel nem tudom h mejkbol vessek tavasszal
"meghaladták a régiójukra jellemző termésátlagot (2. táblázat), amiben nyilvánvaló szerepe van az okszerű tápanyag-gazdákodásnak"
És a nyereséget is meghaladták? mert ugye az is sokat számít.
Így hogy a kukorica ára még mindig stagnál.
Rábeszélem a KFT-s ismerősöm, hogy legyen kedve kedvünk benevezni
Van egy olyan területem, ahol nem kell eső akkor is terem a kukorica.
Ráadásul az nem is nitrát érzékeny.
Ha véletlen kell akkor megöntözzük a felét és látni annak is költség növelő hatását. Biztos nem térül meg. (mondottam volt "a biztos,az hogy Móriczka mamája újsággal a kezében sz@rni megy mert olvasni nem tud").
Annyit megér, hogy bekerüljön a KFT neve a versenybe. Az enyém nem fontos. A díjat meg majd átveszi, aki ráér éppen akkor.
A szántás nélküli kukorica termelést felajánlottam a KITE-nek,hogy van egy darab földem Hajdúböszörmény határában.
Próbáljuk ki.
Nem akarta kipróbálni.
Egy kicsit más a mi földünk kötöttsége és a szerkezete.
A lópikulát,nézd a lényeget,a régiósátlaghoz képest mutatott eredményt,ami a másidik tábláján már az átlag alatt volt,de azért gratula neki,volt aki 40%-al tudott többet az átlagnál
Egy komoly kérdés itt e kis hazánkban mennyi volt a mért legnagyobb termés mennyiség kukibol amit hitelesitettek.Én Miko 19t-át látom ennyi lenne.Nálunk ujabban 3ha-in van ennyi átlagan több év átlagába.Szinte lassan nem lesz érdemes termelni.Buza is hozott annyit mint a kuki fele költséggel.A szotyi mag meg teljesen versenyképes.
Én azt tapasztaltam hogy a Fao-k között nincs nagy különbség,a 410 magasabb helyen 20-as volt,a 310es laposabb területen 24-25ös.Olyan,mintha csak a talaj vizellátottságán mulna a viztartalom.
Ahogy látom a vetőmagok árábol tükröződik a minőségük is legalábbis a két nagynál biztosan, a többiek között is vannak jók de azok is egy árban vannak a nagyokkal.
Ha nagy termés a cél akkor sajnos az árlista elejéröl kell választani.
Csak a "tavak" széleinél lett direkt szántásba vetve mert féltünk,hogy elsüllyed a kombinátoros traktor .Jött még rá június elején egy jó adag víz de addig így nézett ki.
Két hektáron volt 140 mázsa A harmadikon csak 30 körűl az nagyon homok volt és a gyom kiütötte Még így is csoda még 20 cm -se volt a szántása és a növényvédelem is el volt bas..va Egy juhász ismerősömé , ahogy esik úgy puffan sajnos sokan így vannak vele , pedig a jó talajmunka az már siker a termésben is megmutatja magát
kultivalaskor nincs alkalmam sozni de kora tavasszal szorni egy jo complexet kombinatorozaskor es veteskor ezekben az idoben tudnam kiszorni a szant mutragyat
Attól függ! Ezt neked kell eldöntened hogy mennyit szánsz rá! Te ismered a saját gazdaságodat, bír e még a föld annyival többet teremni, mint amennyivel többet alászórsz, és hogy a várható árak tekintetében, amelyet persze előre sohasem lehet tudni, megéri e.
Személy szerint ha elolvasod az előző hozzászólásaimat én nem teszek alá 500-800 kg -t. Csupán vetéskor a 200 kg péti vagy Amm. nitrát!
Szabolcsban vagyok, fő vonal a kukorica 30-40 hektár között általában.
Próbálunk olyan kukoricát vetni amelynek a tenyészideje az itteni körülmények határát feszegeti kb 410es FAO számig! Ez még normálisan beérik, 16-22 víz fok közöttire! De ha tennék alá még plusz műtrágyát sztem kitolnám a tenyészidejét és 3-5 vízfokkal vízesebb lenne a kuki. De ez csak az én véleményem! Aki most itt odarakta neki a műtrágyát sorközműveléskor kidobta a pénzét, egyszerűen nem volt rá eső jó ideig, és nem hasznosult a műtrágyája.
olvastam mar sok hoozaszolast es megoszlanal a dolgok . egyenlore 34 h gazdalkodom es szeretnem a termesmennyiseget novelni szerintetek megeri mindig 500-800 kg mutragyaval sozni?
Én lombtrágyáztam higdas traktorral egész évben a kukoricát,jól bírta az aszályt,pedig 80 ezer tővel vetettem!Voligóp káliumot,cinket,bórt,tavasszal czink-szulfátot tettem ki,107mázsa lett amit eddig arattam,igaz 23-24-es vizzel!
Válasz #9827. hozzászólásra
Nálam tavaly 8 t/ha átlagtermésem volt, idén csak 3,8 t/ha. Nekem tavaly bejött, idén ráfizettem. Úgyhogy az idén nem termett mindenkinél több mint tavaly. Igaz nem ugyan azok a hybridek és parcella.
azert a tavalyi termest ne keverd ossze az atlaggal mert tavaj atlagban kevesebb volt mindenkinek .e s mikor vetetted h 3.5 t lett? es mennyi mutragyaval milyen hejre?
24867 hozzászólás
es ezt a szep eredmenyt mennyi mutragyaval erted el?
Válasz #9870. hozzászólásra
4 q ammónium nitrát húzatáskor.
Válasz #9869. hozzászólásra
Bocs ez lemaradt: Hajdú, 30 Ak föld!
es mennyi mutragyaval erted el ezt a szep eredmenyt?
Válasz #9868. hozzászólásra
Nekünk idén a DKC 4590 Eminens jött be a legjobban! 110 q / ha nyersen!
:)):))
ja igen ezek mind befolyasolo tenyezok:)) foleg az utobbi de kicsit pontosobban a magakrol szeretnenk erdeklodni mivel nem tudom h mejkbol vessek tavasszal
Válasz #9866. hozzászólásra Amelyik kötött földbe volt vetve sok műtrágyával volt rá sok eső, és nem lopták el a ,,,,ok.

Moderálta: (3932) 2013-12-30 10:52:21
kinek mejk kuki mag valt be a legjobban?:D

"meghaladták a régiójukra jellemző termésátlagot (2. táblázat), amiben nyilvánvaló szerepe van az okszerű tápanyag-gazdákodásnak"

És a nyereséget is meghaladták? mert ugye az is sokat számít.
Így hogy a kukorica ára még mindig stagnál.
Rábeszélem a KFT-s ismerősöm, hogy legyen kedve kedvünk benevezni
Van egy olyan területem, ahol nem kell eső akkor is terem a kukorica.
Ráadásul az nem is nitrát érzékeny.
Ha véletlen kell akkor megöntözzük a felét és látni annak is költség növelő hatását. Biztos nem térül meg. (mondottam volt "a biztos,az hogy Móriczka mamája újsággal a kezében sz@rni megy mert olvasni nem tud").
Annyit megér, hogy bekerüljön a KFT neve a versenybe. Az enyém nem fontos. A díjat meg majd átveszi, aki ráér éppen akkor.
A szántás nélküli kukorica termelést felajánlottam a KITE-nek,hogy van egy darab földem Hajdúböszörmény határában.
Próbáljuk ki.
Nem akarta kipróbálni.
Egy kicsit más a mi földünk kötöttsége és a szerkezete.
Válasz #9863. hozzászólásra
Nem úgy van az!
Az apja győzte le a fiát!
Egyébként teljesen mindegy szép eredmény!Gratula nekik!
Válasz #9862. hozzászólásra
Én arra értettem, hogy a testvérét sikerült "legyőznie".
Válasz #9860. hozzászólásra
A lópikulát,nézd a lényeget,a régiósátlaghoz képest mutatott eredményt,ami a másidik tábláján már az átlag alatt volt,de azért gratula neki,volt aki 40%-al tudott többet az átlagnál
Egy komoly kérdés itt e kis hazánkban mennyi volt a mért legnagyobb termés mennyiség kukibol amit hitelesitettek.Én Miko 19t-át látom ennyi lenne.Nálunk ujabban 3ha-in van ennyi átlagan több év átlagába.Szinte lassan nem lesz érdemes termelni.Buza is hozott annyit mint a kuki fele költséggel.A szotyi mag meg teljesen versenyképes.

Válasz #9854. hozzászólásra

Feco fórumtársunk azért csak megmutatta, hogy ki az úr a portán!
Én azt tapasztaltam hogy a Fao-k között nincs nagy különbség,a 410 magasabb helyen 20-as volt,a 310es laposabb területen 24-25ös.Olyan,mintha csak a talaj vizellátottságán mulna a viztartalom.
Válasz #9857. hozzászólásra
A 9. táblázatban öntözöttet is ír.
Válasz #9856. hozzászólásra
Volt öntözött kategória is de ezek öntözési nélküli eredmények.
Bocs ha baromságot kérdezek
öntözés nélkül érték el?
Válasz #9854. hozzászólásra
Én bárkinek adnék a területeimből,egy verseny erejéig.Ha itt is jó eredményt érne el,bennünk gazdákban van a hiba.
Válasz #9851. hozzászólásra
LINK
Válasz #9850. hozzászólásra
Ahogy látom a vetőmagok árábol tükröződik a minőségük is legalábbis a két nagynál biztosan, a többiek között is vannak jók de azok is egy árban vannak a nagyokkal.
Ha nagy termés a cél akkor sajnos az árlista elejéröl kell választani.
Válasz #9851. hozzászólásra
Keresgélj a MKK oldalán és megtalálod.
Válasz #9844. hozzászólásra
Még nem tudjuk ki nyerte.
Válasz #9849. hozzászólásra
mi a favorit nálad?
Válasz #9848. hozzászólásra

%-át a fajtasor átlagának.
80
Válasz #9847. hozzászólásra
És az NS-ek,hozták az átlagot
Válasz #9846. hozzászólásra

Csak a "tavak" széleinél lett direkt szántásba vetve mert féltünk,hogy elsüllyed a kombinátoros traktor .Jött még rá június elején egy jó adag víz de addig így nézett ki.
Válasz #9844. hozzászólásra
Neked az milyen lett,amit beletetél a sima szántásba
Válasz #9842. hozzászólásra
Az kimaradt,hogy a M.kuk.klub termésversenyét.
Válasz #9841. hozzászólásra

Méghozzá szántás nélkül!!
Válasz #9841. hozzászólásra
Akinél esett az eső.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-12-16 17:44:00
Na ki
nyerte az idei kukorica termésversenyt?
Gratula !
Válasz #9830. hozzászólásra
Mennyi eső volt nyáron?
Válasz #9837. hozzászólásra
A harmadikon csak 30 körűl az nagyon homok volt és a gyom kiütötte
Még így is csoda még 20 cm -se volt a szántása és a növényvédelem is el volt bas..va
Egy juhász ismerősömé , ahogy esik úgy puffan sajnos sokan így vannak vele , pedig a jó talajmunka az már siker a termésben is megmutatja magát
Két hektáron volt 140 mázsa
Válasz #9835. hozzászólásra

Ott valószínű nem volt gyom irtózva kimaradt ,jó kis füves volt a végén egy foltban
Válasz #9831. hozzászólásra

Termésátlag mennyi volt??? Ez egy górés fajta nehezen adja le a vizet, ezért rizikós a vetése!
kultivalaskor nincs alkalmam sozni de kora tavasszal szorni egy jo complexet kombinatorozaskor es veteskor ezekben az idoben tudnam kiszorni a szant mutragyat
Válasz #9831. hozzászólásra

Te a kombájn alatt mi az a zöld, árnyékoló gyom, vagy vetés a kukoricában????
Válasz #9833. hozzászólásra
Attól függ! Ezt neked kell eldöntened hogy mennyit szánsz rá! Te ismered a saját gazdaságodat, bír e még a föld annyival többet teremni, mint amennyivel többet alászórsz, és hogy a várható árak tekintetében, amelyet persze előre sohasem lehet tudni, megéri e.
Személy szerint ha elolvasod az előző hozzászólásaimat én nem teszek alá 500-800 kg -t. Csupán vetéskor a 200 kg péti vagy Amm. nitrát!
Szabolcsban vagyok, fő vonal a kukorica 30-40 hektár között általában.
Próbálunk olyan kukoricát vetni amelynek a tenyészideje az itteni körülmények határát feszegeti kb 410es FAO számig! Ez még normálisan beérik, 16-22 víz fok közöttire! De ha tennék alá még plusz műtrágyát sztem kitolnám a tenyészidejét és 3-5 vízfokkal vízesebb lenne a kuki. De ez csak az én véleményem! Aki most itt odarakta neki a műtrágyát sorközműveléskor kidobta a pénzét, egyszerűen nem volt rá eső jó ideig, és nem hasznosult a műtrágyája.
olvastam mar sok hoozaszolast es megoszlanal a dolgok . egyenlore 34 h gazdalkodom es szeretnem a termesmennyiseget novelni szerintetek megeri mindig 500-800 kg mutragyaval sozni?
es a marton vasarhelyi fajtabol mennyi volt a csucs termesed ? es mennyi mutragyaval?
Válasz #9805. hozzászólásra

Mi még ma is vágtunk 3 hektárt , kicsit megkésett vele a gazda
Én lombtrágyáztam higdas traktorral egész évben a kukoricát,jól bírta az aszályt,pedig 80 ezer tővel vetettem!Voligóp káliumot,cinket,bórt,tavasszal czink-szulfátot tettem ki,107mázsa lett amit eddig arattam,igaz 23-24-es vizzel!
Válasz #9825. hozzászólásra

Akkor én kicsivel jobb voltam 2012-ben nálad a legszarabb földben, mert nekem a negatív rekord az 6q volt hekinként egy 12ha földön!
Válasz #9827. hozzászólásra
Nálam tavaly 8 t/ha átlagtermésem volt, idén csak 3,8 t/ha. Nekem tavaly bejött, idén ráfizettem. Úgyhogy az idén nem termett mindenkinél több mint tavaly. Igaz nem ugyan azok a hybridek és parcella.
azert a tavalyi termest ne keverd ossze az atlaggal mert tavaj atlagban kevesebb volt mindenkinek .e s mikor vetetted h 3.5 t lett? es mennyi mutragyaval milyen hejre?
Válasz #9824. hozzászólásra
Egy kevés maradt, meg a támogatás.
Válasz #9820. hozzászólásra
Nekem tavaly 3.5 mázsát adott,ez a csúcshibrid!!Soha többet nem kell.Maradok az Mv-nél.
Válasz #9820. hozzászólásra

Legalább nullán vagy, ezzel a költséggel és csodálatos terméssel??????????