Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR409.5 FtUSD389.11 FtCHF441.31 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
eddig úgy volt hogy tartjuk a gmo mentességet,effelől nincs kétségem,viszont az hogy újfehértó és kistérsége nem akar megázni az istennek sem azt sehogy sem értem....
Teljesen igazad van, én állatokat is tartok, és csak 5 napja telepitettem tyukot, csibét mert eddig nem lehetett állatot tartani ilyen alacsony tojás és magas takarmány árakkal.
Miért kéne ide szállítani, mi még 4 mill. tonnát sem használunk fel, ami gyenge évben terem.Lehet ezen nyavalyogni, de ha az amcsi, meg az ukrán belefúl a tengeribe, akkor mi szívunk.Ezt tudomásul kell venni, lehet rajta "hőbörögni", kiadni a dühünket, de attól ez igy lesz .Szerinted azért mert nálunk kevés termett, az állatenyésztőink majd adnak 5-6 ezer ft. / tonna árat neked, mikor amúgy meg 4-ért megvehetik?(legalábbis remélem, hogy 4-ért és nem 3-ért)
Válasz #8632. hozzászólásra˝
Akkor nem értem miért számit,hogy ott mennyi "fog˝ teremni.Mindig Amerikával Ukrajnával riogatnak,de még sosem hoztak onnan gmo-s sz rt.
Válasz #8627. hozzászólásra
Kiváncsi lennék mennyibe lenne az Amcsi kukorica november körül Magyarországra szállitva:hajó, szállitás,rakodások,útdij,stb
Én is ezt mondom mindenkinek hogy szerintem ebben az évben MO nak nagy cumi lesz a kuko ár mert a búzánál is látszott hogy 1 az 1 ben követjük a chicagoi tőzsdét és valszeg ez így lesz a kukonál is tehát szerintem 40-45 árnál itt több nem lesz a kukorica pedig egy 50-55 legalább indokolt lenne mert nem sokkal lesz jobb év mint a tavalyi volt!
Szép én meg az idei termésből ilyet veszek ,jól fog fizetni úgy isCsak viccelek ma ez a szépség állt meg mellettem a kútonEzzel hamar leérnék a Balcsira Szabolcsból.
Átlagban ilyen csövek vannak a dkc 4795 fajtán 72 ezres vetéssel,de már kezd tisztességesen felsülni.A kukorica ha már kezdi leengedni a csövet,de még nem teljesen száraz,akkor még segít neki a csapadék?
Békésben is megeszi az aszály a kukoricák nagy részét, sok minta táblán levették a fajtatsor jelző táblákat , nem dicsekednek velük tovább. Ha lesz országos 4-5 tonnás átlag örülhetünk, bár ahhoz még árak is kellenének ...
ha igaz,hogy északi nagy kukoricatermő szomszéd országban jelentős területen nehézfémszennyezett a talajvíz és esélytelen annak tisztítása, amint azt az egyik hírportál közzétette, abból nem lennék éhes. Előbb utóbb a kereskedőnek is felelnie kell az általa forgalomba hozott árúért.
A tavalyi készletek, meg a tavalyelőttiek lassan odavannak, üres tárolók várják az újat, akinek van átmenője az mind szerződött, eladott áru.
Olaszban még mindig 240-260 euro az ár vevőnek házhoz szállítva, ezalatt csak a kereskedők veszik. Gyorsan elkopik a maradék is. Meg az új is.
viszont nézem SAT24 et, Németben heti 2 nagy eső mindíg van, de nem zápor, országos! és valami anomália miatt pontosan a határ szélekig kavarog csak, ott vagy megszünik, vagy felörvénylik északra:(
Gondolom ,már jártam sok felé az országban jövő hét után megyek Siófokra végig megyek az M3 és M7 mellett kíváncsi vagyok arra felé milyen, itt Szabolcsban vannak igazi jó táblák ,de teljesen száraz is ennek ellenére nem nagy árat mondanak rá várjuk ki a végét mi lesz mennyi terület vész még kárba
Ha a kukorica csuheja elkezd leszaradni, akkor a kukorica mar menthetetlen? Nem teljesen, csak 1-2 kulso level kezd felsulni.
A szemek teteje be van esve, sargas szinu, de meg a csuhe zold, ha azonnal kapna vizet a szemek meg lehetnek teljesen teltek, vagy ez mar visszafordithatatlan allapot?
Ha a kukorica szara es levelei leszaradnak a legfelso legnagyobb csoig, azon meg viz segithet vagy annak is annyi?
ez is olyan agyag,aki szántott ásóboronával zárt le ,meg mégegyszer azzal készített magágyat hogy szép legyen a "főd" azé térdig ér mert kiszárította a földet
24596 hozzászólás
Válasz #8644. hozzászólásra
Kicsi a világ
Válasz #8644. hozzászólásra
Egy suliba jártunk ,meg kollégák vagyunk
Válasz #8643. hozzászólásra
de igen ismerem
Válasz #8641. hozzászólásra
Nem ismered Gyurkó Palit Tiszatelki úgy tudom.?
Válasz #8641. hozzászólásra
Pedig csak úgy sötétedett befelé meg fújt a szél annyi legalább a levegő lehült estére fasza volt aludni hűsölni
Válasz #8640. hozzászólásra
Tiszateleken sem volt szinte semmi. Meg Cigándon sem
Válasz #8637. hozzászólásra
Mért te oda való vagy? Nyíregy mellett se volt semmi
Válasz #8630. hozzászólásra
Én innen nézem:
http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=corn&months=60
határidős ára 183.37 USD/tonna, de a prompt 222.74 ami mai árfolyamon olyan 49-50 ft.
Az USA-ban most a hűvös idő miatt izgulnak, hogy beérik e a maize időben...
Válasz #8637. hozzászólásra
Nemcsak Újfehértó hanem mi sem, meg még sokan mások sem!!!
eddig úgy volt hogy tartjuk a gmo mentességet,effelől nincs kétségem,viszont az hogy újfehértó és kistérsége nem akar megázni az istennek sem azt sehogy sem értem....
Válasz #8635. hozzászólásra
Teljesen igazad van, én állatokat is tartok, és csak 5 napja telepitettem tyukot, csibét mert eddig nem lehetett állatot tartani ilyen alacsony tojás és magas takarmány árakkal.
Válasz #8631. hozzászólásra
Miért kéne ide szállítani, mi még 4 mill. tonnát sem használunk fel, ami gyenge évben terem.Lehet ezen nyavalyogni, de ha az amcsi, meg az ukrán belefúl a tengeribe, akkor mi szívunk.Ezt tudomásul kell venni, lehet rajta "hőbörögni", kiadni a dühünket, de attól ez igy lesz .Szerinted azért mert nálunk kevés termett, az állatenyésztőink majd adnak 5-6 ezer ft. / tonna árat neked, mikor amúgy meg 4-ért megvehetik?(legalábbis remélem, hogy 4-ért és nem 3-ért)
Válasz #8633. hozzászólásra
Azt egyék meg ők, és még szebb lesz a fejük még nagyobb mint a 10-es bőrbogyó meg vagy 200 kilók!!
Válasz #8632. hozzászólásra˝
Akkor nem értem miért számit,hogy ott mennyi "fog˝ teremni.Mindig Amerikával Ukrajnával riogatnak,de még sosem hoztak onnan gmo-s sz rt.
Válasz #8631. hozzászólásra
Hát átmenne vagy 5 kupec kezén és lenne vagy 75-80 ft!!! Ja és fasza GMO az tuti!!!
Válasz #8627. hozzászólásra
Kiváncsi lennék mennyibe lenne az Amcsi kukorica november körül Magyarországra szállitva:hajó, szállitás,rakodások,útdij,stb
Én is ezt mondom mindenkinek hogy szerintem ebben az évben MO nak nagy cumi lesz a kuko ár mert a búzánál is látszott hogy 1 az 1 ben követjük a chicagoi tőzsdét és valszeg ez így lesz a kukonál is tehát szerintem 40-45 árnál itt több nem lesz a kukorica pedig egy 50-55 legalább indokolt lenne mert nem sokkal lesz jobb év mint a tavalyi volt!
Válasz #8628. hozzászólásra
Ezt szinte mindenki sújra szokta venni!!!
Sziasztok! Megtudnátok mondani, hogy silónak való kukoricát szeretnék venni még lábon áll, hogy mennyibe kerül 1ha?
Link lemaradt! :DD
Biztosan olcsó lesz a kuki:(((
Válasz #8622. hozzászólásra
Ilyen kell neked is megy a színe a traktorodhoz
Válasz #8618. hozzászólásra
Te ezt mikor fényképezted a földemen???????????
Válasz #8619. hozzászólásra
Na itt kezdődnek a gondok!!
Válasz #8621. hozzászólásra
Szép én meg az idei termésből ilyet veszek ,jól fog fizetni úgy isCsak viccelek ma ez a szépség állt meg mellettem a kútonEzzel hamar leérnék a Balcsira Szabolcsból.
Átlagban ilyen csövek vannak a dkc 4795 fajtán 72 ezres vetéssel,de már kezd tisztességesen felsülni.A kukorica ha már kezdi leengedni a csövet,de még nem teljesen száraz,akkor még segít neki a csapadék?
Válasz #8619. hozzászólásra
legalább szép hullámos
Válasz #8618. hozzászólásra
Nálatok még igazán fain világ van, itt ilyen, cserélünk?
Ezeket tegnap fényképeztem,és egy darabban van.
Válasz #8616. hozzászólásra
Nálunk is egyik naprol a másikra megadta magát.Sok tényezötöl függ.Vannak szép állományok és totál káosok is.
Békésben is megeszi az aszály a kukoricák nagy részét, sok minta táblán levették a fajtatsor jelző táblákat , nem dicsekednek velük tovább. Ha lesz országos 4-5 tonnás átlag örülhetünk, bár ahhoz még árak is kellenének ...
ha igaz,hogy északi nagy kukoricatermő szomszéd országban jelentős területen nehézfémszennyezett a talajvíz és esélytelen annak tisztítása, amint azt az egyik hírportál közzétette, abból nem lennék éhes. Előbb utóbb a kereskedőnek is felelnie kell az általa forgalomba hozott árúért.
A tavalyi készletek, meg a tavalyelőttiek lassan odavannak, üres tárolók várják az újat, akinek van átmenője az mind szerződött, eladott áru.
Olaszban még mindig 240-260 euro az ár vevőnek házhoz szállítva, ezalatt csak a kereskedők veszik. Gyorsan elkopik a maradék is. Meg az új is.
Válasz #8598. hozzászólásra
Homokon még egy eső kihúzná ezt a kukit a szomjúságból még nem sült fel ,de csak azért ,mert júniusi vetés és kapott bőven esőt eddig !
Válasz #8613. hozzászólásra
Válasz #8612. hozzászólásra
Könnyű más f...ával agrárkamarást verni!
Válasz #8607. hozzászólásra
Így van nyomjak a szájukba egy fa..t
Válasz #8610. hozzászólásra
Vicc volt, igazából irigylem őket, könnyű dolguk van.
Válasz #8608. hozzászólásra
Szerintem nem puhapöcsűek, hanem csak van erős érdekképviseletük.
viszont nézem SAT24 et, Németben heti 2 nagy eső mindíg van, de nem zápor, országos! és valami anomália miatt pontosan a határ szélekig kavarog csak, ott vagy megszünik, vagy felörvénylik északra:(
Válasz #8607. hozzászólásra
Puhapöcsök ezek az osztrák parasztok, 20 évente beüt egy kis meleg, rögtön pánik van, mi lenne ezekkel Békésben?
Válasz #8606. hozzászólásra
Ausztriában tárgyal a kormány a Gazdák segitéséről,nálunk az Agrárkamara a tagdijak behajtásával van elfoglalva.
Válasz #8605. hozzászólásra
Ausztriában is
Apa KEZDŐDIK
Válasz #8595. hozzászólásra
Gondolom ,már jártam sok felé az országban jövő hét után megyek Siófokra végig megyek az M3 és M7 mellett kíváncsi vagyok arra felé milyen, itt Szabolcsban vannak igazi jó táblák ,de teljesen száraz is ennek ellenére nem nagy árat mondanak rá várjuk ki a végét mi lesz mennyi terület vész még kárba
Ha a kukorica csuheja elkezd leszaradni, akkor a kukorica mar menthetetlen? Nem teljesen, csak 1-2 kulso level kezd felsulni.
A szemek teteje be van esve, sargas szinu, de meg a csuhe zold, ha azonnal kapna vizet a szemek meg lehetnek teljesen teltek, vagy ez mar visszafordithatatlan allapot?
Ha a kukorica szara es levelei leszaradnak a legfelso legnagyobb csoig, azon meg viz segithet vagy annak is annyi?
Válasz #8601. hozzászólásra
itt mindjárt agyag van,3 téglagyár is volt a háború elött ,most is van 1 nagy
Válasz #8599. hozzászólásra
Egy ásónyom termőréteg,3 méter agyag! Abból épült a falu!
Válasz #8596. hozzászólásra
400kg 34%szórva ,100kg 8-24-24 vetőgéppel
Válasz #8597. hozzászólásra
ez is olyan agyag,aki szántott ásóboronával zárt le ,meg mégegyszer azzal készített magágyat hogy szép legyen a "főd" azé térdig ér mert kiszárította a földet
A jobb oldalon ami még zöldes az az enyém.
Válasz #8590. hozzászólásra
A mi agyagosunkban ez térdig érne! Nálunk olyan agyag van!