Most vagy 2 hétig nem kérnénk, köszi! :)
Végére érnénk a húzatásnak, műtrágyaszórásnak, levágnánk az árpát, elvetnénk helyére a kölest, na utána jöhet az eső! Majd szólok!
Válasz #8097. hozzászólásra
Hát az Oxxygén nem éppen az olcsó kategóriás kukorica, mégis találni benne csavarodott egyéneket. Kassandrasban is akad, és ezért a vetömagért is megkérték az árát.
Válasz #8093. hozzászólásra
Ilyen csavarodási tünetek vannak nekem is a kukoricában. Fajta Oxxygén. Wing P-vel volt kezelve 3,8 liter/ha adaggal korai poszt.-ban.
szerintem nem a gyomirtótól tavaly nekem is a 20% csavarodott volt.
még a gyomirtás előtt néztem, és a területi képviselő se tudót mit mondani rá. annyit mondott hogy még nem látót ilyet?
Hát az komi a gyomírtótól van szerintem, nem lehet hogy sokat szórtál a hormonhatásúból???? Vagy érzékeny rá a fajta, esteleg a forgóban kétszeres lett a dózis és azért csavarodik meg hajlik valamerre.
Kedves csoppika!
Ha tudnál küldeni fotót a problémáról, kitennénk a Facebook oldalunkra, talán ott kaphatnál segítséget.
A fotót ide is fel lehet tölteni vagy a Facebook oldalunkra is üzenetben elküldeni.
Üdvözlettel: Agroinform_Nóra
Sziasztok!
Ha elcsavarodva(elhajolva) nő a kukorica közepe, az mitől van? A közepétől nem válik el a levél, mintha nem lenne ideje. Lehet, túl gyorsan nő?
Persze ez igy van..De azt is tudod ha jó az indulása akkor sanszosabbb a jó termés mintha most kellene ki imádkozni a földböl-KB mint nálunk Nekem a teljes keléshez még mindig kelleni fog vagy 10-15 mili és még kb egy hét jóidö!!
Köszi,tavaly is itt fejlődött a legjobban aztán lett vagy 15q rajta, ahol meg lassabban fejlődött ott sokkal több termett, úgyhogy ezek még korai örömök ,csak az számit hogy ősszel mit mutat majd a mérleg.
Szép!
Nálunk még kisebbek azért, bár az eleje nem sokkal. Annyi van, hogy a tied már megindúlt erősen zöldűlni illetve átesett azon a ponton amikor napról napra egyre jobban nő majd, mert megvan a levélfelülete és beindúl a nagybetűs élet, csak tápanyag víz meg meleg legyen.
Adnék esőt szívesen, itt esik folyton, nemtudunk gyomírtani sem pedig már igen kéne, demég a búzák gombaölőzése is jönne mert most indulnak kalászolni.
Sziasztok! Ki mire esküszik? Milyen mennyiségű műtrágya szükséges 1 ha kukoricára? Ha a hatóanyag 75kg N 15 kg P 40 kg K elég lehet közepes ellátottságú talajon? Vagy még több nitrogén?
Így igen. Csak legyen csapadékos év hogy kinevelje. még a 80-as években volt itt egy házi kísérlet. Az akkori kukoricákkal meg volt a 150q/ha igaz 70cm sortáv,valami 100 ezres tőszám,s vagy 8-10q nitrogén indításnak. Valami ilyen számok voltak...de csak egyszer.
24914 hozzászólás
Válasz #8112. hozzászólásra

Itt a körülményekhez képest még egész jók
Válasz #8112. hozzászólásra
Nyugi, jövőhéten felfrissül az idő ott is, ha szerencsétek van, még esőt is kaptok
folyt köv 2012-ből

bács kiskun déli részén már a kukik kezdenek felsűlni
Ragt Phileaxx
300kg pétisó szórva
150kg Timac 38NP sor mellé
100kg pétisó fejtrágya
Gyomírtva : Milagro+Mustang - 3 leveles állapotban
2x kultizva
Lombtrágya : 10kg Epso Top + 5kg Epso Combitop + 3kg karbamid
/12 AK
"Végre itt a jó idő"

Válasz #8105. hozzászólásra
én is láttam már zenélő kukit
Válasz #8101. hozzászólásra

Én a jövő szombatra esetleg vasárnapra, 30 mili jöhet egy éjszaka alatt!!
Válasz #8104. hozzászólásra
Jó persze! Ha elfér még a traktor alatt és nem volt még, mehet neki a sorközkultivátor (töltögetés) + műtrágya!
Válasz #8102. hozzászólásra
tartok tőle, hogy idén is bejön, ahogy tavaly is bejött...
lesz itt még sírás-rívás, nem is kell olyan sokat várni.
ma láttam tárcsába vetett kukot ami nagyon szépen pipált már és még nem is volt 36 fok
Srácok kukoricám 1méter körüli ez most jó vagy sem?Felénk most kezdtük termeszteni ,tehát kezdő vagyok kuki terén

Vállaszaitokat előre is köszönöm
Most vagy 2 hétig nem kérnénk, köszi! :)
Végére érnénk a húzatásnak, műtrágyaszórásnak, levágnánk az árpát, elvetnénk helyére a kölest, na utána jöhet az eső! Majd szólok!
Válasz #8101. hozzászólásra

Jó ez az idő.
Tavaly is bejött.
Inkább dobolunk több 100x...... nem köll havi 100x1mm.
nos fiatalok, ki mikorra kéri a következő esőt meg 35 fok alatti nappali maximumokat?
Válasz #8094. hozzászólásra
nem mindegyik tudta kiheverni valamelyikből nem lett semmi még a címert sem tudta kinyomni.
Már 2 éven keresztül ez a fajta volt, nem volt semmi gondja idáig.
Hát az Oxxygén nem éppen az olcsó kategóriás kukorica, mégis találni benne csavarodott egyéneket. Kassandrasban is akad, és ezért a vetömagért is megkérték az árát.
Válasz #8095. hozzászólásra

Ez igy van erröl én is halottam..Amolyan olcsó húsnak hig a leve elmélet alapján..
Ilyen csavarodási tünetek vannak nekem is a kukoricában. Fajta Oxxygén. Wing P-vel volt kezelve 3,8 liter/ha adaggal korai poszt.-ban.
Na most az Occitan elég érzékeny egy fajta szerintem ne csodálkozz majd ki növi
Válasz #8092. hozzászólásra
Hali!
És kinőte a kukorica? Vagy mi lett vele?
Válasz #8091. hozzászólásra

Ez lenne a tünet. A sárga foltok a lenyugvó naptól vannak...
Válasz #8086. hozzászólásra
szerintem nem a gyomirtótól tavaly nekem is a 20% csavarodott volt.
még a gyomirtás előtt néztem, és a területi képviselő se tudót mit mondani rá. annyit mondott hogy még nem látót ilyet?
Válasz #8090. hozzászólásra
Laudis volt a cucc, Occitan a fajta. Majd csinálok fotót...

Hát az komi a gyomírtótól van szerintem, nem lehet hogy sokat szórtál a hormonhatásúból???? Vagy érzékeny rá a fajta, esteleg a forgóban kétszeres lett a dózis és azért csavarodik meg hajlik valamerre.
Kedves csoppika!
Ha tudnál küldeni fotót a problémáról, kitennénk a Facebook oldalunkra, talán ott kaphatnál segítséget.
A fotót ide is fel lehet tölteni vagy a Facebook oldalunkra is üzenetben elküldeni.
Üdvözlettel: Agroinform_Nóra
Oxxigen tekeredett, meg nekem a PP+G-tól, de már kinőtte. Nálad is a gyomirtótól lehet, szerintem.
Gyomirtóra nem gondoltál?
Sziasztok!
Ha elcsavarodva(elhajolva) nő a kukorica közepe, az mitől van? A közepétől nem válik el a levél, mintha nem lenne ideje. Lehet, túl gyorsan nő?
Válasz #8084. hozzászólásra
kösz, nem lenne olyan vészes csak ne esne több
Válasz #8083. hozzászólásra

Részvétem! Remélem nem nagy terület!
Mi sokáig nem kaptunk esőt ami nedvesebb talajba került az kikelt szinte eső nélkül de ami szárazba került az nehezen bújkált ki.
Válasz #8078. hozzászólásra
Április 20
Válasz #8077. hozzászólásra

Nekem a teljes keléshez még mindig kelleni fog vagy 10-15 mili és még kb egy hét jóidö!! 

Persze ez igy van..De azt is tudod ha jó az indulása akkor sanszosabbb a jó termés mintha most kellene ki imádkozni a földböl-KB mint nálunk
ez meg ........
Válasz #8071. hozzászólásra

Mikori vetés ha szabad kérdezni??
Válasz #8074. hozzászólásra
Köszi,tavaly is itt fejlődött a legjobban aztán lett vagy 15q rajta, ahol meg lassabban fejlődött ott sokkal több termett, úgyhogy ezek még korai örömök ,csak az számit hogy ősszel mit mutat majd a mérleg.
felénk még nem is látni ilyen kukoricát egyelőre sajnos
Szép gratula
Szép!
Nálunk még kisebbek azért, bár az eleje nem sokkal. Annyi van, hogy a tied már megindúlt erősen zöldűlni illetve átesett azon a ponton amikor napról napra egyre jobban nő majd, mert megvan a levélfelülete és beindúl a nagybetűs élet, csak tápanyag víz meg meleg legyen.
Adnék esőt szívesen, itt esik folyton, nemtudunk gyomírtani sem pedig már igen kéne, demég a búzák gombaölőzése is jönne mert most indulnak kalászolni.
Válasz #8072. hozzászólásra
2 hibrid van vetve az egyiknek jobb a kezdeti fejlődése mint a másiknak, majd lefotózom ha arra járok .
Mit mutatnak az NS-ek
Vetés óta eső nélkül

Válasz #8069. hozzászólásra

én az esőre
Sziasztok! Ki mire esküszik? Milyen mennyiségű műtrágya szükséges 1 ha kukoricára? Ha a hatóanyag 75kg N 15 kg P 40 kg K elég lehet közepes ellátottságú talajon? Vagy még több nitrogén?
Válasz #8065. hozzászólásra

(most éppen fendt kombinóban ülsz ???)
Válasz #8062. hozzászólásra
folyékony műtrágyára gondolsz
Válasz #8064. hozzászólásra
Így igen. Csak legyen csapadékos év hogy kinevelje. még a 80-as években volt itt egy házi kísérlet. Az akkori kukoricákkal meg volt a 150q/ha igaz 70cm sortáv,valami 100 ezres tőszám,s vagy 8-10q nitrogén indításnak. Valami ilyen számok voltak...de csak egyszer.