A Realli 2010 ben mindent levert egy fajtasorban 155q val azóta figyelgetem , ha az idén se terem kevesebbet mint a konkurens pió vagy dekalb hibridek akkor jövőre vetek belőle.
Én nem sokat értek ezekből a tőzsdei dolgokból. Annyi érdekel, hogy várhatóan hány forintba fog kerülni eg mázsa kukorica késő ősszel illetve a tél folyamán itthon. Erre tud valaki valamit mondani?
400 dolcsi/t az neked kevés ? ( bár szerintem nem 1140 hanem olyan 850 cent most egy bushel)
én emlkészem azokra az időkre amikor 80 usd-ért adtuk a kukorica tonnáját és akkor se haltunk éhen
A véka ugye eredetileg űrmérték, budai vékának találtam meghatározását kilóban, ami jelen meghatározás szerint 23,35 Kg. Ami mostani dollár árfolyamon számolva 10800 Ft/q-t jelent.
Nagy darab földeket bejártam, hát kukorica az átlagoknak a 30% talán ha lesz. Ahogy én láttam a nagy sebességnél aminél vezetek.. Sajnos van ahol semmi.
Folytatódhat a kukorica árfolyamának további emelkedése, aminek oka, hogy továbbra is rendkívül száraz időjárás várható az Amerikai főbb gabonatermelő régióiban. A gabona árfolyamában közel két hete emelkedő trend figyelhető meg; jelenleg vékánkénti 1,14 dolláros ár közelében mozog az árfolyam.
A termések 1988 óta nem voltak ennyire rossz állapotban, amikor a gabonatermelés 31%-kal esett vissza. A helyzetet jól szemlélteti Indiana állam helyzete: az előző éves termés holdonként 143,1 vékát tett ki, míg az idei évre az előrejelzések holdonként 113,3 vékányi mennyiséget valószínűsítenek.
Nekünk annak idején a munhahelyi főnököm azt mondta,akkor érik a kukorica a határban,mikor a cigágylovak virgonckodnak és nagyokat finganak a kocsi előtt:)
Felénk ( pár faluval arrébb szerencsére) bemennek a kukoricába aratás előtt, és ledobálják a csöveket a földre. Learatják, böngészni meg ugye szabad? Többet találnak így
Hát ha a körzetit kell hívni akkor azt kell hívni!
Nincs mese mi is azt hívtuk a falopásnál azt hiszem.
Azszép lehet mikor a kombájnnal találkoznak
Olyan izgalmas!
kombájnolás közben találtunk már mi is vedérbe szedve kukit egymás után 3-om vedérrel!
Mire reagálni tudtunk volna már kiköpte a vedret hátul a kombájn!
Te is földim vagy ha jól emlékszek... az a helyzet hogy szerintem nem akadály nekik annyira mert legalább nincs szem előtt... sajnos. Mi fogtunk már úgy kukorica tolvajt, hogy épp azt szedték oldalról amit vágni akartunk, mikor mentünk bemenekültek a kukoricába. Egyik oldalról kombájn másik oldalról traktor, nem tudtak merre menni.
Ami érdekes volt, hogy hívtuk a 107-et... Békéscsaba jelentkezik, sajnos nem tudnak mit tenni, mert nem az ő körzetük, 112-re szeged jelentkezik, ugyanaz a szitu, a körzeti megbízott számát kellett megszerezni kint a föld közepén aki aztán kijött egy kollégájával és intézkedtek.
24924 hozzászólás
Válasz #7022. hozzászólásra
jövőre én is egy 20-30hekin
Válasz #7022. hozzászólásra
Áruk a többihez képest?
Válasz #7021. hozzászólásra
A Realli 2010 ben mindent levert egy fajtasorban 155q val azóta figyelgetem , ha az idén se terem kevesebbet mint a konkurens pió vagy dekalb hibridek akkor jövőre vetek belőle.
Válasz #7020. hozzászólásra
nézegettük,még 3-4hét kell neki,sok kollégának tetszett,nagy volt az érdeklődés a realli és a gratifi iránt
Válasz #7019. hozzászólásra

Egészségtektre
Volt kombájnozás is vagy csak nézegettétek?
Válasz #7018. hozzászólásra

8sör és 4 pácsó,Feribátyámékkal elvoltunk
Válasz #7012. hozzászólásra
?
Ha kijózanodtál mesélj mi mennyit termett
Én nem sokat értek ezekből a tőzsdei dolgokból. Annyi érdekel, hogy várhatóan hány forintba fog kerülni eg mázsa kukorica késő ősszel illetve a tél folyamán itthon. Erre tud valaki valamit mondani?
Válasz #7015. hozzászólásra
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mit érdemes írni az "akadályközlő" levélbe?
Szóban már jeleztem a vevő felé, de szeretném leírni is...
TKUK1211 11:56 70,000 (megvan a 7.es, jöhet a 8.as)
Válasz #7013. hozzászólásra

cső ma még volt rajta,ámbár a legszebbe belementek
Válasz #7012. hozzászólásra
Ok képben vagyok, igyekszem odaérni! Remélem azért még lesz mit nézni!
Válasz #7011. hozzászólásra
szekcső felöl van 1 benzinkút,még a falu elött
Válasz #7010. hozzászólásra
Kicsit konkrétabban kifejtenéd? Sajnos felétek nem vagyok ismerős, csak átutazóban járok arra néha!
Válasz #7009. hozzászólásra
éttermünknél találkozó a mezőgépes benzinkuton
Válasz #7008. hozzászólásra
Hol is lészen ez? Egyébként elméletileg igen! Persze ez nálam folyamatosan változik!
Válasz #7007. hozzászólásra
Ráérsz holnap? ,féltíztől kukorica bemutató kajával piával,elkavartam a számodat
Válasz #7006. hozzászólásra
Igen!
Batka vagy?
Olyan mintha gázosodna vagy mi..Ahogy sül meg.Furcsa szag sosem éreztem még..
Válasz #7001. hozzászólásra

teli van ....val
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 15:55:29
Olyan mint a főtt tengerié ... és nem ok nélkül ...
Mire gondolsz?
Ti nem érzitek hogy ha elmentek egy kukorica tábla mellett furcsa szaga van???Eddig ezt a szagot nem éreztem..
Válasz #6999. hozzászólásra

bizzunk az 1140centben
Válasz #6998. hozzászólásra
25 kiló vagyis egy bushel az 800 cent x 40 az 320 dolcsi/t
Válasz #6995. hozzászólásra
bocs de valaki lejjebb azt irta ,hogy 1,14 usd vékája,és ha 25 kg 250 ft az kevés
Válasz #6993. hozzászólásra
800 cent körül van az árfolyam vékánként.

jah de hogy Te nem így értetted amit mondtál... most esett le

400 dolcsi/t az neked kevés ? ( bár szerintem nem 1140 hanem olyan 850 cent most egy bushel)
én emlkészem azokra az időkre amikor 80 usd-ért adtuk a kukorica tonnáját és akkor se haltunk éhen
1000/24= 41,666666666
41,666666666*1,14= 47,5
47,5*221= 10497,5
De ahogy itt mutatják, nem 24 hanem 25 a váltószám.
Válasz #6990. hozzászólásra
ha 24 kg 1,14usd akkor valami nem jó mert az kurva kevés
ez már jól hangzik, de kiaz aki ennyit ad érte nállunk.Inkább eladják a malacot.
Ma mértem kukit, szőkéje 16.3%
tarka zőld száron 32.3% nedv,tart még várok vele.
Kukoricánál 25,4 kg= 1 bushel
Válasz #6987. hozzászólásra

A véka ugye eredetileg űrmérték, budai vékának találtam meghatározását kilóban, ami jelen meghatározás szerint 23,35 Kg. Ami mostani dollár árfolyamon számolva 10800 Ft/q-t jelent.
Nagy darab földeket bejártam, hát kukorica az átlagoknak a 30% talán ha lesz.
Ahogy én láttam a nagy sebességnél aminél vezetek.
. Sajnos van ahol semmi.
Válasz #6985. hozzászólásra
maszekba lehetne?

Jelentkezhetek én nem látok semmit....
Válasz #6984. hozzászólásra

átszámolva mennyi is az ár
Válasz #6985. hozzászólásra

olyan ismerős az a visszapillantó
Kukorica fajtasor ,érdemes HD minőségben megnézni,ha már úgy van feltöltve.
Folytatódhat a kukorica árfolyamának további emelkedése, aminek oka, hogy továbbra is rendkívül száraz időjárás várható az Amerikai főbb gabonatermelő régióiban. A gabona árfolyamában közel két hete emelkedő trend figyelhető meg; jelenleg vékánkénti 1,14 dolláros ár közelében mozog az árfolyam.
A termések 1988 óta nem voltak ennyire rossz állapotban, amikor a gabonatermelés 31%-kal esett vissza. A helyzetet jól szemlélteti Indiana állam helyzete: az előző éves termés holdonként 143,1 vékát tett ki, míg az idei évre az előrejelzések holdonként 113,3 vékányi mennyiséget valószínűsítenek.
Válasz #6981. hozzászólásra
somogy nyugati felén(Vése környéke)
Szerintem is lemegy a napra menni fog a kukorica aratás.
Válasz #6981. hozzászólásra

Értem köszi válaszotokat!
Válasz #6979. hozzászólásra

Miért várnánk?Több nem lesz,csak kevesebb.
Válasz #6979. hozzászólásra
tegnap mértünk már 15-17% nedvességet,nem dátumot nézünk,lemegy a napra utána mindjárt mehet a kukorica
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ti mikorra tervezitek a kukorica aratást. Elkezditek már szeptemberbe (ha ilyen meleg lesz várhatóan) vagy vártok október elejéig?
Üdv!
Válasz #6977. hozzászólásra
Nekünk annak idején a munhahelyi főnököm azt mondta,akkor érik a kukorica a határban,mikor a cigágylovak virgonckodnak és nagyokat finganak a kocsi előtt:)
Felénk ( pár faluval arrébb szerencsére) bemennek a kukoricába aratás előtt, és ledobálják a csöveket a földre. Learatják, böngészni meg ugye szabad?
Többet találnak így
Válasz #6975. hozzászólásra

Hát ha a körzetit kell hívni akkor azt kell hívni!
Nincs mese mi is azt hívtuk a falopásnál azt hiszem.
Azszép lehet mikor a kombájnnal találkoznak
Olyan izgalmas!
kombájnolás közben találtunk már mi is vedérbe szedve kukit egymás után 3-om vedérrel!
Mire reagálni tudtunk volna már kiköpte a vedret hátul a kombájn!
Válasz #6974. hozzászólásra
Te is földim vagy ha jól emlékszek... az a helyzet hogy szerintem nem akadály nekik annyira mert legalább nincs szem előtt... sajnos. Mi fogtunk már úgy kukorica tolvajt, hogy épp azt szedték oldalról amit vágni akartunk, mikor mentünk bemenekültek a kukoricába. Egyik oldalról kombájn másik oldalról traktor, nem tudtak merre menni.
Ami érdekes volt, hogy hívtuk a 107-et... Békéscsaba jelentkezik, sajnos nem tudnak mit tenni, mert nem az ő körzetük, 112-re szeged jelentkezik, ugyanaz a szitu, a körzeti megbízott számát kellett megszerezni kint a föld közepén aki aztán kijött egy kollégájával és intézkedtek.