Hejj. Lehet nem ide vág a téma de szerin tetek hw kocsin a TERHELÉST MI BIRJA a gyári középfelni 900as gumival vagy a weimar kerekek 123,5ös gumikkal ?
Válasz #6578. hozzászólásra
Olyan is előfordult már. De kézzel is nagy kárt tesznek, lassacskán góréba jó lesz.---Minap, egy zöldségesnél, barna csutkájú csemegekukoricát vettek!
Válasz #6555. hozzászólásra
Ennek nem lenne értelme mert egyöntetűen szárad. Más esetben ott ahol felsült foltokban van és a zöld váltja egymást hogy egyszerre lehessen vágni.Most annak sincs értelme gyorsítani az aratást mert minél később lessz vág va úgy fog drágulni szerintem. Ebben a hőségben 2-3hét és csörögni fog mind.
Nem az enyém, a 6-os főútnál készítettem Abony környékén, aki jár arra megláthatja!! Szerintem ha a kukoricát reglonoznám, nem adná le rendesen a vize magy a szem, vagy tévedek!!
Válasz #6541. hozzászólásra
Nem tudom kinek mi a véleménye erről az árnyékolásról de nekem van egy olyan meglátásom hogy azok a fajták, melyeknek a levelei felfelé állnak nem pedig szétborulósak sokkal kevésbé birják a meleget.Azt mondják rájuk hogy így védekeznek.Szerintem meg nem bírják, vagyis sokkal érzékenyebbek azért védekeznek.Következéskép mivel hogy összecsukódnak a leveleik és vigyáz állást gyakorolnak, sokkal kevésbé árnyékolják be a fölget és pont ez árt megneki, szépen megpirul.
Válasz #6532. hozzászólásra
60 ezer jó választás lett volna itt BKK-m.ben, max 65 ig mert másik jobb évjáratokban is be sűl.Eső járta vidéken északon lehet több is,akár 80 ig, persze akkor táp anyaggal is nyomatni kell.Ne bánkodj a menyiség végett ,ha most ilyen, egy esős évben szép fog lenni.Mezögazdaságra különösen érvényes az egyszer fent , egyszerlent.Akkor se lepödj meg ha úgy lessz hogy többször lent.
Szerintem a 40 meg kevés, látszik a képekenn is hogy ritka és nagyon be tud sütni a nap! Ha már van 50-55-ezer hektáronként az már elfogadható az árnyékolásra.
Azt meg majd el felejtettem, h tegnap
Domaszék 39,7C°
Mórahalom 40,4C°
Természetesen ezek mind árnyékban mérve !!!!
De az is természetes, h a TV rádió arról karattyol, hogy nem dőlt meg a meleg rekord, mert max 38C° volt !
Hol mérik ezek ? A holdon ?
Csütörtökön teszek fel megint kísérleti parcellák képeit.
Most teszek pio-t, dek-et, Mg-t, meg ami csak van.
Ha lesz időm talán a naprás parcikról is teszek fel néhány képet.
A csirketrágyára nagyon vigyázz, mert azt ha nem locsolod kellőképpen, akkor több kára van, mint haszna ! Kiéget mindent locsolás nélkül ! ! !
Tudom, mert baromfikat, meg díszfácánokat tenyésztek, szóval már próbáltam én is hidd el ! Viszont, ha tudod locsolni, akkor rendesen odabaxxa magát !
Válasz #6534. hozzászólásra
Tavaly volt brixxo nállam is de N1, és dkc 4490 től is egyértelműen gyengébb volt bár mikor Kaptam a magot kipróbálásra mondták hogy nem a legerősebb fajtájuk. Másoktól hallom hogy egyre többen áttértek Ragtra,oxi, stb bejött nekik.
24933 hozzászólás
Válasz #6581. hozzászólásra
Figyelj a pót teljes szélességére is, mert a 900-as gumik tudnak meglepetést okozni ;)
Válasz #6581. hozzászólásra
ha jó a gumi akkor mindeggy, a földön a szélest,kövön a vékonyabbat könnyebb húzni
Hejj. Lehet nem ide vág a téma de szerin tetek hw kocsin a TERHELÉST MI BIRJA a gyári középfelni 900as gumival vagy a weimar kerekek 123,5ös gumikkal ?
Válasz #6578. hozzászólásra
Olyan is előfordult már. De kézzel is nagy kárt tesznek, lassacskán góréba jó lesz.---Minap, egy zöldségesnél, barna csutkájú csemegekukoricát vettek!
Válasz #6577. hozzászólásra
Pont én is azon gondolkodom, hogyan kellene megelőzni a gyorstermelőket a kukorica szedésben. Melyik táblám van a legnagyobb veszélyben.
Válasz #6577. hozzászólásra

kombájnellenes intézkedések?
Már most elkezdték őrizni a megmaradt kukoricákat!
Válasz #6574. hozzászólásra

mi??
a fok mege van 40 50 a fazikná heló hehe
Válasz #6572. hozzászólásra
Mivel a határba nem találni.
Tesco-k kukorica?
Válasz #6573. hozzászólásra
középkorú.

Nem mai,
Válasz #6572. hozzászólásra

ippen megvan a vastag 40 mellette is mi?
Válasz #6571. hozzászólásra
fő idebenn a kukorica a fazékba.

Ki nem megyek a diófa alá,
Üdv!
Most fotóztam az udvaron a diófa alatt.
Igazi kukorica érlelő idő. Még a szél is fújdogál.
Válasz #6569. hozzászólásra

tegnap balcsin voltunk, ma jöttünk haza
Válasz #6562. hozzászólásra
Gondolkoztunk hogy mi is oda, de azután a Balaton lett.
DKC 3511
Válasz #6566. hozzászólásra

vagycsak simán nála a talajviz heheheeeee
Válasz #6565. hozzászólásra

Akkor valahol síelni járt a koma!
Válasz #6564. hozzászólásra

lószaart
Válasz #6563. hozzászólásra

2011-es képek?
3511...

Válasz #6560. hozzászólásra

gondolom Adonyt akart írni a koma, de bármi megtörténhet
szombaton voltunk Cserkén, marha jó volt
Válasz #6560. hozzászólásra
EGY NEHÉZ KÉRDÉS A FOGORVOSÁT VAGY A SZARHÁZI AKAROM MONDANI MEGBECSÜLT POLITIZÁLOKAT SZERETI JOBAN ??
Válasz #6554. hozzászólásra
mer az a négyes, de itt minden megtörténhet.
Nem mondod átszámoztátok az utakat is,
Válasz #6555. hozzászólásra
Ennek nem lenne értelme mert egyöntetűen szárad. Más esetben ott ahol felsült foltokban van és a zöld váltja egymást hogy egyszerre lehessen vágni.Most annak sincs értelme gyorsítani az aratást mert minél később lessz vág va úgy fog drágulni szerintem. Ebben a hőségben 2-3hét és csörögni fog mind.
Válasz #6556. hozzászólásra
Itt is vannak naprák,amik a héten vághatók.
Válasz #6542. hozzászólásra

az addig prima mig a másét nézegeted......
Válasz #6549. hozzászólásra
hamarosan lehet vágni az tuti.
mi a héten le kell vágjunk egy darab naprát. szerintem ilyet még nem láttatok Ti sem.
Válasz #6554. hozzászólásra

Nem adná le rendesen a vizet maga a szem!! Na így jó lesz!!
Válasz #6553. hozzászólásra

Nem az enyém, a 6-os főútnál készítettem Abony környékén, aki jár arra megláthatja!! Szerintem ha a kukoricát reglonoznám, nem adná le rendesen a vize magy a szem, vagy tévedek!!
Már le reglonoztad?
Válasz #6548. hozzászólásra
Ez egy szuper,ha jól látom van rajta cső.
Válasz #6548. hozzászólásra
bocs
Na és ehhez mit szóltok, ezt mikor lehet aratni, és mennyi lesz a termés hektáronként?????????
Válasz #6547. hozzászólásra
38
tegnap 40fok ma 10kor meg ez
Válasz #6544. hozzászólásra
Még csoda hogy hozott csövet.
Válasz #6541. hozzászólásra

Nem tudom kinek mi a véleménye erről az árnyékolásról de nekem van egy olyan meglátásom hogy azok a fajták, melyeknek a levelei felfelé állnak nem pedig szétborulósak sokkal kevésbé birják a meleget.Azt mondják rájuk hogy így védekeznek.Szerintem meg nem bírják, vagyis sokkal érzékenyebbek azért védekeznek.Következéskép mivel hogy összecsukódnak a leveleik és vigyáz állást gyakorolnak, sokkal kevésbé árnyékolják be a fölget és pont ez árt megneki, szépen megpirul.
itt a bemutató sorom a környék összes kukoricája qrva szar julius 17 mm eső az is 5 részletben

60 ezer jó választás lett volna itt BKK-m.ben, max 65 ig mert másik jobb évjáratokban is be sűl.Eső járta vidéken északon lehet több is,akár 80 ig, persze akkor táp anyaggal is nyomatni kell.Ne bánkodj a menyiség végett ,ha most ilyen, egy esős évben szép fog lenni.Mezögazdaságra különösen érvényes az egyszer fent , egyszerlent.Akkor se lepödj meg ha úgy lessz hogy többször lent.
Most voltam határszemlén,a 70 ha-on,talán lesz 300 mázsa.

Szerintem a 40 meg kevés, látszik a képekenn is hogy ritka és nagyon be tud sütni a nap! Ha már van 50-55-ezer hektáronként az már elfogadható az árnyékolásra.

Melyik fajta volt vetve a cég kukszia közül???
4983
Azt meg majd el felejtettem, h tegnap
Domaszék 39,7C°
Mórahalom 40,4C°
Természetesen ezek mind árnyékban mérve !!!!
De az is természetes, h a TV rádió arról karattyol, hogy nem dőlt meg a meleg rekord, mert max 38C° volt !
Hol mérik ezek ? A holdon ?
Csütörtökön teszek fel megint kísérleti parcellák képeit.
Most teszek pio-t, dek-et, Mg-t, meg ami csak van.
Ha lesz időm talán a naprás parcikról is teszek fel néhány képet.
Válasz #6486. hozzászólásra

A csirketrágyára nagyon vigyázz, mert azt ha nem locsolod kellőképpen, akkor több kára van, mint haszna ! Kiéget mindent locsolás nélkül ! ! !
Tudom, mert baromfikat, meg díszfácánokat tenyésztek, szóval már próbáltam én is hidd el ! Viszont, ha tudod locsolni, akkor rendesen odabaxxa magát !
Válasz #6531. hozzászólásra
Akkor te földim vagy, ha a sefag ról van szó...:)
Tavaly volt brixxo nállam is de N1, és dkc 4490 től is egyértelműen gyengébb volt bár mikor Kaptam a magot kipróbálásra mondták hogy nem a legerősebb fajtájuk. Másoktól hallom hogy egyre többen áttértek Ragtra,oxi, stb bejött nekik.
Nálunk a RAGT csúnyán le bögött!!Az ügynököt szerintem a jövöben még a környékröl is elkergetik..