Itt 17-18-asok a vízek, korán van még felnék november volt mindigis a kukorica aratás ideje. Persze nem lennénk most előrrébb azzal sem mert akkor meg mindig esett, így teljesen örülök ennek a víznek. Hoztak be húszasokat meg egykét kis maszknak nedvesebb is volt.
Most a kieső szélső nem szemelőtt lévő kétlábú és vadkárgyanús táblákat kezdjük levágni és ami közelebb van laposon biztonságosabb helyeken azt hagyjuk még. Lehet, hogy így csökkenne a veszteség, mert emezek ha a végire maradnak akkor kintmarad akarmennyi is.
Ma szólok a vadászoknak, beleállunk, jöjjönek ki nézzük meg egyezzünk meg fixáljuk le és kész. Viszont ezek a táblák gyengébbek is, node nemszámít mindennek lekell jönnie úgyis.
Itt is megkezdtem ma a kukoricát. 6tonnát remélem fog adni, de összátlagban szerintem alatta leszünk ezzel.
Több hektárt elloptak belőle, letörtek és csak susogott a kombájn, egésznap tisza ideg voltam bakker. Ennyire itt tartunk, hogy hektárnyi terméssel lopnak meg és van pofája a tróger mocskos c gányának, ráadásúl eladni törik, egykettő magának mert van állatja.
Amennyit ellpotak pont jóvolna forintosított formájában, jön a tél kell egykét dolog, éppen meglettvolna a helye...
ráadásul a szerencsétlen ritkán kikelt zsenge repcét meg tépik és hordják haza!!!
A tavalyi kuki már több mint egy hónapja igen sok helyen elfogyott.Ettől kezdve a kalászos ment takarmányozásra,amiből köztudottan rendkívűl rossz évet tudhatunk magunk mögött.Egy tény:nincs helyhiány a kukinak
Válasz #4261. hozzászólásra
Az aratás kellős közepén vagyunk ,nem csoda,hogy valamelyest csökkent az ár...bízom benne ,hogy igény van a terményre és ez emeli az árat.
Tudok egy céget,aki több helyen vásárol fel kukoricát az országban.Mult héten a vezetője kint volt Romániában szétnézni,hátha tudna ott venni olcsóbban.Nem tudom h. mit tudott intézni, de ezen a héten ez a cég fölé ígért a környéknek mindenkinek jelentősen.Innentől kezdve mindenki azt gondol, amit akar.
Gézuka, ukrajnából hoztak 400 ezer tonnát, így csesztek ki velünk!!! Sebaj jövőre kimarad a vetésből nálam, és aki akar az had vesse csak, már látszik jövőre is cumi lesz mert meg vannak az emberek veszve a vetőmagért!! Hát én nem keverek be a piacba jövőre eldöntöttem!!!
nem minden év egyforma. de azt tudni kell, hogy a búza ára azért nem ment fel, mert a szlovákoktól hoztak be sokat. úgy gondolom kukival nem álnak annyira jól
Ez egyáltalán nem biztos, lásd mi van a búzával is! 2007-ben odadatam a kukit 5200+ konp-ért, mindenki azt mondta hogy én vok az ügyeletes hülye, és lám nem kellett 1 hónap és bedöglött a piac, akkor. Aki ezt pontosan megmondja az látnok, egyik évben így, a másikban úgy nem lehetsz itt elég okos, max csak szép
Válasz #4243. hozzászólásra
Üdv. Azért mert hiába a napsütés, kevés már a napsütéses órák száma, és nagyon lassan adja le vizet, de ez fajta kérdés is, én pl tegnap előtt vágtam 17-es vízzel de 10 nappal azelőt mértem akkor is 17 volt, persze más az egy két cső lemorzsolása és ami a kombájnon átmegy, de lényeg hogy 10 nap alatt nem sokat száradt. A másik lényeges a lopás, volt olyan ismerős akinek 50 mázsát loptak el, az aztán vagy 2 hete 26 -os vízzel is levágatta.
ma két különböző dealer keresett meg kuki ügyben. tiszta pánikban vannak. mindkettő azt mondta, hogy mielött lepacsiznék mással, mindenképp hivjam fel őket. mintha összebeszéltek volna, hogy bedől a kukiár
nem értették, hogy a 20-as kukit miért nem viszem azonnal a száritóba. leszárad az saját magától is, minek erőltessem
Nyugi nem fog lemenni sokáig, mert nagyon fogynak a földekről a kuki táblák!! Beszéltem egy haverral nemsokára ők is végeznek tavaj meg ilyenkor kezték a kukit vágni!! Vissza fog menni arra az 50 szintre hamarosan én azt gondolom!!!
ÜDV! Mondja már meg valaki - hogy meg is értsem - hogy mitől jó nedvesen levágni, és szártani a kukoricát, mikor - az időjárást figyelembe véve-magától is megszáradna. Arról nem is beszélve, hogy minél hamarabb kerül raktárba,annál több lesz a tárolás költsége. Szóval nem igazán értem,hova a sietség...
Válasz #4236. hozzászólásra
Itt is lekopaszodott a határ...
1-1 éppen aratott tábla körül több a vadász mint a szállítójármü,mert a vadak is összeszorultak , alig van már álló kuk.
Válasz #4234. hozzászólásra
Én itt Baranyában ámulok bámulok a 14-15 tonnás kukterméseket olvasva...itt meg aratjuk a 3,5t-tól a max10t-ig termő qrva heterogén táblákat...
Nálad 2010-ben szakadt az éső mint nekem a könnyem miatta és neked jött egy kis meleg és nőt mindened mint állat!!! Most meg az eső kevés volt és cumi a homok. Nálunk ket szélsőség van homok meg tuján, van fogalmad mi lehetett ott!!
különben meg nálunk is hasonló a helyzet. számolgattuk, hogy a környékben jó ha fele lesz a termés, mint tavaly. itt tavaly az nem aratott kukit, aki elfelejtett vetni
24931 hozzászólás
Válasz #4280. hozzászólásra

jól gondolod
Grün meg éjjel nappal arat..., vagy számol..., mert nem hiszem, hogy szánt.

Válasz #4276. hozzászólásra
meg a volt menyasszonyomat...
most már indulok én is...
Karban.. tartottam ..a kombájnt,
Válasz #4277. hozzászólásra
IKR? Elvégre a KUHN a jogutód.
Üdv. Nodet 3m-es vetőgéphez nem tudja valaki hol lehet alkatrészt kapni?
de már most indulok, kezd világosodni kicsit, eddig "lepapírmunkáztam" egy cseppet
Válasz #4274. hozzászólásra

tudod hogyvan Sanyibácsi!
öregszünk
Válasz #4273. hozzászólásra

Még egy korán kelő, s későn fekvő...
Itt 17-18-asok a vízek, korán van még felnék november volt mindigis a kukorica aratás ideje. Persze nem lennénk most előrrébb azzal sem mert akkor meg mindig esett, így teljesen örülök ennek a víznek. Hoztak be húszasokat meg egykét kis maszknak nedvesebb is volt.
Most a kieső szélső nem szemelőtt lévő kétlábú és vadkárgyanús táblákat kezdjük levágni és ami közelebb van laposon biztonságosabb helyeken azt hagyjuk még. Lehet, hogy így csökkenne a veszteség, mert emezek ha a végire maradnak akkor kintmarad akarmennyi is.
Ma szólok a vadászoknak, beleállunk, jöjjönek ki nézzük meg egyezzünk meg fixáljuk le és kész. Viszont ezek a táblák gyengébbek is, node nemszámít mindennek lekell jönnie úgyis.
Monalisát vágtunk 21 ha 75q/ha viz 16,2 lehetett volna jobb is 2-3 ha semmit se ért,de sose legyen rosszabb
Szombaton mértük a pio9578-at 15.8-as vízzel.
Kíváncsi vok mennyit fog adni mert nem túl nagyok a csövek.
Aki már vágta ezt, hogy adott?
Itt is megkezdtem ma a kukoricát. 6tonnát remélem fog adni, de összátlagban szerintem alatta leszünk ezzel.

Több hektárt elloptak belőle, letörtek és csak susogott a kombájn, egésznap tisza ideg voltam bakker. Ennyire itt tartunk, hogy hektárnyi terméssel lopnak meg és van pofája a tróger mocskos c gányának, ráadásúl eladni törik, egykettő magának mert van állatja.
Amennyit ellpotak pont jóvolna forintosított formájában, jön a tél kell egykét dolog, éppen meglettvolna a helye...
ráadásul a szerencsétlen ritkán kikelt zsenge repcét meg tépik és hordják haza!!!
Mocskoooooooook!
Ma elkezdtük 7-8t... 13-as vízzel.
Válasz #4265. hozzászólásra
Itt a környéken a jég sokat besegített,kényszerérett a kuk.
Válasz #4264. hozzászólásra

Már könnyen vagyok, vagy két órája..
Válasz #4262. hozzászólásra

A tavalyi kuki már több mint egy hónapja igen sok helyen elfogyott.Ettől kezdve a kalászos ment takarmányozásra,amiből köztudottan rendkívűl rossz évet tudhatunk magunk mögött.Egy tény:nincs helyhiány a kukinak
Már ahol,nálunk még 2hét múlva a java.
Most még csaka kezdet.
Válasz #4263. hozzászólásra

Sanyi bácsi akkor lassan már jöhet a szíverősítő
Erre már a vége...
Válasz #4261. hozzászólásra
Az aratás kellős közepén vagyunk ,nem csoda,hogy valamelyest csökkent az ár...bízom benne ,hogy igény van a terményre és ez emeli az árat.
Tudok egy céget,aki több helyen vásárol fel kukoricát az országban.Mult héten a vezetője kint volt Romániában szétnézni,hátha tudna ott venni olcsóbban.Nem tudom h. mit tudott intézni, de ezen a héten ez a cég fölé ígért a környéknek mindenkinek jelentősen.Innentől kezdve mindenki azt gondol, amit akar.
Válasz #4258. hozzászólásra

Gézuka, ukrajnából hoztak 400 ezer tonnát, így csesztek ki velünk!!! Sebaj jövőre kimarad a vetésből nálam, és aki akar az had vesse csak, már látszik jövőre is cumi lesz mert meg vannak az emberek veszve a vetőmagért!! Hát én nem keverek be a piacba jövőre eldöntöttem!!!
Válasz #4257. hozzászólásra
, sajnos nem
Hát igen ez lemaradt
Válasz #4255. hozzászólásra
nem minden év egyforma. de azt tudni kell, hogy a búza ára azért nem ment fel, mert a szlovákoktól hoztak be sokat. úgy gondolom kukival nem álnak annyira jól
Válasz #4256. hozzászólásra

de nem a termelők közül, egyébként ott a pont
Válasz #4255. hozzászólásra
De állítom van az országban 2-3 ember aki ezt pontosan tudja
Válasz #4249. hozzászólásra

Ez egyáltalán nem biztos, lásd mi van a búzával is! 2007-ben odadatam a kukit 5200+ konp-ért, mindenki azt mondta hogy én vok az ügyeletes hülye, és lám nem kellett 1 hónap és bedöglött a piac, akkor. Aki ezt pontosan megmondja az látnok, egyik évben így, a másikban úgy nem lehetsz itt elég okos, max csak szép
Válasz #4251. hozzászólásra

épp arra gondoltam, hogy a 2010-es csapadékos év elött, pont egy ilyen száraz ősz volt
Válasz #4252. hozzászólásra
Akkor te vagy az én emberem.Milyen feltételekkel és mennyiért veszed?
én vásárolok kukoricát.msz szabványnak megfelelőt.14 es vizzel
Mint tavaly, már akinek nem vitte el a víz...

a helyzet..
Ez akkor tényleg tök egyszerü!! Ezt még én is megértem..Azt hittem nagyobb a baj és sokkal bonyolúltabb
Válasz #4246. hozzászólásra
akkor csak egyszerűen: aki eladja rábaxik, aki megtarja jól jár
Válasz #4244. hozzászólásra

Sokkal fölé..
Válasz #4243. hozzászólásra
, az aztán vagy 2 hete 26 -os vízzel is levágatta.
Üdv. Azért mert hiába a napsütés, kevés már a napsütéses órák száma, és nagyon lassan adja le vizet, de ez fajta kérdés is, én pl tegnap előtt vágtam 17-es vízzel de 10 nappal azelőt mértem akkor is 17 volt, persze más az egy két cső lemorzsolása és ami a kombájnon átmegy, de lényeg hogy 10 nap alatt nem sokat száradt. A másik lényeges a lopás, volt olyan ismerős akinek 50 mázsát loptak el
Válasz #4245. hozzászólásra

követem az eseményeket ezért magyarázd már el hogy most akkor mi is van valójában???
Szevasz barátom mivel elfoglalt vagyok ezért kevésbé
Válasz #4244. hozzászólásra

ma két különböző dealer keresett meg kuki ügyben. tiszta pánikban vannak. mindkettő azt mondta, hogy mielött lepacsiznék mással, mindenképp hivjam fel őket. mintha összebeszéltek volna, hogy bedől a kukiár
nem értették, hogy a 20-as kukit miért nem viszem azonnal a száritóba. leszárad az saját magától is, minek erőltessem
Válasz #4242. hozzászólásra

Nyugi nem fog lemenni sokáig, mert nagyon fogynak a földekről a kuki táblák!! Beszéltem egy haverral nemsokára ők is végeznek tavaj meg ilyenkor kezték a kukit vágni!! Vissza fog menni arra az 50 szintre hamarosan én azt gondolom!!!
ÜDV! Mondja már meg valaki - hogy meg is értsem - hogy mitől jó nedvesen levágni, és szártani a kukoricát, mikor - az időjárást figyelembe véve-magától is megszáradna. Arról nem is beszélve, hogy minél hamarabb kerül raktárba,annál több lesz a tárolás költsége. Szóval nem igazán értem,hova a sietség...
hallottam ma, hogy lemegy az ár 40 alá
Tegnap rosszul írtam, nem 1 hét, már a jövő hét elején nem lesz vágni való kukorica a határban.
Válasz #4235. hozzászólásra

igen, itt is 6-9,5t között mozog
a 15 tonnás az nem 2hekiről szaladt le véletlenül?
Válasz #4237. hozzászólásra

Azokra még vadászni sem lehetne... mert ugye párzási idényben nem etikus és nemdebár egész évben az van...
Itt is lekopaszodott a határ...
1-1 éppen aratott tábla körül több a vadász mint a szállítójármü,mert a vadak is összeszorultak , alig van már álló kuk.

Ellopták a kokerók????
Válasz #4235. hozzászólásra
Nem láttam még nagy termést, 1 hét múlva már nem lesz kukorica a határba, de lehet hogy annyi sem kell neki.
Válasz #4234. hozzászólásra
Én itt Baranyában ámulok bámulok a 14-15 tonnás kukterméseket olvasva...itt meg aratjuk a 3,5t-tól a max10t-ig termő qrva heterogén táblákat...
Válasz #4233. hozzászólásra

Nálad 2010-ben szakadt az éső mint nekem a könnyem miatta és neked jött egy kis meleg és nőt mindened mint állat!!! Most meg az eső kevés volt és cumi a homok. Nálunk ket szélsőség van homok meg tuján, van fogalmad mi lehetett ott!!
Válasz #4232. hozzászólásra
különben meg nálunk is hasonló a helyzet. számolgattuk, hogy a környékben jó ha fele lesz a termés, mint tavaly. itt tavaly az nem aratott kukit, aki elfelejtett vetni
Válasz #4231. hozzászólásra
ÁÁÁ GMO-s volt és kitárcsázták míg Szabi csajozott..