Félre kell majd tenni az esetleges profitot az idei évről és akkor nem lessz gond jövőre sem . ( már ha lessz profit az idén)
Sokan elhitték 2007ben is , hogy tartósan 50 fölött lessz a kuki ára, és azok szoptak is az elkövetkező 2 évben .
Én már adtam el 2 évben is olcsóbban a kukoricát mint amennyiért megtermeltem , úgyhogy fel vagyok készülve az ilyesmire .... ECCER HOPP UTÁNA MEG KOOOPPPP ( csak a kopp az mindig nagyobb mint a hopp)
Megszivjuk,ha felmegy45000 fölé,a maradék álattartó is abbahagyja,és jövőre az ukrán orosz kirgiz exportálni fog megint,baxhatjuk,lesz vagy 20000 aratáskor,a bepiac 2-2,5 millio tonnára vevő,idén meg lesz 5-7millio
Válasz #2627. hozzászólásra
A nyáron fel sem tűnt , de nem az én földjeim felé vágtam, szinte alig kukoricatábla! Ez is, az időjárás is, hozzájárul az emelkedéshez.
Kétéves csúcson a kukorica ára
Kétéves csúcsra emelkedett a kukorica ára a chicagói gabonatőzsdén hétfőn, miután az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelezte: az idei termés tizennégy év óta a legalacsonyabb lesz a kedvezőtlen nyári időjárás miatt.
A decemberi szállítású kukorica ára rekord mértékben, 8,5 százalékkal 5,73 dollárra emelkedett bushelenként (egy bushel = 25,4 kilogramm), ami a legmagasabb ár 2008 szeptember óta. Június óta 77 százalékkal drágult a kukorica.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a 2010/2011-es kukoricatermés 12,664 milliárd bushel lesz a világ legnagyobb kukoricaexportőr országában a korábban várt 13,16 milliárddal, és a tavalyi 13,11 milliárddal szemben.
Elemzők szerint a kukorcia ára hamarosan eléri a hat dollárt bushelenként.
Újabb csúcsra emelkedett a kukorica ára, az amerikai tőzsdén, 45000ft/t.
Matif (párzsi) tőzsde is ujra emelkedett:
57000ft/t. várni kell még az eladással!
Kaptam én is egy ilyen ajánlatot de árat majd aratáskor mondanak, és ugy van az elszámolás,hogy a vizes kukoricábol kiszámolják a netto sulyt és azt fizetik ki. Ki kell számolni,hogy mennyi lenne a száritás,tisztitás és egyéb költségek és annak függvényében érdemes eldönteni de nem tartom rossz megoldásnak én sem.
Kaptam egy ajánlatot,35000ft/tonna 30-as vízig, levonások nélkül.Földről kamionnal szállítva,mérlegelés után azonnal fizetve. Mi a véleményetek? Szerintem megfontolandó. Az ajánlatot Somogyban kaptam.
Látom már vannak ékezetek!Itt hivatalosan senki nem jött ki az árral mindenki a legnagyobb felvásárlóra vár.A szerződött mennyisége felett is szokott vásárolni.Kíváncsi leszek a szabad árra.
Válasz #2605. hozzászólásra
Tudjátok itt is ha múlt évbe megépült volna ez a bioetanol üzem , akkor nagyon sokan fellélegeztek volna.Nem fájna a fejük a szárításon.Talán 26-28 % vízzel már jó lett volna.Sajna a másik téma , hogy kb. innen olyan 100-120 km-es körzetbe lettek volna termelők.
Ismerek egy igen tehetös embert!! Ö nagyrészt ebböl gazdagodot meg!!Vagyis mindig a kukoricájának a zömét a szezon elött vagy zömében a szezon kezdetén levágta és köveetkezetesen mindig ere hajt!Sokat gondolkodtam rajta és töbnyire igaza van!Mert azt belátjátok fö szezonban minden olcsóbb.Tehát vagy jóval elöbb vagy letárolni és kivárni! Amugy ez a 4600 körül- i ár igencsak elfogadható föleg ahol a 10T fölé megy a termés!!Ott még a bingó is öszejöhet belölle!!
csak az a baj hogy nem kis hazánk a meghatározó. Valamelyik újságban közöltek erről egy írást a lényege levezették meddig éri meg terményt nem argentinoktól vagy ausztráloktól vagy máshonnan behozni úgy emlékszem búzánál 60 ezer kukinál 45 ezer körül volt szerintem is csak álom az 50 ezres kuki de tényleg a remény hal meg utoljára én most eladnáma maradékot 43-45 körül zok szó nélkül
ez tökéletesen így van ahogy gondolod csak azt tudnám kik mozgatják a dolgokat mert hogy nem a termelők az tuti. Én kötöttem 40 t 43 ezerért vagy 2 hónapja és úgy néz ki jó volt a megérzés, már csak aratni kellene, de hát az idő nem engedi
Sajnos nagyon ki vagyunk szolgáltatva.
A kukoricához még mi sem fogtunk egyáltalán.
A naprából sem tudom, hogy jövünk végülis ki...
Azért most a visszaesés után nagyon remélem, hogy újra felfelé fog kúszni az ár. Nincs itt annyi kukorica, mint ahogy gondolják. Sokan elkezdték most nyomatni befelé, de lelassul majd a tempó....
....meg a mennyiség is.
Reménykedjünk!
Ha egy kiocsit is viszatekintünk!!Pont ugyan az történik mint néhány éve!! Ugyan az a forgatóköny ugyan azokal a szereplökkel... És a végeredmény is ugyan az!! Konkrétabban-- A napraforgót akkor is épp ugy elengedték mint most.. De a kukoricának csak az induló ára volt magas De amikor a várakozásokal szemben egy kicsivel több termet rögtön elindult lefewle mint most... Emlékszem akor egy haver két és fél napig ült meletem hogy nehogy más fele menjek aratni az övé helyett!! Ö megérezte elöre a dolgot még az a néhány napos tétovázás ill késedelem is jelentet neki valamenyit!!De akor legalább vágtuk..Most meg hozá sem tudtunk fogni..Na ez a durva amikor az esély sincs meg arra hogy jol jöjünk ki valamiböl!!
Azért nem kell vele sietni, ha nem muszáj.
A múlt héten telefonálgattak, hogy vigyük a kukoricát, 4800-ért, huszas vízig szárítást sem számolnak le.
Ma meg már csak 4000 volt, s a szárítást is fizetni kell.
Nem vittük.
Még ráér...
Válasz #2583. hozzászólásra
a mikrogranulátumok működnek kevesebbel is mint az előírt dózis de ezt nem propagálják mert nekik eladó a cucc.Ha súlyos a bogárfertőzés akkor meg mikróval se vesd vissza újra mert száraz tavasz és nyár esetén döntögetnek a lárvák.A nagy integrátorok nagyon szeretik preferálni a syng. szereit de én nem vagyok tőlük elájulva .Hiába nagy cég de szinte minden kategóriában van jobb szer a konkurenciáknál az adott problémára,m
Ha derékban tört le a kukoricád, akkor az inkább kukorica moly fertőzés lehet. Nézd meg a törésnél, hátha látod az ürülékét, egészen finom gríz szerű anyag, akkor az. A kukorica szárában tesz kárt a lárvája és emiatt válik törékennyé a szár. Ez ellen csak állományban tudsz védezekezni (hidastraktor, repülő, moly ellen toleráns hibrid, de nem GMO)
Esetleg, okozhatja elhalt állományban fuzárium vagy egyéb cellulóz bontó gombafaj. Kényszer vagy természetes érés miatt elhal a növény, onnantól neki sincs immunrendszere és támadnak a gombák is. Ez ellen nem igazán tudsz tenni, inkább évjárat hozza ki.
24931 hozzászólás
Válasz #2629. hozzászólásra
az állattartókat nem kell sajnálni. aki kitart az kaszálni fog. én is tervezem, hogy megháromszorozom az állatlétszámt
Válasz #2629. hozzászólásra
)
Félre kell majd tenni az esetleges profitot az idei évről és akkor nem lessz gond jövőre sem . ( már ha lessz profit az idén)
Sokan elhitték 2007ben is , hogy tartósan 50 fölött lessz a kuki ára, és azok szoptak is az elkövetkező 2 évben .
Én már adtam el 2 évben is olcsóbban a kukoricát mint amennyiért megtermeltem , úgyhogy fel vagyok készülve az ilyesmire .... ECCER HOPP UTÁNA MEG KOOOPPPP ( csak a kopp az mindig nagyobb mint a hopp
Válasz #2628. hozzászólásra
Megszivjuk,ha felmegy45000 fölé,a maradék álattartó is abbahagyja,és jövőre az ukrán orosz kirgiz exportálni fog megint,baxhatjuk,lesz vagy 20000 aratáskor,a bepiac 2-2,5 millio tonnára vevő,idén meg lesz 5-7millio
Válasz #2627. hozzászólásra
A nyáron fel sem tűnt , de nem az én földjeim felé vágtam, szinte alig kukoricatábla! Ez is, az időjárás is, hozzájárul az emelkedéshez.
Válasz #2626. hozzászólásra

ja persze, és hová tegyem?
mondom, hogy ne add el!
Kétéves csúcson a kukorica ára

Kétéves csúcsra emelkedett a kukorica ára a chicagói gabonatőzsdén hétfőn, miután az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelezte: az idei termés tizennégy év óta a legalacsonyabb lesz a kedvezőtlen nyári időjárás miatt.
A decemberi szállítású kukorica ára rekord mértékben, 8,5 százalékkal 5,73 dollárra emelkedett bushelenként (egy bushel = 25,4 kilogramm), ami a legmagasabb ár 2008 szeptember óta. Június óta 77 százalékkal drágult a kukorica.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a 2010/2011-es kukoricatermés 12,664 milliárd bushel lesz a világ legnagyobb kukoricaexportőr országában a korábban várt 13,16 milliárddal, és a tavalyi 13,11 milliárddal szemben.
Elemzők szerint a kukorcia ára hamarosan eléri a hat dollárt bushelenként.
(MTI/Reuters)
Válasz #2619. hozzászólásra

:rolleyes:}
Ja-ja
Újabb csúcsra emelkedett a kukorica ára, az amerikai tőzsdén, 45000ft/t.
Matif (párzsi) tőzsde is ujra emelkedett:
57000ft/t. várni kell még az eladással!
Válasz #2620. hozzászólásra
Kaptam én is egy ilyen ajánlatot de árat majd aratáskor mondanak, és ugy van az elszámolás,hogy a vizes kukoricábol kiszámolják a netto sulyt és azt fizetik ki. Ki kell számolni,hogy mennyi lenne a száritás,tisztitás és egyéb költségek és annak függvényében érdemes eldönteni de nem tartom rossz megoldásnak én sem.
Válasz #2620. hozzászólásra
ez nagyon jó, főleg ha vizes a kuki. engem is érdekelne a dolog. gondolom a mért súlyt fizetik levonás nélkül
Kaptam egy ajánlatot,35000ft/tonna 30-as vízig, levonások nélkül.Földről kamionnal szállítva,mérlegelés után azonnal fizetve. Mi a véleményetek? Szerintem megfontolandó. Az ajánlatot Somogyban kaptam.
Válasz #2616. hozzászólásra
A tamix ad érte ennyit?
Válasz #2615. hozzászólásra

biztos nem KUKORICA morzsoláson voltál
VÁRHATÓAN ez lesz az igazság.....
Itt hivatalosan senki nem jött ki az árral mindenki a legnagyobb felvásárlóra vár.A szerződött mennyisége felett is szokott vásárolni.Kíváncsi leszek a szabad árra.
Látom már vannak ékezetek!

Szarvas és környéke 4200-4400 + fa/q.
nem voltam itthol pár napig mi az aktuális ár?
Mi 4500+Áfa-ért szerződtünk úgy egy hónapja!!!!Tolna megye
Válasz #2611. hozzászólásra
Kaposvár Somogy 42
Válasz #2611. hozzászólásra
4000Ft+fa/q - Hajdú-Bihar, Berettyóújfalu környéke...
Üdv Mindenki!!!
Hol milyenek a kuki felvásárlási árak???? Köszi!!!
Válasz #2609. hozzászólásra
Most sokan veszik vizesen a sertéstelepek, de az árral figyelik a közeli nagy felvásárlót.

Tudjátok itt is ha múlt évbe megépült volna ez a bioetanol üzem , akkor nagyon sokan fellélegeztek volna.Nem fájna a fejük a szárításon.Talán 26-28 % vízzel már jó lett volna.Sajna a másik téma , hogy kb. innen olyan 100-120 km-es körzetbe lettek volna termelők.

bingó!
Kivételesen ma van a Totó, nekem az is elég lenne bingónak, rögtön vennék egy zöldet is , de Deutz-ot.
A 10 t nálunk csak álom....
Ismerek egy igen tehetös embert!! Ö nagyrészt ebböl gazdagodot meg!!Vagyis mindig a kukoricájának a zömét a szezon elött vagy zömében a szezon kezdetén levágta és köveetkezetesen mindig ere hajt!Sokat gondolkodtam rajta és töbnyire igaza van!Mert azt belátjátok fö szezonban minden olcsóbb.Tehát vagy jóval elöbb vagy letárolni és kivárni! Amugy ez a 4600 körül- i ár igencsak elfogadható föleg ahol a 10T fölé megy a termés!!Ott még a bingó is öszejöhet belölle!!

Válasz #2602. hozzászólásra

Tényleg. Kicsit elszámoltam az éveket.
Azért az az év meglátszott rajtunk.
94 óta nekünk az volt a legjobb évünk.
Válasz #2600. hozzászólásra

Májusban már biztosan nem kell.
Válasz #2595. hozzászólásra

2 éve ?? ősszel nem volt 5oe. a kukorica, amire Te emlékszel az 2oo7 ben volt , de én akkkor is eladtam mindent még a nagy csökkenés előtt
Válasz #2600. hozzászólásra

azt pedig nehéz lesz az idén megúszni
Válasz #2598. hozzászólásra

Meg elégednék a 3500-as árral is csak ne kellene szárítani!
Válasz #2597. hozzászólásra

Ez egy szabad fórum.
Mindenki szólhat mindenkihez.
Egyébként sokkal jobb lenne minden évben egy "normális" ár, mint egyszer hopp, másszor kopp.
Válasz #2596. hozzászólásra

Annyiért én is.
Főleg ha a tavalyi évre gondolok.
Válasz #2595. hozzászólásra
nem nekem szólt de csak annyit hozzá hogy lett is hatalmas pukk utánna én nem akarnám azt mégegyszer
Válasz #2592. hozzászólásra
csak az a baj hogy nem kis hazánk a meghatározó. Valamelyik újságban közöltek erről egy írást a lényege levezették meddig éri meg terményt nem argentinoktól vagy ausztráloktól vagy máshonnan behozni úgy emlékszem búzánál 60 ezer kukinál 45 ezer körül volt szerintem is csak álom az 50 ezres kuki de tényleg a remény hal meg utoljára én most eladnáma maradékot 43-45 körül zok szó nélkül
Válasz #2594. hozzászólásra

Azért álmodozni szabad, nem?!
Csak azt ne mondd, hogy két éve, amikor annyi volt az ára, Te nem örültél neki.
Illetve mondhatod, de úgysem hiszem el!
Válasz #2592. hozzászólásra
A remény hal meg utoljára..... ismétlem magam , aki 5O ezres kukoricárol álmodozik az megérdemli a sorsát ..........
Válasz #2591. hozzászólásra

ez tökéletesen így van ahogy gondolod csak azt tudnám kik mozgatják a dolgokat mert hogy nem a termelők az tuti. Én kötöttem 40 t 43 ezerért vagy 2 hónapja és úgy néz ki jó volt a megérzés, már csak aratni kellene, de hát az idő nem engedi
Válasz #2591. hozzászólásra

Sajnos nagyon ki vagyunk szolgáltatva.
A kukoricához még mi sem fogtunk egyáltalán.
A naprából sem tudom, hogy jövünk végülis ki...
Azért most a visszaesés után nagyon remélem, hogy újra felfelé fog kúszni az ár. Nincs itt annyi kukorica, mint ahogy gondolják. Sokan elkezdték most nyomatni befelé, de lelassul majd a tempó....
....meg a mennyiség is.
Reménykedjünk!
Válasz #2588. hozzászólásra
Ha egy kiocsit is viszatekintünk!!Pont ugyan az történik mint néhány éve!! Ugyan az a forgatóköny ugyan azokal a szereplökkel... És a végeredmény is ugyan az!! Konkrétabban-- A napraforgót akkor is épp ugy elengedték mint most.. De a kukoricának csak az induló ára volt magas De amikor a várakozásokal szemben egy kicsivel több termet rögtön elindult lefewle mint most... Emlékszem akor egy haver két és fél napig ült meletem hogy nehogy más fele menjek aratni az övé helyett!! Ö megérezte elöre a dolgot még az a néhány napos tétovázás ill késedelem is jelentet neki valamenyit!!De akor legalább vágtuk..Most meg hozá sem tudtunk fogni..Na ez a durva amikor az esély sincs meg arra hogy jol jöjünk ki valamiböl!!
Válasz #2589. hozzászólásra
Hajdú-Bihar. Pontosabban Bihar.
Válasz #2588. hozzászólásra
Merre gazdálkodtok?
Válasz #2587. hozzászólásra
Azért nem kell vele sietni, ha nem muszáj.
A múlt héten telefonálgattak, hogy vigyük a kukoricát, 4800-ért, huszas vízig szárítást sem számolnak le.
Ma meg már csak 4000 volt, s a szárítást is fizetni kell.
Nem vittük.
Még ráér...
Válasz #2585. hozzászólásra

baxhatjatok,a belpiac masra arazza be
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
NE ADD EL A KUKORICÁT: CHICÁGÓI TŐZSDE +++++++++++++++++
http://www.cmegroup.com/popup/mdq2.html?code=ZCZ0&title=December_2010_Corn&type=p
Válasz #2583. hozzászólásra
.Hiába nagy cég de szinte minden kategóriában van jobb szer a konkurenciáknál az adott problémára,m
a mikrogranulátumok működnek kevesebbel is mint az előírt dózis de ezt nem propagálják mert nekik eladó a cucc.Ha súlyos a bogárfertőzés akkor meg mikróval se vesd vissza újra mert száraz tavasz és nyár esetén döntögetnek a lárvák.A nagy integrátorok nagyon szeretik preferálni a syng. szereit de én nem vagyok tőlük elájulva
Köszi srácok mindenkinek a segítséget.
Minden nap okosabb lesz az ember
Konzultálok állandó szakértőmmel, és meglátom, mi legyen.
üdv
Válasz #2565. hozzászólásra KÉK VILLÁM

Ha derékban tört le a kukoricád, akkor az inkább kukorica moly fertőzés lehet. Nézd meg a törésnél, hátha látod az ürülékét, egészen finom gríz szerű anyag, akkor az. A kukorica szárában tesz kárt a lárvája és emiatt válik törékennyé a szár. Ez ellen csak állományban tudsz védezekezni (hidastraktor, repülő, moly ellen toleráns hibrid, de nem GMO)
Esetleg, okozhatja elhalt állományban fuzárium vagy egyéb cellulóz bontó gombafaj. Kényszer vagy természetes érés miatt elhal a növény, onnantól neki sincs immunrendszere és támadnak a gombák is. Ez ellen nem igazán tudsz tenni, inkább évjárat hozza ki.