Válasz cyclo-400 #21980. hozzászólásáraEz pedig p9415 valamint van benne egy kevés Sy Ignis. 66000/ha. Lehet azt is meghálálja hogy lazitott talajba ment és tud a gyökere lefelé terjeszkedni.
Válasz Gatti #21979. hozzászólásáraValóban csoda,hogy ebben az aszály bán itt tartunk, ez a 6 mm életmentő
volt,de már porzik megint a talaj.
Vetés 04.22 Pio N01 72.000/ha.
Válasz blsjela #21970. hozzászólásáraMa is nagy szél van????holnap ha nem fujna estére 6 óra fele megfujnám.
Dell agro plusz 3liter menne meg 5 liter fito kukorica?így ebbe az arányba mehet nyugodtan?
Válasz blsjela #21945. hozzászólásáraSzia.ezt még szerinted érdemes lombtrágyázni?héten nem sikerült eső miatt.Dell agro plusz és fitohorm kukorica plusz vettem.
Válasz Lada2105 #21965. hozzászólásáraSomogy megye balatontól 20km tavaly ugyan itt csak 20cm volt ezen a napon kultivátoroztam nem tudom mi lőtte hogy igy megindúlr pedig 420fao apr 15 vetés
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraHogyne heverné ki.... 2 nap múlva a víz eltűnik, a kukorica élvezi hogy ennyi vízből gazdálkodhat, nő mint a kender! A jégverés meg ilyenkor még lóf.. sz! A többi levél és az érdemi rész még ezután jön..
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraHa a víz állás nem marad tartós, akkor a jégverést simán. Persze kicsit meg fog érződni a későbbi fejlődésen de simán lehet belőle jó kukorica.
Válasz Gandhy #21953. hozzászólásáraZúzott köves út épült a tábla mellett, kicsit magasabban van, az fogja meg a vizet.
Még pár felhőszakadás és én leszek magasabban …
Válasz 5465 #21947. hozzászólásáramegbillent a tábla, néha az enyém is csinál ilyet, de most ez a 80 mm, bár gyorsan esett és látom a sorok közt, hogy folyt rendesen, viszont fel is szívódott mind
Válasz mtz1221 #21935. hozzászólásáraNedves földbe került a mag, vetés pontos volt, egyenletes mélység, ezekkel nem volt gond, mert egyenletes és gyors volt a kelés.
Utána jött a furcsaság, elkezdett eltérően fejlődni, ill. világos zöld volt.
De úgy látom kezd magához térni, ma kaptunk is 20 mm esőt, szerintem helyrejön.
Max. nem lesz csúcs termés, de ki nem sz..ja le.
Egészség legyen meg wi-fi
Ja, meg szorítson a p….
Válasz blink #21938. hozzászólásáraA Dekalb ilyen melegben már rég olyan mint aki meg akar halni egy Piohoz képest. Aztán a végére közel azonos, ha nem jobb a termés. Persze ez mindenkinél lehet más.
Válasz danci19 #21932. hozzászólásáraEz a mag tavaly közel 13 tonnát adott.
Ha ettől maradna el 1-1,5 tonnával, nem lennék szomorú
De tavaly 2x ennyi eső volt májusban…
Válasz blink #21938. hozzászólásáraEz egy régebben, de ilyentájban készült fotó. Elég kontrasztos az előtérben levő vacak, meg mögötte a szép, végül mégis kb. azonos termés lett rajtuk.
Persze ettől még lehet szar, amit betettél, de én még nem írnám le.
Válasz A te hangod mélyebb #21937. hozzászólására Jól látható.
A vetőgépben maradt az előző táblából chorintos, a forgók meg a tábla széle azzal let t bevetve, kb 3x akkora mint 4109.. ok, hogy nem szépségverseny de azért ekkora hátrányból nem tudom elképzelni hogy értelmes termést hozzon, főleg hogy nulla csapadék van felénk.
Válasz blink #21933. hozzászólásáraA DKC-k közt vannak kevésbé tetszetős fajták, amik aztán a végén jó teremnek. Nekem is voltak ilyen visszamaradottnak tűnő kukoricák miatt fejfájásaim, de aztán a végén jól szerepeltek.
Szóval egyelőre ne aggódj! Nem szépségverseny ez, majd a kombájn mutatja a lényeget.
24931 hozzászólás
Válasz cyclo-400 #21980. hozzászólásáraEz pedig p9415 valamint van benne egy kevés Sy Ignis. 66000/ha. Lehet azt is meghálálja hogy lazitott talajba ment és tud a gyökere lefelé terjeszkedni.
Válasz Gatti #21979. hozzászólásáraValóban csoda,hogy ebben az aszály bán itt tartunk, ez a 6 mm életmentő
volt,de már porzik megint a talaj.
Vetés 04.22 Pio N01 72.000/ha.
Válasz cyclo-400 #21978. hozzászólásáraMikor vetés?
Az enyém 05.02.
Válasz Gatti #21977. hozzászólására6 mm eső előtte 15 L/ha azospeed cink, tegnapi fotók.

Még a kukorica elég jól bírja a szárazságot.

Válasz lakatos gabesz #21974. hozzászólásáraBocs, nem olvastam vissza
Válasz lakatos gabesz #21974. hozzászólásáraÉs melyikből mennyi?
Válasz 5465 #21972. hozzászólásáraIgen.kite ajánlat amúgy ez a kombináció!
Válasz blsjela #21970. hozzászólásáraMa is nagy szél van????holnap ha nem fujna estére 6 óra fele megfujnám.
Dell agro plusz 3liter menne meg 5 liter fito kukorica?így ebbe az arányba mehet nyugodtan?
Válasz lakatos gabesz #21968. hozzászólásáraEzt a kettőt kombinálod?
Melyikből mennyi megy hektáronként?
Válasz blsjela #21967. hozzászólásáraaz a rohadt sok eső amit kaptatok... nem kell csodálkozni hogy ilyen szép.
Válasz lakatos gabesz #21968. hozzászólásáraHa beletudsz menni mindenképpen . Elég nagy a levél felület jól fel fogja venni. Csak 25 fok alatt próbáld szórni .
Válasz blsjela #21967. hozzászólásáraGondolom eső volt szépen
Válasz blsjela #21945. hozzászólásáraSzia.ezt még szerinted érdemes lombtrágyázni?héten nem sikerült eső miatt.Dell agro plusz és fitohorm kukorica plusz vettem.

Válasz Lada2105 #21965. hozzászólásáraSomogy megye balatontól 20km tavaly ugyan itt csak 20cm volt ezen a napon kultivátoroztam nem tudom mi lőtte hogy igy megindúlr pedig 420fao apr 15 vetés
Válasz blsjela #21964. hozzászólásáraEz igen!
Válasz blsjela #21964. hozzászólásáraSzép állomány. Nálunk csak combig ér. Merre gazdálkodsz hogy már ekkora?
Tavaly ilyenkor kb térdig ért a kukorica ugyan ebben a táblában. Én 183 cm vagyok. A csapadék kb ugyan annyi mint tavaly.

Válasz kemal #21957. hozzászólásáraTavaly júliusban verte el a jég a már lassan címert toló kukoricát. 86 mázsa lett.
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraKi.
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraMég papámnál volt nálunk is ilyen, jó lett a vége. A növény közepe nagyjából ép, onnan nő tovább.
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraHogyne heverné ki.... 2 nap múlva a víz eltűnik, a kukorica élvezi hogy ennyi vízből gazdálkodhat, nő mint a kender! A jégverés meg ilyenkor még lóf.. sz! A többi levél és az érdemi rész még ezután jön..
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraUuuhhhh, az kemény!
Ha felszárad, kultizd meg! A képek lehetnek csalókák, de én ez alapján adnék neki még esélyt.
Válasz kemal #21957. hozzászólásáraHa a víz állás nem marad tartós, akkor a jégverést simán. Persze kicsit meg fog érződni a későbbi fejlődésen de simán lehet belőle jó kukorica.
Válasz Gandhy #21953. hozzászólásáraZúzott köves út épült a tábla mellett, kicsit magasabban van, az fogja meg a vizet.
Még pár felhőszakadás és én leszek magasabban …
Első 2 kép szomszéd
Ennyit számít az Elővetemény
És a istállótrágya
Válasz 5465 #21947. hozzászólásáramegbillent a tábla, néha az enyém is csinál ilyet, de most ez a 80 mm, bár gyorsan esett és látom a sorok közt, hogy folyt rendesen, viszont fel is szívódott mind
Válasz Bárány #21949. hozzászólásáraMivel szorosan a topic-hoz tartozik
Válasz mtz1221 #21948. hozzászólásáraJóféle tímsó is megteszi ideig-óráig, de ha te tartós eredményt akarsz...
Válasz Bzsr #21942. hozzászólásáraCadixxio duó igen jó.
Válasz mtz1221 #21948. hozzászólásáraBiztos voltam benne, hogy te erre fogsz valamit írni!
Válasz 5465 #21946. hozzászólásáraMindig a szorítással vagy elkeveredve, varrasd össze kisebbre ha zavar, van már rá megoldás.
Válasz 5465 #21946. hozzászólására
Válasz mtz1221 #21935. hozzászólásáraNedves földbe került a mag, vetés pontos volt, egyenletes mélység, ezekkel nem volt gond, mert egyenletes és gyors volt a kelés.

Utána jött a furcsaság, elkezdett eltérően fejlődni, ill. világos zöld volt.
De úgy látom kezd magához térni, ma kaptunk is 20 mm esőt, szerintem helyrejön.
Max. nem lesz csúcs termés, de ki nem sz..ja le.
Egészség legyen meg wi-fi
Ja, meg szorítson a p….
Válasz lakatos gabesz #21943. hozzászólására5l és szépen be is sötétedet. Itt van egy kis videó
https://youtu.be/Jdwsvx8xGsM
Válasz Bzsr #21942. hozzászólásáraErre én is kiváncsi lennék, a gondjaim hasonlóak.
Válasz blsjela #21936. hozzászólásáraFitohorm kukorica plusz lombtrágyát te hány liter/hektár dózisal fujtad?
Duo-s kukoricából ki milyen fajtát ajánlana (jövőre)? Termésben mennyivel maradnak el? Bele futottunk egy szép rezisztens cirok fertőzésbe...
Válasz blink #21938. hozzászólásáraA Dekalb ilyen melegben már rég olyan mint aki meg akar halni egy Piohoz képest. Aztán a végére közel azonos, ha nem jobb a termés. Persze ez mindenkinél lehet más.
Válasz danci19 #21932. hozzászólásáraEz a mag tavaly közel 13 tonnát adott.
Ha ettől maradna el 1-1,5 tonnával, nem lennék szomorú
De tavaly 2x ennyi eső volt májusban…
Válasz blink #21938. hozzászólásáraEz egy régebben, de ilyentájban készült fotó. Elég kontrasztos az előtérben levő vacak, meg mögötte a szép, végül mégis kb. azonos termés lett rajtuk.
, de én még nem írnám le.

Persze ettől még lehet szar, amit betettél
Válasz A te hangod mélyebb #21937. hozzászólására
Jól látható.
. ok, hogy nem szépségverseny de azért ekkora hátrányból nem tudom elképzelni hogy értelmes termést hozzon, főleg hogy nulla csapadék van felénk.
A vetőgépben maradt az előző táblából chorintos, a forgók meg a tábla széle azzal let t bevetve, kb 3x akkora mint 4109.
Válasz blink #21933. hozzászólásáraDKC 4109 a hívatalos marketing szerint:

"kirobbanó korai fejlődési erély"
https://youtu.be/Jdwsvx8xGsM ma kapott 20mm
Válasz 5465 #21913. hozzászólásáraAszály volt , vetési mélység ??? Itt is aki 5-6 centi mélyre vetette mind ilyen. Aki 8+ mélyre ott nincs gond.
Válasz blink #21933. hozzászólásáraA DKC-k közt vannak kevésbé tetszetős fajták, amik aztán a végén jó teremnek. Nekem is voltak ilyen visszamaradottnak tűnő kukoricák miatt fejfájásaim, de aztán a végén jól szerepeltek.
Szóval egyelőre ne aggódj! Nem szépségverseny ez, majd a kombájn mutatja a lényeget.
Dkc4109

Ignis
P9610
Válasz 5465 #21924. hozzászólására1-1,5t-val maradt el a többitől, 7t/ha körül lett aratáskor!