Válasz Josku #7509. hozzászólásáraNekem itt létesítettek községi mintateret a rettentő vegyes talajszerkezet miatt anno,13 év eszement szálas trágyázásával sikerült elkövetni vele valamit hogy teremjen,de kivégzőhelynek most is optimálisabb,mondjuk itt csapadék az nincs.Mindig a legolcsóbb extenzív kerül bele,s mivel abnormálisan korán érik benne meg,nem tudok haragudni a területre.
Válasz sanyi1965 #7508. hozzászólásáraNekem ebből van 25 ha. Régen kb 20 éve úgy csinálták a bányászok. Hogy amikor új tavat ástak, a régit vissza töltötték szakszerűen. Úgyhogy én még a jobbik-ból kaparintottam, most hasonĺókért 1 misiket kérnek. Ma bevásároltam rá a magot, 15 ha. Sürreál + 10 ha. Dkc 4792.
Sziasztok! Saten Union kukoricákról valakinek tapasztalat a sum 0307 kivételével, arról már sajnos megvan a vélemény. Fél imtenzív a tech. Valami olcsóbb kellenne, kavicsbánya rekultivált meddőhányójába!
Válasz Bárány #7491. hozzászólásáraEredetileg onnan indultunk, hogy “ aki 70000 körüli magot vet “, az meg ugye 55+áfa, és sajnos az nem olyan elképzelhetetlen ár
Válasz bandigh #7488. hozzászólásáraJó, ha nagyon kötekedni (vicceskedni) akar az ember, akkor bele lehet magyarázni a Ft-ot is, de a "hektárjába" szó, egyértelműen (legalább is nekem) a tőszámra utal.
Akkor Barány kollega 80000-el vet, kijelentése lehet sebesség is.
Mondjuk 80000mm/min.
Válasz bandigh #7488. hozzászólásáraHöh, most esett le, miért írtál, látod, erre nem is gondoltam!
De tételezzük fel, hogy helyesen írta, és a tőszámra gondolt. Én legalábbis arra értettem.
Válasz Blahoncio #7458. hozzászólásáraSzia! Felénk is Bács Kiskun van bőven homok talaj dekalb 4555 vagy pioneer 9025 erre az emberek legjava ezeket veti. A 9025 időbe el kell vetni akkor jól megnől a zöldszár később sül fel (persze nincsenek csodák) de a vizet elsők között szokta leadni ..
ami meg bevált a dekalb 4490 de az már nem kapható ..
Az átlagos aratási időre 13-14 el szoktuk vágni évek óta .
Ár értek arányban is az egyik legjobb . Szerintem..
Tavaly előtt is ugyan ennyit termet. És viszonylag jól adja le a nedvességet, bár az elmult két évben a csapadékhiány miatt mindegyik hibridet 13-14% nedvességgel arattuk.
Mi általában 65-68 ezerel vetjük, idén tervezzük feljebb venni kicsit.
A 9241 viszont már 3ik éve (ha jól emlékszem) és sosem csalódtunk benne.
A 9903 az a hibrid ami az elején nagyon bejött de az utóbbi két évben már nem igazán tetszett. Nagyon összesült, plusz a szár is eltöredezett ezért sokat vitt be kombájn is.
Válasz határjáró #7472. hozzászólásáraAkkor neked is az a véleményed a 9415 az többet tud.sokan az eladok azt mondták a 9415 nem jobb és nem tud többet a 9241től meg hogy a 9241 jobb is.olcsobb lett volna az igaz valamiért sozták volna rám.
Válasz Blahoncio #7468. hozzászólásáraVetéskor 2q péti!
Ősszel viszont szerves trágyázva volt a terület. Mind a két évjáratban az a tábla kapta a trágyát, amibe utána a kukorica került.
Válasz Blahoncio #7458. hozzászólásáraÉn batangát vetek hasonló talajon.
Jó vízleadás, és korai érés jellemzi.
Nekem előző két évben 10T adott.
18-ban, nagy aszályban is. (10% víz)
19-ben, csapadékosabb időben is leadta a vizét, 12-13-ra.
Szerintem amiben a "tudása" rejlik:
Április első napjaiban elvetve jól bírja a "hideget", és végig előnyben szokott lenni, a 2 héttel későbbiekhez képest.
Mire jön az első menetrend szerinti aszály hullám, addigra olyan zöld tömeggel rendelkezik, aminek nem süt közé a nap, és nem perzseli le.
Persze nem csak ezen múlik. Adott itt idén 6T is egyeseknek. Későbbi vetés, térdig érő muharban, .....
Válasz Blahoncio #7463. hozzászólásáraNagyon jó a víz leadása,ha ezért sokalodd a fao szàmot,ugyanannyi volt nekem a víztartalma mint a 350fao' nak,csak súlyba sokkal jobb volt. Évről évre bizonyít,de nem akarlak rábeszélni
Válasz medikus #7459. hozzászólásáraígy igaz, pl feléánk a kötöttbe eddig a syngenta hibridek a legjobbak, de pár Pioneer is jól muzsikál, viszont a Dekalb nem annyira.
9260 hozzászólás
Válasz Josku #7509. hozzászólásáraNekem itt létesítettek községi mintateret a rettentő vegyes talajszerkezet miatt anno,13 év eszement szálas trágyázásával sikerült elkövetni vele valamit hogy teremjen,de kivégzőhelynek most is optimálisabb,mondjuk itt csapadék az nincs.Mindig a legolcsóbb extenzív kerül bele,s mivel abnormálisan korán érik benne meg,nem tudok haragudni a területre.
Válasz sanyi1965 #7508. hozzászólásáraNekem ebből van 25 ha. Régen kb 20 éve úgy csinálták a bányászok. Hogy amikor új tavat ástak, a régit vissza töltötték szakszerűen. Úgyhogy én még a jobbik-ból kaparintottam, most hasonĺókért 1 misiket kérnek. Ma bevásároltam rá a magot, 15 ha. Sürreál + 10 ha. Dkc 4792.
Válasz Josku #7507. hozzászólásáraAz akác sem maradt meg az ilyen helyen,most dióval próbálkoznak.
Válasz sanyi1965 #7506. hozzászólásáraNekem ez jutott!
Válasz Josku #7505. hozzászólásáraLőtér létesítésére alkalmas,nem kukorica termelésre.
Sziasztok! Saten Union kukoricákról valakinek tapasztalat a sum 0307 kivételével, arról már sajnos megvan a vélemény. Fél imtenzív a tech. Valami olcsóbb kellenne, kavicsbánya rekultivált meddőhányójába!
Válasz lenio740 #7503. hozzászólásáraQQ pionier p8329
Válasz blsjela #7502. hozzászólására
Válasz Szabi. #7500. hozzászólásáraTavaly 11.7t/ha lett az átlag 15.3% víz. 70e vetés .
Válasz Szabi. #7500. hozzászólásáraSzerintem jó anyag
barna homokos földbe 12 tonna körül adott 65000 vetve dkc 4590 volt mellette arra 1T rávert
P9363 vélemények ?
Jó, rossz, közepes ?
Van kötött mély fekvés, partos lazább, csatornapart.
És milyen tőszámmal ? 72ezerre gondoltam.....
Sziasztok!Van valakinek tapasztalata a Pioneer P9537 kukoricával kapcsolatba?Jó hibridek közé tartozik e vagy felejtös és a vizleadása milyen?
Válasz k-roy90 #7497. hozzászólásáraNagyon jó ár-érték arányú hibrid! Tavaly lazább talajon 10-11 t/ha, jobb minőségű kötöttebb talajon 13-14 t/ha volt 16-17-es vízzel.
Fornad kukoricaval kapcsolatban van valakinek infoja/tapasztalata?
Válasz Bárány #7495. hozzászólásáragrat hozzá.
én amibe vetem, az 8 és 11 AK-s, és ez nálam számít jónak.
de legalább a szárítással nem kell törődöm, mert Mo azon pontján élek, ahol legtöbb a szárnyas, azaz a kacsa, kombájn alól viszik.
Válasz ASRFeri #7494. hozzászólására20-40 AK között, bár szerintem ez a mérőszám már nagyon elavult. A lényeg, hogy jó földek.
Válasz Bárány #7484. hozzászólásáraTőszámra írtam, ergo jól gondoltátok.
de akkor kérdezek mást, hány AK-ak a földjeitek?
mert én 55.000 szemet vetek hektárjába.
Válasz bandigh #7492. hozzászólásáraOké-oké! Nekem nem esett le!
Válasz Bárány #7491. hozzászólásáraEredetileg onnan indultunk, hogy “ aki 70000 körüli magot vet “, az meg ugye 55+áfa, és sajnos az nem olyan elképzelhetetlen ár
Válasz atisgyulai #7490. hozzászólásáraNo meg azért 80.000 Ft-os vetőmag?
Válasz bandigh #7488. hozzászólásáraJó, ha nagyon kötekedni (vicceskedni) akar az ember, akkor bele lehet magyarázni a Ft-ot is, de a "hektárjába" szó, egyértelműen (legalább is nekem) a tőszámra utal.

Akkor Barány kollega 80000-el vet, kijelentése lehet sebesség is.
Mondjuk 80000mm/min.
Válasz bandigh #7488. hozzászólásáraHöh, most esett le, miért írtál, látod, erre nem is gondoltam!

De tételezzük fel, hogy helyesen írta, és a tőszámra gondolt. Én legalábbis arra értettem.
Válasz atisgyulai #7487. hozzászólásáraÉs a #7481?
Válasz bandigh #7485. hozzászólásáraAzt írta:"vetem"!!

Nem pedig vettem!
Válasz bandigh #7485. hozzászólásáraHehe, jó a kérdés!
Válasz Bárány #7484. hozzászólásáraÁr vagy tőszàm?
Válasz ASRFeri #7481. hozzászólásáraFajtától és földtől függ. Én 80.000-rel vetem.
Sziasztok
Velemenyetekre lennek kivancsi.
Syngentha Corinthos vagy Pioneer 9903 kukorica vetomagot valasztanatok? (Intenziv novenytermesztes)
Válasz Blahoncio #7458. hozzászólásáraSzia! Felénk is Bács Kiskun van bőven homok talaj dekalb 4555 vagy pioneer 9025 erre az emberek legjava ezeket veti. A 9025 időbe el kell vetni akkor jól megnől a zöldszár később sül fel (persze nincsenek csodák) de a vizet elsők között szokta leadni ..
ami meg bevált a dekalb 4490 de az már nem kapható ..
Az átlagos aratási időre 13-14 el szoktuk vágni évek óta .
Ár értek arányban is az egyik legjobb . Szerintem..
Már korábban is akartam kérdezni, aki 70000 körüli magot vet hektárjába, ezek szerint olyan jók a földjeitek hogy ezt elbírja vagy más az indok?
Válasz lakatos gabesz #7479. hozzászólásáraVetéskor 280 kg pétisó. Kapáláskor idén 130-140 kg karbamid, más években ugyan ennyi ammónium nitrat,
Válasz határjáró #7478. hozzászólásáraMütrágyát mit kapott?
Válasz lakatos gabesz #7477. hozzászólására0023 még nem volt és idén sem lesz.
Mi is annyival szeretnék vagy akörül.
Válasz határjáró #7476. hozzászólásáraÉn 9415 9903 és p0023 vettem 72ezerel tervezem mind 3-at vetni
Válasz lakatos gabesz #7475. hozzászólásáraAz ősszel simán tudott volna 10 tonna felett is, de mivel rengeteget kitört a vihar ezért megállt ennyinél.
Tavaly előtt is ugyan ennyit termet. És viszonylag jól adja le a nedvességet, bár az elmult két évben a csapadékhiány miatt mindegyik hibridet 13-14% nedvességgel arattuk.
Mi általában 65-68 ezerel vetjük, idén tervezzük feljebb venni kicsit.
Válasz határjáró #7474. hozzászólásáraA 9241 neked mit tudot termésbe a 3 év alatt? és mennyivel veted?
Válasz lakatos gabesz #7473. hozzászólásáraA tavaly először volt a 9415.
A 9241 viszont már 3ik éve (ha jól emlékszem) és sosem csalódtunk benne.
A 9903 az a hibrid ami az elején nagyon bejött de az utóbbi két évben már nem igazán tetszett. Nagyon összesült, plusz a szár is eltöredezett ezért sokat vitt be kombájn is.
Válasz határjáró #7472. hozzászólásáraAkkor neked is az a véleményed a 9415 az többet tud.sokan az eladok azt mondták a 9415 nem jobb és nem tud többet a 9241től meg hogy a 9241 jobb is.olcsobb lett volna az igaz valamiért sozták volna rám.
Válasz lakatos gabesz #7470. hozzászólásáraNálunk volt mind a kettő. A vihar sokat kitört mind a kettőből ezért annyira tapasztalatot nem tudok és nem is akarok mondani.
Viszont az én saját véleményem az hogy a 9415 többet tud. Idén is lesz mind a kettő, de a 9415-ből kicsivel több.
Válasz lakatos gabesz #7470. hozzászólásáraNálam a 6Ak-n nem tudom milyen lenne!

Pioneer 9241 volt valakinek tapasztalatok?van olyan jó mint a 9415?
Válasz Blahoncio #7468. hozzászólásáraVetéskor 2q péti!
Ősszel viszont szerves trágyázva volt a terület. Mind a két évjáratban az a tábla kapta a trágyát, amibe utána a kukorica került.
Válasz atisgyulai #7466. hozzászólásáraÉrtem...gondolom tápanyag volt neki adva megfelelően.
Válasz Blahoncio #7463. hozzászólásáraKWS KINEMAS 360-as FAO,korán vethető.
Válasz Blahoncio #7458. hozzászólásáraÉn batangát vetek hasonló talajon.
Jó vízleadás, és korai érés jellemzi.
Nekem előző két évben 10T adott.
18-ban, nagy aszályban is. (10% víz)
19-ben, csapadékosabb időben is leadta a vizét, 12-13-ra.
Szerintem amiben a "tudása" rejlik:
Április első napjaiban elvetve jól bírja a "hideget", és végig előnyben szokott lenni, a 2 héttel későbbiekhez képest.
Mire jön az első menetrend szerinti aszály hullám, addigra olyan zöld tömeggel rendelkezik, aminek nem süt közé a nap, és nem perzseli le.
Persze nem csak ezen múlik. Adott itt idén 6T is egyeseknek. Későbbi vetés, térdig érő muharban, .....
Válasz Blahoncio #7463. hozzászólásáraNagyon jó a víz leadása,ha ezért sokalodd a fao szàmot,ugyanannyi volt nekem a víztartalma mint a 350fao' nak,csak súlyba sokkal jobb volt. Évről évre bizonyít,de nem akarlak rábeszélni
Válasz medikus #7459. hozzászólásáraígy igaz, pl feléánk a kötöttbe eddig a syngenta hibridek a legjobbak, de pár Pioneer is jól muzsikál, viszont a Dekalb nem annyira.
Válasz B.Bali #7460. hozzászólásáraA 410es fao nekem soknak tűnik. Mármint itt nálam ebben a földben.Amikor utlojára vetettem 350 körülit vetettem.
Válasz B.Bali #7460. hozzászólásáraKöszönöm!
Utánanézek.
Válasz B.Bali #7460. hozzászólásáraVagy még a Batanga sokan vetik felénk ezt is. Jó ár értékarànyú kuk.ez is