Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR409.67 FtUSD391.08 FtCHF438.79 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gcastle #2799. hozzászólásáraAZ AJH szerződésben van egy képlet, amely a fresh-market.pl előző hét csütörtöki átlagára alapján képezi az aktuális heti árat. Hogy hozzá férj az adatokhoz fizetned kell, de a belinkelt cég az egyik adatszolgáltató, tehát olyan messze nem lehet a várható áraktól.
Válasz Mesy0730 #2798. hozzászólásáraRákérdezek már a Döhlernél is, mert Eszat és AJH vonalról senki-semmi sem támasztja alá a 40 körüli árat... Sajnos!
Válasz Mesy0730 #2788. hozzászólásáraNincs raktáron lötty a legnagyobbnál, de mivel a legnagyobb feldolgozó legnagyobb megrendelője a repülős-vendéglátós 2 decis kiszerelésben utazik, amire a korona miatt most nem nagy az igény, én nem várok nagy árat még a kis termés mellett sem!
Válasz Mesy0730 #2788. hozzászólásáraLefelé menni ritkán szokott, inkább kevesebbel indulnak aztán esetleg még emelnek. De nem hinném hogy túl sok alma lenne.
Felháborító ez a mentalitás és mindig csak feldolgozók érdekében megy a hangulatkeltés. Leírhatta volna például, hogy mennyi is az a történelmi mélypont az alma árában, mert az érdekes lehetne. A szakmaközi szervezet (Sicc.) egy kabaré vagy inkább tragédia, tenni kellene ellen már valamit.
Válasz máris szomszéd #2779. hozzászólásáraArra még soha, senki nem hivatkozott, nem érdekelt még senkit a megbízhatóság, csak az ottani meg a lengyel állítólagos mennyiség, ezért lehetett itt az árletörést azzal magyarázni...
Válasz Antónia #2772. hozzászólásáraKorábbra vártam valami hasonlót, így már csak másfél hónap van arra, hogy a termelő hozzászokjon beletörődjön az elkerülhetetlenbe! Ahogy a meggy sem lett 600Ft az alma sem lesz 60...
Válasz Attikaa #2766. hozzászólásáraBenne van a szerződésben! Igazából nagyon bízok egy 40 körüli, vagy azt meghaladó árban! Bár az is igaz, hogy a lengyel termésről nem hallani semmit...
Telepítésből megmaradt Orion, galiwa, Red topáz, Rozella almafa 106os alanyon eladó. Holland alma Kft-tol vásárolt, első osztályú almafa csemete. Kisvárda mellett. Érdeklődés esetén adok számot.
Komolyabb levélanalízissel kidríthetö nincs-e valami komolyabb gebasz a tápanyagellátásban, addig is kevesebb N, gyengébb metszés, virágzáskor bóros lombtrágya.
A segítségetek szeretném kérni! Akinek van Florinája MM106-os alanyon, az alkalmaz valamilyen eljárást a metszésen kívül (pl. törzs befűrészelés, drótozás, gyökérmetszés) az intenzív növekedés visszaszorítása érdekében?
Nekem az állomány 5 éves és a fák két harmada tűrhető, a többi viszont nagyon elment vegetatív irányba. 3 éves korukban amin volt alma az azóta is folyamatosan szépen terem, de amin csak pár darab, az sokkal "vadabb".
Persze tudom, hogy azért nől, mert nem fogja vissza az alma, de hogy érhetném el, hogy több termő rügyet neveljen a fa?
Válasz N.. Tamás #2751. hozzászólásáraA fèrjem ezzel is foglalkozik a gazdàlkodàs mellett. Este ha jön szòlok neki. De majd csak privàtba. Küldj egy email cimet vagy szàmot!
3101 hozzászólás
Válasz domdoktor3 #2792. hozzászólásáraÜdv.
Lehet nekem szánta ezt az írást.
Hol lenne az alma helyileg?
Válasz gcastle #2799. hozzászólásáraAZ AJH szerződésben van egy képlet, amely a fresh-market.pl előző hét csütörtöki átlagára alapján képezi az aktuális heti árat. Hogy hozzá férj az adatokhoz fizetned kell, de a belinkelt cég az egyik adatszolgáltató, tehát olyan messze nem lehet a várható áraktól.
Válasz Mesy0730 #2798. hozzászólásáraRákérdezek már a Döhlernél is, mert Eszat és AJH vonalról senki-semmi sem támasztja alá a 40 körüli árat... Sajnos!
Válasz gcastle #2794. hozzászólásáraÉn tartom a 40-és induló árat. Reményeim szerint 43 Ft lesz.
Igy legyen!
Válasz packhams #2795. hozzászólásáraA lengyeleknél 50 gr az ipari alma induló ára,ami cca 39-40Ft-nak felel meg. No para
20-25ft kezdö árat is beszélnek.(remélhetöleg csak rémhír terjesztés a feldolgozók részéről)
Válasz Mesy0730 #2788. hozzászólásáraNincs raktáron lötty a legnagyobbnál, de mivel a legnagyobb feldolgozó legnagyobb megrendelője a repülős-vendéglátós 2 decis kiszerelésben utazik, amire a korona miatt most nem nagy az igény, én nem várok nagy árat még a kis termés mellett sem!
Válasz Mtz 550E #2791. hozzászólásáraHárom szezonban 30 hektárt ráztunk ezzel, egy 22 lóerős Shibaura traktorral, éri az árát!
Válasz Attikaa #2789. hozzászólásáraÜdvözlöm. Nekem lenne alma eladó ha érdekli. Nem vagyunk túl messze egymáshoz.
Üdv!
Drótköteles rázógép van valakinek? Mennyire vagytok megelégedve vele? Mennyire lehet jól dolgozni vele?
Nekem kellene vagy 20mázsa léalma cefrének.
Ha lesz itt Tiszaújváros 100km belül,akkor mennék érte.
Válasz Mesy0730 #2788. hozzászólásáraLefelé menni ritkán szokott, inkább kevesebbel indulnak aztán esetleg még emelnek. De nem hinném hogy túl sok alma lenne.
Válasz Bigyófelügyelő #2787. hozzászólásáraNekem hivatalos. Bár szerintem több lesz az alma mint gondolják ez szerintem fog rontani az árakon később!
Válasz Mesy0730 #2786. hozzászólásáraEz hivatalos vagy csak olyan Mende monda hogy ezt mondták jóskának a sörözőben?...
Válasz Bigyófelügyelő #2782. hozzászólására40ft induló!
Ha valaki nem olvasta még:
https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/feleannyi-alma-terem-mint-tavaly-de-a-kortenel-meg-rosszabb-a-helyzet-44878-001
Valakinek friss hír esetleg?
Válasz Bigyófelügyelő #2782. hozzászólásáraLegalább ennyinek kellene lennie, meglátjuk nem sokára, még 1 hónap
Szóbeszéd ugyan, de én 50 feletti árral hallottam.... a vak is azt mondta hogy majd meglátjuk...
Felháborító ez a mentalitás és mindig csak feldolgozók érdekében megy a hangulatkeltés. Leírhatta volna például, hogy mennyi is az a történelmi mélypont az alma árában, mert az érdekes lehetne. A szakmaközi szervezet (Sicc.) egy kabaré vagy inkább tragédia, tenni kellene ellen már valamit.
Válasz máris szomszéd #2779. hozzászólásáraArra még soha, senki nem hivatkozott, nem érdekelt még senkit a megbízhatóság, csak az ottani meg a lengyel állítólagos mennyiség, ezért lehetett itt az árletörést azzal magyarázni...
Válasz Attikaa #2771. hozzászólásáraA lényeg a cikk utolsó bekezdésében van.
Kezdik a parasztvakitást.
Válasz Bigyófelügyelő #2776. hozzászólásáraJó is lenne annyi benzinnel megúszni, mert akkor hektárja meglenne 1 literrel, legalábbis nálam...
Hát ha 20-25 Ft-tal jönnek ki akkor 20-30 liter benzinből meg lehet oldani a metszést...
Válasz Antónia #2774. hozzászólásáraCsend van, de nagyon...
Válasz gcastle #2773. hozzászólásáraVéleményem szerint kb. a 2019-es ár várható!?
Válasz Antónia #2772. hozzászólásáraKorábbra vártam valami hasonlót, így már csak másfél hónap van arra, hogy a termelő hozzászokjon beletörődjön az elkerülhetetlenbe! Ahogy a meggy sem lett 600Ft az alma sem lesz 60...
Válasz Attikaa #2771. hozzászólásáraIgen! Apa, kezdődik!!!
Válasz Otika123 #2770. hozzászólásáraKezdődik...
https://www.agroinform.hu/gazdasag/rekordmagasan-a-kinai-almatartalekok-44597-001
Remélem lesz 60ft!!! Habár ha nincs alma lehet 100ft is!
Válasz Bigyófelügyelő #2768. hozzászólásáraAzt tudom, de nyilván a jelenlegi helyzetben mindenki jóval többet vár.
Válasz Attikaa #2766. hozzászólásáraBenne van a szerződésben! Igazából nagyon bízok egy 40 körüli, vagy azt meghaladó árban! Bár az is igaz, hogy a lengyel termésről nem hallani semmit...
Válasz Attikaa #2766. hozzászólására18 Ft alá biztos hogy nem megy
Mi várható az idén léalma fronton? Hallott valaki valamit? Árat? Lesz egyáltalán annyi alma mint tavaly? Igaz még sokat alszik kint.
Telepítésből megmaradt Orion, galiwa, Red topáz, Rozella almafa 106os alanyon eladó. Holland alma Kft-tol vásárolt, első osztályú almafa csemete. Kisvárda mellett. Érdeklődés esetén adok számot.
Nem tud valaki vèletlenül hàznàl mèszkènlevet eladòt?
Válasz Mtz 550E #2761. hozzászólásáraPróbáld nem elengedni kifelé, mert az utolsó 20-30 centin termő kopasz ágaid lesznek...
Válasz Mtz 550E #2761. hozzászólásáraPróbáltunk már mindent, csak vízhajtást vágni, megfűrészeltük, vágtuk 2-3 szemes csapokra, toltuk síkfal metszővel... Idén 20 éves lesz 106-os alanyon, ősszel alvóra metszek 3 hektár 60-40% Florina-Freedom ültetvényt. Ha megbosszant rendesen akkor 7 hektárt...
Üdv nektek!
Florina almafát ti milyen módon metszitek? A külső 50-60cm vagy méghosszabb hajtásokat visszavágjàtok?
Válasz Garfield #2759. hozzászólásáraVagy ha már nem lesz kinek?
Vajon ha Kína nem értékesít /exportál/almasűritményt???????????
Válasz Luffy #2756. hozzászólásáraHa a törzset faragod rögtön kezeld le utánna a sebet.
Komolyabb levélanalízissel kidríthetö nincs-e valami komolyabb gebasz a tápanyagellátásban, addig is kevesebb N, gyengébb metszés, virágzáskor bóros lombtrágya.
Kedves fórum Tagok!
A segítségetek szeretném kérni! Akinek van Florinája MM106-os alanyon, az alkalmaz valamilyen eljárást a metszésen kívül (pl. törzs befűrészelés, drótozás, gyökérmetszés) az intenzív növekedés visszaszorítása érdekében?
Nekem az állomány 5 éves és a fák két harmada tűrhető, a többi viszont nagyon elment vegetatív irányba. 3 éves korukban amin volt alma az azóta is folyamatosan szépen terem, de amin csak pár darab, az sokkal "vadabb".
Persze tudom, hogy azért nől, mert nem fogja vissza az alma, de hogy érhetném el, hogy több termő rügyet neveljen a fa?
extenzív ültetvényben ki milyen szárzúzót/ágzúzót használ a metszés után a nyesedék zúzására? 4-5cm közötti zúzásra képes kellene nekem.
Válasz Attikaa #2754. hozzászólásáraMi vissza adjuk nekik! Bioba vagyunk de rajtuk keresztül èrtèkesitünk!
Válasz Mesy0730 #2744. hozzászólásáraNektek saját piacotok van vagy visszaértékesítitek a Naturalmának?
Válasz Mesy0730 #2752. hozzászólásáraRendben, köszönöm. novaktamas87@gmail.com
Válasz N.. Tamás #2751. hozzászólásáraA fèrjem ezzel is foglalkozik a gazdàlkodàs mellett. Este ha jön szòlok neki. De majd csak privàtba. Küldj egy email cimet vagy szàmot!