Fórum
- Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- S.O.S. új
Cikkajánló

Nem maradhat ki senki: országos szintű internetfejlesztést jelentett be az EM
Az állami támogatással megvalósuló fejlesztések célja, hogy a legeldugottabb...
620 hozzászólás
Válasz vdkmr60 #616. hozzászólásáraHa a maradék 2 szakaszt visszaviszed a tartályba nem lesz semmi baja. De ha jól van beállítva a nyomásszabályozó nem szabadott volna bajának lenni így sem. Én 2 éve vettem egy lerúgott Jarmet 800l permetezőt 60e ft-ért a gazból. Lemostam, szétszedtem, lefestettem, szivattyú új membránok, új olajtartály+olaj, új szűrők, tartálytető, csövek és fúvókák. Most 140e- ben van. Pontosabb mint a vontatott sebességarányos nagy permetezőm. Egyszerű, mint a faék és olcsó a fenntartása. Én csak ajánlani tudom.
Válasz rtamas1976 #618. hozzászólásáraEz igen.
Imádom sz Ilyen emberek kitartását, kik Ilyet össze tudnak hozni.
Válasz csuti0 #614. hozzászólásáraA számla ha fontos biztos meglehet oldani.

A vizsgát úgyis megcsinálják ha másnem ráírják, hogy egyedi.
Sok ismerősnek van egyedi.
Ez a leg extrémebb mindközül!
Ifa motor, ifa alváz, e516 hidrohajtás, 516 hátsóhíd elöl magasítva, hátul ifa hátsóhíd lehozva a hajtás láncal, mtz50 kerekek, berthund keret hidraulikus, 3000l tartály, vegyszer bekeverő, tisztavizes tartály.
2tél munkája. Persze vizsgàja van de rendszámja nincs természetesen.
Egy kpmes agybajt kapna!
Válasz vdkmr60 #616. hozzászólásáraAz szerintem azérz halt meg mert az 1fuvókán sem és a szakaszolón sem tudott a permetlé vissza menni, és szenvedett a pumpa. Szakaszolóról vissza kellett volna 2 keret csövet jutattni a tartályba.
Válasz Balu86 #607. hozzászólásáraSzia! Mèg annyit, h èn a lengyel szàntóföldit 1 fùvôkàval hasznàltam, 11 hektàron fùjtam a sor aljàt, a vègère megadta magàt a szivattyù. Vettem egy màsik zsìrùj szivattyùt a következő èvben, ugyanùgy meghalt a vègère. Tartàlyt meghagytam, nakayama benzinmotos permetezőt ràraktam, szàmomra tökèletes lett.
Válasz csuti0 #614. hozzászólásáraSzámla az sima űgy kiír egy áfamentes számlát, bírod vámoltattni. Vizsgát azt nem tudom, de úgy is van kiskapú.
Válasz mtz1221 #611. hozzászólásáraSzia!
Szó se róla, jól néz ki. De, hogy lehet ezt Magyarítani, értem itt ezalatt a számlát, és a vizsgát?
Üdv.: Csuti
Válasz Balu86 #607. hozzászólására

Válasz Balu86 #607. hozzászólásáraHa neked erre kell, minek neked kardános nagyszivattyús vacak?
2fúvókához sőtt még a műtrágyát is a vetőgéphez elektromos szivattyúval juttatjuk ki. 4,5m 6sor 8km 220l/ha amit kitudunk juttatni.
Nemkell kardán, drága szelepek, felesleges kóceráj, kapcsolóval ki-be kapcsolható.
Egyediként ugyan úgy vizsgáztatható ha kell rá vizsga.
Ottvan a baktérium kijuttató topikban.
Válasz Balu86 #607. hozzászólásáraÚj az új, rejtett hibák nélkül.
Viszont ha valaki nem messze él Zombortól, akkor hülye ha nem ebből vesz.Geoline cuccokkal van, jobb az agromechanikától, és alig drágább a lengyeltől.
https://www.agrometal-rs.com/nosene-ratarske-prskalice
Válasz Balu86 #608. hozzászólásáraSzia!
Biardzki 600, 12m kerettel.
Válasz Balu86 #608. hozzászólásáraPénzt nem ér....
Válasz csuti0 #603. hozzászólásáraMelyik Lengyel márka van Neked?
Most 520+áfa egy 600literes Brandi.
Köszönöm a válaszokat!
Ma beszéltem egy permetező vizsgáztatóval. Ő nem ajánlja a lengyel permetezőt,de nem hiszem el hogy évente 3-4 nap munkát nem bír ki,8 hektár gyümölcsös soralját fújnám 2 db fúvókával. Szántóföldi keret nem is kell. Hardi lenne használtban 300-400e ft-ért,egész gusztán néz ki,de arra meg azt mondta az ember,ha bele kell nyúlni a szivattyúba drága lesz. Mondjuk erre azt mondom,hogy 70-100e ft-ért kapni új szivattyút kompletten....
Ilyen minimális területnél nem hiszem,hogy bármelyik választásnál sokat kellene patkolni a permetezőt. 600liternél nagyobbat nem bír el a traktor, Kubota Narrow.
Válasz csuti0 #605. hozzászólására2garnitúra új fúvóka kellett bele, és kb 10óra törődés a sokévi àllás után.
A vizsga csont nélkül.
Válasz rtamas1976 #604. hozzászólásáraHasznált, vizsgás?
Válasz csuti0 #603. hozzászólására350000ft volt.
Válasz rtamas1976 #602. hozzászólásáraSzia!
Mennyit kóstál egy 600l-es hardi?
Nekem lengyel van több db, van egy 400 as a kis traktor után,ezt nagyon ritkán használom. Van egy 600- as ebből már ez a második, 5 évesen mikor lejárt a vizsgája eladtam, és vettem másikat. A mostaninak van még egy szezonja és csere. Évi kb 50 he permetezek nagy nyommással, nagy lé mennyiséggel ez mintegy 100 tartályt jelent. eddig az előzőben kelet cserélni 1x membránt a mostani még bontatlan.
Szerintem ár érték arányban mindenképp megfelelő a lengyel.
Válasz Balu86 #598. hozzászólásáraOk hogy új de lengyel.
Nagybátyámnak a télen vettünk egy hardi nk 600at. Az eletromos szelepelésen kívül minden rajtavan.
Triplex fúvókatartó, vegyszerbemoso, baypaszos szakaszoló, önbeálló keret, hidraulikus keretemelés, önfelszívó, fülkéből bowdennel ki-be kapcsolható.
És hardi.
Nekem volt 1ilyen de kinőttem.
Egy 15-20éves hardi ha nemsütteték szét a nappal, sokkaljobb mint az új lengyel.
15évig használtam 1garnitúra membránnal, a mainapig azzal működik.
Válasz Balu86 #598. hozzászólására800 literest vegyél kisebb kerettel. Legfeljebb ha nincs hozzá traktor, nem ereszted tele.
Válasz Balu86 #598. hozzászólásáraNyolcszáz literes változatából van itthon egy, nyolcadik éve használom, eddig egy forintot sem költöttem rá, nem repedt el a tartály sem, a műszakin is átment egy kis segítséggel.
Válasz Balu86 #598. hozzászólásáraSzia,a tartállyal nem lesznek gondok,legalàbbis nekem nem volt csak a membrán szar azt minden évben cserélni kell. Nekem a pontossággal sem volt baj. A mai napig meg van csak nem használom.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy valakinek van e több évnyi használatból eredő tapasztalata lengyel Brandi márkájú függesztett szántóföldi permetezővel.
Most készülnék venni egy 600 literes szántóföldi függesztett verziót,de félek,hogy a tartály minősége mennyire jó,nem e reped törik 1-2 év múlva. Gyümölcsösben használnám gyomírtózáshoz megfelelő szóró kerettel.
A segitségeteket szeretném kérni a finomszűrőről a tartályba menő cső tartály felöli csatlakozásánál szivárog. Nem szedtem még szét, milyen tömítés lehet ott?
Válasz Mtz 550E #593. hozzászólásáraÉn használom, ritkán kell némelyiket takarítani.
Válasz Mtz 550E #593. hozzászólásáraSzerelj a rendszerbe minden ágba egy szűrőt házastól s ezeket soha többé nem kell takarítani! Nekem így van megoldva s tuti a dolog!

Válasz Mtz 550E #593. hozzászólásáraÜdv!
Igen Én használom a fúvóka szűrőket, de permetezés után kitakarítom mindig ezeket, mert tele vannak kosszal .
Normál awab bilincset használok, úgy hogy a csavaros fele lefelé áll, így kényelmesen elfér a U profilban. De nekem hagyományos fúvókáim vannak, ott van hely.
Hali!

Szórófejeknél a kis pici szűrőket használjátok? Többi vegyszerezőn nem találkoztam ilyennel csak a nagyszűrő van!
Meg a szórófejnél ezt a fajta bilincset milyenre cseréltétek ami elférne az Ú-alakba mert némelyik fojat már! Köszönöm!
kösz mindenkinek! Megpróbálom, ahogy írtátok!
Válasz céges #587. hozzászólásáraSzia!
Ha az óra jó, "kompresszorral tesztelve". Akkor nézd meg az óra alatt a gumipoharat, lehet ott a hiba.
Válasz céges #587. hozzászólásáraVegyél rá egy órát!
Válasz céges #587. hozzászólásáraÜdv!
Vedd le, majd fújj bele kompresszorral, ha mutat jó és keress tovább, ha nem mutat, akkor kuka.
Én már cseréltem ilyen órát lengyel permetezőn, nekem megszorult és mindig ugyanazt az értéket mutatta.
Válasz céges #587. hozzászólásáraVagy csak bedugult a vége.
Sziasztok! Van egy Agromehanika 800/15 permetezőm (majdnem Lengyel). A gép teljesen jó, pár éve belőttem nyomást, azóta is pontosan fúj. Viszont most a nyomásmérő óra nem mutat semmit. Jól fúj, anyag jól fogy. Mi lehet vajon a baj? Az óra tönkremehet ebben?
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáranekem is néha leesik a nyomás , de 1-2 mperc után megint van 3 bár nyomás , mi lehet a gond , neked megoldódott a hiba ?
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:27
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:42
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraegyszerű 8 as menet , max 1,5 cm hosszú
Válasz Nabu #581. hozzászólásáraKöszi,főleg a hosszára nem emlékeztem.
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraM8 x 12 mm. Érdemes rozsdamentest tenni .
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraÉs milyen szivattyú van rajta? 3 fajta lengyel szivattyú van. Teszel fel róla képet?
Helló.Nem tudna valaki segíteni abban,hogy a Woprol P166 szivattyújának a vízleeresztő csavarja,ami két oldalt van, milyen méretű átmérő és hossz.Ősszel kivettem és most nem találom,a gépet meg már be kéne üzemelni.
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraIlyet akkor produkál ha a szívószűrő felső sárga vagy piros szelepek nem nyomja be az elzárószelep póckét vagy valamelyik csatlakozónál farsot szív. Zsírozd be az O gyűrűket a csatlakozókba és próbáld meg úgy.
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraSzia esetleg a tömlőket nézd meg hogy nem szívja e össze.
Válasz Gepi #567. hozzászólására
Válasz kriszta #2. hozzászólására
Válasz csuti0 #573. hozzászólására valami a szivattyúval nem oké mert ráraktam egy régi lengyel szivattyút azzal folyamatosan 2,5 báron megy. Eddig hibátlanul ment piros fúvókákkal 8 évig 5 báron az annovival
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraSzia!
Szűrő ház tetején,a piros tekerős gomb nem ugrik ki? Szívóágban nincs tömítetlenség és esetleg levegőt szív, szakaszolón átváltod a kart kevertetésről nyomásra, fúvókák nem túl nagyok, és azért nincs nyomás, nekem a 800/12 max 3 bárt nyom a kék fúvókákon.
Persze ezek csak tippek!
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy 800/15 permetező annovi 135 ös szivattyúval. Elinduláskor felmegy a nyomás 5bar körülire utána leesik teljesen 50méter után. Membránokat és légüstöt kicseréltem a szelepeknél nincs rendellenesség ,szakaszoló tömb is új és a szívószűrő ház is kompletten új. Mi lehet még ami ezt okozza?
Válasz mtz1221 #570. hozzászólására

Tényleg.
A tököm se nézte a dátumot.
Nagyforgalmú fórum.
Áldom a sorsot, hogy annó nem vettem lengyel permetezőt.
Szidja az összes ismerősöm akinek van.