Szánberg...ha ezt megcsinálják akkor nálam lesz az első ,ha a fene fenét eszi is...Kerül amibe kerül,majd költségbe le lesz írva ,mert most ugyis kifizetem a jővedelmem ötven százalákát adóba,mivel nem vagyok hajlandó.cégformában gazdálkodni és az eho is adó ám aminek nincs jővedelem plafonja, csak idéntől majd úgy hívják "szociális hozzájárulási adó"...és most mindenki láthatja ,hogy az egyének ötször nagyobb adó terhekkel dolgozhatnak majd,mint az osztalékkal kiüritett cégek...ha ezentúl valahol meghallom azt ,hogy mezögazdaságban müködő "magánszemélyek" nem is fizetnek adót az GARANTÁLTAN találkoznak majd az ökölbe szorított "kézmozdulatommal"....ami meg költség az az enyém és adómentes...ez az új szemlélett módi
No megérkezett szomszédoknak az új Challenger kombájn!
652-es.
8,4-literes Sisu motor 300 lóerővel, 3dobos rendszer, 6ládás, 6,7powerflow asztal, profi szecskázó, elektromos dobhézag állítás meg ilyenek, 800-as gumik elől.
Zsírúl néz ki, igaz amit észrevettem hogy a kőfogója elvan cseszve, nagyon kicsi a nyílása alig lehet beférni egy nagyobb kő ki sem jönne rajta szerintem. Van egy csomó nagyonjó megoldás rajta egykét izéééés is de nagyo jó felépítésű gép!
hitel, tagi kölcsön, tőke emelés, termény értékesítés, de a barátunknak a számlán sokszor 13 van nem kell őt félteni csak el kell döntenie hogy fejleszt vagy lemarad!
Azt viszont nemtudom szecskázni lehet a a szóját majd!
Tavaly felvert benne az üröm keményen azt megsem kíséreltem mert felboltozódott volna a kések előtt mint a zöld repceszár. Kicsit xar ez a Claas szecskázó(mer az van rajta) dehát ezvan, szűk a garatja. Tavaly RZ-vel végigkűdtük a rendeket és kész megis lett oldva.
Ha tiszta marad akkor viszont simán fogja fújni széjjel mint a port
Az 5ésfeles valójában 5,6-os asztal, éppen félméterrel kisebb mint ezen van.
Ez gyakorlatilag nemsokmindent jelent vonulásban. Ha rendre 6-8-10tonnás búzád lenne akkor nagylenne a gépnek az asztal, de a mi gyenge búzáinkhoz kell is a 610-es 40mázsa alatt hogy meglegyen étetve.
Szójához megint jobb ez mert úgyis lassan kell mocorogni szépen borotválni a talajt, így legalább van neki anyag. Tavaly a jobb simább részeken toltam 7-8-al 30-as szójában de a kombi félteherrel sem ment. Árpa zab szintén zenész, egyedül a hasig érő jó búza ami partnak felfelé tudja xaratni a gépet nagyasztallal de ez éppen nem fenyeget
Különben nemlenne rossz az ha elvinnék a nyuszit mert 35hektár szóját ha lekapnak gyorsba neked ősszel akkor abból 5mázsa a fődön fog maradi az tuti. Arra meg nemlesz idő hogy ennyi hektárt 3-4napig vágják a szomszédaid. 5mázsa az 50ezer/heki összesen másfél Forint összterületre nézve...kicsit drága zöldtrágya hehe
de másikat akar a cimbi venni és fél a visszaigényelni pedig nem lesz más megoldás........... de majd holnap elmagyarázom neki hogy miért nem bukik az üzleten!
Sokat tud de még nem mindent majd felvillanyosítom4
Azért mondom, hogy plussz áfát idekell hogy adják másképpen nemmegy mert bekell lőni a közösbe majd hehe
mondta a fickó engedjem el... mit a tréler költséget????? rendben van
Sokat lehet így tanulni, de a tanító mesternek is toppon kel lenni.Hozzá teszem a kérdéseket állandóan fel,kell tenni.!!! A válaszok meg fedni kell kel a kérdéseket.
2643 hozzászólás
és mit fog aratni? hol?
Válasz #891. hozzászólásra
Mikor???
jön már a bika!!!
Válasz #888. hozzászólásra
...ez az új szemlélett mód
i
Szánberg...ha ezt megcsinálják akkor nálam lesz az első ,ha a fene fenét eszi is...Kerül amibe kerül,majd költségbe le lesz írva ,mert most ugyis kifizetem a jővedelmem ötven százalákát adóba,mivel nem vagyok hajlandó.cégformában gazdálkodni és az eho is adó ám aminek nincs jővedelem plafonja, csak idéntől majd úgy hívják "szociális hozzájárulási adó"...és most mindenki láthatja ,hogy az egyének ötször nagyobb adó terhekkel dolgozhatnak majd,mint az osztalékkal kiüritett cégek...ha ezentúl valahol meghallom azt ,hogy mezögazdaságban müködő "magánszemélyek" nem is fizetnek adót az GARANTÁLTAN találkoznak majd az ökölbe szorított "kézmozdulatommal"....ami meg költség az az enyém és adómentes
Ez meg a jövő
90 valahányból:

No megnézted e ???
Válasz #884. hozzászólásra
akkor nem várlak
Válasz #883. hozzászólásra
nem azt hanem a szomszéd gazdaság gépét!
Válasz #882. hozzászólásra
mikor jössz? délelött nem vagyok
Válasz #881. hozzászólásra
Ez engem egy cseppet sem zavar!!!!
HA a minőségben nincs különbség akkor meg pláne!
na megnézem én is azt a chelit holnap!!!
Válasz #880. hozzászólásra

Na ez a nagy átbaxszás mind 1 forma náluk, csak a név más meg a színe, kinek mi kell mihez ragaszkodik!!! Nesztek "barmok mi kőőőőőőőő"!!!
Válasz #878. hozzászólásra
persze "egycég"
Válasz #877. hozzászólásra

Az is LAVERDA!!!!!
Válasz #877. hozzászólásra

Az is LAVERDA!!!!!
No megérkezett szomszédoknak az új Challenger kombájn!
652-es.
8,4-literes Sisu motor 300 lóerővel, 3dobos rendszer, 6ládás, 6,7powerflow asztal, profi szecskázó, elektromos dobhézag állítás meg ilyenek, 800-as gumik elől.
Zsírúl néz ki, igaz amit észrevettem hogy a kőfogója elvan cseszve, nagyon kicsi a nyílása alig lehet beférni egy nagyobb kő ki sem jönne rajta szerintem. Van egy csomó nagyonjó megoldás rajta egykét izéééés is de nagyo jó felépítésű gép!
Válasz #875. hozzászólásra
telefonon kérdeznék egyet
Válasz #820. hozzászólásra
Miben tudok segíteni Szanberg?
Válasz #872. hozzászólásra
tesem tudsz semminek sem örűlni!
Válasz #872. hozzászólásra
Akkor enged be,mert lehet szánberg az
,biztos nem birta ki a holnapot
azt akarja ,hogy már ma "okítsd ki"
Válasz #870. hozzászólásra
szar idő van!!!!!!!!4444
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 23:41:59
Válasz #866. hozzászólásra
,sőőt elöl ikerkerékkel ,vagyis négy rába volt elöl
....igen,igen azon... a kombájnon
Az én fergámon is az volt
Válasz #869. hozzászólásra
várom már csepeg de még a hangja nagyobb mindig
Válasz #868. hozzászólásra
hogy hogy nem alszol!!???
várod te is az esőt? itt már 3 mm esett!!
Válasz #867. hozzászólásra
Ami most rajtavan sem kicsi elől de a ballonos rábáé az mégnagyobb.
de a duplát is fellehet rakni rá egyébként
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 23:21:45
Válasz #866. hozzászólásra
hátra??? vagy előre? előre kicsi az nem!???
Ja azt nem is mondtam, hogy egy egyszerű átaakítólemezzel fellehet dobni rá a Rába ballonos kerekeit kompletten, elég állatul nézhet ki hehe
Válasz #863. hozzászólásra
hitel, tagi kölcsön, tőke emelés, termény értékesítés, de a barátunknak a számlán sokszor 13 van nem kell őt félteni csak el kell döntenie hogy fejleszt vagy lemarad!
Válasz #861. hozzászólásra
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 22:25:17
Válasz #859. hozzászólásra
az áfarészét értjük, csak kft-nél megkérdezik, hogy ugyanmá honnan került 13 milcsi a bankszámlára
Válasz #860. hozzászólásra
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 22:25:32
szóval az a 6nokiás éppen kell mindkét esetben máskülönben olyan mintha nem is lenne merthát honnan is lenne miből vasáron a kombiból!?!?!?!?!
Válasz #859. hozzászólásra
Persze és mitmondok a kötözködőnek lóvé honnanvan pénzre???
Válasz #858. hozzászólásra
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 22:25:02
Válasz #856. hozzászólásra
koma te nem érted. ha eladja 1 milláért és neked is a másikat 1 milláért, akkor hogyan lesz 13 milla önrésze?
Válasz #856. hozzászólásra
a terményből már úgysem lesz zsé minden hónap a peh hónapja lesz!!!!
Válasz #853. hozzászólásra
ba meg te nem érted!!!!
csak kölcsön adsz az államnak!!!!

tagi kölcsön
on paper
Válasz #852. hozzászólásra
jajj te kis butuska hát hogyne érteném!
és akkor miből lesz a másik gép----------in paper??????
Válasz #850. hozzászólásra
no
Moderálta: ermike (2235) 2012-06-04 22:26:00
Azt viszont nemtudom szecskázni lehet a a szóját majd!
Tavaly felvert benne az üröm keményen azt megsem kíséreltem mert felboltozódott volna a kések előtt mint a zöld repceszár. Kicsit xar ez a Claas szecskázó(mer az van rajta) dehát ezvan, szűk a garatja. Tavaly RZ-vel végigkűdtük a rendeket és kész megis lett oldva.
Ha tiszta marad akkor viszont simán fogja fújni széjjel mint a port
Válasz #839. hozzászólásra

No beszélgessünk még kicsit
Az 5ésfeles valójában 5,6-os asztal, éppen félméterrel kisebb mint ezen van.
Ez gyakorlatilag nemsokmindent jelent vonulásban. Ha rendre 6-8-10tonnás búzád lenne akkor nagylenne a gépnek az asztal, de a mi gyenge búzáinkhoz kell is a 610-es 40mázsa alatt hogy meglegyen étetve.
Szójához megint jobb ez mert úgyis lassan kell mocorogni szépen borotválni a talajt, így legalább van neki anyag. Tavaly a jobb simább részeken toltam 7-8-al 30-as szójában de a kombi félteherrel sem ment. Árpa zab szintén zenész, egyedül a hasig érő jó búza ami partnak felfelé tudja xaratni a gépet nagyasztallal de ez éppen nem fenyeget
Különben nemlenne rossz az ha elvinnék a nyuszit mert 35hektár szóját ha lekapnak gyorsba neked ősszel akkor abból 5mázsa a fődön fog maradi az tuti. Arra meg nemlesz idő hogy ennyi hektárt 3-4napig vágják a szomszédaid. 5mázsa az 50ezer/heki összesen másfél Forint összterületre nézve...kicsit drága zöldtrágya hehe
Válasz #848. hozzászólásra
Te miről beszélsz? Semmi gond visszaigényléssel most ilyenről szó sincsen.
Az van hogy aki kérné az nem áfakörös, bruttóban kell eladni a gépet számára de mivel Ő nemtud visszaigényelni úgy már drága volna a történet NEKI!
Válasz #846. hozzászólásra
de másikat akar a cimbi venni és fél a visszaigényelni pedig nem lesz más megoldás........... de majd holnap elmagyarázom neki hogy miért nem bukik az üzleten!
Sokat tud de még nem mindent majd felvillanyosítom4
Válasz #846. hozzászólásra

Azért mondom, hogy plussz áfát idekell hogy adják másképpen nemmegy mert bekell lőni a közösbe majd hehe
mondta a fickó engedjem el... mit a tréler költséget????? rendben van
neeeeeeem! az áfát.
ja....
Válasz #843. hozzászólásra
gondolom a gép nullán van már papíron. akkor meg ne engedj az árból . az áfa úgy se a tied
Válasz #841. hozzászólásra
Cat-cat,cater?Csak nem megjött a "bátorság"?
Válasz #833. hozzászólásra
Hozzá teszem a kérdéseket állandóan fel,kell tenni.!!! A válaszok meg fedni kell kel a kérdéseket.
Sokat lehet így tanulni, de a tanító mesternek is toppon kel lenni.