Nekem lehet lesz egy ilyenem eladó... én cserélném nagyobbra ha lesz rá anyagi lehetőségem. Ha majd aktuális a vétel kérdezz rá. Lehet tudunk boltolni.
Nekem még erre fáj a fogam Na de idén már kiköltekeztük magunkat rendesen, majd esetleg jövőre ha lesz egy fasza használt, mert nem olcsó mulatság egy ilyen svéd vas
Jól mondod!
Nekünk egy 4,5méters kombinátor van függesztett nemtudom valamilyen magyar gyártmány, régebben a 160-as Crystal húzta, ez nekivaló szépen dolgozik vele!
3,2-es tárcsa is jó adj neki szöget hagy dolgozzon és akkor nemcsak szaladgálni fogsz jobban vele hanem jobb munkát is végezni
Hát egy min 4 méteres kombi kell utána, mert 3,3-as van csak. A 3,2-es tárcsával elszaladgál, az jó neki még. Mostmár ez fog majdnem mindent csinálni. MTZ csak pótkocsizik, rakod meg tökkombájnt fogja húzni, úgy hogy évi 500 óra remélem belemegy
Olyan munkában ahol az mtz szorúl ezmeg dolgozik normálisan megfordúl a kocka!
Könnyűmelónál fog többet enni valamivel de nem sokkal nyugi, amikor az mtz-is szaladva dolgozik.
Arra figyeljetek, hogy ez után már kellessz nagyobb eszköz akkor lesz hatékonyabb!
Ugyanúgy mint ahogy az ekét is kinyitottad nagyobbra, tavasszal plusz 2 levél borona utána ésatöbbi.
Fogjátok szeretni! Ez itt nekünk évi 1000órát megy ami aztjelenti kivan használva a gép, főleg hogy ez egy kisebb traktor. Amióta megvan nem kérdés hogy a munka megy, ez az alap. Hiába volt illetve van is a turbós mtz ami fiatalabb ott mindig úgykell logikázni hogy készenlét! vagy levenni a mezítlábasról valamit ha pászol baj esetén ha nem akkor szaladni vinni mintát persze mert már 8félét gyártanak mindenből ésatöbbi.
Jövőre már tényleg csak a nagyon kicsi sarkas táblákat fogja szántani az mtz aztis csak azért hogy legyen munkája a traktorosának.
Póttank, 4 kör minden ami kell A gumit még Pistáék leengedték, de megnéztük ma, elől is hátul is 1,2 asszem. Amúgy fater nagyon meg van elégedve fogyasztással. Azt hitte sokkal többet fog enni mint az orosz. Erre 5-6 lityóval kevesebbet evett 40-es fogásnál 30 centi mélyen. MTZ meg csak kapirgált 36-os fogással 20-25 mélyen
Hát 40-nél már lehetett érezni hogy pattog az eleje, ha ki van lógatva a súly akkor nyilván megszűnik a pattogás vagy egy rugózott híd.... Amúgy érezni az 50 q-át, 40 centire állítva a fejek, 30 centi mélyen észre se veszi hogy mögötte az eke. Pedig elég nehéz szántás van! Még jó hogy Pistabátyám beállította faszán az ekét 2D-ben mentem 8-al, vitte volna 3A-ban is simán csak akkor kiestem volna a fülkéből. 4 óra alatt kiszántottam 3,5 hektárt és bevett 60 lityót!!!
Egyébként megnyugodtam mert nagykerekű, rajta az összes munkalámpa a plafonon és súly is annyi van rajta mint az 55-ön.
Ez így full jól használható lesz!
Bár Ermike vett rá egy fronthidraulikát, azzal együtt pár mázsa plusz súly ment rú ugye, plusz a gyári kost kilógatja így előre eléggé messzire aztmondja egészen más a traki megy mint a háborodás nem rúg nem pattog hanem húz!
El is hiszem jó kis szerszámok ezek
Az pontosan úgy van hogy 2 éve volt 30 hektár földünk és egy MTZ. Tavaly nőtt 60 hektárra és jött még egy MTZ. Idén lett 110 hektár és jött a Ferga Akkor elvileg jövőre 200 hektárnak kellene lennie és egy 6480-as Fergának
Hát 150hektáron egymaga azért kellene szorítani nem kicsit hogy mindent időben végezzél. Kisegítő traki ennyi területen már kell faroskocsit húzi meg ilyenek, lajtot pótot akármit...
Ermike 5455-el pontosan nemtudom most mennyi hektárt művel 100-120körül, de pl sokat bartelezett idén is szántásban kinyomott vagy 150hektárt
jogos a két pont, én néztem be. De hogy hátramenetnél a felső szivattyú szállítási iránya megváltozik az tuti és akkor szerintem az forgatja a sárgát visszafelé az alsó motoron keresztül. Pista bátyánk meg majd leosztályozza az okoskodásunkat.
A szivatyút hajtó nagy zöldes mindig egy irányba forog vagy áll hehe. Miért forgatna valami valamit is amikor "nincs hidrosztatikus hajtásátvitel" hehehehe.
Lükvercnél a felső szivattyú szállítási irányát megfordítja így a "tányárkerék" is visszafelé fog forogni és ífy a sárga is. Az addig okés. Én csak azt nem értem hogy amíg nem forog a sárga addig nem forog az alsó szivattyú se akkor a felső szivattyú honnan kap nyomást hogy visszafelé forgassa a tányérkereket(zöldes szinűt)
Szerintem nemtudja azt itt senkisem azért nem ír meg nem is reagál ra egyiksem...
A síma előre menetelését én megértettem, eleve nem messze állt az elgondolásom tőle, de hogy hátrafelé hogy kapcsol mi módon mi által arra még nem is gondoltam és ötletem sincsen.
24488 hozzászólás
Válasz #13237. hozzászólásra

3 méteres?? Miért adod el?? Milyen állapotban van, kb mennyit ment?? Lapok milyenek rajta?? Ha még jövőre meglesz akkor lehet érdekelni fog
Válasz #13237. hozzászólásra

Kösz mindenki
Válasz #13233. hozzászólásra
Üdv!
Nekem lehet lesz egy ilyenem eladó... én cserélném nagyobbra ha lesz rá anyagi lehetőségem. Ha majd aktuális a vétel kérdezz rá. Lehet tudunk boltolni.
üdv a klubban!!!
Részletes beszámolókat várunk napról napra!!!
Válasz #13233. hozzászólásra
Grat hozzá!
A vadert meg leárazták, mert tavasszal talán 3,3-ért hirdették még.
Grat a traktorhoz!Biztos jó gép lesz!

Válasz #13232. hozzászólásra
Na de idén már kiköltekeztük magunkat rendesen, majd esetleg jövőre ha lesz egy fasza használt, mert nem olcsó mulatság egy ilyen svéd vas
Nekem még erre fáj a fogam
Válasz #13231. hozzászólásra
Jól mondod!
Nekünk egy 4,5méters kombinátor van függesztett nemtudom valamilyen magyar gyártmány, régebben a 160-as Crystal húzta, ez nekivaló szépen dolgozik vele!
3,2-es tárcsa is jó adj neki szöget hagy dolgozzon és akkor nemcsak szaladgálni fogsz jobban vele hanem jobb munkát is végezni
Válasz #13230. hozzászólásra

Hát egy min 4 méteres kombi kell utána, mert 3,3-as van csak. A 3,2-es tárcsával elszaladgál, az jó neki még. Mostmár ez fog majdnem mindent csinálni. MTZ csak pótkocsizik, rakod meg tökkombájnt fogja húzni, úgy hogy évi 500 óra remélem belemegy
Válasz #13229. hozzászólásra
Olyan munkában ahol az mtz szorúl ezmeg dolgozik normálisan megfordúl a kocka!
Könnyűmelónál fog többet enni valamivel de nem sokkal nyugi, amikor az mtz-is szaladva dolgozik.
Arra figyeljetek, hogy ez után már kellessz nagyobb eszköz akkor lesz hatékonyabb!
Ugyanúgy mint ahogy az ekét is kinyitottad nagyobbra, tavasszal plusz 2 levél borona utána ésatöbbi.
Fogjátok szeretni! Ez itt nekünk évi 1000órát megy ami aztjelenti kivan használva a gép, főleg hogy ez egy kisebb traktor. Amióta megvan nem kérdés hogy a munka megy, ez az alap. Hiába volt illetve van is a turbós mtz ami fiatalabb ott mindig úgykell logikázni hogy készenlét! vagy levenni a mezítlábasról valamit ha pászol baj esetén ha nem akkor szaladni vinni mintát persze mert már 8félét gyártanak mindenből ésatöbbi.
Jövőre már tényleg csak a nagyon kicsi sarkas táblákat fogja szántani az mtz aztis csak azért hogy legyen munkája a traktorosának.
Válasz #13228. hozzászólásra
A gumit még Pistáék leengedték, de megnéztük ma, elől is hátul is 1,2 asszem. Amúgy fater nagyon meg van elégedve fogyasztással. Azt hitte sokkal többet fog enni mint az orosz. Erre 5-6 lityóval kevesebbet evett 40-es fogásnál 30 centi mélyen. MTZ meg csak kapirgált 36-os fogással 20-25 mélyen
Póttank, 4 kör minden ami kell
Válasz #13227. hozzászólásra
Póttankja is van???
Gumikból eresszetek gyárilag nagyon felfújták a mienket is amikor jött.
Válasz #13226. hozzászólásra
.... Amúgy érezni az 50 q-át, 40 centire állítva a fejek, 30 centi mélyen észre se veszi hogy mögötte az eke. Pedig elég nehéz szántás van! Még jó hogy Pistabátyám beállította faszán az ekét
2D-ben mentem 8-al, vitte volna 3A-ban is simán csak akkor kiestem volna a fülkéből. 4 óra alatt kiszántottam 3,5 hektárt és bevett 60 lityót!!!

Hát 40-nél már lehetett érezni hogy pattog az eleje, ha ki van lógatva a súly akkor nyilván megszűnik a pattogás vagy egy rugózott híd
Válasz #13211. hozzászólásra
Egyébként megnyugodtam mert nagykerekű, rajta az összes munkalámpa a plafonon és súly is annyi van rajta mint az 55-ön.
Ez így full jól használható lesz!
Bár Ermike vett rá egy fronthidraulikát, azzal együtt pár mázsa plusz súly ment rú ugye, plusz a gyári kost kilógatja így előre eléggé messzire aztmondja egészen más a traki megy mint a háborodás nem rúg nem pattog hanem húz!
El is hiszem jó kis szerszámok ezek
Válasz #13224. hozzászólásra

Köszi
Széép!
Sok gond mentes üzemórát hozzá!
Válasz #13222. hozzászólásra

Hát sajnos ez a max... 5 km-es körzetben van 2 3000-es cég, elviszik az összes földet... Pedig egyszer szeretném min 160 ha növelni a területet
Válasz #13221. hozzászólásra

Az nem semmi akkor gyorsan "megnőttetek"
Válasz #13220. hozzászólásra
Akkor elvileg jövőre 200 hektárnak kellene lennie és egy 6480-as Fergának 

Az pontosan úgy van hogy 2 éve volt 30 hektár földünk és egy MTZ. Tavaly nőtt 60 hektárra és jött még egy MTZ. Idén lett 110 hektár és jött a Ferga
Válasz #13219. hozzászólásra

Mi lett lecserélve? Vagy csak a két mtz volt előtte?
Több kérdésem nem lesz
Válasz #13218. hozzászólásra

Azért van mellette még két MTZ is, így simán megcsinálja a 140-et
Hát 150hektáron egymaga azért kellene szorítani nem kicsit hogy mindent időben végezzél. Kisegítő traki ennyi területen már kell faroskocsit húzi meg ilyenek, lajtot pótot akármit...
Ermike 5455-el pontosan nemtudom most mennyi hektárt művel 100-120körül, de pl sokat bartelezett idén is szántásban kinyomott vagy 150hektárt
Válasz #13216. hozzászólásra
Mármint ez az egy szem vagy van azért mellette kisegítőnek valami másik? Pl mtz vagy ilyesmi?
Válasz #13215. hozzászólásra

Jelenleg 110 körül járunk, de 140-150 hektárig simán elég volna a gípezet
Válasz #13214. hozzászólásra

Mennyi földön gazdálkodtok? Hány hektárra elég egy ilyen kategóriájú gép?
Köszi szépen
Most is éppen szánt bejáratásként 

Nagyon fain! Gratula

Úúúúde nagyon új! Gratula hozzá! És sok hibamentes üzemórát!
Megjött!!!

Válasz #13209. hozzászólásra
Hogyan forgatná, amikor "nincs hidrosztatikus hajtásátvitel" hehe.
Válasz #13208. hozzászólásra
De hogy hátramenetnél a felső szivattyú szállítási iránya megváltozik az tuti és akkor szerintem az forgatja a sárgát visszafelé az alsó motoron keresztül. Pista bátyánk meg majd leosztályozza az okoskodásunkat.
jogos a két pont, én néztem be.
Válasz #13207. hozzászólásra
Hány percnél nézzem?
Válasz #13206. hozzászólásra
Nézd már meg kicsit jobban, amikor tolat akkor visszafelé forog olyankor a felső hidromotor tárcsáját is ellenkező irányba dönti mint előre menetben.
Válasz #13205. hozzászólásra
A szivatyút hajtó nagy zöldes mindig egy irányba forog vagy áll hehe. Miért forgatna valami valamit is amikor "nincs hidrosztatikus hajtásátvitel" hehehehe.
Válasz #13102. hozzászólásra

Lükvercnél a felső szivattyú szállítási irányát megfordítja így a "tányárkerék" is visszafelé fog forogni és ífy a sárga is. Az addig okés. Én csak azt nem értem hogy amíg nem forog a sárga addig nem forog az alsó szivattyú se akkor a felső szivattyú honnan kap nyomást hogy visszafelé forgassa a tányérkereket(zöldes szinűt)
Válasz #13203. hozzászólásra
Szerintem nemtudja azt itt senkisem azért nem ír meg nem is reagál ra egyiksem...
A síma előre menetelését én megértettem, eleve nem messze állt az elgondolásom tőle, de hogy hátrafelé hogy kapcsol mi módon mi által arra még nem is gondoltam és ötletem sincsen.
Nehogy kihaljon a topic hehe.
Meg hátha egyszer valaki, csak elmagyarázza, hogy fékéz lükvercbe a varijó bolygóműve hehehehehehe.
Válasz #13201. hozzászólásra

Válasz #13198. hozzászólásra
Amúgy a sajt minél büdösebb annál jobb..Most büdösíti..

Én ráérek...ha Ő is..
Válasz #13199. hozzászólásra

Ja értem..Ha erős emberekre van szükséged csörögj!!!
Válasz #13197. hozzászólásra

Megcsinálták már de nekem még nem tetszett........
Válasz #13197. hozzászólásra
nekem már tavasz óta igér sajtot, úgyhogy várj a sorodra
Válasz #13193. hozzászólásra
ja...Azt nem mondtad hogy még nincs kész..pedig most karácsony előtt biztos jobban fogyott volna...
Válasz #13195. hozzászólásra

Vettem az adást..
Válasz #13184. hozzászólásra
Powercontrol nélkül meg a régi váltóval felejtős...
Válasz #13191. hozzászólásra

nekem jobb masináim vannak
nem tudsz lucernamagot?
Válasz #13192. hozzászólásra

Még nem...........még tisztíttatom....
Válasz #13191. hozzászólásra
Csá!!!Nem küldesz?
Válasz #13185. hozzászólásra

Talán a tied ?
Válasz #13189. hozzászólásra

Gondolod???
Hát végül is az év végi prémiumot valahogy ki kell érdemelni.