Miért szerinted melyik traktor jelez ha csorog alul valahol az olaj?
Ha a nyomáskülönbség nagy lett volna akkor jelzett volna. A szűrőtömődés jelző pl azt nézi hogy a két oldalon mekkora ez a differecnia azthiszem.
A mérőhely gyorscsatlakozó alól vagy mifasz amiről le van véve a sapka, kinyomta a tömítést. Ez a csodálatos gép addig ment volna bármilyen jelzés nélköl a vezető felé egy egyenes hosszú táblán amíg meg nem hal teljesen?(persze az olajgőz szaga jött volna)
én hajtom a gépet és égetem a kéményüket, de karbantartom és ha valami nemjó rajta aludni sem tudok nem nyughatok.
dehát mindenki másképpen tartja karban
Honnan folyt az olaj? cső volt meglazúlva? vagy mi?
Én amúgy pisiléskor alászoktam nézni főleg ha mondjuk gazon mentem keresztűl valahol vagy ilyenek
Válasz #12876. hozzászólásra
Honnan a tökömből szopjam, hogy nincs benne olaj, ha semmi hibát nem jelez a műszerfal. Majd minden fordulónál kiszálok aztán nézem a fos nivópálcát(még egy mtz-é is komolyabb hehe). Egyből megálltam mikor nehezen fordult. Előtte meg semmit nem lehetett észrevenni.
és akkor most mi a bajod vele? meglazult egy cső? vagy mi?
Szántottál tovább vele?
Nembaj az neki, amíg 5liter van benne a szivattyú felállítja a rendszerben a nyomást persze sokminden már régen nemkap olajat csak a ködöt talán.....jót tettél neki hallod.
Ilyenkor eszedbe nem jutna hogy leállítod és nézel egy nívó szintet?
Szerinted az hülyeségnek van rajta?
Hogy lehetsz ekkora marha?!
Mai történet:
Paraszt megy ki délután szántani, látja hogy az úton valami csík van. Biztos nem az én traktoromból folyt gondolja, hátranéz maga mögött nem lát semmit hehe.
Megszánt 2 hektárt a kormány nehezen fordul. Mi a fasz lehet. Megáll kiszáll jobb hátsó tiszta olaj (káromkodás). Visszaül elindít, megnéz olaj folyik mint a marha dereka. Traktor gyártóinak és felmenőiknek emlegetése. hehe
Műszerfalon semmi ellenőrző lámpa nem világít,akkor minden rendben szántok tovább gondolja hehe.
Válasz #12865. hozzászólásra
Oké szanberg ,csak most hogy az enyém elment a háztól traktor nélkül vagyok,és csiripelik hogy januártól nagy illeték pénzlenyúlások lesznek.Rolinak meg nem is biztos hogy kell az a traktor.
Szanberg koma jövőre feltöri az egyik táblámat és utána meglátom mi értelme van ennek a törögetésnek, én minden éven megszántom a földjeimet! Szerintem így is van benne talajélet bőven! víz meg méginkább! Itt azért nagy gond nincs a vízhiánnyal! De szeretném én is kipróbálni!
Ha meglesz végre a ház utána jön egy kombájn és egy nagyobb traki, pótkocsi 4 m rövid tárcsa és egy cambridge henger mondjuk egy 5,2 es! Bár a hengert lehet a télen megvenném ha lenne valami használt cucc!
IGaz, hogy Roli fórumtársunknak már előbb szóltunk ezügyben és elsőbbsége lehet, de Mézga koma elfogja adni január körül a 6280-as trakiját!
Ez 125-130 lovas jó strapabíró szerkezet, kéztől jó helyen dolgozott, televan lével a tulaja
Vele alszik az asszony csak másodlagos.
Viccen kívül beszélj vele mert az egyik legjobb alternatíva lesz az a masína!
Nem lesz jó szerintem mert ha jól tudom a lataron nincsenek szárnyak!
és itt meg az a lényeg! a 20mm vasteg illetve keskeny kések csak csíkoznának nagyjából önmagában, mondjuk kötött összeállt fődön az is felhúzná egyben az egészet, de saját tapasztalat, hogy amikor feldobom kopott után az új késtalpakat úgy bont mint az állat
Nekem a gyári 8.8-as nyírócsavarok eltörtek az első hektáron egytől-eggyig!
10.9 meg 12.9 lett beletéve ezek már jobban bírják de azért kell cserélgetni.
10.9-essel már felbírt állni a gép kétkerékre szeptember végén az októberi esők előtt
és nem szakadtak el
pedig felénk is cudar a helyzet,nagyon száraz minden!Alig lehet szántani,ma egy kormánylemezt törtem el!Nem tudom mi lesz velünk,mondjon valaki valami biztatot!
Nekem 7 késes latar van most 50 centi az osztás de 40 centi alatt nagyon fogja a gépet lehet átrakom 75 centire ,akkor 5 kés lessz rajta és 50 centi mélyen megnézem mit csinál
Ezt ki mondta neked? hee
jelszó hétvégére: Többször keveset! (asszonynak voltak dógai gyerkőccel voltam itthon többször) így a nagyüzemi munka nem úgy halad mint kéne, de már nemsok van
Ezzel is menni kell mélyebben de 40-né már jól muzsikál.
Ez egy kicsit más rendszer mint a többi lazító de éppen ezért választottam ezt. Ez rombolni jó feltörni a még sosem lazított és KÖTÖTT fődeket! Ezért megtévesztő, hogy csak három kés, mert egy átlag 5késes lazítótól nagyobbat fog el egyszerre.
Laza talajon homokos fődön biztosan nagy ez a késosztás, de itt a nyirokban egyben mozog a főd és jól megroppantja mindenhol. Ezt akkor szemléltette legjobban amikor a közepsőnek elszakadt a nyírócsavarja és csak kettő dolgozott 180centire egymástól, mocsok kötött fődön. A két kés között is emelkedett a főd!!! nyílván nem úgy mint amikor mind a helyén van de mozgatta és taszította a talajt repedt és lazult.
Ezért ha végigérek a feltöréseken mert itt még soha nemvolt lazítva ez előtt, akkor veszek kettőt plusszba és felrakom majd a mostani késközökbe középre szóval 5késes lesz ilyen fogásszélességgel, és aztán lehetlesz kicsit sekélyebben is menni vele meg lazább fődön is átrepeszt.
Jó kések kellenek rá, illetve bontócsúcsok! ezek jó 15centire kilógnak jobbra balra szóval van ami rásegít, mert önmagában a keskeny kés valóban nemtudna köztes talajt rendesen emelni.
Egyébként kíváncsi vagyok majd erre a táblára, kétéve 100mázsás kukorica volt rajta ez alá szántva lett, tavaly tavaszi árpa jó gyenge elmosta a sok eső meg árvíz, idén pedig gyenge repce(szép volt az állomány de keveset termett mint minden más táblában) ez alá a Framest Reptill kultivátorral dolgoztam kb 25centi mélyen.
Most tárcsa és rá húztam a lazítót, tehát második éve lesz forgatás nélkül mulcsosan a talaj, annyit látni hogy sok a korhadt rothadt komposztálódott régi szármaradvány amit az idei még feldúsít.
Ebbe megy jövőre kukorica, jó termést várnék, csak töltödne fel nedvességgel a talaj
24498 hozzászólás
Válasz #12896. hozzászólásra

Az Én STEYR-om például jelzi ha kicsi a hűtőfolyadékszint
Válasz #12893. hozzászólásra
A 10 hektárunkat megszántja ha sikerül valahogy átakasztani az mtz-re hehe.
Válasz #12894. hozzászólásra

bammeg néha kikéne húzni azt a pálcát
Válasz #12881. hozzászólásra
Miért jelezné,ha nincs benne olaj? Ha emelkedik az olajhőmérséklet azt jelzi. Ha elfolyik a fagyálló azt sem jelzi egyik traktor sem.
Válasz #12894. hozzászólásra
nincs szerencséd a fergákkal. legközelebb vegyél valtrát
Válasz #12892. hozzászólásra
Egy ilyen sokmilliós vmibe ami a váltójából szippantya az olajat lehetne valami szintérzékelője, vagy mitom én.
Válasz #12891. hozzászólásra
hallú
eke mennyit fog idén fölszántanyi?
Válasz #12888. hozzászólásra
Miért szerinted melyik traktor jelez ha csorog alul valahol az olaj?
Ha a nyomáskülönbség nagy lett volna akkor jelzett volna. A szűrőtömődés jelző pl azt nézi hogy a két oldalon mekkora ez a differecnia azthiszem.
Válasz #12887. hozzászólásra
Most volt nála 800 órás szervíz. Én csak mtz-ket tartok karban más drágább dologhoz nem nyúlok.(hátha rám fogják, hogy én csesztem el)
Válasz #12884. hozzászólásra

de húzza az ekét még olaj nélkül is!
Válasz #12885. hozzászólásra

??? Szóról szóra igaz

Claastra írása
Válasz #12882. hozzászólásra
A mérőhely gyorscsatlakozó alól vagy mifasz amiről le van véve a sapka, kinyomta a tömítést. Ez a csodálatos gép addig ment volna bármilyen jelzés nélköl a vezető felé egy egyenes hosszú táblán amíg meg nem hal teljesen?(persze az olajgőz szaga jött volna)
Válasz #12883. hozzászólásra

A faxt borzolod a kedélyállapotomat
én hajtom a gépet és égetem a kéményüket, de karbantartom és ha valami nemjó rajta aludni sem tudok nem nyughatok.
dehát mindenki másképpen tartja karban
Honnan folyt az olaj? cső volt meglazúlva? vagy mi?
Én amúgy pisiléskor alászoktam nézni főleg ha mondjuk gazon mentem keresztűl valahol vagy ilyenek
Válasz #12884. hozzászólásra

különb mert nem emeli fel az ekét szóval jelez.
Persze hazameni nemtudsz vele mert fődben a vas
Ha meg a váltóból folyik el akkor a datavízsön rendszer kenbuszon keresztűl rögtön szól hogy a nívea szint alacsony
Válasz #12873. hozzászólásra
Üdv!
Ez egy igaz történet??????

nem jelez,még az mtz is külömb

Ez a ferga
Az a poén volt(hogy szántok tovább) hehe.
Válasz #12881. hozzászólásra
Akkormeg ne írj ilyen faxságot, hogy kormány nehezen fordúl kiszállsz kerék olajos de nem jelez semmi szántok tovább....
szóról szóra ezt írtad
Válasz #12876. hozzászólásra
Honnan a tökömből szopjam, hogy nincs benne olaj, ha semmi hibát nem jelez a műszerfal. Majd minden fordulónál kiszálok aztán nézem a fos nivópálcát(még egy mtz-é is komolyabb hehe). Egyből megálltam mikor nehezen fordult. Előtte meg semmit nem lehetett észrevenni.
Válasz #12878. hozzászólásra

Ha abból folyt a csík, majd kiszántott 2hektárt és a kormány nehezen fordúlt akkor szerinted maximum nívón maradt????
nemnagyon...
Válasz #12877. hozzászólásra
kerékagyba megcsöppent az olaj, ott lesz szimering, gázolajszűrők és ékszíjak
Válasz #12875. hozzászólásra
már megint félrenézhettél valamit. ha elment volna az olaja, akkor letiltott volna a fergája
Válasz #12874. hozzászólásra
Mit szerelnek rajta?
Nálunk ha valahol fellazúlna valami akkor fogná a traktoros aláfeküdne és meghúzná.
Pedig korántsem annyira tanultak mint te...

Gyári szűrő van rajta méééég????
2éve???
és akkor most mi a bajod vele? meglazult egy cső? vagy mi?
Szántottál tovább vele?
Nembaj az neki, amíg 5liter van benne a szivattyú felállítja a rendszerben a nyomást persze sokminden már régen nemkap olajat csak a ködöt talán.....jót tettél neki hallod.
Ilyenkor eszedbe nem jutna hogy leállítod és nézel egy nívó szintet?
Szerinted az hülyeségnek van rajta?
Hogy lehetsz ekkora marha?!
ne reklámozd a masinámat, mert még meg se hirdettem és állandóan csöng a teló, hogy vinnék azonnal
holnap jön 2k szervíz
Mai történet:

Paraszt megy ki délután szántani, látja hogy az úton valami csík van. Biztos nem az én traktoromból folyt gondolja, hátranéz maga mögött nem lát semmit hehe.
Megszánt 2 hektárt a kormány nehezen fordul. Mi a fasz lehet. Megáll kiszáll jobb hátsó tiszta olaj (káromkodás). Visszaül elindít, megnéz olaj folyik mint a marha dereka. Traktor gyártóinak és felmenőiknek emlegetése. hehe
Műszerfalon semmi ellenőrző lámpa nem világít,akkor minden rendben szántok tovább gondolja hehe.
Válasz #12867. hozzászólásra
Tiéd az még nagyon új.Nembiztos hogy elbírnék vele.
Válasz #12870. hozzászólásra
Igen a héten már jártam így hogy nem én voltam a gyorsabb.
Válasz #12869. hozzászólásra

Hááááááááát. Azéééé aki a gyorsabb..
Persze az élet produkálhat váratlan eseményeket...
Oké szanberg ,csak most hogy az enyém elment a háztól traktor nélkül vagyok,és csiripelik hogy januártól nagy illeték pénzlenyúlások lesznek.Rolinak meg nem is biztos hogy kell az a traktor.
Várj egy évet és az enyémet megveheted!!!!
Feltéve ha kapok még 6480 ast!!!
Szanberg koma jövőre feltöri az egyik táblámat és utána meglátom mi értelme van ennek a törögetésnek, én minden éven megszántom a földjeimet! Szerintem így is van benne talajélet bőven! víz meg méginkább! Itt azért nagy gond nincs a vízhiánnyal! De szeretném én is kipróbálni!
Ha meglesz végre a ház utána jön egy kombájn és egy nagyobb traki, pótkocsi 4 m rövid tárcsa és egy cambridge henger mondjuk egy 5,2 es! Bár a hengert lehet a télen megvenném ha lenne valami használt cucc!
Válasz #12842. hozzászólásra
hahaha!látom már a fergásoknál a Claasosk még hülyébbek!

Válasz #12853. hozzászólásra

Szia Bankós!
IGaz, hogy Roli fórumtársunknak már előbb szóltunk ezügyben és elsőbbsége lehet, de Mézga koma elfogja adni január körül a 6280-as trakiját!
Ez 125-130 lovas jó strapabíró szerkezet, kéztől jó helyen dolgozott, televan lével a tulaja
Vele alszik az asszony csak másodlagos.
Viccen kívül beszélj vele mert az egyik legjobb alternatíva lesz az a masína!
Válasz #12858. hozzászólásra
Nem lesz jó szerintem mert ha jól tudom a lataron nincsenek szárnyak!
és itt meg az a lényeg! a 20mm vasteg illetve keskeny kések csak csíkoznának nagyjából önmagában, mondjuk kötött összeállt fődön az is felhúzná egyben az egészet, de saját tapasztalat, hogy amikor feldobom kopott után az új késtalpakat úgy bont mint az állat
Nekem a gyári 8.8-as nyírócsavarok eltörtek az első hektáron egytől-eggyig!
10.9 meg 12.9 lett beletéve ezek már jobban bírják de azért kell cserélgetni.
10.9-essel már felbírt állni a gép kétkerékre szeptember végén az októberi esők előtt
és nem szakadtak el
pedig felénk is cudar a helyzet,nagyon száraz minden!Alig lehet szántani,ma egy kormánylemezt törtem el!
Nem tudom mi lesz velünk,mondjon valaki valami biztatot!
Szanberg!Ha te 280lovas géppel cincálod a 3 késes lazitot,akkor a nyirocsavarok hogy birják???Mert én szotyitarloban sokat eldurrantottam!

Válasz #12859. hozzászólásra
Jó ekéd van!
Válasz #12857. hozzászólásra

20 mázsás kukorica tarló szántása 5cm mélyen 8 liter/ha fogyasztással hehe.
Válasz #12856. hozzászólásra
Nekem 7 késes latar van most 50 centi az osztás de 40 centi alatt nagyon fogja a gépet lehet átrakom 75 centire ,akkor 5 kés lessz rajta és 50 centi mélyen megnézem mit csinál
Válasz #12855. hozzászólásra

Ezt ki mondta neked? hee
jelszó hétvégére: Többször keveset! (asszonynak voltak dógai gyerkőccel voltam itthon többször) így a nagyüzemi munka nem úgy halad mint kéne, de már nemsok van
Válasz #12854. hozzászólásra
Ezzel is menni kell mélyebben de 40-né már jól muzsikál.
Ez egy kicsit más rendszer mint a többi lazító de éppen ezért választottam ezt. Ez rombolni jó feltörni a még sosem lazított és KÖTÖTT fődeket! Ezért megtévesztő, hogy csak három kés, mert egy átlag 5késes lazítótól nagyobbat fog el egyszerre.
Laza talajon homokos fődön biztosan nagy ez a késosztás, de itt a nyirokban egyben mozog a főd és jól megroppantja mindenhol. Ezt akkor szemléltette legjobban amikor a közepsőnek elszakadt a nyírócsavarja és csak kettő dolgozott 180centire egymástól, mocsok kötött fődön. A két kés között is emelkedett a főd!!! nyílván nem úgy mint amikor mind a helyén van de mozgatta és taszította a talajt repedt és lazult.
Ezért ha végigérek a feltöréseken mert itt még soha nemvolt lazítva ez előtt, akkor veszek kettőt plusszba és felrakom majd a mostani késközökbe középre szóval 5késes lesz ilyen fogásszélességgel, és aztán lehetlesz kicsit sekélyebben is menni vele meg lazább fődön is átrepeszt.
Jó kések kellenek rá, illetve bontócsúcsok! ezek jó 15centire kilógnak jobbra balra szóval van ami rásegít, mert önmagában a keskeny kés valóban nemtudna köztes talajt rendesen emelni.
Válasz #12849. hozzászólásra
6,5km/h-val hogy sikerült 4,5 óra alatt meglazítanod a 11 hektárt (hehe)?
Válasz #12851. hozzászólásra
az nem sok. Átmozgatja rendesen a kések között is. nekem 50 centire van és ha nem megy min 40 centire nem szakítja át
Jó estét fergások .Megkérlek benneteket ha háztól 110-130 le körüli fergát tudtok eladót, hogy szoljatok.Köszönöm.
Egyébként kíváncsi vagyok majd erre a táblára, kétéve 100mázsás kukorica volt rajta ez alá szántva lett, tavaly tavaszi árpa jó gyenge elmosta a sok eső meg árvíz, idén pedig gyenge repce(szép volt az állomány de keveset termett mint minden más táblában) ez alá a Framest Reptill kultivátorral dolgoztam kb 25centi mélyen.
Most tárcsa és rá húztam a lazítót, tehát második éve lesz forgatás nélkül mulcsosan a talaj, annyit látni hogy sok a korhadt rothadt komposztálódott régi szármaradvány amit az idei még feldúsít.
Ebbe megy jövőre kukorica, jó termést várnék, csak töltödne fel nedvességgel a talaj
Válasz #12850. hozzászólásra
90centire, Fralaz
Így a 3késsel 270 a fogásszélesség
Válasz #12849. hozzászólásra
Hány centire vannak a kések a lazítón