Hello "Sherlock" itt Dr Wattson jelenkezem..." Dolgozom már rajta" nemsok"ára"(?),egy biztos, nem olyan rossz mint elsőre gondoltam ,repül rendesen így messziről,nem is kéne ennek olyan meszire menni,maradhatna ez inkább itt a közelben,mondjuk nálam...Találtam neked jobbat,kárpotlásul(jobb) "vétel"...
Ja váltóműszakban megy 60 hektárt kényelmesen lelehet tárcsázni több táblában is, szóval a haladás az nem mindegy.
Különben most hagyok ki olyan helyen ahol nemvolt túl jó kukorica, kicsi volt a szártömeg és nincsen tele vízfoltokkal. Ha jól állja majd az eke akkor lehet nem is tárcsázom meg.
A kisgépre a 3-as váltvaforgatós Pietromoro nagyon jól fog állni, Milking mester kipróbálta és aztmondja iggenjól borít.
zúzni sokkal lasabb koléga!
nomeg melyik az a zúzó ami maradéktalanul lezúz mindent úgy ahogy kívánnám?
Most párnap alatt letárcsázok és kész.
Nem mellesleg beforog a műtrágya is és amíg odaérünk az ekével már addig bomolhat az anyag, levegősebb körülmények között jobban is megy mint leforgatva mélyre.
Persze ha volna olyan zúzó ami....akkor kéne egy traki is elé.... mert ha az 5455-re már tudnék tenni egy mittudomén 3méteres vízszintes tengelyű Ykéses zúzót ami jól aprít az már valami lenne de túl nagy területteljesítmény semmiképpen. Plusz kiesne a szántásból ez a gép is, aztán a két ferga váltóműszakban szánt, szerintem lasabbak lennénk mint így.
Egyébként nem gyilkolás a tárcsázás, ügyesen megy a gép és ami még most nagy előnye, hogy sok vízfolt maradt meg tavalyról amelyek nagy nyomosak felgyomosodottak elütnek a tábla többi részétől, most ezeket a tárcsa egybeműveli és sokkal jobblesz ekézni is.
Ha lenne mégegy 5455-ös akkor lehetne letjogosultsága egy drágább jobb zúzónak, de mtz olyannal nembír, aztán kell vagy 300hektárt szántani azt gyorsan hiphopp tipptopp nemlehet egy 5 fejes ekével ,mert időigényes meló az. 3 fejjel a kisferga váltóműszakban 8-10hektárt ha kilök naponta az rengereteg jelent, ha ennyivel kevesebb akkor mégjobban szembetűnik ez.
Van a Ferga asztalán hátsó SA zúzó a nyuszin viszont nincsen. Azt RZ-vel zúzattam és így tárcsázzuk őket. hogy miért? Mert elégjól felvágja a 6,2-es tárcsa és egyrészét már bekeveri a fődbe és így a leforgatott szármaradvány nem egy rétegben lesz a fődalatt hanem elkeverve plusz még apróbban még szaggatottabban mégjobban tud majd bomlani, levegősebb lehet tőle majd a talaj.
Plusz elég jó kukoricák voltak s előző éveken is a csak zúzottal mindig volt baj rendesen, összeházták az ekék gyakran, ha meg nem akkor nemtudta egyben lefordítani a hantok alól lógott ki a sok góré egyben. Ezekre tavasszal pl kombnátorral nem is lehet menni de a borona is összehúzza a górét, szóval valamit kell tenni.
8000-ből kuuvasok éven keresztül letárcsázom és arra már megvan az eszköz.
Úgyis kicsit várni akartam még csapadékra, hullogat mostanság napmintnap lassan csak lefelé is leér minél lejjebb szóval volt idő.
Ja és nemcsak nitrogént szórtunk ki, volt ahová komplex anyagot.
Ezt a szárbontós baktériumot szeretném kipróbálni de nem is tudom. Ha volna a gépen egy jó kijuttató és egymenetben menne a dolog akkor igen, de régebben jól megszívtuk már az ilyennel vegyszerező dugult anyag nem ment ki munka állt nem haladt...ááááá
Igaz. De ha már mérte a résolajat akkor miért nem egyesével? És akkor egyből látni h melyik xar. Rönóról járó motornál egyesével lehúzom a résolajcsöveket amelyik épp hogy köp néha egy picit az jó. Amelyik folyamatosan hugyozik az xar. Rönónál max 40ml/perc lehet a résolajveszteség ha jól emlékszem. Ha ezt beszorzom 6tal az már kapásból 2,4dl. És akkor még határon vannak a csúcsok. Szóval ha 1dl a résolajad akkor gondolom hogy nem mind a 6csúcs lehet elszállva. Mindez akkor lenne igaz ha perkinsnak is 40ml lenne a hárértéke.
Minnek kell a csutkát tárcsázni,van szártépő a kombájnon,nem? Hektáronként plusz 7 liter valamint egy egész nap kiesés ,ami kb 9-10 hektár szántási idő ,készre...Így mennek az órák bele rendesen...Ammonium az oké az jó dolog,de próbálj most szántás előtt 1,5 kálit és 1,5 foszfort szórni az egyikbe és hasonlíst össze majd akkor a többivel,megleptés lesz biztosan...
Ma délután tárcsáztam le a csutkát.
27 hektárt jó 5óra alatt egy seggel majdnem megállás nélkül szépen, és a lényeg, hogy előtte utána tankoltam, 195 liter gázolajból!
Úszóban, kiérkezéskor letettem este felvettem és mentem haza, tehát egyszer sem pöccintettem rá.
Üdv!Bácsbokodon ducatóba 20000ft/db.Nagyon jól felszerelt műhely!Autó szervízekböl is oda viszik javítani az injektorokat.Adok 1 tel számot,ha gondolod felhívod!30/3258804
neten rönós fordos fórumokba több helyen olvastam olyat hogy ezek a "felújítások" 10000kmt bírna ki szgkban. bDe én két rönót is tudok ami már bőven túlhaladta ezeket és házilag lettek csinálva nem is szakműhelyben.
delphit is javítanak.. legalább is a rönókét szinte bárhol... én is csináltam mát házilag is próbából kettőt a négyből azok eddig jók csak a másik kettőnek is kikellene cserélni a belét. :) 17 körül volt bele egy betét nagyker áron. Egszer bejutottam egy bosch szervízbe.. ahol "laboratóriumi" körülmények között újítanak fel ilyen alkatrészeket... ha az ott laboratóriumi körülmény volt akkor itthon az udvaron a disznóvágás is labratóriumi körülmények között zajlik. Sőt még attól is sterilebben. Az ultrahangos tisztítás ami érdekes lehet... de hát az se volt valami bizalomgerjesztő ahogy ott csinálták. Szóval nem tudom nagy dilema ha nekem ilyen lenne és bexarna akkor se tudom mitévő lennék.
Ha nem oldódott még a generátor probléma akkor érdemes felkeresed ŐKET. Mindenféle villamossági alkatrészük lesz normális emberi áron. Akár fel is újítják kompletten.
Nem tudom merre vagy, ha Székesfehérvár nincs messze akkor ŐK is tudnak segíteni. Alkatrészben is, és felújításban is.
Mindkét helyen korrektek, és segítőkészek. Bátran ajánlom őket.
Végülis ha felszerelnék egy kamerát a kút mellé az egy megoldást képezne, tehát a kannázós téma nemtudna menni, de aztis megkéne nézni figyelni és előbbutóbb úgyis kirafináltkodná az aki akarja.
Szummaszumma én félnék tőle, plusz volna egy csomó foglalkoznivalóm még ráadás amiből meg nem kérek többet.
Ez egy állandó harc a cég és az alkalmazottak között és a háborúhoz mint tudjuk három dolog kell..pénz pénz pénz. Lehet kiépíteni olyan rendszert ami kiszűrje az ilyet. Láttam olyan érzékelős megoldást, hogy van egy jeladó a gépen meg egy érzékelő a pisztolyon és csak abba a gépbe tudsz tankolni amin jeladó van és a kút rögzíti hogy melyik gépbe mennyit tankoltak. Csak ugye a kiépítés nem kis móka.
A pin-kódos dolognál vagy kimész mindig tankolni vagy kiadod valakinek a kódot de akkor ugyanott vagy a flottakövető cucc meg helyi észrevételekből mondom hogy elég megbízhatatlan tud lenni néha.
Többen meg aztis mondják, hogy az is majdnem hiába mert nemtudnak olyan finomat csinálni ami még át is ereszt nagygépnél komoly mennyiséget de meg is szűr mindent
a CR nek nem elég annyi szűrő amennyit a nyugatiak rátesznek
az axiál hiradóban olvastam régebben, hogy kell még rájuk valami finomabb szűrő ami mindent megszűr , de elég húzós áruk van
Részben jobb volna részben nem.
Ittvan helyben a kút és sok fődre is annak irányába kell menni.
Ha volna saját kút akkor arra külön figyelmet kellene fordítani, mennyi van benne mikor rendeljek mikor ne, télre ürüljön ki hogy ne álljon az anyag, és ugye azt megoldani hogy csak úgy ne tankoljon már senkisem rajta.
Van telepen olyan emberem aki raktáros magtáros meg egyben az állattenyésztő, rafinált ravasz ember kimondottan jó erre a beosztásra, de amikor egésznap aratok kint estig és senki sem látja azért nem vennék rá mérget idővel nem e kerülne csapolásra...
Plusz több ember van több géppel melyek külön munkát végeznek külön időben tankolnak, aztsem lehet megcsinálni, hogy akkor reggel mindenki tankol és holnapig nem forog az óra. Ha igen akkor ugye kiderűlne a turpisság.
De akkor is plusz feladatom lenne mindig, és tényleg más emberre bízni ilyen érték kulcsát meg nemlehet.
Szóval így megvan a kártyás rendszerű tankolás amiről a bizonylatot megkapom mindig, plusz havi összesítőt ki mennyit tankolt melyik gépre. Így is egykét trakisnál megy a "maszek" tudom jól, ezt kivédeni nem is lehet sajnos de azért azt látom ki mennyi munkára mennyit tankol szóval vannak ésszerű korlátok.
Evégett maradt a kút ami mindig nyitva van ahol mindig lehet tankolni, és az előbb leírt reggeli tömörülés is mára elég jól megoldott mert van több nagyteljesítményű oszlop már.
Hát nem tudom. Mondjuk a JD-ba is folyamatosan Mol olaj ment, mert a Tsz onnan rendelt. Mi is Mol-hoz járunk üzemanyagért (Green kártyával -5 forint kedvezmény plusz keddenként reggel legtöbbször 6-8 között még 10 forint akció van, de akkor sietni kell, mert fél6kor már 3-an szoktak előttünk állni.) A lényeg hogy ennek a gépnek még nem volt vele baja meg egyik környékbelinek sem, bár egy darab nagy Fergáról tudok a környéken az is tavaly került ide .
Ha a következő időszakban mindenkinek tönkre megy az 54xx akkor tudjuk hogy ott a baj.
24496 hozzászólás
Válasz #12294. hozzászólásra
1teletank +10 lityót fogyasztott
Válasz #12294. hozzászólásra

1 tank+10lityi
Válasz #12291. hozzászólásra
tehát per hektó mennyi? kip szaszának?
10 liter? várjá má beszoktad kapcsolni te a tlt-t??? á,ez még ugy se jo
Válasz #12287. hozzászólásra
jelenkezem..." Dolgozom már rajta" nemsok"ára"(?),egy biztos, nem olyan rossz mint elsőre gondoltam ,repül rendesen így messziről,nem is kéne ennek olyan meszire menni,maradhatna ez inkább itt a közelben,mondjuk nálam

...Találtam neked jobbat,kárpotlásul

(jobb) "vétel"...
Hello "Sherlock" itt Dr Wattson
ja gondolom...
Válasz #12289. hozzászólásra
és 10 litert kellett rátölteni a teletankra
mtz + 3 mS zúzó napi teljesítmény 27 heki
Válasz #12288. hozzászólásra
Ja váltóműszakban megy 60 hektárt kényelmesen lelehet tárcsázni több táblában is, szóval a haladás az nem mindegy.
Különben most hagyok ki olyan helyen ahol nemvolt túl jó kukorica, kicsi volt a szártömeg és nincsen tele vízfoltokkal. Ha jól állja majd az eke akkor lehet nem is tárcsázom meg.
A kisgépre a 3-as váltvaforgatós Pietromoro nagyon jól fog állni, Milking mester kipróbálta és aztmondja iggenjól borít.
Válasz #12288. hozzászólásra
zúzni sokkal lasabb koléga!
nomeg melyik az a zúzó ami maradéktalanul lezúz mindent úgy ahogy kívánnám?
Most párnap alatt letárcsázok és kész.
Nem mellesleg beforog a műtrágya is és amíg odaérünk az ekével már addig bomolhat az anyag, levegősebb körülmények között jobban is megy mint leforgatva mélyre.
Persze ha volna olyan zúzó ami....akkor kéne egy traki is elé.... mert ha az 5455-re már tudnék tenni egy mittudomén 3méteres vízszintes tengelyű Ykéses zúzót ami jól aprít az már valami lenne de túl nagy területteljesítmény semmiképpen. Plusz kiesne a szántásból ez a gép is, aztán a két ferga váltóműszakban szánt, szerintem lasabbak lennénk mint így.
Egyébként nem gyilkolás a tárcsázás, ügyesen megy a gép és ami még most nagy előnye, hogy sok vízfolt maradt meg tavalyról amelyek nagy nyomosak felgyomosodottak elütnek a tábla többi részétől, most ezeket a tárcsa egybeműveli és sokkal jobblesz ekézni is.
Ha lenne mégegy 5455-ös akkor lehetne letjogosultsága egy drágább jobb zúzónak, de mtz olyannal nembír, aztán kell vagy 300hektárt szántani azt gyorsan hiphopp tipptopp nemlehet egy 5 fejes ekével ,mert időigényes meló az. 3 fejjel a kisferga váltóműszakban 8-10hektárt ha kilök naponta az rengereteg jelent, ha ennyivel kevesebb akkor mégjobban szembetűnik ez.
Válasz #12287. hozzászólásra
pedig vehetnél zúzót igazán
1000 ha kukoricát is letárcsáznál?
kiafax ér rá nagyban tárcsázni meg gépeket gyilkolni????????
1 jó zúzás aztán leviszi a fos eke is rendesen
Válasz #12280. hozzászólásra
Van a Ferga asztalán hátsó SA zúzó a nyuszin viszont nincsen. Azt RZ-vel zúzattam és így tárcsázzuk őket. hogy miért? Mert elégjól felvágja a 6,2-es tárcsa és egyrészét már bekeveri a fődbe és így a leforgatott szármaradvány nem egy rétegben lesz a fődalatt hanem elkeverve plusz még apróbban még szaggatottabban mégjobban tud majd bomlani, levegősebb lehet tőle majd a talaj.
Plusz elég jó kukoricák voltak s előző éveken is a csak zúzottal mindig volt baj rendesen, összeházták az ekék gyakran, ha meg nem akkor nemtudta egyben lefordítani a hantok alól lógott ki a sok góré egyben. Ezekre tavasszal pl kombnátorral nem is lehet menni de a borona is összehúzza a górét, szóval valamit kell tenni.
8000-ből kuuvasok éven keresztül letárcsázom és arra már megvan az eszköz.
Úgyis kicsit várni akartam még csapadékra, hullogat mostanság napmintnap lassan csak lefelé is leér minél lejjebb szóval volt idő.
Ja és nemcsak nitrogént szórtunk ki, volt ahová komplex anyagot.
Ezt a szárbontós baktériumot szeretném kipróbálni de nem is tudom. Ha volna a gépen egy jó kijuttató és egymenetben menne a dolog akkor igen, de régebben jól megszívtuk már az ilyennel vegyszerező dugult anyag nem ment ki munka állt nem haladt...ááááá
Jut eszembe!
Sikerült nyomozni valamit?
Válasz #12285. hozzászólásra
Csak Sisu motoron lehet egyesével megmérni, és kiszűrni melyik a rossz , a megengedett perkins motornál fél perc indításnál 40ml.
Válasz #12276. hozzászólásra
És akkor egyből látni h melyik xar. Rönóról járó motornál egyesével lehúzom a résolajcsöveket amelyik épp hogy köp néha egy picit az jó. Amelyik folyamatosan hugyozik az xar. Rönónál max 40ml/perc lehet a résolajveszteség ha jól emlékszem. Ha ezt beszorzom 6tal az már kapásból 2,4dl. És akkor még határon vannak a csúcsok. Szóval ha 1dl a résolajad akkor gondolom hogy nem mind a 6csúcs lehet elszállva.
Mindez akkor lenne igaz ha perkinsnak is 40ml lenne a hárértéke.
Igaz. De ha már mérte a résolajat akkor miért nem egyesével?
Válasz #12279. hozzászólásra
Oszt mi lesz benne?
Válasz #12282. hozzászólásra
északi olyan ocsóka?
Válasz #12281. hozzászólásra

4 soros csak 4-5
amennyit felszánt 1 hét alatt annyit le is zúznak az inasok 1 nap alatt
Válasz #12279. hozzászólásra
nemhogy vennél 1 tetves zúzót
.....om 8000eu
Minnek kell a csutkát tárcsázni,van szártépő a kombájnon,nem? Hektáronként plusz 7 liter valamint egy egész nap kiesés ,ami kb 9-10 hektár szántási idő ,készre...Így mennek az órák bele rendesen...Ammonium az oké az jó dolog,de próbálj most szántás előtt 1,5 kálit és 1,5 foszfort szórni az egyikbe és hasonlíst össze majd akkor a többivel,megleptés lesz biztosan...
Ma délután tárcsáztam le a csutkát.

27 hektárt jó 5óra alatt egy seggel majdnem megállás nélkül szépen, és a lényeg, hogy előtte utána tankoltam, 195 liter gázolajból!
Úszóban, kiérkezéskor letettem este felvettem és mentem haza, tehát egyszer sem pöccintettem rá.
Válasz #12277. hozzászólásra
Huntraco (CAT)
Válasz #12276. hozzászólásra
Melyik szervíz nézte???
Válasz #12273. hozzászólásra
Remélem nem az összes csúcs . Állítólag egy rossz már nem indul el .
Válasz #12273. hozzászólásra
Megnézte a szerviz. Megmérte a résolaj veszteséget fél perc indítózás alatt ,1dl és az állítólag sok .
Válasz #12271. hozzászólásra
Akkor az lehet magasnyomású szivattyú is.
Válasz #12271. hozzászólásra
Nézte a szervíz? Tutira mondták hogy csúcsok?
Válasz #12265. hozzászólásra
Üdv!Bácsbokodon ducatóba 20000ft/db.Nagyon jól felszerelt műhely!Autó szervízekböl is oda viszik javítani az injektorokat.Adok 1 tel számot,ha gondolod felhívod!30/3258804
Válasz #12268. hozzászólásra
Hidegen és melegen se indul el csak sprével .Amúgy jól megy semmi füst semmi más hiba.
Válasz #12267. hozzászólásra
bDe én két rönót is tudok ami már bőven túlhaladta ezeket és házilag lettek csinálva nem is szakműhelyben.
neten rönós fordos fórumokba több helyen olvastam olyat hogy ezek a "felújítások" 10000kmt bírna ki szgkban.
Válasz #12266. hozzászólásra
Az ultrahangos tisztítás ami érdekes lehet... de hát az se volt valami bizalomgerjesztő ahogy ott csinálták.
Szóval nem tudom nagy dilema ha nekem ilyen lenne és bexarna akkor se tudom mitévő lennék.
delphit is javítanak.. legalább is a rönókét szinte bárhol... én is csináltam mát házilag is próbából kettőt a négyből azok eddig jók csak a másik kettőnek is kikellene cserélni a belét. :) 17 körül volt bele egy betét nagyker áron. Egszer bejutottam egy bosch szervízbe.. ahol "laboratóriumi" körülmények között újítanak fel ilyen alkatrészeket... ha az ott laboratóriumi körülmény volt akkor itthon az udvaron a disznóvágás is labratóriumi körülmények között zajlik. Sőt még attól is sterilebben.
Válasz #12267. hozzászólásra
Egyébként mi a baja a trakinak,nehezen indulvagy füstöl?
Válasz #12266. hozzászólásra
Holnap megkérdezem telefonon. Remélem igen
Válasz #12265. hozzászólásra
Ezt a fajtát is? Mert bosch injektort javítanak sok helyen,de delphit nemnagyon.
Válasz #12257. hozzászólásra
Kecelen javítanak injektort 40 ezer/db
Szasza héten szerezz árakat 6499re.
Jó feladat mi élvezni is fogod....
Válasz #12262. hozzászólásra
mindig, mindenből az utolsóval van a gond, utolsó felesből lesz a róka, utolsó barátnőből meg az asszony...
ehhh
Válasz #12261. hozzászólásra

Sorry, az utolsó felest már nem kellett volna meginni, ilyenkor már hülyeségeket csinál az ember
VMisinek címeztem volna a segítséget, amennyiben még nem sikerült volna orvosolni a dolgot.
Válasz #12260. hozzászólásra

üdv!
De nekem nincs generátor problémám. Csak más generátor problémáján okoskodtunk tegnap. De azért köszi!
Válasz #12237. hozzászólásra

Hello!
Ha nem oldódott még a generátor probléma akkor érdemes felkeresed ŐKET. Mindenféle villamossági alkatrészük lesz normális emberi áron. Akár fel is újítják kompletten.
Nem tudom merre vagy, ha Székesfehérvár nincs messze akkor ŐK is tudnak segíteni. Alkatrészben is, és felújításban is.
Mindkét helyen korrektek, és segítőkészek. Bátran ajánlom őket.
Válasz #12237. hozzászólásra
Heló.Radar nincs a traktoron, de ez már nagy segítség próbálom megtalálni.Köszönöm a barátságot.
Válasz #12256. hozzászólásra
Végülis ha felszerelnék egy kamerát a kút mellé az egy megoldást képezne, tehát a kannázós téma nemtudna menni, de aztis megkéne nézni figyelni és előbbutóbb úgyis kirafináltkodná az aki akarja.
Szummaszumma én félnék tőle, plusz volna egy csomó foglalkoznivalóm még ráadás amiből meg nem kérek többet.
Válasz #12255. hozzászólásra
90630+áfa,delphi injektor van benne most kérdeztem.
Válasz #12249. hozzászólásra
Ez egy állandó harc a cég és az alkalmazottak között és a háborúhoz mint tudjuk három dolog kell..pénz pénz pénz. Lehet kiépíteni olyan rendszert ami kiszűrje az ilyet. Láttam olyan érzékelős megoldást, hogy van egy jeladó a gépen meg egy érzékelő a pisztolyon és csak abba a gépbe tudsz tankolni amin jeladó van és a kút rögzíti hogy melyik gépbe mennyit tankoltak. Csak ugye a kiépítés nem kis móka.
A pin-kódos dolognál vagy kimész mindig tankolni vagy kiadod valakinek a kódot de akkor ugyanott vagy a flottakövető cucc meg helyi észrevételekből mondom hogy elég megbízhatatlan tud lenni néha.
Válasz #12252. hozzászólásra
mennyibe fáj egy cr injektor egy perkins motorba?
Válasz #12250. hozzászólásra
Ezeken van + ba is egy szűrő.Tehát 3 van rajta,már úgy jönnek magyarországra.Szerintem nem itt van a gond.
Válasz #12252. hozzászólásra
akkor marad a háztályi tankolás és ilyen szűrő felszerelése a tartályra
Válasz #12250. hozzászólásra
Többen meg aztis mondják, hogy az is majdnem hiába mert nemtudnak olyan finomat csinálni ami még át is ereszt nagygépnél komoly mennyiséget de meg is szűr mindent
Válasz #12249. hozzászólásra
a házi kútnál is van kártyás rendszer
Válasz #12248. hozzászólásra
a CR nek nem elég annyi szűrő amennyit a nyugatiak rátesznek
az axiál hiradóban olvastam régebben, hogy kell még rájuk valami finomabb szűrő ami mindent megszűr , de elég húzós áruk van
Válasz #12247. hozzászólásra
Részben jobb volna részben nem.
Ittvan helyben a kút és sok fődre is annak irányába kell menni.
Ha volna saját kút akkor arra külön figyelmet kellene fordítani, mennyi van benne mikor rendeljek mikor ne, télre ürüljön ki hogy ne álljon az anyag, és ugye azt megoldani hogy csak úgy ne tankoljon már senkisem rajta.
Van telepen olyan emberem aki raktáros magtáros meg egyben az állattenyésztő, rafinált ravasz ember kimondottan jó erre a beosztásra, de amikor egésznap aratok kint estig és senki sem látja azért nem vennék rá mérget idővel nem e kerülne csapolásra...
Plusz több ember van több géppel melyek külön munkát végeznek külön időben tankolnak, aztsem lehet megcsinálni, hogy akkor reggel mindenki tankol és holnapig nem forog az óra. Ha igen akkor ugye kiderűlne a turpisság.
De akkor is plusz feladatom lenne mindig, és tényleg más emberre bízni ilyen érték kulcsát meg nemlehet.
Szóval így megvan a kártyás rendszerű tankolás amiről a bizonylatot megkapom mindig, plusz havi összesítőt ki mennyit tankolt melyik gépre. Így is egykét trakisnál megy a "maszek" tudom jól, ezt kivédeni nem is lehet sajnos de azért azt látom ki mennyi munkára mennyit tankol szóval vannak ésszerű korlátok.
Evégett maradt a kút ami mindig nyitva van ahol mindig lehet tankolni, és az előbb leírt reggeli tömörülés is mára elég jól megoldott mert van több nagyteljesítményű oszlop már.
Válasz #12246. hozzászólásra
.
Hát nem tudom. Mondjuk a JD-ba is folyamatosan Mol olaj ment, mert a Tsz onnan rendelt. Mi is Mol-hoz járunk üzemanyagért (Green kártyával -5 forint kedvezmény plusz keddenként reggel legtöbbször 6-8 között még 10 forint akció van, de akkor sietni kell, mert fél6kor már 3-an szoktak előttünk állni.) A lényeg hogy ennek a gépnek még nem volt vele baja meg egyik környékbelinek sem, bár egy darab nagy Fergáról tudok a környéken az is tavaly került ide
Ha a következő időszakban mindenkinek tönkre megy az 54xx akkor tudjuk hogy ott a baj.