Az előbb olvastam valamit, hogy a régebbi trakikkal gondok vannak az emissziós normák miatt. Akkor pl. a MTZ-ket hogy hozzák be? A valtrás haverok egyszer emlitettek valamit, hogy a kissebb trakiknál nem annyira szigorú a törvénykezés és ezért nem is kötelező a CR motor. Talán valahol a 100 lónál van a határ.
FÉK GÖMBCSUKLÓ STB ,HA VALAMI NINCS MEG AZ HÚZÓS IDŐ BEN MEG PÉNZBEN IS
NEKÜNK CSAK 10NAP MEG DURVÁN 80 ROPI VOLT A MÜSZAKI ,EREDETISÉG,RENDSZÁMMAL MINDENNEL EGYÜTT
Ez lenne a legtisztább, hogy minden munkagéphez megadnák a szükséges emelőerőt.
Ekéknél a szükséges pluszt is - az előbb leírtak miatt.
Vetőgépeknél, vegyszerezőnél, műkakiszórónál... meg teli tartállyal megpakolva.
Ezek a 6-osak indulnak kb. 1600 -tól aztán határ a ...
Pl. pár gyártó írja az emelőerőt is ami kell hozzá.
2400kg --- 7100kg
2650kg --- 8700kg
2980kg --- 10300kg
Itt már bő 3x osnak kell lenni az em. erőnek!
Hát ja.
A talajból való kiemeléssel se árt számolni, lazító és hasonló finomságok...
A 7000 elég a "kisebb" cuccokra...
Ha tudom, h. 6 -ost fog vinni akkor inkább a nagyobb em. erősbe kellene invesztálni.
És akkor még azt nem is mondtátok, hogy biza ha egy ekét a földből kell kiemelni akkor az még nehezebb. Tapasztalatból tudom, hogy egy 6-os függesztett váltvaforgónak már nem elég a 7000-kg-os emelőerő
A lényeg?
A hidr. emelőerő nem azt jelenti, h. annyit akaszthata paraszt a tr.-ra.
Ha 5 t, 1 5t-ás traktoré mondjuk , akkor ugyi nem gondolja senki, h. 5t-át lehet fölkapni vele?????
Annyit bír fölemelni (merthát emelőerő a neve is)!
Mondok példát: ha mondjuk volna valamink ami 5t és nem lóg hátrafele akkor azt KÉPES megemelni.
De nem dolgozni vele egész nap.
Meg persze a traktor stabilitást is be kell tartani.
(elsőtengelyre jutó súly)
Függesztett gépeknél pl. az ekéknél 2-2,5- 3 szorosának kellene lenni az em.erőnek...
Meg ugye nem mindegy, h. 1 6-os vf. függesztettel nyomulok, mert oda már kell a nagy emelőerő érték! Az már jól kilóg.
ja a környéki 140lovas Valtra 4fejessel szánt, Gregoire váltvaforgóssal, de mélyen nem bír dolgozni, csak a jó szántókon mélyebben...
a 190-essel szántanak inkább, a jobb szántókon felakasztják a szlovák féligfüggesztett 5fejest,ott elviszi 25centin.
ez az emelő kapacitás azért nem teljesen valós szerintem. Nekünk a 6497-esre azthiszem 10tonna van írva kapacitásként. A hidraulika lehet,hogy bírná, de a fara kiszakadna az biztos. Sőt a függesztő orsó sem bír ki akármit.
Van itt egy Framest kompaktor prototípus Szalonnán a szomszéd tsz-be. függesztett 3,5méteres. Ilyen egylépésben a tarlót de inkább hántott tarlót vethetővé alakító berendezés:-D
a lényeg,hogy köze nincs a 7tonnához,merthát hogy lenne annyi, és a Rába függesztő orsója elszakadt többször is. az új is...
nem könnyű eszköz, ez a Framest arról híres,hogy bazi komoly profilból építi az eszközeit. De akkoris, a 10tonna nevetséges.
Egy 5fejes váltvaforgó eke mennyi? 1,5tonna?(bár itt a hossza végett az erőkar nagyon nagy) de akkoris láttam 8330-as Johndeert Azthiszem Pöttinger servo45-ös ekével szántani(lehet 55-ös volt...) amikor kiemelte az 5fejest a földből azért megbillent a gép is a farára rendesen...
különben váljék az MF becsületére,hogy a leg komolyabb fara neki van.kb kétszer olyanok a munkahengerek rajta mint akármelyik más gépen.
24488 hozzászólás
Cső fergis:-))
Jól vagy?
AZÉRT IS AGCO A KIR.
Válasz #1735. hozzászólásra
a lényeg 3 db-ot találtam t151-est, ebből 2-hez nincs ár
a reklám alatt az van, hogy die zukunft fárth valtra
Válasz #1733. hozzászólásra
http://www2.traktorpool.de/suchen/globalsuche.php?anzeigen=1&sea=&start=0
Válasz #1732. hozzászólásra
naaaaa !!!!!!!!!!!
kezdődik, kezdödik........
Válasz #1731. hozzászólásra
ez lenne ?:
http://www2.traktorpool.de/suchen/globalsuche.php?anzeigen=1&sea=&start=0
Válasz #1729. hozzászólásra
tractorpool-on keresss valtrát
egyből meg lesz
Válasz #1728. hozzászólásra
bordó mindig is tetszett, az jó
Válasz #1728. hozzászólásra
nemtom mellik az
Válasz #1727. hozzászólásra
láttad az autocomfortos reklámot????????
na ugyan olyan bordó,
fekete sárvédős
Válasz #1726. hozzászólásra
Mondjuk sárga ne legyen.
Válasz #1724. hozzászólásra
Értem Herr General Padloo
Válasz #1716. hozzászólásra
Az előbb olvastam valamit, hogy a régebbi trakikkal gondok vannak az emissziós normák miatt. Akkor pl. a MTZ-ket hogy hozzák be? A valtrás haverok egyszer emlitettek valamit, hogy a kissebb trakiknál nem annyira szigorú a törvénykezés és ezért nem is kötelező a CR motor. Talán valahol a 100 lónál van a határ.
Válasz #1723. hozzászólásra
Mivel kérdezem az.
Válasz #1722. hozzászólásra
Az fontos?
Válasz #1721. hozzászólásra
A traktoré Vilmos, a traktoré.
Válasz #1719. hozzászólásra
milyen szin????????
Válasz #1717. hozzászólásra
az áfa terajtad múlik, hogy van-e eus adószámod
Válasz #1718. hozzászólásra
Szín?
HASZNÁLTNÁL SZÁRMAZÁSELLENŐRZÉS 1HÓNAP IS LEHET
Hol? Kint vagy idehaza?
Használtnál hogy működik az áfa?
Válasz #1714. hozzászólásra
FÉK GÖMBCSUKLÓ STB ,HA VALAMI NINCS MEG AZ HÚZÓS IDŐ BEN MEG PÉNZBEN IS
NEKÜNK CSAK 10NAP MEG DURVÁN 80 ROPI VOLT A MÜSZAKI ,EREDETISÉG,RENDSZÁMMAL MINDENNEL EGYÜTT
FORGALMI ,RENDSZÁM , TIPUSBIZONYÍTVÁNY
MEG MINDEN ADATNAK( EMISSZIÓS) STIMMELNI KELL
Válasz #1710. hozzászólásra
Mert mit kell tudni a használt műszakijával kapcsolatban?
Válasz #1711. hozzászólásra
Jajmá!
Számolj azzal is.
Válasz #1711. hozzászólásra
Jobb híján megsaccolod a súlypontját, és azzal számolsz.
Válasz #1709. hozzászólásra
És az erőkarral mi lessz?
Válasz #1691. hozzászólásra
PONTOSAN, DE A HASZNÁLTNÁL MEG ÉSZNÉL KELL LENNI A MŰSZAKI MIATT
Válasz #1708. hozzászólásra
Te tudod, h. ? kilós a vas, amit rá akarsz tenni.
Abból kisakkozod az em.erőt.
És olyan traktort veszel.
Válasz #1707. hozzászólásra
Ez lenne a legtisztább, hogy minden munkagéphez megadnák a szükséges emelőerőt.
Ekéknél a szükséges pluszt is - az előbb leírtak miatt.
Vetőgépeknél, vegyszerezőnél, műkakiszórónál... meg teli tartállyal megpakolva.
Válasz #1705. hozzászólásra
Ezek a 6-osak indulnak kb. 1600 -tól aztán határ a ...
Pl. pár gyártó írja az emelőerőt is ami kell hozzá.
2400kg --- 7100kg
2650kg --- 8700kg
2980kg --- 10300kg
Itt már bő 3x osnak kell lenni az em. erőnek!
Válasz #1705. hozzászólásra
Kell rá vázbehúzó. Az meg biztos volt.
Elejét JÓL lesúlyozni. Lehetőleg fronttal.
Jó helyen perdíteni.
stb.stb.
Válasz #1704. hozzászólásra
A 6-os függesztett válvaforgónál számit az emelési magasság is mert én láttam már olyat is, hogy forditásnál mindig földhözcsapta az ekét
Válasz #1701. hozzászólásra
Hát ja.
A talajból való kiemeléssel se árt számolni, lazító és hasonló finomságok...
A 7000 elég a "kisebb" cuccokra...
Ha tudom, h. 6 -ost fog vinni akkor inkább a nagyobb em. erősbe kellene invesztálni.
Válasz #1702. hozzászólásra
(Suszter a kaptafánál...)
Válasz #1700. hozzászólásra
Nektek semmi se jó?
Ezután maradok a színtiszta faxságoknál.
Válasz #1699. hozzászólásra
És akkor még azt nem is mondtátok, hogy biza ha egy ekét a földből kell kiemelni akkor az még nehezebb. Tapasztalatból tudom, hogy egy 6-os függesztett váltvaforgónak már nem elég a 7000-kg-os emelőerő
Válasz #1699. hozzászólásra
Világos. Ezért adnak meg általában két értéket:
1. Max. emelő erő (erről írtál)
2. Folyamatos emelő terhelhetőség
Mindegyik valahány mm-en.
Ennyi a lényeg? Aaaaa... már azt hittem, valami érdekeset mondasz... Inkább offolok.
Válasz #1696. hozzászólásra
A lényeg?
A hidr. emelőerő nem azt jelenti, h. annyit akaszthata paraszt a tr.-ra.
Ha 5 t, 1 5t-ás traktoré mondjuk , akkor ugyi nem gondolja senki, h. 5t-át lehet fölkapni vele?????
Annyit bír fölemelni (merthát emelőerő a neve is)!
Mondok példát: ha mondjuk volna valamink ami 5t és nem lóg hátrafele akkor azt KÉPES megemelni.
De nem dolgozni vele egész nap.
Meg persze a traktor stabilitást is be kell tartani.
(elsőtengelyre jutó súly)
Függesztett gépeknél pl. az ekéknél 2-2,5- 3 szorosának kellene lenni az em.erőnek...
Meg ugye nem mindegy, h. 1 6-os vf. függesztettel nyomulok, mert oda már kell a nagy emelőerő érték! Az már jól kilóg.
Válasz #1697. hozzászólásra
Hát erről tényleg nem beszélt senki. Fene gondolta volna.
Válasz #1696. hozzászólásra
A lényeg: HOGY RAGADJON A BÉLYEG!!!!! :-))))))
Válasz #1694. hozzászólásra
Mi a lényeg?
Válasz #1692. hozzászólásra
Ezért adják meg úgy az adatot, hogy az emelőkarok végén.
Írkáltok itt a hidr. emelőerejéről ódákat.....
A lényegét meg nem vágjátok.....
ja a környéki 140lovas Valtra 4fejessel szánt, Gregoire váltvaforgóssal, de mélyen nem bír dolgozni, csak a jó szántókon mélyebben...
a 190-essel szántanak inkább, a jobb szántókon felakasztják a szlovák féligfüggesztett 5fejest,ott elviszi 25centin.
ez az emelő kapacitás azért nem teljesen valós szerintem. Nekünk a 6497-esre azthiszem 10tonna van írva kapacitásként. A hidraulika lehet,hogy bírná, de a fara kiszakadna az biztos. Sőt a függesztő orsó sem bír ki akármit.
Van itt egy Framest kompaktor prototípus Szalonnán a szomszéd tsz-be. függesztett 3,5méteres. Ilyen egylépésben a tarlót de inkább hántott tarlót vethetővé alakító berendezés:-D
a lényeg,hogy köze nincs a 7tonnához,merthát hogy lenne annyi, és a Rába függesztő orsója elszakadt többször is. az új is...
nem könnyű eszköz, ez a Framest arról híres,hogy bazi komoly profilból építi az eszközeit. De akkoris, a 10tonna nevetséges.
Egy 5fejes váltvaforgó eke mennyi? 1,5tonna?(bár itt a hossza végett az erőkar nagyon nagy) de akkoris láttam 8330-as Johndeert Azthiszem Pöttinger servo45-ös ekével szántani(lehet 55-ös volt...) amikor kiemelte az 5fejest a földből azért megbillent a gép is a farára rendesen...
különben váljék az MF becsületére,hogy a leg komolyabb fara neki van.kb kétszer olyanok a munkahengerek rajta mint akármelyik más gépen.
Válasz #1689. hozzászólásra
De a t140 nem volt még forgalomba helyezve, új gépként jött volna?
Válasz #1688. hozzászólásra
Gratulálok és sok szerencsét hozzá. Akinek meg nem tetszik az vehet MF-et.
Válasz #1687. hozzászólásra
T140E-T(55EZER) AKARTUNK ELŐSZÖR KI IS PRÓBÁLTUK CSAK A FELÜGYELET NEM AKARTA A MŰSZAKIT ENGEDNI