Itt a környéken nagyon sokan jártak ki családostul meggyet, cseresznyét szedni, még úgy is , hogy a munkahelyén szabadságot vett ki.
Aki ügyes volt napi 20-25.000 Ft is megkeresett.
A keresztlányom is járt diák munkásként, napi 20.000 Ft keresett a szedéssel kb. 6 éve.
De most nem találnak senki. Most már mindenkinek büdös lett a munka.
A vezető szerint alig jön dolgozni, 30-40 ember, pedig munka volna bőven.
Főleg Németországba szállítanak és akkora cseresznyéik, meggyeik vannak, mint a kisebb sárgabarack, de senki nem akarja leszedni, hiába hirdetik magukat.
Válasz Ohaza63 #1783. hozzászólásáraRázott Érdiért sok a 800, annyiért kézzel szedettnek kellene lennie.500- 600 lenne a reális, de gondolom úgy van vele, hogy nem akar bajlódni a kisvevőkkel, ezért adja drágábban.
Reálértéken nézzed a meggy árát. 30 éve amikor keresleti piac volt a meggyre 150 Ft volt kilója, és annyi volt az órabér, ha kellett 100 embert is találtál egyik napról a másikra. Most 1500-as órabérért csak léhűtőket találsz.
Válasz én 11 #1784. hozzászólásáraAkkor ez számotokra, termelők számára is olyan hatással van , mint a mi 50 Ft-os búzánk, amiből 1000 Ft-os kenyeret sütnek.
Itt is kereskedők viszik el a haszon 90 %-át.
Én járok a piacra és tisztában vagyok az árakkal és megüt a guta néha.
A rossz kukacos cseresznyéért is elkérnek 2000 Ft-ot, de láttam 2500 Ft -ért is.
A meggy is, ami már cefrének való 1000 Ft
Valójában mi történt 4-5 év alatt, hogy a meggy 300 Ft-ról 800 Ft ra ment fel, nem beszélve a cseresznyéről.
Ekkora infláció azért nem volt pár év alatt. Mindenki egy év alatt akar meggazdagodni, kivéve a termelő, akit lehet folyamatosan szívatni.
Ennél a német cégnél legalább külön kell kérni a kukacot, ha kérsz mellé, mert az soha nem volt benne az elmúlt 10 évben.
A piacon már sokszor átvertek így, hogy bedőltem a nem kukacos meggynek és cseresznyének, majd mosásnál meg úszkáltak a víz tetején.
Válasz Ohaza63 #1783. hozzászólásáraMegy esetén az általad leirt 2020-as ár van most 2024-ben .Cseresznye esetében a 2016-os árért veszik most 2024-ben.
Bérbe rázasd le valakivel, akinek van gépe, tapasztalata, embere a rázóra.
Nem egészen úgy működik azért, hogy bármilyen jöttment napszámos tudja rendesen húzni a ponyvát, kezelni a rázórudat. A traktorosnak, és a traktornak is igen toppon kell lennie. A gépkezelői feladatkör is nagy tapasztalatot, odafigyelést igény. Rendkívül balesetveszélyes meló.
Sziasztok
Kinél lehet venni meggyet? Valaki adjon elérhetőséget. Mert ha olyan helyen van ,hogy tudunk találkozni kéne több is. Ha kell adok érte többet is egy kicsivel.
Válasz BFerenc #1766. hozzászólásáraLaikusként kérdezem, ez jó, rossz, átlagos ár? Nekem rossznak tűnik főleg a napszámos óránkénti 1500-as bérigényéhez képest....
Válasz Zanetti #1756. hozzászólásáraNem kell messzire menned ezzel. Ott a botész vezetőjének a hozzászólása előtted. Gondolom majd ezt a szöveget augusztusban a bodza csoportban is lenyomja.
Nekem ezek a "szakmai vezetők" .......... censored :)
Válasz Blaise1995 #1754. hozzászólásáraÁrról még korai beszélni,de a termés az kb 20-30%-a a tavalyinak. Persze majd akiknek az a "dolguk", le fogják írni,hogy országos rekord meggytermés várható....
Válasz gyümölcsöskert #1750. hozzászólásáraLesz ennek még böjtje.
Szegeden a nagybanin meggy 500 alatt nincs.
Amit eltett a nejem, azt 600-ért vettem. Nagyon szép Érdi volt.
Ami már forr meggybornak, az volt 500. De az másra már nem volt jó.
180-ért vette volna meg a lilahagymámat a felvásárló.
Inkább hordom a nagybanira 300-340-ért.
Ami meg nem megy el ebben a hónapban az megy a hűtőbe.
Lesz az még 400 októberben.
Válasz Maszek Zs #1747. hozzászólásáraCirka korrktáratadtálérte! Nemértékeltadle Termelőt! Kimaradt a közvetitői hálózat ! 100 ért veszem 500 ért adom tovább! Kiszolgáltatott a termelői társadalom! Napiár! És Léteznek Nálun TÉSZ meg egyébb közpénzen meg Uniós pénzen feltőkésitett cégek! Enyhén undorkeltő! Ment közpénzellopás! Tész főnök x mittudom mivel szaladgál! De mivel TESZ től saját KFT veszimeg önköltségesáron terméket? Utána Értékesiti? Valahol Kimaradt Eésznél törvényből vagy rendeletből,hogy közvetlenül feldolgozónak értékesithet! Jön a számlázásilánc! Megvettem mint TÉSZ Eladtam mint Nepper Kft! Átadtam feldolgozónak!
Meglepődnél ha látnád Termelőnek mitadnak a Tészek! Egyk cég aki évi 20 milla üveg meggyet gyártott! mamondta tulaj 5 millióra van szerződésünk és cimkézik tavajit!
Erről a dübörög a gazdaság! Ismerős tavasszal 50 hektártvágottki!
Válasz Megmondó #1745. hozzászólásáraEgy termelőtől sikerült vennem szedett 350ft/kg. Még vissza is kérdeztem biztos? Úgyhogy 10kg-ért adtam 4000ft. Mikor vissza akart adni mondtam hagya! És megköszöntem. De jövőre lehet ő is kivágja.
Válasz ...:::Pisti:::... #1742. hozzászólásáraSajnos így van.
Az idei évvel én is elkezdem felszámolni a meggyet. Sajnálom pedig, mert szeretek vele foglalkozni. De annak semmi értelme, hogy összeszámolva a napszámos órabért sem keresem meg így.
Válasz später77 #1737. hozzászólásáraTavasszal kitakarítottunk egy csatorna partot. Az ottani kitermelt fát markolóval rakták be a daráló gépbe, ami fújta be a kamionba.
Valamit fizettek is érte, erőműbe vitték.
1837 hozzászólás
Válasz kis Zombi #1786. hozzászólásáraEz igaz, mert ez a cég szedéskor 500-600 embert is foglalkoztatott, még 7-8 éve.
Itt a környéken nagyon sokan jártak ki családostul meggyet, cseresznyét szedni, még úgy is , hogy a munkahelyén szabadságot vett ki.
Aki ügyes volt napi 20-25.000 Ft is megkeresett.
A keresztlányom is járt diák munkásként, napi 20.000 Ft keresett a szedéssel kb. 6 éve.
De most nem találnak senki. Most már mindenkinek büdös lett a munka.
A vezető szerint alig jön dolgozni, 30-40 ember, pedig munka volna bőven.
Főleg Németországba szállítanak és akkora cseresznyéik, meggyeik vannak, mint a kisebb sárgabarack, de senki nem akarja leszedni, hiába hirdetik magukat.
Sem diák, sem felnőtt, ez azért szomorú.
Válasz Ohaza63 #1783. hozzászólásáraRázott Érdiért sok a 800, annyiért kézzel szedettnek kellene lennie.500- 600 lenne a reális, de gondolom úgy van vele, hogy nem akar bajlódni a kisvevőkkel, ezért adja drágábban.
Reálértéken nézzed a meggy árát. 30 éve amikor keresleti piac volt a meggyre 150 Ft volt kilója, és annyi volt az órabér, ha kellett 100 embert is találtál egyik napról a másikra. Most 1500-as órabérért csak léhűtőket találsz.
Válasz én 11 #1784. hozzászólásáraAkkor ez számotokra, termelők számára is olyan hatással van , mint a mi 50 Ft-os búzánk, amiből 1000 Ft-os kenyeret sütnek.
Itt is kereskedők viszik el a haszon 90 %-át.
Én járok a piacra és tisztában vagyok az árakkal és megüt a guta néha.
A rossz kukacos cseresznyéért is elkérnek 2000 Ft-ot, de láttam 2500 Ft -ért is.
A meggy is, ami már cefrének való 1000 Ft
Valójában mi történt 4-5 év alatt, hogy a meggy 300 Ft-ról 800 Ft ra ment fel, nem beszélve a cseresznyéről.
Ekkora infláció azért nem volt pár év alatt. Mindenki egy év alatt akar meggazdagodni, kivéve a termelő, akit lehet folyamatosan szívatni.
Ennél a német cégnél legalább külön kell kérni a kukacot, ha kérsz mellé, mert az soha nem volt benne az elmúlt 10 évben.
A piacon már sokszor átvertek így, hogy bedőltem a nem kukacos meggynek és cseresznyének, majd mosásnál meg úszkáltak a víz tetején.
Válasz Ohaza63 #1783. hozzászólásáraMegy esetén az általad leirt 2020-as ár van most 2024-ben .Cseresznye esetében a 2016-os árért veszik most 2024-ben.
Kérdezem tőletek az alábbit.
Minden évben elrakunk kb. 100-120 üveg meggyet és cseresznyét. Ma volt a napja.
Ezek jó árak, amin vettem????
Jogos, hogy ez is duplázta az árát?
A szomszédos településen egy német cégtől/ültetvénytől szoktam vásárolni jó sok éve.
Pár év alatt jól felment a meggy és cseresznye ára.
A meggy Érdi és rázott:
2020: 300 Ft/kg
2021: 400 Ft
2022: 500 Ft
2023: 700 Ft
2024: 800 Ft
Cseresznye: sweet early kézzel szedett:
2020: 1.000 Ft/kg
2021: 1.300 Ft
2022: 1.500 Ft
2023: 1.700 Ft
2024: 2.000 Ft
Válasz Saf #1781. hozzászólásáraettől sokkal jobb van
Válasz gercso82 #1780. hozzászólásáranetto vagy brutto ? levonás ? Fizetés?
Nyírmeggyesi konzervgyár, 230-250 Ft-al indul, a magasabb ár a tész tagoké.
Nagy a csend, sorstársak!
Mi a helyzet a meggyfronton?
Válasz Renke1951 #1775. hozzászólásáraTel szám privátba!! Gyorsan kellene!
Válasz menyus10 #1769. hozzászólásáraAki bérbead egy rázógépet az orbitális marha. Pillanatok alatt komoly károkat lehet tenni benne.
Bérbe rázasd le valakivel, akinek van gépe, tapasztalata, embere a rázóra.
Nem egészen úgy működik azért, hogy bármilyen jöttment napszámos tudja rendesen húzni a ponyvát, kezelni a rázórudat. A traktorosnak, és a traktornak is igen toppon kell lennie. A gépkezelői feladatkör is nagy tapasztalatot, odafigyelést igény. Rendkívül balesetveszélyes meló.
https://youtu.be/_HwoQqOIMwc
Válasz Renke1951 #1775. hozzászólásáraNyíregyháza?? Oda megyek néha. Kézzel szedett vagy rázott?
Válasz Maszek Zs #1773. hozzászólásáraSzabolcs megye megfelelő neked ?
Nekem van kb 120 kg.
Udv keresnék 7-800 kilógramm meggyet 304897755
Sziasztok
Kinél lehet venni meggyet? Valaki adjon elérhetőséget. Mert ha olyan helyen van ,hogy tudunk találkozni kéne több is. Ha kell adok érte többet is egy kicsivel.
Válasz BFerenc #1766. hozzászólásáraEz melyik megye?
Mert sajnos Szabolcsban igaz szár nélkül, de 170ft/ kg áron veszik.
????????
Tessék:
https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/meggy-termesztese-export-65374-001
Válasz menyus10 #1769. hozzászólásáraNekem csak eladó van egy Schaumann, ha érdekel...
Sziasztok!
Meggy rázó gépet lehet valahonnan vagy valakitől bérelni 5 hektárra pest megye környékén?
Köszi
Üdv
Mi a mai ár?!
Hova elnem jut a magyar termék
Jaaa és nézzétek meg az árakat is
Új-zélandi dollár a pénzel számolj
Nézzétek meg
Meggy ár külföldön.
Válasz BFerenc #1766. hozzászólásáraLaikusként kérdezem, ez jó, rossz, átlagos ár? Nekem rossznak tűnik főleg a napszámos óránkénti 1500-as bérigényéhez képest....
Válasz Meggyes Marci #1760. hozzászólásáraÉrdi száras meggy mai átvételi ára 400Ft/kg.
Válasz Meggyes Marci #1764. hozzászólásárahttps://fruitveb.hu/meggy-termes-es-piaci-prognozis-2023/
Meggy termés- és piaci prognózis 2023
https://fruitveb.hu/meggy-termes-es-piaci-prognozis-2023/
Sziasztok!
Ki mennyiért adja?? Nem sok kell csak venni szeretnék.
Válasz Meggyes Marci #1760. hozzászólására
Nálunk érdi közepes termést hoz,fürtös rázása pedig árfüggő, mivel kb 20%-a a tavalyinak.
Válasz Meggyes Marci #1760. hozzászólásáraa tavalyi év minusz 25-30%...ezek hangzottak el..
Nagy a csend a meggy fronton. Valakinek valami infó?
Nálunk a tisztuló hullás még nem fejeződött be, gyenge-közepes termést prognosztizálok.
Válasz Meggyes Marci #1758. hozzászólásáraUgyanaz a megye,de már majdnem Borsod. ????
Válasz Zanetti #1756. hozzászólására20-30%? Melyik részén az országnak?
Nálunk nem tűnik rossznak egyelőre a kötődés (Bereg vm.).
Válasz Zanetti #1756. hozzászólásáraNem kell messzire menned ezzel. Ott a botész vezetőjének a hozzászólása előtted. Gondolom majd ezt a szöveget augusztusban a bodza csoportban is lenyomja.
Nekem ezek a "szakmai vezetők" .......... censored :)
Válasz Blaise1995 #1754. hozzászólásáraÁrról még korai beszélni,de a termés az kb 20-30%-a a tavalyinak. Persze majd akiknek az a "dolguk", le fogják írni,hogy országos rekord meggytermés várható....
Válasz Blaise1995 #1754. hozzászólásáraMi az a legolcsóbb ár amiért még leszeded? idén minden gyümölcsben felteszik majd ezt a kérdést...
Sziasztok meggy árakról tudtok e valamit vagy kötődés alapján mire lehet számítani ? Válaszokat előre is köszönöm. :)

Válasz gyümölcsöskert #1750. hozzászólásáraMeg szabad kérdeznem hogy miért?
Üdvözlet mindenkinek!
3,5 millió forintig keresnék meggyrázó gépet eladót! Ha van valakinek eladó, kérem ne tartsa magában!!
Válasz gyümölcsöskert #1750. hozzászólásáraLesz ennek még böjtje.
Szegeden a nagybanin meggy 500 alatt nincs.
Amit eltett a nejem, azt 600-ért vettem. Nagyon szép Érdi volt.
Ami már forr meggybornak, az volt 500. De az másra már nem volt jó.
180-ért vette volna meg a lilahagymámat a felvásárló.
Inkább hordom a nagybanira 300-340-ért.
Ami meg nem megy el ebben a hónapban az megy a hűtőbe.
Lesz az még 400 októberben.
2 ha meggy jövőre marhalegelő lesz.
El ne tüzeljétek a meggyfát,adjátok negyedéért-ötödéért.Igaz elég szűk a piaca.
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=b25d516fde33ea9b054c51031d39b1dd
Válasz Maszek Zs #1747. hozzászólásáraCirka korrktáratadtálérte! Nemértékeltadle Termelőt! Kimaradt a közvetitői hálózat ! 100 ért veszem 500 ért adom tovább! Kiszolgáltatott a termelői társadalom! Napiár! És Léteznek Nálun TÉSZ meg egyébb közpénzen meg Uniós pénzen feltőkésitett cégek! Enyhén undorkeltő! Ment közpénzellopás! Tész főnök x mittudom mivel szaladgál! De mivel TESZ től saját KFT veszimeg önköltségesáron terméket? Utána Értékesiti? Valahol Kimaradt Eésznél törvényből vagy rendeletből,hogy közvetlenül feldolgozónak értékesithet! Jön a számlázásilánc! Megvettem mint TÉSZ Eladtam mint Nepper Kft! Átadtam feldolgozónak!
Meglepődnél ha látnád Termelőnek mitadnak a Tészek! Egyk cég aki évi 20 milla üveg meggyet gyártott! mamondta tulaj 5 millióra van szerződésünk és cimkézik tavajit!
Erről a dübörög a gazdaság! Ismerős tavasszal 50 hektártvágottki!
Válasz Megmondó #1745. hozzászólásáraEgy termelőtől sikerült vennem szedett 350ft/kg. Még vissza is kérdeztem biztos? Úgyhogy 10kg-ért adtam 4000ft. Mikor vissza akart adni mondtam hagya! És megköszöntem. De jövőre lehet ő is kivágja.
Válasz Megmondó #1745. hozzászólásáraAz elég csúnya munka...????
Válasz FPéter #1744. hozzászólásáraNepper felvásárlónál? Szárralszedett 150! Románoknak telepen 450-ért adjatovább! Mindez papirnélküliár!
Van valami újabb hír az áráról ? Úgy hallottam a héten még 220 körül lesz...
Válasz ...:::Pisti:::... #1742. hozzászólásáraSajnos így van.
Az idei évvel én is elkezdem felszámolni a meggyet. Sajnálom pedig, mert szeretek vele foglalkozni. De annak semmi értelme, hogy összeszámolva a napszámos órabért sem keresem meg így.
Válasz Meggyes Marci #1741. hozzászólásáraSemmilyen gyümölcsknek nem marad becsülete.
Vagyis nem a termelőnek
https://hu-hu.facebook.com/pentatesz/posts/pfbid0xU5YGiF6EU3wjvccgyYUiWGmH3rqrMz9NxWzwxnmqb3Gruvmuq1vQW4f7kaRcUval
Válasz später77 #1739. hozzászólásáraElőkeresem holnap, aztán küldöm majd.
Válasz Gox #1738. hozzászólásáraPrivátban el tudod küldeni a darálós cég elérhetőségét?
Válasz später77 #1737. hozzászólásáraTavasszal kitakarítottunk egy csatorna partot. Az ottani kitermelt fát markolóval rakták be a daráló gépbe, ami fújta be a kamionba.
Valamit fizettek is érte, erőműbe vitték.