Üdv kollégák. Kérdésem lenne.
Kombinátort szeretnék venni, újat. És az a kérdés, hogy a fix vagy az a fajta a jobb amelyik "talaj követő" tagokkal van szerelve. Próbáltam már az agrikonos fajtát. Ez mozgós. De a másik fajta olcsóbb lenne. Van e esetleg valakinek olyan tapasztalatbeli észrevétele, hogy mi a különbség a kettő között mert fixeset még nem próbáltam. Érdemes e egyáltalán nézegetnem? Árában 3-400e különbség is van a két fajta között. Köszi a segítséget
Fuu de utálom ilyenkor a fórumot mikor írok egy hosszú hsz-t és nem küldi el hanem eltűnik
Szóval.
Úgy vettem hogy vázcserés lesz, így most annyira összetákolom hogy kibírja ezt a kicsit, és majd a nyáron meg lesz csinálva rendesen.
Így ha nagynak bizonyul a főpróbán akkor összébb veszem 5.6-ra és kap egy simítót is.
Most megnézve az enyémnek nem is pont ilyen a munkahenger része mint ennek, hanem ezen is van 3 lyuk amin le lehet fixálni, szerintem olyan lehet mint 1Mbr kollégájé
Szerintem amúgy az lenne a lényege, hogy menet közben is lehessen állítani, de félek ha nem fixálom le akkor visszaenged, vagy szétrázza a munkahengereket.
Válasz #1784. hozzászólásra
Üdv!
http://webshop.keletagro.hu/1_webaruhaz/kultivatorkapa-szar-orosz_id20
Nekünk ilyen van a boronán, 2 szezon van benne, 15 centi lúdtalp kapával, forduláskor se mindig emeljük ki, bírja
Értem.
Hogy lenne ez rendeltetésszerűen használva?
Beállítom a munkahengerrel és lebiztosítom? Mert van rajta 3furat amibe lehet csapot tenni.
Vagy az egész munka alatt a munkahengeren van a súly, és azt üti egész nap?
Jó ha működik. Lehet vele rendesen szabályozni akkor az egész szerkezetet. Ha csak rugók vannak, akkor az általában egy fix beállítás a hátuljára és kész. Munkahengerrel rendesen lehet szabályozni a mélységet a gép teljes vonalában. Nekünk át van alakítva rugósra, de nem az igazi.
Üdv!
Vettem nemrég egy Rau kombinátort, amin a rögtörőket hidraulikus munkahengerrel lehet állítani. Még nem üzemeltem be, így azt sem tudom, hogy működik-e.
Érdemes azt használni, vagy alakítsam át rugósra?
Használ valaki ilyet egyáltalán?
Nem tűnik túl erősnek,a rugóskapák egyben egy merev vázon vannak rögzítve,tehát a talajt nem követi úgy mint ahol méterenként külön mozognak a kapák.Szerintem évi 20Ha-ra jó többet nem nézek ki belőle,szerintem könnyű és gyenge.
üdv.van 2db nehéz boronám 25cm fogakkal meg 2db rögtörő hengerem.ebből akarok csinálni kombinátort.kicsi lessz ez egy 50 lovas gép után?vagy tegyek mellé még egy boronát.így most 220 as lenne.szerintetek milyen lenne így.kisebb parcellákra kellene amúgy.
Válasz #1760. hozzászólásra
Töbnyire a pénz beszél. Akit neked írtam a mailben az szlovákul és németül beszél, de a lengyelekkel is kötött üzletet. Eggyes emberek jellemét nem lehet általánosítani a teljes környékre ahol élnek.
3758 hozzászólás
Nekem ez tetszik. Nagy rugókapával szereltetném,és nagy lúdtalpakat rá.
Válasz #1807. hozzászólásra
http://staltech.hu/ Egyébként itt találtam a céget az informon.
Válasz #1800. hozzászólásra

nemtudod hogy 3m-esbe mennyibe kerül?
Válasz #1805. hozzászólásra
Sikerült utána járni ?
Válasz #1804. hozzászólásra
Lehet az lesz majd megnézem
Válasz #1803. hozzászólásra
Ha rau Kombimat akkor engem érdekelne ha hiányos akkor is .
Válasz #1799. hozzászólásra
Valami vas van az udvarban még tsz időből, holnap megnézem neked, elég kopasz az biztos de hogy unimat e...
Válasz #1801. hozzászólásra
Állítólag a belinkelt gyártó Lengyelből értékesít közvetlen. A hazai honlap szerint !
Válasz #1800. hozzászólásra

A lengyelek nagyon élik ezt a vetőgép előtti kombinátor témát
Válasz #1796. hozzászólásra
Az utóbbi időben figyelgetem a Lengyel vonalat....Elég ötletes és kompakt vasakat gyártanak..
Kollégák! Unimat 6,6 kombinátorvázat / csak kopasz vázat/ keresnék! Kombi vagy Kombimat nem jó!
Hello,van valakinek Regen terrastar kombinatorja vagy proballt e mar?

Válasz #1796. hozzászólásra
3m szélességig elmegy a fix vázas de afelett én csak is talajkövetőset vennék.
Üdv kollégák. Kérdésem lenne.
Árában 3-400e különbség is van a két fajta között. Köszi a segítséget
Kombinátort szeretnék venni, újat. És az a kérdés, hogy a fix vagy az a fajta a jobb amelyik "talaj követő" tagokkal van szerelve. Próbáltam már az agrikonos fajtát. Ez mozgós. De a másik fajta olcsóbb lenne. Van e esetleg valakinek olyan tapasztalatbeli észrevétele, hogy mi a különbség a kettő között mert fixeset még nem próbáltam. Érdemes e egyáltalán nézegetnem?
Válasz #1794. hozzászólásra
Nekem még a régi tipusú úgynevezett tornyos munkahenger tartó van rajta ez még a régebbi Kombimat .
De ha tényleg nagyollod szólj mert lehet érdekelne mert az enyém 5,6 méteres nekem kicsi nyúl után .
Válasz #1793. hozzászólásra

Fuu de utálom ilyenkor a fórumot mikor írok egy hosszú hsz-t és nem küldi el hanem eltűnik
Szóval.
Úgy vettem hogy vázcserés lesz, így most annyira összetákolom hogy kibírja ezt a kicsit, és majd a nyáron meg lesz csinálva rendesen.
Így ha nagynak bizonyul a főpróbán akkor összébb veszem 5.6-ra és kap egy simítót is.
Most megnézve az enyémnek nem is pont ilyen a munkahenger része mint ennek, hanem ezen is van 3 lyuk amin le lehet fixálni, szerintem olyan lehet mint 1Mbr kollégájé
Szerintem amúgy az lenne a lényege, hogy menet közben is lehessen állítani, de félek ha nem fixálom le akkor visszaenged, vagy szétrázza a munkahengereket.
Válasz #1791. hozzászólásra
Igen kipróbáltam , a munkahengerek le vannak rögzítve egy laposvassal így fixen használom .
Válasz #1790. hozzászólásra
Ja értem oksa semmi gond , de ha véletlen nagynak gondolod szólj és cserélhetünk :)))
Válasz #1786. hozzászólásra
Kipróbáltad már?
Te hogy használod a hidraulikus munkahengert a rögtörőnél?
Előttem is kérdezték, de arra sem jött válasz pedig engem is érdekelne, mert az enyémen is ilyen van.
Válasz #1787. hozzászólásra

Köszi.
Bocsi elfelejtettem írni, hogy tudtam venni helyben olcsón egy 6.6-osat, így részemről tárgytalan, így oda alakítod ahova szeretnéd
Köszönöm még egyszer!
Üdv!
http://webshop.keletagro.hu/1_webaruhaz/kultivatorkapa-szar-orosz_id20
Nekünk ilyen van a boronán, 2 szezon van benne, 15 centi lúdtalp kapával, forduláskor se mindig emeljük ki, bírja
Válasz #1781. hozzászólásra

ikerkerekesnek is van nyomlazítója...........
Válasz #1786. hozzászólásra

Zsolesz itt a képek az 5,6-os kombiról

értem már, van egy másik kép is.......
Válasz #1783. hozzászólásra
Ez már jó lehet, a visszább belinkeltek semmit sem bírnak.
Ezt viszont nem értem: "A kapszár méretei: Furat átmérő: 13 mm Furatok távolsága 45 mm "
Válasz #1778. hozzászólásra
http://webshop.keletagro.hu/212_nehezkultivator-alkatreszek/nehezkultivator-kapaszar-bal-25x25x520-rugos-szantofoldi-kultivator_id25485?visit_source=itemlist
Válasz #1780. hozzászólásra
Értem.
Hogy lenne ez rendeltetésszerűen használva?
Beállítom a munkahengerrel és lebiztosítom? Mert van rajta 3furat amibe lehet csapot tenni.
Vagy az egész munka alatt a munkahengeren van a súly, és azt üti egész nap?
Válasz #1778. hozzászólásra
Használj ikerkereket, és akkor nem kell nyomlazító :-)))
Ismerősömnek ilyen van az ásóboronán, és nagyon dícséri
http://webshop.keletagro.hu/1_webaruhaz/rab-kab-nyomlazito-kapa-1-rugos_id4861
A kombinátoromon hasonló van, kb 5 cm-rel jár mélyebben, mint a többi kapa.
http://webshop.keletagro.hu/1_webaruhaz/nyomlazito-kapa-segedrugoval_id2531
Válasz #1779. hozzászólásra
Jó ha működik. Lehet vele rendesen szabályozni akkor az egész szerkezetet. Ha csak rugók vannak, akkor az általában egy fix beállítás a hátuljára és kész. Munkahengerrel rendesen lehet szabályozni a mélységet a gép teljes vonalában. Nekünk át van alakítva rugósra, de nem az igazi.
Üdv!
Vettem nemrég egy Rau kombinátort, amin a rögtörőket hidraulikus munkahengerrel lehet állítani. Még nem üzemeltem be, így azt sem tudom, hogy működik-e.
Érdemes azt használni, vagy alakítsam át rugósra?
Használ valaki ilyet egyáltalán?
Köszi
Ajánljatok már valami jó nyomlazító kapát ami valóban bírja is a strapát!
Bocs de kíváncsi vagyok a véleményetekre:)!
http://agroman.hu/termekek/55
Válasz #1775. hozzászólásra
Nem tűnik túl erősnek,a rugóskapák egyben egy merev vázon vannak rögzítve,tehát a talajt nem követi úgy mint ahol méterenként külön mozognak a kapák.Szerintem évi 20Ha-ra jó többet nem nézek ki belőle,szerintem könnyű és gyenge.
Szerintetek ezek jók?
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,1057664,Egyeb-KOMBINATOR.html
üdv.van 2db nehéz boronám 25cm fogakkal meg 2db rögtörő hengerem.ebből akarok csinálni kombinátort.kicsi lessz ez egy 50 lovas gép után?vagy tegyek mellé még egy boronát.így most 220 as lenne.szerintetek milyen lenne így.kisebb parcellákra kellene amúgy.
Válasz #1771. hozzászólásra
Semmit nem kaptam:(
Válasz #1770. hozzászólásra

Hú a képeken nem sok látszik
Egy árat küldj már légyszi mailben, hogy mire gondoltál.
Milyen széles ez felhajtva?
Köszi
Válasz #1769. hozzászólásra

Hali , bocsi de csak ma sikerült lefotózni a kombit de most meg nem tudom átküldeni a címedre így felteszem ide a képeket
Válasz #1768. hozzászólásra
Köszi ezt megtaláltam a honlapjukon:) Azt hittem mást akarsz írni emailben.
Válasz #1767. hozzászólásra
Zsolesz100 Írok egy tel.sz. 06 30239-7261 Nagy Gábor ő a gyártó hívd nyugodtan
Válasz #1766. hozzászólásra
Rendben semmi gond, csak tegnap nem kaptam meg egy emailt, és gondoltam hogy inkább rákérdezek.
Válasz #1765. hozzászólásra
Bocsi igen igértem képet de ma elmaradt holnap pótlom .
Üdv!
Ma nem kaptam senkitől emailt, pedig várok kettőt is. Vagy lehet én nem kapom meg őket valamiért?
Köszi
Válasz #1761. hozzászólásra
Én utána raktam, de már látom, hogy jobb lett volna elé.
Válasz #1758. hozzászólásra

Nézem de nem jött semmi
Pedig az 1740-es hozzászólásomban szereplő email cím jó.
Küld már el még egyszer légyszi.
Válasz #1760. hozzászólásra
Töbnyire a pénz beszél. Akit neked írtam a mailben az szlovákul és németül beszél, de a lengyelekkel is kötött üzletet. Eggyes emberek jellemét nem lehet általánosítani a teljes környékre ahol élnek.
Érdeklödni szeretnék ,kombinátornál a simtót a kapák elé vagy után célszerű felrakni
Válasz #1759. hozzászólásra

Szia!
Találtam jó pár darabot a keresett dologból, csak sajnos elég messze. A nyugati határszélnél hogy állnak a Magyarokhoz vajon?