A fogásszélessége nem állítható? Mert 4x30-at el kellene vigye bármilyen körülmények között,viszont könnyebben húzza,és szebb is a munkája mint a 3x40 nek.
Válasz #1361. hozzászólásra
Hali
Mi is láttuk az Expon a 4 fejes helti váltvaforgatós ekét! Hát elég masszív szerkezetnek néz ki, már már túl masszívnak is. Ami ott ki volt állítva, az a legnagyobb változat volt ha jól tudom, SPB-TITAN Z, 1050-es. Én kételkedek benne, hogy elvinné-e a 160 ló, mondjuk ez talajfüggő is. Vagy te egy kisebb ekefej osztásút választottál?
Válasz #1347. hozzászólásra
Elmegy....de ha van rá lehetőség akkor valami korszerűbb vasat. Persze ha új gép vásárlása a cél. Ha használt akkor én is a bevált elérhetőbb RAU kombit választanám. Mivel szinte kilóra lehet hozzá akár komplett tagokat is kapni.
Az újak merev vázasak. Az még nem reped....de a csapágyazott hengerek,az valami gagyi. Elég hamar szétesnek a kis...alighanem 204y csapágyak+az öntvény csapágyházat ki veri. Ezért nem is veszi már be a zsírt. Pár éve még RAU néven futott,ma nyilván szimplán csak kverneland. Bár ahogy látom, egyre inkább terjednek a vader nz agressiv.....valamint koppintásai. Erősebb kapák 45x12 plusz segédrugó. Ezekkel már a gabona tarlót is meg lehet biztonságosan kaparni. Lépcsőnként akár 20cm-es mélységig !
nézegettem kombikat, de a használt rau-k azért úgy ahogy már itt valaki írta felhuzták az egész országot. 700-800 ért adogatják őket. ezeket az újakat 1,6 ért kb duplájáért adják. de ezek újak! Bírják?
Nem én ugy hallottam hogy a rau 60 évektöl gyártottak kicsit és nagy méretben is de lehet a tszre gondolok,és már mikor megszünt a tsz 90 években magánválalat lett és nagyon felverték az árrát és nem volt kelendö cikk vagy megszünt vagy más lett belöle!
ez olyan mint a Kühe mosómagyarváron csinálják most meg Vogel ekéket csinálnak künét máshol csinálják,amior a tsz volt sok gxyár volt csak bezárták,Faterom mondta meg kéne nyitni Csepel Gyárat meg Rába és egyébb gyárakat és már lenne munkahely,amig voltak addig vették mind akics mind a nagy munkagépet 1m -10mig most már egyre kevessebbet vesznek inkább saját enberek megcsinálják a munkagépeket! ha tévedet akkor nem tudom de itt sok rau kombi meg egyébb ezköz van! Tudtok mondani Gyárakat ami Magyarországon van,? tán egy pár LETÁK VADKERT,METALWOLF OMEN ,LEMKEN,lehetne sorolgatni,de ezek már mind külföldiek!
Valami koperáció van a rau és a kverni közt mivel van erre felé. Két egyforma kombinátor más cimkével. De láttam már vontatott permetezőben is a matrica cserét. Válasz #1333. hozzászólásra
Én ugy tudom hogy a raut megvette a Metálwolf és azt csinálja de lehet hogy tévedek pedig jó széria volt,már láttam olyan kombit és azt mondta agazda Metálvwolft árulja!
Válasz #1328. hozzászólásra
Minden mai koppintás őse némi változtatással hogy még se legyen ugyan az.Rendszer váltás környékén több ezres szériában gyártottam hozzá az edzett cserélhető csőtengelyt és más egyébb alkatrészeket.Volt ilyen gépem. Igénytelen műanyagpersely, és ez a cserélhető tengely vég tud elkopni a lándzsákon kívűl és mehet tovább, munkája ugyan olyan mint a tavaly ujjonan vásárolt, nem raunak.
Max a húzókeret és környéke...de nyilván már átestek az erősítésen,mivel az idő vas foga. S hogy végig gereblézték a fél országot azért kissé meg látszik. Szerintem ma csak (gagyibb) felépítéssel dolgoznak a gyártók. Azért a hidraulikus henger állítás (menet közben) bizony jó dolog pláne ha laza talajba ér az ember a tábla valamely pontján.
3773 hozzászólás
Válasz #1372. hozzászólásra
állítható a fogásszélesség!
Válasz #1371. hozzászólásra
A fogásszélessége nem állítható? Mert 4x30-at el kellene vigye bármilyen körülmények között,viszont könnyebben húzza,és szebb is a munkája mint a 3x40 nek.
Válasz #1367. hozzászólásra
arra gondoltam, de lehet úgy kérni hogy 3+1! Ha rossz körülmények vannak egy fej le ha jó körülmények vannak mehet a 4
Felénk sajnos a 150-160le közép mezőny és hát igazán, nem frankó. Mivel a 3-as ekének (sok)...a 4-nek pedig kevés.
Válasz #1368. hozzászólásra
A helti 5.6 1,75 volt
Válasz #1366. hozzászólásra
Hali
Nekem a 4,7-re 4 sor kapával 1,5+áfát mondtak!
Válasz #1361. hozzászólásra
Hali
Mi is láttuk az Expon a 4 fejes helti váltvaforgatós ekét! Hát elég masszív szerkezetnek néz ki, már már túl masszívnak is. Ami ott ki volt állítva, az a legnagyobb változat volt ha jól tudom, SPB-TITAN Z, 1050-es. Én kételkedek benne, hogy elvinné-e a 160 ló, mondjuk ez talajfüggő is. Vagy te egy kisebb ekefej osztásút választottál?
Válasz #1364. hozzászólásra
Egy új 5.6-os Helti mennyibe kerül ?
Válasz #1364. hozzászólásra
Hát felénk a 6,6-ost 180 pacisok húzták...de igazán jól haladni a 200 pacissal lehetett. Persze talajfüggő. Ez azt jelenti 15 km/h
csak ez a kombinátor dolog se egyszerű mert kérdés hogy 6.6 os legyen vagy elég a 5.6-os? használtat vagy olcsó újat? tiszta káosz
Válasz #1360. hozzászólásra
a tárcsázást megcsináljuk mtz-vel. minden nem fér bele egy évbe. majd jövőre tárcsát ha belefér majd
vettem egy tm 165-őt ahhoz kellenének gépek. Idén egy kombi meg egy eke
a kiállításon a helti mellett döntöttünk. de gabona aratás után vesszük addig minek álljon itt
Válasz #1358. hozzászólásra
Ekét vettél már ?
Válasz #1357. hozzászólásra

Válasz #1357. hozzászólásra
A helti az nekem is jobbnak tűnik
Válasz #1355. hozzászólásra
4,5 méteres kicsi híjján 5 millió+eperfa
Válasz #1354. hozzászólásra

Bakker benéztem
Válasz #1353. hozzászólásra
Pl?
Válasz #1352. hozzászólásra

Nem rád értettem.
Válasz #1351. hozzászólásra
a 3 az egyben dolog nagyon megfogott a földmesterben és elég jó árakat mondtak a az agromashon rájuk
Válasz #1350. hozzászólásra
A műszaki paraméterek? Igazak mert használom a vasat. Vagy hogy terjednek nos én kissé globálisan gondoltam.

Mellik részére gondoltál
Válasz #1348. hozzászólásra

Hát igen a földmester és a supermax nekem is tetszik
Válasz #1336. hozzászólásra

Koma te füvezel? Jó anyagod lehet!
Válasz #1347. hozzászólásra
Elmegy....de ha van rá lehetőség akkor valami korszerűbb vasat. Persze ha új gép vásárlása a cél. Ha használt akkor én is a bevált elérhetőbb RAU kombit választanám. Mivel szinte kilóra lehet hozzá akár komplett tagokat is kapni.
Válasz #1344. hozzászólásra
Nekem a helti jön be az újból de egyenlőre az unimatot preferálom főleg az ára miatt és az is jó munkát csinál .
Vagy ha komolyabban lenne lóvém akkor güttler földmester
tehát a merev vázasak is jók akkor?
Válasz #1344. hozzászólásra
Az újak merev vázasak. Az még nem reped....de a csapágyazott hengerek,az valami gagyi. Elég hamar szétesnek a kis...alighanem 204y csapágyak+az öntvény csapágyházat ki veri. Ezért nem is veszi már be a zsírt. Pár éve még RAU néven futott,ma nyilván szimplán csak kverneland. Bár ahogy látom, egyre inkább terjednek a vader nz agressiv.....valamint koppintásai. Erősebb kapák 45x12 plusz segédrugó. Ezekkel már a gabona tarlót is meg lehet biztonságosan kaparni. Lépcsőnként akár 20cm-es mélységig !
Válasz #1343. hozzászólásra
Nem tudok róla semmit írni, majd ha lesz 1-szer ilyenem mindent leírok róla.
nézegettem kombikat, de a használt rau-k azért úgy ahogy már itt valaki írta felhuzták az egész országot. 700-800 ért adogatják őket. ezeket az újakat 1,6 ért kb duplájáért adják. de ezek újak! Bírják?
Válasz #1341. hozzászólásra
jók? Vagy törnek szakadnak?
A síkvázas kombinátoroknak van valami hátránya a RAU-hoz képest?
Válasz #1340. hozzászólásra
Ugyan egy a két gép.
A soltvadkerti meg a tóthagro gépei milyenek?
Válasz #1338. hozzászólásra
De ez már lassan a kopasznak is hajmeresztő
Válasz #1337. hozzászólásra
Látod... megoldja.
Válasz #1336. hozzászólásra
Ennyi baromságot honnan lehet összehordani ?
Nem én ugy hallottam hogy a rau 60 évektöl gyártottak kicsit és nagy méretben is de lehet a tszre gondolok,és már mikor megszünt a tsz 90 években magánválalat lett és nagyon felverték az árrát és nem volt kelendö cikk vagy megszünt vagy más lett belöle!
ez olyan mint a Kühe mosómagyarváron csinálják most meg Vogel ekéket csinálnak künét máshol csinálják,amior a tsz volt sok gxyár volt csak bezárták,Faterom mondta meg kéne nyitni Csepel Gyárat meg Rába és egyébb gyárakat és már lenne munkahely,amig voltak addig vették mind akics mind a nagy munkagépet 1m -10mig most már egyre kevessebbet vesznek inkább saját enberek megcsinálják a munkagépeket! ha tévedet akkor nem tudom de itt sok rau kombi meg egyébb ezköz van! Tudtok mondani Gyárakat ami Magyarországon van,? tán egy pár LETÁK VADKERT,METALWOLF OMEN ,LEMKEN,lehetne sorolgatni,de ezek már mind külföldiek!
Válasz #1331. hozzászólásra
Ezért mondtam ne vedd meg 5-600 ért a hupikék törpikét ! Fele annyiért a strapabíró szent grált inkább. Mert az még korosodottan is odab@sz !

Ez eléggé vicces lenne ha a Metalwolf vette volna meg a Rau-t
Kb. azzal lenne egyszintű, hogy a Lada gyár megvette a BMW gyárat
Nem az kvernelandos fúzióba ment át !
Válasz #1325. hozzászólásra
Én ugy tudom hogy a raut megvette a Metálwolf és azt csinálja de lehet hogy tévedek pedig jó széria volt,már láttam olyan kombit és azt mondta agazda Metálvwolft árulja!
Minden mai koppintás őse némi változtatással hogy még se legyen ugyan az.Rendszer váltás környékén több ezres szériában gyártottam hozzá az edzett cserélhető csőtengelyt és más egyébb alkatrészeket.Volt ilyen gépem. Igénytelen műanyagpersely, és ez a cserélhető tengely vég tud elkopni a lándzsákon kívűl és mehet tovább, munkája ugyan olyan mint a tavaly ujjonan vásárolt, nem raunak.
Max a húzókeret és környéke...de nyilván már átestek az erősítésen,mivel az idő vas foga. S hogy végig gereblézték a fél országot azért kissé meg látszik. Szerintem ma csak (gagyibb) felépítéssel dolgoznak a gyártók. Azért a hidraulikus henger állítás (menet közben) bizony jó dolog pláne ha laza talajba ér az ember a tábla valamely pontján.
Válasz #1326. hozzászólásra

De ennek az ára is duvatosabb
De most viccet félre téve. Van ezekkel a régiekkel gond vagy azért még érdemes ezekkel próbálkozni?

ki mondta hogy kiment
van abból még rengeteg!!!
Mert divatba jöttek EZEK
Sziasztok!

Ezek a régi RAU kombinátorok miért mentek ki a divatból? Mi a hibájuk illetve mivel tudnak kevesebbet az újaknál?
pl. ez:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3382646/Rau-6-6-kombinator.html#
vagy ez
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/1135759/Kombinator-Rau-6-6.html
Szabad még ilyenekben gondolkodni?
#1319 hozzászólásra
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,845672,Rabe-Sturmvogel-6000-L.html Frankó ilyen van a (szomszédnak)