Válasz #660. hozzászólásra
Ez azért sokkal komolyabb,de azzal is gond nélkül megcsináltam 6500-at 1 szezonban.Annak a szalma volt a gyengéje,viszont szénából nem tudtál olyan vastag rendet sodorni,hogy ne egye meg.
Válasz #646. hozzászólásra
a kronénál gyári beállitással nagyon faszán kihuzza,igaz eddig még csak claas,newholland háloval nyomtam...
neked milyen géped van,milyen hálot tekersz?
A háló vagy szélességében nyúlik, vagy hosszában.
Mielőtt rátekeredik a bálára, szélességében kell rajta nyújtani esetleg.
A régi Viconnál ezt rohadt egyszerüen megoldották.Egy hajlított vasrúd, a bevezetőhenger előtt.
Ha a bála oldalára is rá akarod vezetni, ahhoz már elég brutális nyújtás kell szélességben.
Válasz #634. hozzászólásra
ja ja csak 1picit nehéz tekerni még üresen is.duguláskor meg....tegnap sikerült1medvét fogni a lucernába,a tábla végén a rend egyenletlen volt,meg kupacos,a leszoritó görgő megtolta,visszatolattam fejebb emeltem,bekapott1fél bálára valo anyagot.1nagy kattanás,megszorult mint az állat.probáltam bekapcsolgatni a tlt-t nagygázon,semmi.elkezdtem tépni kb.5percet,megettek a bogarak,meg azért bennem volt ez a ROLLANT-os baleset is.megfogtam áttváltottam a tlt-t sebességarányosra,kb 10centit megindultam hátra,olyan szépen visszatolta,öröm volt nézniutolag azért gondoltam arra,visszafele lehet e hajtani a rendszrt(lánc spamolások,stb)erről mi a véleményed?
Válasz #643. hozzászólásra
Mi is próbáltunk már jó néhányatde marad a jól bevált legolcsóbbat a háztól verzióhála istennek nem szopok vele sokat,mióta tető alatt tároljuk a bálázót
Mert nekem az új mascar simán se bírta teríteni,15cm mind2 szélén csupasz maradt,aztán szervizes tanácsára más márkákat használok,azokat úgy ahogy kiteríti.
Válasz #625. hozzászólásra
Lehet még ettől jobban széthúzni a hálót 1 bálán???Nekünk a rollant még ennyire sem húzta szétLehet hogy megnézem majd mit lehetne ártani neki
ha bemedvézik !!! akkor általában akkor medvézik mikor bála kiguritás után elindulsz és tul gyorsan be kap egy nagy falatot nem megy át a hengereken! ilyenkor leállit minden kinyitom a bálázot hátulrol kiszed aztán beinditom kimegy belőle és mehet tovább előtte kézzel is nyomkodtam be meg lábbal de most igy okosabb szerintem csak idő rabló! illetve arra kell figyelni hogy amikor üres bálázoval elindulsz mennyen bele annyi anyag lassan hogy elkezdjen forogni mert ha akkor áll meg a felszedőnél is az anyag amikor nem forgo a bála
ja értem.na jovan én meg lécelek alszok egyet gyorsan amig nicsez a ki...szott meleg a szobába is. a sarjut is már éjjel lehet csak szedni...ebbe a 40fokba nemkell ződbálát csinálni,beszárad.....
biztosan jó, nemvagyok nagy bálázós, én idén még egyet sem tekertem, az emberem nyomja. Vagy kétezret csináltunk most, itt nincs sok meló. Magunknak 1000 körül kell meg most plusszba sok szalmát, repceszárat mindnet tekertünk fel. Maszekba is csak kis melók vannak.
A láncokat idén spanoltuk meg először, egy picit kellett rájuk állítani
Olajat én tudom szabályozni az adagolóegységnél mennyit szállítson.
Beletenni meg azt szoktuk amit a nagygépből leeresztünk, az STOU váltó-hidraulika-motor olaj egyben. 1200 óránként cserélem, így évente van belőle 120-140liter de arany tiszta, annyi hogy kicsit sötétebb a színe mint újkorában
Válasz #619. hozzászólásra
amikor bemedézik,a rotornál dugul el,vagy elötte a rendfelszedőnél?sajnos a roundpackon nemlehet a fenéklemezt mozgatni.láttad a Diesel Tibor farmer expos képet a rotorost?erröl mi a véleményed,
Megy persze, most egy cimboránál van, ott tekertünk tegnap csak ma hazakellett jönni befejezni a repcevetést, lassan kész is a tábla aztán megy vissza ottis befejezni a bálázást.
Sohe nem volt még ilyen feltekerés, az emberi hülyeség határtalan és jobban szárnyall mint valaha...
Ha az Mchale bemedvézik akkor bent megnyomok egy gombot és a rendfelszedő hidraulikáját működtetve nem az, hanem a fenéklemez mozgatható le-fel. Nemekll lábbal rugdosni meg bele nyúlkálni meg semmit. IGaz egyszer egy tuskót felvettem az megfogta és kikellett kézzel venni belőle.
Válasz #616. hozzászólásra
A rollantot én is tapostam lábbal fekve,csakhogy megegye a medvétde asszem ezek után ez felejtős.Nem ér annyit az a rohadt bála!Részvétem a családnak
éjszaka nekem is volt hogy beragadt bemedvézett a felszedő én is járó gépnél rugdostam befelé az anyagot félig fekve de most már 2 szer is meggondolom!!!! a képek meg iszonyat borzasztóak....véres körbála
1661 hozzászólás
Válasz #660. hozzászólásra
Ez azért sokkal komolyabb,de azzal is gond nélkül megcsináltam 6500-at 1 szezonban.Annak a szalma volt a gyengéje,viszont szénából nem tudtál olyan vastag rendet sodorni,hogy ne egye meg.
Válasz #659. hozzászólásra
az milyen volt ehez képest
Válasz #658. hozzászólásra
Igen,66-os volt előtte.
Válasz #655. hozzászólásra
nem rossz,rollant-tal dolgoztál?
Válasz #656. hozzászólásra

Már 3200-nál járok vele,ebből a saját 200
Válasz #654. hozzászólásra

jaja
Válasz #654. hozzászólásra

8 milla tokkal vonóval,és 1 ilyen TV-vel
Válasz #653. hozzászólásra

Biztos tudni akarod????
Válasz #652. hozzászólásra
az szuper.mi lové volt?
Válasz #651. hozzászólásra
1.5 hónap
Válasz #649. hozzászólásra
mennyi idős a géped?
Válasz #648. hozzászólásra
de láttam pár bálázót
főleg mikor elromlott!
Szerencsére nekem most nincs

Claas-éknál is pontosan így van megoldva
a kronénál gyári beállitással nagyon faszán kihuzza,igaz eddig még csak claas,newholland háloval nyomtam...
neked milyen géped van,milyen hálot tekersz?
Válasz #645. hozzászólásra
szerintem inkább visszafele hajtsd, mint intítgasd a TLT-t, vagy megetesd magad a bogarakkal.
Válasz #642. hozzászólásra
A háló vagy szélességében nyúlik, vagy hosszában.
Mielőtt rátekeredik a bálára, szélességében kell rajta nyújtani esetleg.
A régi Viconnál ezt rohadt egyszerüen megoldották.Egy hajlított vasrúd, a bevezetőhenger előtt.
Ha a bála oldalára is rá akarod vezetni, ahhoz már elég brutális nyújtás kell szélességben.
Válasz #634. hozzászólásra

tegnap sikerült1medvét fogni a lucernába,a tábla végén a rend egyenletlen volt,meg kupacos,a leszoritó görgő megtolta,visszatolattam fejebb emeltem,bekapott1fél bálára valo anyagot.1nagy kattanás,megszorult mint az állat.probáltam bekapcsolgatni a tlt-t nagygázon,semmi.
elkezdtem tépni kb.5percet,megettek a bogarak,meg azért bennem volt ez a ROLLANT-os baleset is.megfogtam áttváltottam a tlt-t sebességarányosra,kb 10centit megindultam hátra,olyan szépen visszatolta,öröm volt nézni

utolag azért gondoltam arra,visszafele lehet e hajtani a rendszrt(lánc spamolások,stb)erről mi a véleményed?
ja ja csak 1picit nehéz tekerni még üresen is.duguláskor meg....
Válasz #643. hozzászólásra

de marad a jól bevált legolcsóbbat a háztól verzió

hála istennek nem szopok vele sokat,mióta tető alatt tároljuk a bálázót

Mi is próbáltunk már jó néhányat
A Claas-os háló elég jól bevállt, előtte az agrokertől hoztam valami vackot de nagyon gagyi volt, gyenge,fosztlott mittudomén...
Válasz #641. hozzászólásra
Mert nekem az új mascar simán se bírta teríteni,15cm mind2 szélén csupasz maradt,aztán szervizes tanácsára más márkákat használok,azokat úgy ahogy kiteríti.
Válasz #640. hozzászólásra

mert?
Válasz #639. hozzászólásra
Hát a Jutanettel 100,h nem.
Válasz #638. hozzászólásra

de ezt nem mindegyik hálóval lehet megcsinálni.......gondolom
Válasz #637. hozzászólásra

Pedig van ilyen.
Válasz #636. hozzászólásra

ilyenről még nem is hallottam
Válasz #635. hozzászólásra

A kronéval még a sarkaira is ráhúzom vagy 2-3 cm-ert ha úgy akarom,de nem szoktam mert nagyon pepecs munka a beállítás.

Lehet hogy megnézem majd mit lehetne ártani neki

Lehet még ettől jobban széthúzni a hálót 1 bálán???Nekünk a rollant még ennyire sem húzta szét
Válasz #618. hozzászólásra

A ran-pack -hoz jár gyárilag egy nagy vas tekerő és azzal kitekered vissza felé oszt csá
Válasz #618. hozzászólásra
ha bemedvézik !!! akkor általában akkor medvézik mikor bála kiguritás után elindulsz és tul gyorsan be kap egy nagy falatot nem megy át a hengereken! ilyenkor leállit minden kinyitom a bálázot hátulrol kiszed aztán beinditom kimegy belőle és mehet tovább előtte kézzel is nyomkodtam be meg lábbal de most igy okosabb szerintem csak idő rabló! illetve arra kell figyelni hogy amikor üres bálázoval elindulsz mennyen bele annyi anyag lassan hogy elkezdjen forogni mert ha akkor áll meg a felszedőnél is az anyag amikor nem forgo a bála
Válasz #631. hozzászólásra
ja értem.na jovan én meg lécelek alszok egyet gyorsan amig nicsez a ki...szott meleg a szobába is. a sarjut is már éjjel lehet csak szedni...ebbe a 40fokba nemkell ződbálát csinálni,beszárad.....
Válasz #630. hozzászólásra
Abból tüzelő lesz brikett formájában
Válasz #629. hozzászólásra
repceszárat?abbol mit csinltok?
Válasz #627. hozzászólásra
biztosan jó, nemvagyok nagy bálázós, én idén még egyet sem tekertem, az emberem nyomja. Vagy kétezret csináltunk most, itt nincs sok meló. Magunknak 1000 körül kell meg most plusszba sok szalmát, repceszárat mindnet tekertünk fel. Maszekba is csak kis melók vannak.
A láncokat idén spanoltuk meg először, egy picit kellett rájuk állítani
most hogy mondod tényleg nem valami szépen huzza ki a szélére a hálot...
a welger-nek a fenéklemeze meg bálázás közbe is tud mocorogni...szerintem ez nagyon jo...
a welger-nek a fenéklemeze meg bálázás közbe is tud mocorogni...szerintem ez nagyon jo...
Válasz #601. hozzászólásra
Nem vagyok megelégedve ezzel a Claas-al, mert a bála széleit nem kötözi le rendesen!!!
Válasz #622. hozzászólásra
Láttampersze erre írtam, hogy sosem volt még ilyen, ez az emberi hülyeség műve.
Nem szokott bemedvézni, a 112 lovas traktort fogja de akkoris hajt ahogy kell, elég jó szerkezet. A tuskó az bent a rotornál állt meg úgy emlékszem.
Olajat én tudom szabályozni az adagolóegységnél mennyit szállítson.
Beletenni meg azt szoktuk amit a nagygépből leeresztünk, az STOU váltó-hidraulika-motor olaj egyben. 1200 óránként cserélem, így évente van belőle 120-140liter de arany tiszta, annyi hogy kicsit sötétebb a színe mint újkorában
Válasz #619. hozzászólásra
amikor bemedézik,a rotornál dugul el,vagy elötte a rendfelszedőnél?sajnos a roundpackon nemlehet a fenéklemezt mozgatni.láttad a Diesel Tibor farmer expos képet a rotorost?erröl mi a véleményed,
Válasz #620. hozzászólásra
Megy persze, most egy cimboránál van, ott tekertünk tegnap csak ma hazakellett jönni befejezni a repcevetést, lassan kész is a tábla aztán megy vissza ottis befejezni a bálázást.
megy a Mc-hale Szanberg?
Sohe nem volt még ilyen feltekerés, az emberi hülyeség határtalan és jobban szárnyall mint valaha...
Ha az Mchale bemedvézik akkor bent megnyomok egy gombot és a rendfelszedő hidraulikáját működtetve nem az, hanem a fenéklemez mozgatható le-fel. Nemekll lábbal rugdosni meg bele nyúlkálni meg semmit. IGaz egyszer egy tuskót felvettem az megfogta és kikellett kézzel venni belőle.
üdv.mindenkiek.ha bemedvézik a bálázo akkor mit a legcélszerübb csinálni?
Válasz #616. hozzászólásra

de asszem ezek után ez felejtős.Nem ér annyit az a rohadt bála!Részvétem a családnak

A rollantot én is tapostam lábbal fekve,csakhogy megegye a medvét
Válasz #610. hozzászólásra
éjszaka nekem is volt hogy beragadt bemedvézett a felszedő én is járó gépnél rugdostam befelé az anyagot félig fekve de most már 2 szer is meggondolom!!!! a képek meg iszonyat borzasztóak....véres körbála
Válasz #610. hozzászólásra
Hát részvétem, de ezért vannak azok kis sárga matricát a gépen, nem véletlen, ha forog-mozog nem oda nyúlni, elkapja az ing ujjat és vége...
Válasz #609. hozzászólásra
én mdc -t raktam bele,de nem jo mert tul sürü.Diesel Tibor te mit öntesz bele?
Válasz #608. hozzászólásra
nem teljesen biztos,hogy nem gyártmányfüggö!én most konkrétan nem a mc-hale ra gondoltam...
Válasz #606. hozzászólásra
igazad van....