Fórum
- S.O.S. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
- Napraforgó-termesztés új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Repce felvásárlási ára új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Fortschritt E-514 kombájn új
Cikkajánló

KAP-reform: újra gazdatüntetések?
A gazdák attól tartanak, hogy az uniós pénzeket más célokra csatornázzák át – és...
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
1160 hozzászólás
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraÜsd be a Google-ba, hogy hatszögacél.
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraSima vaskereskedésbe,olcsón és jót találsz.Nekem 2 éve így működik 3000 ft volt.
Köszönöm a tippet
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraAmúgy szerintem ott valami nincs vonalba és feszül azért eltörött! A kitolásnál már csak kihúzta! Lehet h 4-5 napot úgy vetettél csak a 6os egybelánckerék alatt volt a törés és az összefogta, a hajtást átadta...
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraA 6szög"cső" tengely nekem is törött már el ott, sőt el is van 3éve! Valamelyik oldalsó kitolós kocsi tömör hatszög tengelyéből vágtam le eg kb. 15cm-es darabot, CO-val egy ponthegesztést tettem a közepére és bedugtam a töréshez! 7cm jobbra,7cm balra! 3 éve megy.
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraErre gondolsz? http://www.vetogepalkatresz.hu/vetogep_alkatreszek/monosem_hatszogtengely_520_cm/25182
Üdvözlet tavaly széttoláskor szétszakadt a 6szög tengely pont a tőszámállító fogaskerekenél,valaki járt e-így,honnét vásároltak tengelyt hozzá?/nem axiálnál/
Válasz Agromókuss #352. hozzászólásáraSzerintem 1cm egy betű kb mert én a naprát pl D-be vetettem arra olyan 4cm körül mértem
A mélységet betű szerint cm-ben valaki letudnà írni?
Sziasztok!

Alkatrészre lenne szükségem, a műtrágya adagolóimat szépen elmarta a műtrágya, hol lehetne "olcsón" beszerezni, vagy valami tipp a javításra?! (6db kellene) Nem is értem mért nem saválló anyagból készül gyárilag... :(
A közel 60.000Ft/db árat soknak tartom...
Válasz Garfield #349. hozzászólásáraÜdv!

Mi mindkettőt H-n vetjük. Lehet hogy 2 nappal később kel ki, de a nedvesség ilyen időben ott biztosabb.
Hello a kukit és naprát milyen betüállásban vetitek./mélységre gondolok/előre köszönöm.
Válasz kázsé #275. hozzászólásáraÉn lecseréltem láncosra, de ez precízebb és vissza fogom rakni. Okostelefonra letölthető a monosem alkalmazás, és azzal már lehet boldogulni.
Válasz Nskype #343. hozzászólásáraAz a baj hogy nincs okostelefonom. :D
Sziasztok! Monosem vetőgépünkkel(6 soros) szeretnék 10 kg kentaurt vetni hektáronként. Valaki tudna abban segíteni hogy melyik fogaskerekeket használjam? Köszi Üdv!
Válasz Gergő, #344. hozzászólásáraÜdv!
Én a műtrágya beállításhoz szoktam használni. Pontosabb mint a könyv szerinti táblázat. Ott csak a legközelebbi értékhez tudsz tartani.
Leforgatás után konyhai digitális mérleggel lemérem, és ezt írom be.
10 ha átlagában max 4-5kg/ha eltérés szokott lenni.
Gondolom a mikro szóróval is hasonlóan jól működik.
Válasz Nskype #343. hozzászólásáraÉs az jó? Pontos? Mert azt láttam csak nem tudtam pontos e
Válasz Gergő, #342. hozzászólásáraTelefonra a Play Áruházból le tudsz tölteni monosem app-ot, én is azt használom...
Microsemmel szeretnék kentaurt szórni 20kg körül vagy alatta kicsivel. Hova kellene a lánchajtásokat állítani mert amit kaptunk hozzá beállítási táblázatot elveszett az a kihuzhatós ami van a műtrágyabeállításhoz is!
Axiál. 60 meg áfa.

Válasz atisgyulai #338. hozzászólásáraÓóó az ilyen alkalmazásokat használjátok ti, fiatalok
Leforgatni nem volt idő, ijesztgettek a fellegek, meg a néha szemerkélő eső. Így is a határon volt, nem ragadt annyira, néha meg kellett állni kicsit vakargatni a gépet, meg az előbb írtam Ropinak, hogy a MAS-hoz kevertünk káli-foszfort.
Válasz .Ropi #335. hozzászólásáraKöszönöm, jó tudni. Végül is 1q nitrogént megbolondítottunk egy kis vízoldható tavaszi PK-val és beállítottuk B2-re. Így olyan 150-160 kg körül juttattunk ki.
Válasz Papa951 #334. hozzászólásáraÜdv!

Én le szoktam hajtani, és akkor pontosan belőhető.
Ha nem akarsz számolgatni, a play áruházból ingyen letölthető a "Monosem" alkalmazás. Azt hiszem Bárány kolléga ajánlotta egyszer.
Válasz gergő07 #336. hozzászólásáraKöszi! Oda állítottam. Napra elhúzva.
Válasz atisgyulai #329. hozzászólására3-5mm-re állítsd a naprához és a kukoricához is
Válasz Papa951 #334. hozzászólásáraC1-ben kb 90kg, D1-ben kb 110 kg a magyar pétivel.
Üdv mindenkinek!
1 q körüli súlyú MAS-t (dusloi 27-es, kb annyi a fajsúlya, mint a genezisnek) szeretnék kijuttatni, hová állítsam be az áttétet? C1, D1 esetleg más? Ki mit tapasztalt?
Válasz .Ropi #332. hozzászólásáraKöszönöm!

Válasz atisgyulai #331. hozzászólásáraIgen így, nekem valóban Plus van bocsánat.
Válasz .Ropi #330. hozzászólásáraKuki 6-9 és a nagyobb kör, napra 3-5 és a kisebb kör? Így értetted?
Nekem nincs hosszúkás alak, csak kicsi + nagy. Ez csak master, nem master plus.
Válasz atisgyulai #329. hozzászólásáraKuki nagy és kör alak, napra kicsi és a hosszúkás alak.
Üdvözlet mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne hogy seed master vetésellenőrzőnél ki hogyan szokta beállítani a magméretet napránál ill. kukinál?
A 3-5 illetve 6-9 mm-re, és a
nagy-kicsi magválasztásra gondolok!
Az probléma, ha a vetőtárcsa kissé vállasra kopott? Tavaly voltak tőszámhiányosságok, lehet, hogy emiatt?
Használ valaki régebbi pnu vetőgépet? (1982-es) napraforgó vetéséhez lenne pár kérdésem!
Válasz B.laca #325. hozzászólásáraNem, mivel a ventilátor előtt szív farslevegőt. Attól a kiömlő nyíláson kellene lenni nyomásnak. Enyémnek is hullámzott, de attól nekem jó volt.
A Monosememnél nincs rendes vákum. Ahová a deflektort fel kell szerelni a ventilátornál a lemez tapsol. Egyszer már jártunk így, akkor el volt repedve a ventilátor ház a felfogatásnál. Most nem találunk repedést. Ha valamelyik vákumcső ami a kocsikhoz megy és lyukas, akkor is csinálhatja ezt?
Válasz .Ropi #312. hozzászólásáraTisztelt Ropi!

Lehet, hogy elkerülte a figyelmét, de a Monosem vetőgépre ingyen és bérmentve igényelhet még deflektort az alábbi elérhetőségen: Permetezes.hu
Az akciót ponzorálók által kifejlesztett Monosem deflektor pedig így néz ki: lásd a kép.
Figyelem! Ebben az állapotában nem teljesen jó az Y idom utáni rész kialakítása.
Üdv, deflektorosokk
Válasz bendix #318. hozzászólásáraHa a vetőtárcsa eléri a házat, akkor már baj van, akkor mindenképpen cserélni kell.
Válasz .Ropi #317. hozzászólására110-es cső mehet függőlegesen is lefele, akkor nem kell flexibilis...
Válasz bendix #318. hozzászólásáraLehet attól is,de azt látni kellene...
Tudok olyan embert akinek a kuk. tárcsái majdhogynem át vannak kopva, és még nemcserélt betétet.
Vettem a napra tárcsához + garnitúrát és össze vannak számozva a tárcsával, így mindig a párjával megy. Több a szerelési idő de talán megéri.
Válasz Bárány #316. hozzászólásáraHa jól emlékszem 1m cső van rajta,és a vázig ér le. Porolást kellene megoldanom mert a tavai év katasztrofális volt.
Válasz bendix #318. hozzászólásáraSenki?
Ezt a kopóbetétet milyen gyakran szoktátok cserélni? Lehetséges, hogy emiatt kicsit pontatlan a vetés?

Válasz Bárány #314. hozzászólásáraIgen ezeket megtaláltam én is, de az enyém már újabb fajta és előrefelé abszolút nincs hely, arra nem tudom vinni, csak hátra. Ezért is kérdeztem, hogy más hogyan oldotta meg.
Köszönöm mindenkinek!
Viszont ez a PVC csöves megoldás tetszik
Válasz gergő07 #315. hozzászólásáraEz még jobb is. Univerzális és talán kevesebb cső is kell hozzá.
Válasz Bárány #314. hozzászólásáraRopié lehet hogy nagy tartályos...

Én így oldottam meg
Válasz .Ropi #312. hozzászólásáraKis gúglizás után:
1.http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/monosem-ng-plus-vetogep/h_6510737
2.http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/monosem-ng-plus-6-soros-vetogep-elado/h_6531318
Valahol lejjebb érdemes kétfelé elágaztatni a kisebb kilépő légsebesség miatt. (Kevésbé porol.)
Válasz .Ropi #312. hozzászólásáraadnak hozzá leírást, bár sehol sincs jó helyen a cső
Valakinek van felszerelve Monosem-re deflektor? Ismerős a növényvédő állomásról szólt, hogy idén már nézni fogják vetéskor, szóval fel kéne rakni valahogy. Csak nem tudom hol vezessem el a csövet, hogy a műtrágyatartályt is fel lehessen nyitni, meg ne akadályozzon semmit. Szóval ha valaki tudna képet feltölteni, azt megköszönném!
Monosem-hez gumipókot ami a mikrogranulátum két csövét fogja össze a vetőkocsi mellett hol lehet venni?