Fórum
- Szántóföld árak Magyarországon új
- MTZ 1221 traktor új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Kukorica várhatóan........! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

Soha rosszabb évet! Kiemelkedő a magyar búzatermés 2025-ben +VIDEÓ
Az aratás országszerte zajlik, az első hozamok ígéretesek, a terménytárolás és..._fill_540x300_0.jpg)
1160 hozzászólás
Létezik egy Monosem app Androidra. Ha nagyon nincs mihez nyúlni, kiindulásnak az is jó lehet.
Válasz #257. hozzászólásra

Ez egy Monosem NG Plus 3 vetési táblázata. Nálunk a 18 lyukú az a napraforgó tárcsa, a kukoricáé 24 lyukú.
esetleg még anyit,hogy ez a gép 2005 ös. vagy kicsit lejeb vagy fejeb egy évvel.
Üdv Mindenkinek. Nemrégiben vettem egy pnu monosemet. van vele vetötárcsa 18 lyukú és ahoz az a brozn a kis lapátjaival szintén 18. kérdésem pedig,hogy hogyan tudok kukoricát vetni ezzel 30 cm szemtávolságra esetleg felül rajta? ugyanis nincs rajta a beálitást jelzö táblácska mert a műtrágya tartály eltakarja, sok alkatrész megnéztem és vannak nemvilágos dolgok.azzal hogy a bronz betét milyen formában függ össze a vetőtárcsával? szeretnék egy ideális be állítást kapni tőletek ami nem lesz fájdalmas a zsebemnek.
Köszönöm előre is.
Monosem NG 3.
Mi használtan vettünk egyet. A gondom a monitorral van és a hektárszámlálással. Ugyanis a kerékjelző szenzornál egy a sárga kis LED nem ég. Ez eddig oké, csere lesz vagy javítás.
Viszont a monitoron van egy piros kis lámpa aminek csak akkor kéne kigyulladni amikor a kerékjelző szenzor találkozik a kerékcsavarral. Na ez a lámpa folyamatosan ég pirosan. Még ha a vetőgép kábeljét ki is húzom belőle.
A kérdés volt-e hasonló probléma és tudtok-e elérhetőséget akik ilyen monitorok javításával szerelésével foglalkoznak.
Köszönöm előre is.
Válasz #253. hozzászólásra

Most azt is megfigyeltem ezen a hektárszámlálón kívül hogy ha arra van állítva az ellőrzés ami kocsinként nézi az elvetett magszámot, kettőzést és kihagyást és kiérek a forgóba kiemelem a gépet és utána átkapcsolnám másik nézetbe akkor kiakad ki kell kapcsolni meg vissza és akkor egész nap jó. És ezt eljátsza egy nap 1x
Válasz #248. hozzászólásra
Hello. Nekünk is mindig kiakadt a hektárszámláló, meg mindig elfelejtette a beállításokat. Elküldtem a Digitrollhoz Hajdúszoboszlóra, ingyen megjavították, valamit cseréltek benne.
Válasz #251. hozzászólásra

Ma voltam maszekban vetni, reggel leforgattam 27-es magyar Pétisóval. Abból E2-es állásban 273 kilót, F2-es állásban pedig 364 kilót rak ki. Nekünk van Linzi is meg Péti is, szemcseméretre ugyanaz a kettő, szerintem jó lesz a Linzivel is ez a beállítás, de azért számoljatok utána.
300kg/ha Linzer Nac 27%-os nitrogént milyen állításon rak ki a mono?
Akkor viszont nem egy a kerékméretünk mert 99% az rémlik amit írtam!
Válasz #247. hozzászólásra
2,5 bar minimum, nekem 3 báros martica van rajta
Mért csinálja azt a digitroll vetésellenőrző hogy le volt nullázva az összterület vetés kezdésnél majd vetettünk vele 1 napot a részterületet szépen ki is jelzi de az összterületet másnapra mikor kapcsolom be először 999,9 HA jelez ki. Van valami akkuja ami megadta magát vagy maga a készülék romlott el??
Válasz #246. hozzászólásra
500x15
Válasz #245. hozzászólásra
Mekkora gumija van?
Válasz #243. hozzászólásra
Nekünk mikor lehozták volt benne 2,5 bar, de ha 1,2 van a matricán, akkor biztos annyinak kell lenni. Köszi!
1,2 bar??
Válasz #243. hozzászólásra
Bocs bal oldalon van!
Válasz #242. hozzászólásra
Ha hátulrol szembe állsz a géppel akkor a jobb oldali keréknél ott van egy kis matrica nekünk szóval műtrágyaszóróval 1,2 BAR annélkül 0,9BAR ha jól rémlik.
A két gumiban mennyinek kell lenni a nyomásnak??
Mi most NPK-t 170-180 kg között szórja és D2-be tehát alul nagy fogaskerék felül pedig ha szembe állsz a fogaskerékcsoporttal akkor a 4.
Köszönöm az infót! Sokat segítettetek!
Válasz #235. hozzászólásra
Mikor vettem a monot akkor mértem pétisóval.
Alul kicsi lánckerék, és felül is a legkisebb 6-os lánckerék kb 170kg. Felső lánckeréknél kb 20kg-ot változik a kiadott müt. súlya ha 1 lánckerékkel teszed jobbra vagy balra.
Vagy pedig alul nagy lánckerék, felül pedig a 3. lánckerék, így szór kb 170kg-ot. Itt a felső lánckerekeknél kb 30kg-mal változik ha eggyel jobbra vagy balra teszed. Legbiztosabb lenne ha lemérnéd mert nagy eltérések vannak a műtrágyák fajsúlya közt.
Válasz #234. hozzászólásra
Hopp, most nézem, te műkakiszóróról kérdeztél, én meg granulátumszóróról mekegek. No sebaj, remélem, megoldódott!
Sziasztok!
Nemtudjátok, hogy ha a mikrogranulátum szóró olyan 11 kg Force 1,5 G ad ki akkor Micro NP starterből körülbelül mennyit adna ki? Még soha nem starter műtrágyáztunk, s most ki akarjuk próbálni :D
valaki segít hogy napraforgónál hogy kell beállítani a maglesodrót pl:neoma vagy le25-nél hogy ne duplázzon még véletlenül se?
Esetleg valakinek tapasztalat hogy kb 170-180kg 27%os MAS-t milyen áttételnél szór ki?
Válasz #233. hozzászólásra
Igen, én is levegős fuvatásra gondoltam még. A Csövei nincsenek eldugulva, azt néztem. Mikrogranulátum szóró nincs rajta.
Válasz #231. hozzászólásra
Dugulás lesz az. A csöveket vedd le, csapkodd kicsit a földhöz, az adagoló részt meg első lépésben egy kis dróttal piszkáld meg. Aztán levegővel átfúvatni.
Ha ez nem elég, kimoshatod vízzel is, de akkor nagyon szárítsd ki!
Ha mégsem ez a baj, néz végig a granulátumszóró tengelyét, megvan-e az összes sasszeg.
Meg ettől függetlenül is nézd meg, hogy ez a tengely könnyen forogjon, mert hajlamos hosszú állás, vagy mosás után kicsit megszorulni, és akkor meg a láncot dobja le.
Válasz #230. hozzászólásra

Nem akarok hülyeséget mondani de nekem úgy rémlik egy tengely van benne. Egyik kereket forgatva szórta mind a 6 csoroszlya a műtrágyát.
Válasz #229. hozzászólásra
Kölcsön gép de szerintem még sose volt rendesen kitakarítva.
Üres tartályba öntöttem friss pergős anyagot. Rög nincs benne az tuti. Arra gondolok esetleg, hogy a csőbe amibe a csiga behordja ott van rágyógyulva a cucc a csigára azért nem visz annyit. Vízzel ki lehet azt mosni?
Válasz #228. hozzászólásra
Nézd meg a keréknyomást a két kerékbe valószínűleg az egyik laposabb,pumpáld egyformára és már jó is.
Válasz #228. hozzászólásra
Hello. Nekem volt olyan hogy csomo volt az adagolonal a legalján es nem bírt folyni rendesen. Kis turkálás es megjavul.
Üdv!
Ha felemelem és forgatom akkor szórja mindegyik csoroszjánál.
Monosem két tartályából nem egyformán fogy a műkaki. Mi lehet a hiba? Mikor az egyik tartály kiürül a másiknak még van 8-10 centi az alján.
Válasz #226. hozzászólásra

Köszönöm, már sikerült beszerezni a szükséges dolgokat!
Válasz #222. hozzászólásra
Próbáld meg itt:
http://www.monosemalkatresz.hu/vetogep_alkatreszek/164_monosem_vetokocsi_es_vetoegyseg_alkatreszek/monosem_vetotarcsa_tok/23844
Válasz #223. hozzászólásra
http://www.monosem.com/Download?q=pnu&td=&tp=&p=&l=&offset=0&rechercher=Rechercher
próbáld meg itt
Válasz #223. hozzászólásra
próbáld meg az axiál honlapján megkeresni és onnan letölteni
#1. hozzászólás, Weidinger Gábor küldte be 2014-02-09 07:21:39-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt gazdatárdak. Vettem egy monosem pnu 4 es vetögépet mikrosem adagoloval és ehez keresnek béállitási segédlettet mert azt nem kaptam hozzá, kérem aki tud az segitsen. Köszönöm.
Valaki vet olajtököt Monosem-mel?? A tök vetőtárcsához tartozó bronznak a cikkszámára lenne szükségem
#1. hozzászólás, Weidinger Gábor küldte be 2014-02-02 08:58:54-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt gazdatársak. Vettem egy monosem pnu 4 es vetögépet mikrogranulát adagolóval használtan és segítséget szeretnék kérni a beállitáshoz , köszi. Weidinger Gábor
Válasz #218. hozzászólásra
Gondolom a monitorjába írja hány hektárt vetett.
Válasz #218. hozzászólásra

Egy egyszezonos gépen mit kell megnézni, mire kell figyelni?? Mi alapján lehet látni, hogy nagyságrendileg mennyit ment??
Válasz #216. hozzászólásra
Kistartályos vagy a nagytartályosra gondolsz?
Válasz #211. hozzászólásra
Teljesen feltankolva milyen nehéz egy 6 soros mono?
Válasz #214. hozzászólásra
És szerinted az agrion nem fut ennyit??Csak az egyikről tudsz véleményt mert az van.Itt a faluba,van mono,JD,spc,agrion,cyklo.De nem mondok nagyot,ha a vetésminőségbe,az agrion vezet.Van itt a fórumosok között,aki 2 év alatt 800 ha vetett az agrionnal,gond nélkül.Az agrion,az gaspardóval egyenlő.És az se olcsó,vagyis a gaspardo monót is szembe lehetne állítani,ha valakinek úgy jobban hangzik.Axiál,mono.Dorker ,agrion.Mi volna a vélemény,ha fordítva volna ?
Válasz #213. hozzászólásra
Én 8 év tapasztalatával a hátam mögött inkább az egy szezont futott manaxos gépet venném . A strapabírás meg az alkatrész-ellátottság miatt. A használt gép eladásánál is megmarad az újkori árkülönbség nagy része. 2000 hektár fölött járok az enyémmel és sárkaparókon, műtrágyaláncon, egy műanyagperselyen kívül csak pár 24-es csavar lett cserélve. Ahogy most kinéznek a főbb elemek rajta, még egy ennyit lefuthat nagyobb költségek nélkül.
Válasz #207. hozzászólásra
Egy új agriont 4 misiért.
Válasz #209. hozzászólásra
a műanyag tartályos sosem rohad széjjel, nekem is az van 8 éve.
A nagy tartályoshoz szerintem nagyobb traktor kellene duplakerékkel. Szimpla kerékkel annyira összevágatnád a dűlőket hogy elég lenne a bajod utána a permetezővel. Meg közel 3 tonnát emelgetni egész nap, az nem 100 lovas gépnek való.
Hidd el hogy még a "kis tartályos" is ilyen földön mint az idei tavaszon volt kéri a lóerőt.Mi tudjuk mert először az 82 lovas MTZ vel akartuk húzni hát igazából egy normális talaj állapotnál vitte volna na de az idei évben elvérzett volna nem egyszer.Kérte a 6 soros a 130 lovat nem kicsit
Normálisan csak azzal lehetett vetni az mondjuk nem kétség hogy csurig töltve! És nincs baj a manaxos géppel a garancia minden klappol én azt venném a helyetekbe! A vetés minősége az meg ha rájössz a beállításokra akkor kifogásolhatatlan!!!!