Válasz b.bence777 #10208. hozzászólásáraDurcika , akkor maradtál volna le, ha írtak volna róla itt, de eddig a 7 kérdéseddel te sem sokat lendítettél mások tájékoztatásán , mindenki saját magának felelős a tudás összeszedésében , ez érdekel, akkor esténként átolvasom van e számomra szemezgetni való értékes hozzászólás !
Válasz .Richard. #10217. hozzászólásáraAzt nem tudom,de megy neki a szekér..Nem kicsit.
Helyben van egy nagy cég,segítenek egymáson,integrált kertészeti növények,hibrid kukorica,stb.
Válasz Róbert86 #10212. hozzászólásáraNem roszból, de márciusról áprilisra majd a felére esik vissza az ár, majd megint emelkedik, még novemberre újra elérné a 910 árat.....
Ez mennyire mérvadó oldal, mennyire fedi a valóságot?
azt gondolná az ember hogy itt informálják az árakról egymást a gazdatársak,de ebböl van a legkevesebb hozzászolás. igy lemaradtam az iKR 200 ezres nitrosoljáról. vagy ezt senki nem hallotta?
Válasz Földönfuto #10182. hozzászólásáraEz az akcio elvileg csak magyaroknak volt meghirdetve, hogy igy akar a teljes gyarkapacitast le lehet kotni, csak belfoldre termeljen. Nem volt kotelezo, de lett volna ra lehetoseg.
Ez majd tavasszal fog visszautni, amikor mar nem lehet tovabb halasztani a mutragya beszerzest es esetleg a kulfoldi integrator tobbet iger, mint a hazai es itthon hiany lesz…
Válasz bandigh #10194. hozzászólásáraNincs nagyon mozgástered...megállt a meló az építkezésen. Ki jött a Német villanyszerelő 15 perc és kész...1 óra minimum a kiszámlázás. OK...számlázd ki ,kapcsold fel az automatát és haladnánk tovább. Az ki van zárva...kap egy ellenőrzést és megvágják. Háromnegyed óra malmozás főkapcsoló fel..és mehet a meló.
Válasz Gandhy #10197. hozzászólásárahelyesen: letöltött egy válogatás lemezt, amin volt egy szám, amin digitális nyomkövető volt és annak az egy számnak a tétele 400 euró, ügyintézés +20
Válasz bandigh #10194. hozzászólásáraott nincs esélyed ilyen ügyben, max a tétel emelkedik, meg ki is tiltanak, ha nem fizetsz, ebben az esetben a németet büntették, őt azért nehéz kitiltani
egy másik barátom kint dolgozik és él, letöltött 1db mp3-as számot, jött a büntetés 420 euró, felhívta az ügyvédet, aki mondta neki, úgy jár a legjobban, ha fizet.
Ha büntetnek, akkor ott nem apróznak, mert szeretnék, ha elrettentő hatású lenne, sikerül is
Válasz Ares 826 #10190. hozzászólásáraez igaz, az utolsó betűig, jó barátom mind a három, elsőkézből van az információk.
Gusztustalan a német, mindenért rád hívja a rendőrt.
A német sokat volt itt Szombathelyen, magyar feleség, gimis osztálytárs
Válasz Gandhy #10189. hozzászólásáraEnnyire ganék lennének a friccek te ezt elhiszed????? Jönne hozzám az ismerős beengedem a lakásba és begyújt hogy ne fázzon és engem vágnának meg 360 ropira???? Számomra ez hihetetlen dolog, ez tényleg igaz lehet náluk???
Válasz Földönfuto #10187. hozzászólásáraés náluk az 5-10 Ha-os gazdaság nem hobbi, abból megél a család, mert az állam inkább tömi a zsebüket, csak maradjanak otthon.
Tudja, hogy osztrák szinten mibe kerül a munkahely teremtés, vagy a segély. Nem olyan hülye az osztrák, csak annak látszik
Egy kisfaluban a fröccsözőből megélnek, nyerőgépek nélkül, itt(nálunk) a járulékodat nem termeled ki, az igaz, hogy a család áll a pultban. Adó? Egy nagy lófaxt, mondja az állam, inkább majd mi adunk. Így volt régebben, most nem tudom, de nagyot nem változhatott.
A feketemunkára harapnak, ha nem jelenti be az alkalmazottat, azért a gatyáját is elviszik.
Ebben a németek jók, feketemunka.
Egy barátom a német-svájci határ mellett lakik(echte német) és mindig is ott lakott, a szomszédja is régóta meg volt.
2 közös barátunk megállt nála egy hétvégére, ősz volt és a házban kandalló.
Kimentek az udvarra, egy kosár fát felhasítottak. A szomszéd azonnal hívta a rendőrt, 2x5000 euro feketemunkáért. Nem volt másodfok, ki kellett fizetni
úgy 7 éve kimentem egy gazdához, 5 hektárja van és megvettem a 3-as váltvaforgató ekéjét, kérdeztem miért adja el, nem volt egy agyon használt darab
azt mondja már régóta meg van, vett egy újat, majdnem magamra döntöttem az ekét
én 55-re vettem az övét, ő meg 5-re egy újat
olyan keskeny parcálláik vannak, hogy forduláskor tolatni is kell
14175 hozzászólás
Válasz GREVEN #10222. hozzászólásáraNálunk eddig még nem lehetett integrátorira műganét kihozni csak kifizetve 217+fa több mint amit te irsz
péti: 235e/tonna
linzi: 232e/tonna
yara 8-24-24: 295e/tonna
DAP 18/46: 343e/tonna
Timac top38 NP: 355e/tonna
csak hogy az árakról is szó legyen..
Válasz Lali05 #10225. hozzászólásáraBig bag zsákosak.
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáraGondolom ezek az árak kisker zsákosak
Válasz Gandhy #10223. hozzászólásáraLassan indul a pánikvásárlás, 1 hónapon belül kb., az majd felviszi az árakat.
Válasz GREVEN #10222. hozzászólásáraezek még a december közepi árakkal azonosak, akkor egyelőre stagnál a piac
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáraPétisót br 298-ért mondtak nekem most.
Ha integrátori szerződést kötsz akkor Br 275
7-20-30 Br 323 ezer Az még nem kiugró
Válasz b.bence777 #10208. hozzászólásáraDurcika , akkor maradtál volna le, ha írtak volna róla itt, de eddig a 7 kérdéseddel te sem sokat lendítettél mások tájékoztatásán , mindenki saját magának felelős a tudás összeszedésében , ez érdekel, akkor esténként átolvasom van e számomra szemezgetni való értékes hozzászólás !
Válasz Sk Laci #10213. hozzászólásáralogikus, akkor vennének e legtöbben, holtidőben meg úgysem baj, ha drága
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáranem hiszem el
vagy nem vagyok képes rá, hogy elhiggyem, ha igaz 
Válasz .Richard. #10217. hozzászólásáraAzt nem tudom,de megy neki a szekér..Nem kicsit.

Helyben van egy nagy cég,segítenek egymáson,integrált kertészeti növények,hibrid kukorica,stb.
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáraAzt megkérdezhetem,hogy mit vár tőle?
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáraEz még viccnek is rossz.
Válasz KISMASZEK77 #10214. hozzászólásáraBiztos tud,vagy 15 ezres terményárat!

Üdv mindenkinek.
Nyárlőrincen HÍRÖS AGRÁRIA.
6-20-30 317 bruttó/t.
Gazdatársam Pétisót 355 bruttó/t,most vett.
Szolnok megye.
Válasz Róbert86 #10212. hozzászólásáraNem roszból, de márciusról áprilisra majd a felére esik vissza az ár, majd megint emelkedik, még novemberre újra elérné a 910 árat.....
Ez mennyire mérvadó oldal, mennyire fedi a valóságot?
Nem éppen mérvadó de jó tudni
https://www.cmegroup.com/markets/agriculture/fertilizer/urea-granular-fob-middle-east.quotes.html
Válasz b.bence777 #10208. hozzászólásáraAzért nem mindegy, hogy az a Nikrol mekkora nitrogén tartalmú. Ha 21% körüli, akkor nem túl jó ár a 200k.
Válasz b.bence777 #10208. hozzászólásáraEzek a topikok nem arról szólnak már mint régen ami a neve,össze hordanak kígyót békát sajnos
Válasz b.bence777 #10208. hozzászólásáraMost beszéltem “ikr” es emberkével nem tud ilyenről! Hol Mikor Ki?
azt gondolná az ember hogy itt informálják az árakról egymást a gazdatársak,de ebböl van a legkevesebb hozzászolás. igy lemaradtam az iKR 200 ezres nitrosoljáról. vagy ezt senki nem hallotta?

Válasz Földönfuto #10206. hozzászólásáraHa tippelni kellene akkor azt mondanam, hogy a futesi szezon vegeig nem fog csokkeni a mutragya ara…
Válasz k-roy90 #10204. hozzászólásáraEz is benne van a pakliban,én annyit rendeltem ami a tavaszi vetéshez kell,a többi a majd meglátjuk kategória.
Válasz Gandhy #10203. hozzászólásáraMerkel mama is ott kezdte,és lám hová jutott.
Válasz Földönfuto #10182. hozzászólásáraEz az akcio elvileg csak magyaroknak volt meghirdetve, hogy igy akar a teljes gyarkapacitast le lehet kotni, csak belfoldre termeljen. Nem volt kotelezo, de lett volna ra lehetoseg.
Ez majd tavasszal fog visszautni, amikor mar nem lehet tovabb halasztani a mutragya beszerzest es esetleg a kulfoldi integrator tobbet iger, mint a hazai es itthon hiany lesz…
Válasz Zoli 63 #10202. hozzászólásáranagypapa még a Stasi-ban kezdte, ez meg az MSZMP-ben folytatta
Válasz Gandhy #10197. hozzászólásáraAkkor már meg is van a rőzsebajszú családfája honnan ered, NDK -s felmenőktől jutott a pulpitusig .
Válasz bandigh #10194. hozzászólásáraNincs nagyon mozgástered...megállt a meló az építkezésen. Ki jött a Német villanyszerelő 15 perc és kész...1 óra minimum a kiszámlázás. OK...számlázd ki ,kapcsold fel az automatát és haladnánk tovább. Az ki van zárva...kap egy ellenőrzést és megvágják. Háromnegyed óra malmozás főkapcsoló fel..és mehet a meló.
Ma is folytatódik a tegnapi "akció, kedvezmény , black freiday, " .
Válasz Gandhy #10189. hozzászólására
igy van. Magyar rendszámos Gleisdorfban is ha a ház elött áll az nem vendég hanem fekete munka. Hivja is a mocska. 
Válasz Gandhy #10197. hozzászólásárahelyesen: letöltött egy válogatás lemezt, amin volt egy szám, amin digitális nyomkövető volt és annak az egy számnak a tétele 400 euró, ügyintézés +20
Válasz bandigh #10194. hozzászólásáraott nincs esélyed ilyen ügyben, max a tétel emelkedik, meg ki is tiltanak, ha nem fizetsz, ebben az esetben a németet büntették, őt azért nehéz kitiltani

egy másik barátom kint dolgozik és él, letöltött 1db mp3-as számot, jött a büntetés 420 euró, felhívta az ügyvédet, aki mondta neki, úgy jár a legjobban, ha fizet.
Ha büntetnek, akkor ott nem apróznak, mert szeretnék, ha elrettentő hatású lenne, sikerül is
Válasz bandigh #10191. hozzászólásáraJa igazad van, egy nagy "0" lemaradt a végéről! Még reggel van, este sokáig volt meló nem fog annyira még az agy.

Válasz Ares 826 #10190. hozzászólásáraElvégre jogállam,vagy nem?
Válasz Gandhy #10193. hozzászólásáraAz kellett volna, beleállni az ügybe, nem két fillér
Válasz Gandhy #10192. hozzászólásárabe is vitték Őket, vagy fizet, vagy eljárást indítanak
Válasz Ares 826 #10190. hozzászólásáraez igaz, az utolsó betűig, jó barátom mind a három, elsőkézből van az információk.
Gusztustalan a német, mindenért rád hívja a rendőrt.
A német sokat volt itt Szombathelyen, magyar feleség, gimis osztálytárs
Válasz Ares 826 #10190. hozzászólásáraNem jól számoltál, 1,8 millió migránsonként
Válasz Gandhy #10189. hozzászólásáraEnnyire ganék lennének a friccek te ezt elhiszed????? Jönne hozzám az ismerős beengedem a lakásba és begyújt hogy ne fázzon és engem vágnának meg 360 ropira???? Számomra ez hihetetlen dolog, ez tényleg igaz lehet náluk???

Válasz Földönfuto #10187. hozzászólásáraés náluk az 5-10 Ha-os gazdaság nem hobbi, abból megél a család, mert az állam inkább tömi a zsebüket, csak maradjanak otthon.
Tudja, hogy osztrák szinten mibe kerül a munkahely teremtés, vagy a segély. Nem olyan hülye az osztrák, csak annak látszik
Egy kisfaluban a fröccsözőből megélnek, nyerőgépek nélkül, itt(nálunk) a járulékodat nem termeled ki, az igaz, hogy a család áll a pultban. Adó? Egy nagy lófaxt, mondja az állam, inkább majd mi adunk. Így volt régebben, most nem tudom, de nagyot nem változhatott.
A feketemunkára harapnak, ha nem jelenti be az alkalmazottat, azért a gatyáját is elviszik.
Ebben a németek jók, feketemunka.
Egy barátom a német-svájci határ mellett lakik(echte német) és mindig is ott lakott, a szomszédja is régóta meg volt.
2 közös barátunk megállt nála egy hétvégére, ősz volt és a házban kandalló.
Kimentek az udvarra, egy kosár fát felhasítottak. A szomszéd azonnal hívta a rendőrt, 2x5000 euro feketemunkáért. Nem volt másodfok, ki kellett fizetni
Válasz Gandhy #10184. hozzászólásáraNem rizikózik,inkább beéri a biztos támogatással.És kemény 5ha-on.
Válasz Praetor #10185. hozzászólására226 Fr a koreai biznisz és dübörög
Válasz Földönfuto #10182. hozzászólásáraLehet, hogy nem jött össze, vagy nem úgy jött össze a koreai biznisz.
Válasz Földönfuto #10182. hozzászólásáraaz osztrákok sem vesznek, sokallják az árat, pedig náluk nagyságrendekkel nagyobb a támogatás

úgy 7 éve kimentem egy gazdához, 5 hektárja van és megvettem a 3-as váltvaforgató ekéjét, kérdeztem miért adja el, nem volt egy agyon használt darab
azt mondja már régóta meg van, vett egy újat, majdnem magamra döntöttem az ekét
én 55-re vettem az övét, ő meg 5-re egy újat
olyan keskeny parcálláik vannak, hogy forduláskor tolatni is kell
Válasz k-roy90 #10177. hozzászólásáraAz a magyar Black Friday, hogy kinyit a bolt
Válasz k-roy90 #10177. hozzászólásáraEzek szerint a kűlföldiek se kapkodnak érte,ha most már bármikor lehet rendelni.
köszönöm mindkettőtöknek.
Válasz ASRFeri #10178. hozzászólására229-230 a 27es
Válasz ASRFeri #10178. hozzászólásáraPétiso BB 225.000
Kénes Pétiso 24-12 229.000
Nitrosol 30 250.000
+ Csomagban
NPK: nitrogén mutragya 1:3
Pétiso 222.000
Nitrosol 247.000