Válasz #306. hozzászólásra
Tehát akkor nincs nagyon rá megoldás. A tölögetésre én is gondoltam, csak addig még kellene valami megoldás. A vetőmag meg már megvan.
Tavaly kedvezőek voltak, annyi a lényeg, hogy el kell találni a pulsarozás idejét, és az évelő 1 szikűek ellen nem jó(pedig rá van írva cirok stb.), de az acatot fogta.
Ja és amivel ijesztegettek, hogy csak 3-4 leveles parlagfüvet visz az mese, nálam a szélében volt jóval nagyobb azt is kinyirta, csak nyár végére így is amikor leszáradt megjelentek a parlagfüvek.
nekem felhivták a figyelmemet,hogy ha acatos a terület akkor expressz ha parlagfüves akkor pulzár. Ugy probálom összeállitani a vetömagokat is,hogy adott területre olyat vetek amelyik területröl tudom,hogy milyen gyom van tulsulyban.
Van olcsóbb is, Camel Box ikercsomagolású gyomirtó szer, amely az alapvetően egyszikűek elleni Aceto EC (acetoklór), és a döntően kétszikű gyomnövények ellen hatékony Global 240 EC (oxifluorfen) készítményeket tartalmazza
Korrek a fenét.Az lenne a korrekt,ha a növ védőszergyártókat is megbüntetnék,pl az express nem irtja a parlagfüvet mégis űgy hirdetik,hogy viszi.
Egyszerűen nincs ellene megbízható vegyszer,tehát fejesugrás az ismeretlenbe a napraforgótermesztés.
nekünk adtak egy hetet,hogy választ adjunk,hogy deszikálás vagy büntetés. Ez korrekt szerintem. A vicc csak az ha inkább a büntetést választom attol kinek lesz jobb mert az allergiásoknak biztos nem csak az állambácsi jár jol megint
Aztán nekünk is lecsökkentették 100 ezerre a bírságot.De nem semmi volt,elég genyák voltak nem is akartak először szóba állni velünk.Aztán a növ védőst behívták,és az elmondta nekik mi a helyzet.
A goal nem valami jó parlagfű ellen,nekünk egyszer tömegesen kelt ki utána. Aztán lefújtuk pledge-el,kidobott pénz volt.Igaz nem volt tökéletes a magágy,de nagyon röges se volt.
Én is olyan 15000ft-ot kalkuláltam ki erre a kombináciora ami még elfogadhato a többihez képest. A raceres 6000ft-al drágább és nem hinném,hogy annyival jobb lenne bár kitudja. Majd a végeredmény meglátszik. A képviselet szerint egy árnyalattal jobb csak a racer a galigánhoz képest.
Tavaly csináltam napra vegyszer tesztet . Tudod qrva nagy szárazság volt (bemosó nélkül). Ezekből a szerekből csak a Wing és a Goal(Galigan)és az Olitref tudtak elfogadható és hasznos munkát végezni!!!
Nálam a :DUAL , GARDOPRIM , TROPHY , AFALON , szart se értek... Racer-t még nem próbáltam de azt mondják az is csak bedolgozva 3liter/ha(nettó 15ezer!!!) ér valamit mert preemergensen bemosó nélkül nulla a hatása...
Üdv!
mi racer+dual goldot használtunk bemosó csadék nélkül teljesen 0 a hatása. A galigant meg felverte a zápor a kulturnövényre és megperzselte elég rendesen
Nem tökéletes erős parlagű fertőzés esetén, és még nem is mondható jónak. Amikor először kijött a Racer csak 6-7 közöttinek volt feltüntetve a paralgfű elleni hatása, és láss csodát pár évvel később már 8 lett.
Én használtam bedolgozva egyszer, többet nem fogom.
Akkor nincs semmi... Csak a sorközművelő kulti...
Egyébként a Racer bedolgozva 2-3lierrel azt mondják tökéletes a parlagfű ellen....
De hallottam már olyat is hogy 2liter Racer bedolgozva + Galigán +Wing preemergensen és ez tökéletesen tiszta lehet...
Maradt 10 Ha való nem toleráns(express) magom, amennyiben nem sikerül a kelés előtti gyomírtózás csapadék hiánya miatt, mit tudnátok ajánlani parlagfű ellen, mert hát az a legnagyobb veszély.... Pledge egy nagy szar azt tudom!
5362 hozzászólás
Tehát akkor nincs nagyon rá megoldás. A tölögetésre én is gondoltam, csak addig még kellene valami megoldás. A vetőmag meg már megvan.
Válasz #310. hozzászólásra
egy biztos,hogy a parlagfüvet kordában tartani nem egyszerü feladat
Válasz #302. hozzászólásra
Tavaly kedvezőek voltak, annyi a lényeg, hogy el kell találni a pulsarozás idejét, és az évelő 1 szikűek ellen nem jó(pedig rá van írva cirok stb.), de az acatot fogta.
Ja és amivel ijesztegettek, hogy csak 3-4 leveles parlagfüvet visz az mese, nálam a szélében volt jóval nagyobb azt is kinyirta, csak nyár végére így is amikor leszáradt megjelentek a parlagfüvek.
Válasz #304. hozzászólásra

Semmit, ha épp nem IMI hibrid

akartam javasolni
Brazil gépsor+kapa!
De a kultivátor is jó , pláne ha töltögető kapás...
Pree-post gyomirtás , vagy állományban csípegeti a Pledge... De a naprát is megfogja.
sziasztok
Mit tudtok ajánlani acat ellen napraforgóban?(Brio)
Válasz #299. hozzászólásra
Csak beillesztettem a keresőből. A munkája biztos jó lenne , gondolom van erősebb is valahol...
Célszerű az első elmunkáló műveletet során nehéztárcsával+ eseleg simítós hengerrel kezdeni , gondolom...
Válasz #301. hozzászólásra
akkor majd remélem menet közben beszámolsz a tapasztalatodrol
Válasz #298. hozzászólásra
Nekem meg csak az lesz, nem akarok álmatlan éjszakákat a parlagfű miatt.
Válasz #296. hozzászólásra
Igen érik, de mindig el van napolva gazdasági okokból a projekt.
Válasz #296. hozzászólásra
Jól nézz ki, de nagyon gyengécskének látom.
No meg nem semmi elmunkálni először töltögetett növényt ősszel.
Válasz #295. hozzászólásra
amugy nem lesz pulzar-os napra ez csak egy megjegyzés volt
Válasz #295. hozzászólásra
Ezt is tapasztaltam.
Válasz #294. hozzászólásra

Válasz #293. hozzászólásra
Ne parázz, a Pulsartól is lesz elég Ambrózia, arra mérget vehetsz.
Válasz #293. hozzászólásra
És ha mindkettőből van raktáron ugyanazon táblán?
Válasz #287. hozzászólásra
nekem felhivták a figyelmemet,hogy ha acatos a terület akkor expressz ha parlagfüves akkor pulzár. Ugy probálom összeállitani a vetömagokat is,hogy adott területre olyat vetek amelyik területröl tudom,hogy milyen gyom van tulsulyban.
Válasz #290. hozzászólásra
Tavaly WING-p + GOAL DUPLO volt teljes dózissal és a pulzár nyirta ki a parlagfüvet, mert volt benne dögivel.
Válasz #281. hozzászólásra
Nem Post-ban kezelnénk...
Pree-kezelésnél nincs fitotoxicitása , használtuk.
Válasz #280. hozzászólásra
meg hát a Wing is irtja tehát a 2 együtt csak nem lenne rossz.
Itt nincs parlagfű...
Válasz #288. hozzászólásra
Acetoklórt használtunk éveken keresztül , na az szar...
Válasz #278. hozzászólásra
Van olcsóbb is, Camel Box ikercsomagolású gyomirtó szer, amely az alapvetően egyszikűek elleni Aceto EC (acetoklór), és a döntően kétszikű gyomnövények ellen hatékony Global 240 EC (oxifluorfen) készítményeket tartalmazza
http://www.kwizda.hu/13858
Válasz #286. hozzászólásra
Korrek a fenét.Az lenne a korrekt,ha a növ védőszergyártókat is megbüntetnék,pl az express nem irtja a parlagfüvet mégis űgy hirdetik,hogy viszi.
Egyszerűen nincs ellene megbízható vegyszer,tehát fejesugrás az ismeretlenbe a napraforgótermesztés.
Válasz #285. hozzászólásra

nekünk adtak egy hetet,hogy választ adjunk,hogy deszikálás vagy büntetés. Ez korrekt szerintem. A vicc csak az ha inkább a büntetést választom attol kinek lesz jobb mert az allergiásoknak biztos nem csak az állambácsi jár jol megint
Válasz #284. hozzászólásra
Aztán nekünk is lecsökkentették 100 ezerre a bírságot.De nem semmi volt,elég genyák voltak nem is akartak először szóba állni velünk.Aztán a növ védőst behívták,és az elmondta nekik mi a helyzet.
Válasz #283. hozzászólásra
tavaly minket is meg akartak büntetni de mondták ha deszikálunk eltekintenek a büntetéstöl és igy is lett. A parlagfü a legge.ibb mert 5 müszakban kel
Válasz #282. hozzászólásra
Én növvédelmi állomásra mentem ima helyett,mert megsuhintottak egy jelentősebb parlagfűbírsággal
Válasz #280. hozzászólásra

a pre gyomirtáshoz szerencse kell de a legjobban termö naprát máshogy nem lehet kezelni ugyhogy permetezés után érdemes misére menni

Csak a Pledge utánn ne menj ki a parcellára, ha nem akarsz az intenzíven gyógyulni, jól odabusz a naprának
Válasz #277. hozzászólásra
A goal nem valami jó parlagfű ellen,nekünk egyszer tömegesen kelt ki utána. Aztán lefújtuk pledge-el,kidobott pénz volt.Igaz nem volt tökéletes a magágy,de nagyon röges se volt.
Én is olyan 15000ft-ot kalkuláltam ki erre a kombináciora ami még elfogadhato a többihez képest. A raceres 6000ft-al drágább és nem hinném,hogy annyival jobb lenne bár kitudja. Majd a végeredmény meglátszik. A képviselet szerint egy árnyalattal jobb csak a racer a galigánhoz képest.
Válasz #277. hozzászólásra
12210Ft/ha nettó-ért a SPECTRUM+PLEDGE se rossz megoldás..
Info :
http://www.agronaplo.hu/gazdaszemmel/NOVENYVEDELEM/9
Még a WING-p + GOAL DUPLO 15100Ft/ha...
Válasz #276. hozzászólásra
Tehát mi a WING-p + GOAL DUPLO-t(oxyfluorfen) nyomjuk idén full full dózisban.
Azért nem a Galigant(oxyfluorfen) mert az eredeti állítólag nagyobb tartamhatással bír és nem sokkal drágább...
Válasz #274. hozzászólásra
Tavaly csináltam napra vegyszer tesztet . Tudod qrva nagy szárazság volt (bemosó nélkül). Ezekből a szerekből csak a Wing és a Goal(Galigan)és az Olitref tudtak elfogadható és hasznos munkát végezni!!!
Nálam a :DUAL , GARDOPRIM , TROPHY , AFALON , szart se értek... Racer-t még nem próbáltam de azt mondják az is csak bedolgozva 3liter/ha(nettó 15ezer!!!) ér valamit mert preemergensen bemosó nélkül nulla a hatása...
Válasz #274. hozzászólásra
Üdv!
mi racer+dual goldot használtunk bemosó csadék nélkül teljesen 0 a hatása. A galigant meg felverte a zápor a kulturnövényre és megperzselte elég rendesen
Üdv mindenkinek. Wing+Galigan vagy Wing+Racer kombináciokkal van-e tapasztalata valakinek? Melyik jobb kombinácio? A Raceres drágább azt tudom.
Válasz #272. hozzászólásra
Elírtam, van sima magam, mert a többi már express:)
Válasz #265. hozzászólásra
Szaszkó!Milyen az a nem toleráns(express)?
Válasz #269. hozzászólásra
Preemergensen jobb volt? Csak parlagfű ellen nem hatott? Dózis?
Válasz #269. hozzászólásra
f...a! Ergo akkor lehet esőért sírni :)
Válasz #266. hozzászólásra
Nem tökéletes erős parlagű fertőzés esetén, és még nem is mondható jónak. Amikor először kijött a Racer csak 6-7 közöttinek volt feltüntetve a paralgfű elleni hatása, és láss csodát pár évvel később már 8 lett.
Én használtam bedolgozva egyszer, többet nem fogom.
Állítólag a SuccessorT is jól működik naprában parlagfű ellen. Csak sajna nincs engedélyezve naprában.
Válasz #262. hozzászólásra

gyönyörü egyenletes napra!!!
elfogadnám jövöre ! hosszú kihagyás után jövöre belemeritek a területben a naprával!!
Akkor nincs semmi... Csak a sorközművelő kulti...
Egyébként a Racer bedolgozva 2-3lierrel azt mondják tökéletes a parlagfű ellen....
De hallottam már olyat is hogy 2liter Racer bedolgozva + Galigán +Wing preemergensen és ez tökéletesen tiszta lehet...
Sziasztok!
Maradt 10 Ha való nem toleráns(express) magom, amennyiben nem sikerül a kelés előtti gyomírtózás csapadék hiánya miatt, mit tudnátok ajánlani parlagfű ellen, mert hát az a legnagyobb veszély.... Pledge egy nagy szar azt tudom!
Válasz #261. hozzászólásra
Az enyém is van ilyen,és vannak kinyilt virágok is.
Válasz #261. hozzászólásra
Grat...:)