Válasz R Sándor #4659. hozzászólásáraNálam az egyik tábla mélyebb fekvésű részén ami tavaly nem volt bevetve annyi ömlött ki hogy nem is lehetett látni a sort...3 napja megkapta a listego plust... Minden sárgul szépen...
Jó estét . Érdeklődnèk hogy pulsal plusz mennyire fogja meg az apró szulàkot ??? Elsősorban tapasztalat érdekelne , a szulàk kb 6-8 leveles a bacardi meg 2- 4 .
Válasz Mtz 550E #4656. hozzászólásáraTöbb gyomra nem várhatok! Nincs eső, ami akart kijött... Utána a gyom is túlnövi magát, nehezebben megy ki, a napraforgó is nő, utána már többet is takar, nem éri úgy a gyomírtó a gyomot! Itt az idő, május 19 van...
Válasz Bigyófelügyelő #4655. hozzászólásáraNekem úgy tanácsolták hogy a Pulsar Plus-nál minél több gyom kint legyen! A napraforgó nekem is van ami most kel meg van ami már 5leveles!
Válasz Mtz 550E #4654. hozzászólásáraMi már a 80 % át lefújtuk! Van gyom is rendesen, a napraforgó kelése viszont változó! Nem csak az enyém, mindenkié! A kötöttebb helyeken gyönyörűen kijött, a homokosabb helyeken sok még most bújik, pedig lassan egy hónapja vetettük, vizes földbe.. Nézegettem hogy milyen ritkán kel, aztán megmozgattam a földet ott van alatta, csak még nem jött fel.... Nem találkoztam még ilyennel, csodálkoztam is....
Válasz uff #4648. hozzászólásáraamit kivágsz másnap annak mindegy meddig szivódott le.Ami a sorba van annak meg van ideje hatni,Szóval akár másnap kapázhatsz
Válasz Anonimus82 #4646. hozzászólásáraAz Amalgerol inkább a talajéletre van nagyon kedvező hatással. nem igazán lombtrágya. Rengeteg speciális naprára való lombtrágya kapható a piacon.
Válasz Anonimus82 #4636. hozzászólására Amalgerolból 3l/ha használtam az elmúlt években. Az idén még nem költöttem rá és lehet nem is fogok. Ha gyomirtó okozta fitotoxikus tüneteid vannak vagy lennének akkor talán a Megafol jobb mint az Amalgerol és olcsóbb is.
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraSzia ! Nálunk a köles lett az uralkodó egyszikű gyom (pár éve), én tavaly a leggagyibb (Leopard-III. kategória) egyszikű irtóval 1,2 l-el (nem a legmagasabb dózis) simára sepertem a placcot. Úgyhogy a Pantera is biztos takarítja.
Pantera 40 ec elintézi a vad kölest? Leírásban csak a magrólkelő egyszikűt írja (külön nem nevesíti) . Fenyér cirok ellen megyek vele 1.5 liter/ha, de van némi vad köles fertőzés a tábla szélén.
Gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi!
Válasz Anonimus82 #4632. hozzászólásáraNem tartom túl szerecsésnek az Expresst amalgerollal keverni. Az amalgerolt mivelhogy eléggé olajos én önmagában szoktam fújni.
Én imazamox toleráns clearfield HO naprát termelek. Aránylag elfogadható termésátlagokkal. Nálam az első gyomirtás 1l/ha imazmox. A legolcsóbb az az I-maza 40sl Az 1.2 l/ ha I-Maza is volt már. Kicsit megsárgult a napra de gond nélkül kiheverte. Utána 8-10 múlva kap valamilyen egyszikűirtót. Én pld a QUICK -et használom. Nálam jól bevált a technológia eddig. Biztosan van ennél jobb is, de nálam eddig még ez működött. Tapasztalataim szerint a két gyomirtószer felhasználása között a növ szer gyártók által ajánlott várakozási időket szigorúan be kell tartani. Ha van pld Mezei Aszat a terülten akkor talán inkább egy Express toleráns naprát kell termelni. Egyes szakvélemények szerint az Imazamox káros hatással van az őszi gabona utóveteményekre. Ebben véleményem szerint aszályos években van is némi igazság.
Sziasztok! le25 re fenyércirok kijött de csak az mas nem az expressz után …
Mit javasoltok focus?
Valaki errefele
Sámsonnal kente ,de az odapofoz a napranak is sztem …
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék, hogy ha déltől este 7-ig 29 fok várható, és van kb 3-4 órás permetezés akkor mikor jobb? Déletlőtt 25 alatt van de jön a meleg vagy 17 után a 29 fokban de jön az este? Express.
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem jobb este
Minden növény pólusai kifelé nyílnak ahogy hűl a levegő.
Tovább marad nedves, tovább felveheti, mint reggel amikor rögtön megszárad
A szél is egyre csendesedik estére
Ez az én véleményem.
A gyomirtó hatásának a meleg párás időjárás kedvez
Üdv!Mikor a legjobb kipermetezni a Pulsar 40 gyomirtót reggel vagy estefelé?Megsínylené a napraforgó ha reggel 8 óra felé szórnám ki és rájönne a meleg vagy jótékony hatással van a gyomokra a melegebb idő?
5362 hozzászólás
Válasz Bigyófelügyelő #4661. hozzászólására2 literrel fujtad??? Tettél még hozzá valami hatás nôvelőt??
Válasz R Sándor #4659. hozzászólásáraNálam az egyik tábla mélyebb fekvésű részén ami tavaly nem volt bevetve annyi ömlött ki hogy nem is lehetett látni a sort...3 napja megkapta a listego plust... Minden sárgul szépen...
Válasz R Sándor #4659. hozzászólásáraCsak kicsit.
Jó estét . Érdeklődnèk hogy pulsal plusz mennyire fogja meg az apró szulàkot ??? Elsősorban tapasztalat érdekelne , a szulàk kb 6-8 leveles a bacardi meg 2- 4 .
Válasz Mtz 550E #4656. hozzászólásáraMilyen az 5 leveles napraforgó?
A kétszikű növények méretét sziikleveles, 2 leveles, 2-4 leveles, 4-6 leveles stb. szoktuk megadni.
Egyszikű növények méretét sziikleveles,1-3, 3-5, leveles szoktuk megadni.
Válasz Mtz 550E #4656. hozzászólásáraTöbb gyomra nem várhatok! Nincs eső, ami akart kijött... Utána a gyom is túlnövi magát, nehezebben megy ki, a napraforgó is nő, utána már többet is takar, nem éri úgy a gyomírtó a gyomot! Itt az idő, május 19 van...
Válasz Bigyófelügyelő #4655. hozzászólásáraNekem úgy tanácsolták hogy a Pulsar Plus-nál minél több gyom kint legyen! A napraforgó nekem is van ami most kel meg van ami már 5leveles!
Válasz Mtz 550E #4654. hozzászólásáraMi már a 80 % át lefújtuk! Van gyom is rendesen, a napraforgó kelése viszont változó! Nem csak az enyém, mindenkié! A kötöttebb helyeken gyönyörűen kijött, a homokosabb helyeken sok még most bújik, pedig lassan egy hónapja vetettük, vizes földbe.. Nézegettem hogy milyen ritkán kel, aztán megmozgattam a földet ott van alatta, csak még nem jött fel.... Nem találkoztam még ilyennel, csodálkoztam is....
Válasz Bigyófelügyelő #4651. hozzászólásáraNeked hogy áll a napraforgó és a gyomok mikor akarod fújni?
Válasz uff #4648. hozzászólásáraamit kivágsz másnap annak mindegy meddig szivódott le.Ami a sorba van annak meg van ideje hatni,Szóval akár másnap kapázhatsz
Válasz Bigyófelügyelő #4651. hozzászólásáraListego Plus is 2x5l br.175 000.
Pulsar plus 167000 bruttó/10 liter.... Valóban előre megyünk , nem hátra....
Válasz Anonimus82 #4646. hozzászólásáraEgy jókis BÓRNAK mindig van értelme.
Válasz buzsér #4647. hozzászólásáraKöszönöm
express után mennyi idővel lehet sorközművelni? 1 nap alatt leszívódik a gyökérig?
Válasz Anonimus82 #4646. hozzászólásáraAz Amalgerol inkább a talajéletre van nagyon kedvező hatással. nem igazán lombtrágya. Rengeteg speciális naprára való lombtrágya kapható a piacon.
Válasz buzsér #4643. hozzászólásáraLombtrágya szeretném használni van hatása értelme?
Válasz Mtz 550E #4642. hozzászólásáraHa ez kiinduló pontnak neked jó:experto,legyen négy leveles,a gyom pedig max 4leveles
Válasz buzsér #4643. hozzászólásárarhizo magic:ezt vedd detto amalgerol premium csak fele pénzért..ikr
Válasz Anonimus82 #4636. hozzászólására Amalgerolból 3l/ha használtam az elmúlt években. Az idén még nem költöttem rá és lehet nem is fogok. Ha gyomirtó okozta fitotoxikus tüneteid vannak vagy lennének akkor talán a Megafol jobb mint az Amalgerol és olcsóbb is.
Bacardi napraforgót Pulsar plus-al mikor szoktátok fújni? Milyen stádiumban vagy mikor?
Válasz nemerdőmérnök #4639. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz mocsencsi1 #4638. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraSzia ! Nálunk a köles lett az uralkodó egyszikű gyom (pár éve), én tavaly a leggagyibb (Leopard-III. kategória) egyszikű irtóval 1,2 l-el (nem a legmagasabb dózis) simára sepertem a placcot. Úgyhogy a Pantera is biztos takarítja.
Válasz Gabi 07 #4637. hozzászólásáraIgen.
Pantera 40 ec elintézi a vad kölest? Leírásban csak a magrólkelő egyszikűt írja (külön nem nevesíti) . Fenyér cirok ellen megyek vele 1.5 liter/ha, de van némi vad köles fertőzés a tábla szélén.
Gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi!
Válasz buzsér #4635. hozzászólásáraKöszi akkor külön, mennyit használsz/hek?
Válasz Anonimus82 #4632. hozzászólásáraNem tartom túl szerecsésnek az Expresst amalgerollal keverni. Az amalgerolt mivelhogy eléggé olajos én önmagában szoktam fújni.
Válasz uff #4633. hozzászólásáraÉvek óta használom a QUICK-et. Meg vagyok elégedve vele. 1l/ha szoktam fújni 04-es légbeszívásos fúvókával 4bar nyomáson 250l/ha vízzel.
Válasz buzsér #4630. hozzászólásáraQUICK mennyivel szoktad szórni? Jól dolgozik a szer? nem használtam még..
Üdv.használt valaki napraforgóban expressz gyomirtót+amalgerolt lehet együtt ùgyan úgy meg van a gyomirtó hatása?
Válasz Tobszi #4625. hozzászólásáraMegszünteti,ezért érdemesebb nagyobb naprát húzatni ami már lassan takarja a területet.Vagyis én igy gondolom
Én imazamox toleráns clearfield HO naprát termelek. Aránylag elfogadható termésátlagokkal. Nálam az első gyomirtás 1l/ha imazmox. A legolcsóbb az az I-maza 40sl Az 1.2 l/ ha I-Maza is volt már. Kicsit megsárgult a napra de gond nélkül kiheverte. Utána 8-10 múlva kap valamilyen egyszikűirtót. Én pld a QUICK -et használom. Nálam jól bevált a technológia eddig. Biztosan van ennél jobb is, de nálam eddig még ez működött. Tapasztalataim szerint a két gyomirtószer felhasználása között a növ szer gyártók által ajánlott várakozási időket szigorúan be kell tartani. Ha van pld Mezei Aszat a terülten akkor talán inkább egy Express toleráns naprát kell termelni. Egyes szakvélemények szerint az Imazamox káros hatással van az őszi gabona utóveteményekre. Ebben véleményem szerint aszályos években van is némi igazság.
Szerintem is .. max kelés elött lehetett akkor leszorva egy nappal vagy valami mert nem vitte ki neki ..
Válasz Cl208 #4626. hozzászólásáraPantera.
Válasz Cl208 #4626. hozzászólásáraA Sámson viszi a naprát.
Szelektív egyszikű írtó kell. A focus ultra is jó, de van olcsóbb.
Sziasztok! le25 re fenyércirok kijött de csak az mas nem az expressz után …
,de az odapofoz a napranak is sztem …
Mit javasoltok focus?
Valaki errefele
Sámsonnal kente
Jól sikerült Wing-es alapkezelés utáni sorköz művelés megszünteti a Wing hatását? Vagy már elintézte a magról kelőket és nem kell félni hogy kizöldül?
Válasz VMisi #4623. hozzászólásáraEste 19 órától már jók a körülmények. Sorvezető kell, vagy ki kell karozni. Munkalámpa bőven, minden irányba.
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék, hogy ha déltől este 7-ig 29 fok várható, és van kb 3-4 órás permetezés akkor mikor jobb? Déletlőtt 25 alatt van de jön a meleg vagy 17 után a 29 fokban de jön az este? Express.
Válasz kukaccsosz #4621. hozzászólásáraOK köszönöm
Válasz Hús Futár #4620. hozzászólásáraIgen mehet.
Neomában fenyércirok ellen a Focus Ultra mehet szerintetek ?
Gardropim kezelés után maradt némi gyom a napraforgóban milyen szert javasoltok ami az Akg-ban elfogadott?
Válasz vlasztika #4617. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem jobb este
Minden növény pólusai kifelé nyílnak ahogy hűl a levegő.
Tovább marad nedves, tovább felveheti, mint reggel amikor rögtön megszárad
A szél is egyre csendesedik estére
Ez az én véleményem.
A gyomirtó hatásának a meleg párás időjárás kedvez
Üdv!Mikor a legjobb kipermetezni a Pulsar 40 gyomirtót reggel vagy estefelé?Megsínylené a napraforgó ha reggel 8 óra felé szórnám ki és rájönne a meleg vagy jótékony hatással van a gyomokra a melegebb idő?
Válasz GREVEN #4611. hozzászólásáraMindenféle alá mehet.
5 éve expressz el használnom.
Válasz kis Zombi #4612. hozzászólásáraMár nem. 8 év Su gyomírtási tapasztalattal azt mondom nem szabad megosztani. Nagyon ritkán sikerült.
Válasz GREVEN #4611. hozzászólásáraBármelyik alá sőt kukorica alá is,szerintem a GARDOPRIM PLUS GOLD többet nyújt.
Válasz GREVEN #4610. hozzászólásáraEvorelle express mennyivel jobb mint a sima ? LE 25 szereti ?