Válasz Claaastra #4852. hozzászólásáraAhogy érzed....én így tudtam kivitelezni...elég zöldfülű vagyok még gazda szerepben, dehát el kell kezdeni valahol
Válasz Agronomus #4851. hozzászólásáranekem is van még 10 heki homoki naprám ami nincs elvetve várom,hogy gyomosodjon,és vetem,majd kelés elött két nappal akarnám totálozni
Válasz Claaastra #4849. hozzászólásáraVetéstől számítva 5. nap után minden reggel kapirgáltam...Lehet hogy a 2nap kicsit túl pontos....inkább úgy fogalmaznám át hogy kelés előtt nem sokkal
Válasz bodi.robert512 #4846. hozzászólásáraTavaly úgy csináltam mint nagyapámék az ÁG-ba a fűszerpapival....kelés előtt kb 2 nappal fújtam glifóval együtt...glyfo mindent kinyírt(helyel-közzel, mert kicsit alulmértem).Kapott is aznap pár mm esőt, teljesen jó lett, szotyit nem bántotta!
Válasz bodi.robert512 #4844. hozzászólására10napig biztos nem jön ki ilyen időben, de kapard meg esetleg! Mi is Winget használtunk idén 4L/Ha, azóta 2nap alatt jött rá 40mm eső. Kiváncsi leszek rá.
Sziasztok. Még kezdő vagyok. Kedden vetettem Neoma forgót. De bejött nálunk az a 30mm eső. Meddig nem kések a Wing-P kijuttatásával? Mert volt 1 nap jó idő most megint egy nagyobb eső.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraKomolyan mondom te valami más dimenzióban élsz hallod.
Mi a bánatnak vetettél LE25-öst ha az expressz eszedbe sem jut!?!?!?
Szerinted minek találták ki?
acat meggyötrésre valami kémiai megoldás....
Adjad neki az expresszt, mehet vastagon, legyen tiszta az a lényeg, ez a napraforgó meg rá sem hederít a vegyszerre.
de ha gondolod és gyötörgetni akarsz nem gyomírtani, akkor fújd le pulsárral, az megfog mindent gyötörni, de minden életben fog maradni
Válasz GREVEN #4838. hozzászólásáraA napra fejlettsége nem számít. Ha ki van kelve akkor csak a szokásos hogy ne legyen kezelés előtt vagy főleg utána lehules.
Válasz GREVEN #4836. hozzászólásáraHa sok acat már kint van akkor nyomd le 25 grammal és ha kijön a többi gyom is mehet mégegyszer. Akár teljes dózis is........
Válasz Mf-es? #4835. hozzászólásáraCsak azért aggódok itt ennyit, mert jó régen volt expresszes forgónk, meg ezek a gyomok már most kint vannak, mekkorák lesznek mire állományba lehet kezelni majd?
És hogy azt is elviszi-e majd? Mert tudjuk jól, ahol életbe marad az acat, ott nem lesz számottevő termés naprából,de másból sem sajnos.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraMintha pont erre való lenne az Express....
Írták már itt a fórumon, hogy az LE25 magasabb dózist is kibír mint az engedélyezett.
Válasz GREVEN #4825. hozzászólásáraHa ne adj isten, nem tudunk rámenni kelés előtt a totálissal már, mivel lehetne az acatot meggyötörni benne kelés után már?
Válasz gazda001 #4828. hozzászólásáraHúsvét előtt szombaton lett elvetve,jó száraz földbe.Nem igen jutott még eszébe kelegetni.Ez az eső nagyon jól jött egyébként.Csak a hideg ne lenne.
Válasz Ares 826 #4824. hozzászólásáraHát ha holnap felpirkadnak a gyomok annyira hogy lehessen szerintem megyünk bármennyire is fuj a szél
szomszédoktol jó nagy távot elhagyunk max, de 20 hektárt nem merünk dudvásnak hagyni, pénteken lett vetve egy hete, ebbe a hidegbe remélem nem iparkodik kifele nagyon.
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
9906 hozzászólás
Válasz Claaastra #4854. hozzászólásáraSzombaton vetettem, tegnap 1 centis csírában volt....jövöhét csüt-péntekre akar esőt, ugyhogy szerintem hétfőn-kedden kiteszem a cuccot.
Válasz Agronomus #4853. hozzászólásáraaz biztos,hogy a 2 hete vetett ma kisorolt,tehát jóidőben 4-5 nap után már kellhet permetezni
Válasz Claaastra #4852. hozzászólásáraAhogy érzed....én így tudtam kivitelezni...elég zöldfülű vagyok még gazda szerepben, dehát el kell kezdeni valahol

Válasz Agronomus #4851. hozzászólásáranekem is van még 10 heki homoki naprám ami nincs elvetve várom,hogy gyomosodjon,és vetem,majd kelés elött két nappal akarnám totálozni
Válasz Claaastra #4849. hozzászólásáraVetéstől számítva 5. nap után minden reggel kapirgáltam...Lehet hogy a 2nap kicsit túl pontos....inkább úgy fogalmaznám át hogy kelés előtt nem sokkal
Válasz Claaastra #4849. hozzászólásáraSűrűn jár kapirgálni!
Válasz Agronomus #4848. hozzászólásáraügyes csak honnan tudod a kelés elött 2 napot?
Válasz bodi.robert512 #4846. hozzászólásáraTavaly úgy csináltam mint nagyapámék az ÁG-ba a fűszerpapival....kelés előtt kb 2 nappal fújtam glifóval együtt...glyfo mindent kinyírt(helyel-közzel, mert kicsit alulmértem).Kapott is aznap pár mm esőt, teljesen jó lett, szotyit nem bántotta!
Válasz bodi.robert512 #4846. hozzászólásáramehet hát az a lényeg a naprát ne érje!!!
Válasz H.József #4845. hozzászólásáraMegkaparom ha csirába de még mélyen akkor mehet rá?
Válasz bodi.robert512 #4844. hozzászólására10napig biztos nem jön ki ilyen időben, de kapard meg esetleg! Mi is Winget használtunk idén 4L/Ha, azóta 2nap alatt jött rá 40mm eső. Kiváncsi leszek rá.
Sziasztok. Még kezdő vagyok. Kedden vetettem Neoma forgót. De bejött nálunk az a 30mm eső. Meddig nem kések a Wing-P kijuttatásával? Mert volt 1 nap jó idő most megint egy nagyobb eső.
Válasz szanberg #4842. hozzászólásáraTe is úgy látom!
Olvass vissza rendesen mielőtt hülyeségeket irkálsz.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraKomolyan mondom te valami más dimenzióban élsz hallod.

Mi a bánatnak vetettél LE25-öst ha az expressz eszedbe sem jut!?!?!?
Szerinted minek találták ki?
acat meggyötrésre valami kémiai megoldás....
Adjad neki az expresszt, mehet vastagon, legyen tiszta az a lényeg, ez a napraforgó meg rá sem hederít a vegyszerre.
de ha gondolod és gyötörgetni akarsz nem gyomírtani, akkor fújd le pulsárral, az megfog mindent gyötörni, de minden életben fog maradni
Válasz GREVEN #4840. hozzászólására7-8 fok
Válasz kukaccsosz #4839. hozzászólásáraHány fok alatt nem ajánlott már? Köszönöm válaszod.
Válasz GREVEN #4838. hozzászólásáraA napra fejlettsége nem számít. Ha ki van kelve akkor csak a szokásos hogy ne legyen kezelés előtt vagy főleg utána lehules.
Válasz kukaccsosz #4837. hozzászólásáraKöszönöm.
Első kezeléshez kell valamekkora fejlettségű napraforgó?
Válasz GREVEN #4836. hozzászólásáraHa sok acat már kint van akkor nyomd le 25 grammal és ha kijön a többi gyom is mehet mégegyszer. Akár teljes dózis is........
Válasz Mf-es? #4835. hozzászólásáraCsak azért aggódok itt ennyit, mert jó régen volt expresszes forgónk, meg ezek a gyomok már most kint vannak, mekkorák lesznek mire állományba lehet kezelni majd?
És hogy azt is elviszi-e majd? Mert tudjuk jól, ahol életbe marad az acat, ott nem lesz számottevő termés naprából,de másból sem sajnos.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraNe aggódj,az express szépen viszi.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraMintha pont erre való lenne az Express....
Írták már itt a fórumon, hogy az LE25 magasabb dózist is kibír mint az engedélyezett.
Válasz bobo77 #4832. hozzászólásáraEladtuk

Valami vegyi dologra gondoltam első sorban.
Válasz GREVEN #4831. hozzászólásáraKultivátor vagy akár betöltögetés...
Válasz GREVEN #4825. hozzászólásáraHa ne adj isten, nem tudunk rámenni kelés előtt a totálissal már, mivel lehetne az acatot meggyötörni benne kelés után már?
Válasz gazda001 #4828. hozzászólásáraHúsvét előtt szombaton lett elvetve,jó száraz földbe.Nem igen jutott még eszébe kelegetni.Ez az eső nagyon jól jött egyébként.Csak a hideg ne lenne.
Válasz csferri #4827. hozzászólásáraErre nem is gondoltam,hogy azt is bánthatja.
Válasz Plútó #4826. hozzászólásáranem lesz azzal semmi baj, nem olyan jó annak a vizoldékonysága, jobban odaver majd a naprának a hideg
Moderátor által módosítva: 2017-04-21 09:32:06
Válasz Plútó #4826. hozzászólásáraAz lesz ne félj, inkább attól hogy a naprára milyen hatása lesz.

Lejött vagy 42mm eső.A Wing-et nem vitte ugyan túl a rendeltetési helyétől?Lesz még megfelelő hatása?
Válasz Ares 826 #4824. hozzászólásáraHát ha holnap felpirkadnak a gyomok annyira hogy lehessen szerintem megyünk bármennyire is fuj a szél
szomszédoktol jó nagy távot elhagyunk max, de 20 hektárt nem merünk dudvásnak hagyni, pénteken lett vetve egy hete, ebbe a hidegbe remélem nem iparkodik kifele nagyon.
Válasz GREVEN #4820. hozzászólásáraSzórd meg ahogy rá lehet menni totálissal, csak az a lényeg a napra ne legyen kint, ha már elvetetted!
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Fagy valahol?
Válasz GREVEN #4820. hozzászólásáraSenki semmi hasonló tapasztalattal esetleg?
Ezekben a csuda jó melegekben ha egyszer rá lehet menni a területre újra, tud dolgozni a totál gyomirtó? Van értelme kirakni ilyen 10-13 fokra?
Nagyon határ eset lesz ha újra ki tudunk menni vagy az expressz el fog tudni bírni a már most kint lévő acatokkal is?
Válasz Berkó_ #4818. hozzászólásáraa 2. képen,szerintem galamb lecsípte a sziklevelet
Válasz Bárány #4817. hozzászólására

Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraNem barkó, Berkó! (Bocs!)

Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Mire számítsunk?
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraÉjjel adsz nekik vlm ütős abrakot
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraA hideg jó ellene!
Válasz borda77 (Joe) #4812. hozzászólásáraNa és hogyan, mivel érdemes védekezni?
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraaz barkó féle...
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraLehet!
Mitől lehet, hogy idén is ilyen a napraforgó kelése? (tavaly is, meg idén is ott a legnagyobb kártétel, ahol tavasszal grubreztem) Barkó rágja?

Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
Válasz Ervin34 #4805. hozzászólásárakövetkező nap nyomtam ennyi...
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem volt subarom de a sumiko sokkal jobb, 19-20 cm vetéssel