Válasz Ares 826 #4824. hozzászólásáraHát ha holnap felpirkadnak a gyomok annyira hogy lehessen szerintem megyünk bármennyire is fuj a szél
szomszédoktol jó nagy távot elhagyunk max, de 20 hektárt nem merünk dudvásnak hagyni, pénteken lett vetve egy hete, ebbe a hidegbe remélem nem iparkodik kifele nagyon.
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
Válasz Ervin34 #4802. hozzászólásáraÉn külön nyomtam minden évben. A szakma kizárólag külön mondja én betartottam. Először kinyomtam a panterát majd utána az expresszt..
Üdvözlök Mindenkit.
Szerda délután vetett napraforgót meddig nem késik gyűrűshengerrel megdolgozni, hogy ne tegyen kárt.
Közbejött 5 mili eső, aztán permetezès, ez az. De nem ártana neki, mert tavaszi szántás.
Köszönöm
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásáraMilyen talajon, mennyi tápanyaggal, milyen fajta...
Egyébként szerintem sok, a hazai időjárási viszonyok között...
Igazad van. Ma én is leforgattam, 3*14-es tárcsával nekem is ennyit dobott. Elkészítettem a tanácsod alapján a 12 furatos tárcsát, de 2,5 mm-es furattal(így is volt hogy néha kettőt szívott fel). Ezzel a lendülettel ki is szaladtam és elvetettem 2,5 ha területet. Nem sok maradt az egy zsák Neomából. A gyári beállítás jól meg szívatott volna, biztos úgy nem lett volna elég. Köszi a segítséget!!!!!
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraEz így teljesen ok.
Pont ugyan az, mint az "MTZ-kontra-Nyugati traktor" téma.
Ugyanúgy megvan az Spc létjogosultsága is.
Sőt! Sokszor többet ér egy időben vagy gondosan elvégzett, megfontolt, szakszerű munka, mint pár mázsa plusz műtrágya, vagy a nyugati technológia.
Az igazi viszont az, ha a gondosság párosulhat a jobb technikával.
Hidd el megéri, még kicsiben is!
9926 hozzászólás
Lejött vagy 42mm eső.A Wing-et nem vitte ugyan túl a rendeltetési helyétől?Lesz még megfelelő hatása?
Válasz Ares 826 #4824. hozzászólásáraHát ha holnap felpirkadnak a gyomok annyira hogy lehessen szerintem megyünk bármennyire is fuj a szél
szomszédoktol jó nagy távot elhagyunk max, de 20 hektárt nem merünk dudvásnak hagyni, pénteken lett vetve egy hete, ebbe a hidegbe remélem nem iparkodik kifele nagyon.
Válasz GREVEN #4820. hozzászólásáraSzórd meg ahogy rá lehet menni totálissal, csak az a lényeg a napra ne legyen kint, ha már elvetetted!
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Fagy valahol?
Válasz GREVEN #4820. hozzászólásáraSenki semmi hasonló tapasztalattal esetleg?
Ezekben a csuda jó melegekben ha egyszer rá lehet menni a területre újra, tud dolgozni a totál gyomirtó? Van értelme kirakni ilyen 10-13 fokra?
Nagyon határ eset lesz ha újra ki tudunk menni vagy az expressz el fog tudni bírni a már most kint lévő acatokkal is?
Válasz Berkó_ #4818. hozzászólásáraa 2. képen,szerintem galamb lecsípte a sziklevelet
Válasz Bárány #4817. hozzászólására

Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraNem barkó, Berkó! (Bocs!)

Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Mire számítsunk?
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraÉjjel adsz nekik vlm ütős abrakot
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraA hideg jó ellene!
Válasz borda77 (Joe) #4812. hozzászólásáraNa és hogyan, mivel érdemes védekezni?
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraaz barkó féle...
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraLehet!
Mitől lehet, hogy idén is ilyen a napraforgó kelése? (tavaly is, meg idén is ott a legnagyobb kártétel, ahol tavasszal grubreztem) Barkó rágja?

Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
Válasz Ervin34 #4805. hozzászólásárakövetkező nap nyomtam ennyi...
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem volt subarom de a sumiko sokkal jobb, 19-20 cm vetéssel
Subaro-val kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Csak ilyet kaptunk már expresszesből. LE25 mellé menne. Ki milyen tőszámmal veti?
Válasz borda77 (Joe) #4803. hozzászólásáraÉs mennyi időt vártál a Pantera és az express kijuttatása közt?
Válasz molnar zsolt_5915 #4790. hozzászólására5 hekiben így nekem a 2 zsák magból maradt 1,5 kiló, tehát számításaim szerint 55-56 ezer/ha körül mozog az pedig jó lehet.
Válasz Ervin34 #4802. hozzászólásáraÉn külön nyomtam minden évben. A szakma kizárólag külön mondja én betartottam. Először kinyomtam a panterát majd utána az expresszt..
Szevasztok!
Expresses napraforgónál lehet kombinálni a Tribenuron metil hatóanyagú gyomirtót Panterával?
Válasz Bán Zsolt #4797. hozzászólásáraKöszi
Válasz Lajos76 #4799. hozzászólásáraAkkor ma még nem késik. Clearfieldes napra. Csak mindíg közbejön valami.
Köszönöm a segítséget Mindenkinek
Válasz ...:::Pisti:::... #4795. hozzászólásáraHa feltétlen szükségesnek tartod, akkor a mag 1cm csíra képződéséig+ ha állomány kezelhető a hybrid.
Nem kapott semmit, csak 5 mili eső, csak én azt keveslem. Almafa volt benne, nem a legjobb lett a magágy
Válasz broll79 #4794. hozzászólásáraugyan az mint a pulsar
Válasz ...:::Pisti:::... #4795. hozzászólásáraSzia! Szerintem, ha már kapott pre gyomirtót, akkor nem kellene gyűrűzni. De lehet h másnak van már ebben tapasztalata, nekem nincs.
Üdvözlök Mindenkit.
Szerda délután vetett napraforgót meddig nem késik gyűrűshengerrel megdolgozni, hogy ne tegyen kárt.
Közbejött 5 mili eső, aztán permetezès, ez az. De nem ártana neki, mert tavaszi szántás.
Köszönöm
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek
Press gyomírtóról nincs valakinek valami kisokosa? Biztonsági adatlap stb????
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásárakevés lesz a víz hozzá.
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásáraMilyen talajon, mennyi tápanyaggal, milyen fajta...
Egyébként szerintem sok, a hazai időjárási viszonyok között...
Sziasztok!
Szerintetek a 70000szem/ha az sok?
Igazad van. Ma én is leforgattam, 3*14-es tárcsával nekem is ennyit dobott. Elkészítettem a tanácsod alapján a 12 furatos tárcsát, de 2,5 mm-es furattal(így is volt hogy néha kettőt szívott fel). Ezzel a lendülettel ki is szaladtam és elvetettem 2,5 ha területet. Nem sok maradt az egy zsák Neomából. A gyári beállítás jól meg szívatott volna, biztos úgy nem lett volna elég. Köszi a segítséget!!!!!
Válasz Att77ila #4788. hozzászólásáraNem.
Hali!
Szerintetek a 21-22cm tötáv az kevés a napraforgónál?
Válasz atisgyulai #4784. hozzászólásáranem vitatom
Válasz halihó #4785. hozzászólásáraAz elsőt, minden NÉBIH kísérletben az nyert.
diamantis,neoma,bacardi, neostar?? melyiket ajánljátok
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraEz így teljesen ok.

Pont ugyan az, mint az "MTZ-kontra-Nyugati traktor" téma.
Ugyanúgy megvan az Spc létjogosultsága is.
Sőt! Sokszor többet ér egy időben vagy gondosan elvégzett, megfontolt, szakszerű munka, mint pár mázsa plusz műtrágya, vagy a nyugati technológia.
Az igazi viszont az, ha a gondosság párosulhat a jobb technikával.
Hidd el megéri, még kicsiben is!
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraTök igazad van!
Válasz Ktmracing101 #4780. hozzászólásáraA tötávolság 25cm ennél,a többit számold ki a sortávolságból...
Válasz jozef19 #4779. hozzászólásáraBérvetés csemege kukorica .. Ezt kérik 48/50 ezer szem/ha...
Válasz Ktmracing101 #4777. hozzászólására50 ezerrel mit akarsz vetni,mert 50x0,92 az nagyon kevés...
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-04 21:16:10
Üdv. Tudja valaki spc nél a 22x16 és 7es tárcsa. Az emmnyit dob ? 50.000körűl?