Válasz borcsik86 #8587. hozzászólásáraJúliusban már nem gombaölőznék.A kánikula meg fog érkezni ,nincs tovább gomba veszély .A napra gombaölőzésről az a tapasztalatom hogy néha bejön ,többször inkább semmi külömbség a termésben. Traktorral megyek közzé amíg nem töri, kb derékig érőt szoktam fújni. Szóval több éves tapasztalatom az hogy a piktor megéri de csak csapadékos évben.
2 éve volt itt napra, most kapott jeget és a szárán vannak foltok miatta, a növény orvos szerint fujjam le mert ott megy be a gomba… nem tudom mekkora kockázat ez
Válasz barazdabetyar. #8584. hozzászólásáraHány év után szoktad visszavetni ugyanarra a területre? Én sem szoktam fújni sosem, de most napra kalászos napra vetésváltás lesz.
Hello, az érdekelne h mekkora butaság volna ha nem fujnek gomba és rovar ellen. Van e aki próbálta hasonló csapadékos körülmények között a gombaölő elhagyását és milyen konkrét veszélyei vannak. Nagy már az állomány és nem is olcsó mulatság. Koszi a válaszokat
Válasz Koczka József #8563. hozzászólásáraKi mondta hogy én használom? Tizenéve nem is vetettünk forgót. Pár éve az egyik haverom kipróbálta, és semmi baja nem volt. Szóta nem tudom használta-e, de majd rákérdezek
Válasz Koczka József #8563. hozzászólásáraKi mondta hogy én használom? Tizenéve nem is vetettünk forgót. Pár éve az egyik haverom kipróbálta, és semmi baja nem volt. Szóta nem tudom használta-e, de majd rákérdezek
Válasz 5465 #8557. hozzászólásáraSzia, nem akarlak meg győzni de tavaly pont optimális idő volt.
Normális/átlagos időjárási körülmények között az Adengo egy tenyészidőszak alatt lebomlik és lehetővé teszi a vetésváltást. A kukorica Adengo kezelését követően, az alábbiakban felsorolt minimális várakozási idők után, a következő növények vethetők:
3 hónap után őszi árpa, őszi búza, tavaszi búza
4 hónap után durum búza, őszi repce, tavaszi árpa
5 hónap után rozs, tritikálé, lucerna, tavaszi repce, borsó, lóbab
10 hónap után cukorrépa
11 hónap után burgonya, napraforgó, szója, paradicsom
Válasz Balázs. #8556. hozzászólásáraÉn sem hinném.
Szántott föld volt, csapadék idén volt bőven.
A napraforgó kb. 150 cm magas és főként a felső leveleken van jelen ez a “deformitás”,
és nem a teljes levélfelületen, hanem a szélén, és múlt héten még nem volt.
Tegnap nagy szélvihar volt, ezért gondoltam, hogy “kidörzsölődés” lehet.
De lehet, hogy hülyeség…
Válasz 5465 #8553. hozzászólásáraSzia, gondoltam hogy valami kukorica vegyszer. Sajnos tavaly a kevés csapadék nem segítette a szerek lebomlását és most az eső valószínű felvert valamennyi hatóanyag maradékot. De a képekből ítélve kiheveri.
Válasz Gatti #8548. hozzászólásáraSzia a Neoma 2022.02 a Bacardi 2022.10 havi és Szerb és Román forgalombahozatal magyar kereskedő a Chemical Seed volt.
Válasz Gatti #8548. hozzászólásáraItt is elég ritkás lett a sumiko (török) a legtöbb táblában, de pusztítottak a sároshátúak is rendesen. Az LG 50.479 viszont közel hibátlan kelést produkált, csak mintha annyira nem szeretne nálunk lenni, mint a sumiko. De majd a mázsa megmondja.
Válasz Gatti #8546. hozzászólásáraSajnos a syngentás magok nem voltak a legjobbak. Itt a Bacardi mindenkinek rosszul kelt nekem a Neoma sehogy sem mellette az LG 50635 hibátlan ugyan azon táblában.
Nálunk az idén elég foghíjas lett a napraforgó. A laposokba alig kelt ki pár tő, valahogy nagyon hiányos lett 1-2 helyen. Arra gyanakszom hogy mivel itt szárazság volt, megcsírázott a mag, majd elszáradt(már ahol volt nedvesség és megtudott indulni).
Idén van először ez a Sureli, de nem hiszem hogy a maggal lett volna gond. Igaz a szomszéd LE25 höz képest le van maradva, ez fajta jelleg miatt lenne?
Válasz Koczka József #8540. hozzászólásáraNem értem.
Május 25-én, tehát egy hónapja volt fújva Express-szel, semmi más.
Pár napja még nem volt tünet.
2 kilométerrel arrébb, azonos feltételek mellet, másik táblában semmi.
Válasz trikolor5 #8537. hozzászólásáraNo till nincs.Évjárat függő.Nincs tél ami kipusztítaná őket.Azok a földek is teli vannak ahol sosem volt min till.
9938 hozzászólás
Válasz borcsik86 #8587. hozzászólásáraJúliusban már nem gombaölőznék.A kánikula meg fog érkezni ,nincs tovább gomba veszély .A napra gombaölőzésről az a tapasztalatom hogy néha bejön ,többször inkább semmi külömbség a termésben. Traktorral megyek közzé amíg nem töri, kb derékig érőt szoktam fújni. Szóval több éves tapasztalatom az hogy a piktor megéri de csak csapadékos évben.
2 éve volt itt napra, most kapott jeget és a szárán vannak foltok miatta, a növény orvos szerint fujjam le mert ott megy be a gomba… nem tudom mekkora kockázat ez
Válasz trikolor5 #8585. hozzászólásáraSzia, bocsi hogy bele szólok én 4-5 évente de inkább 5 és még sosem gombaölőztem és sosem rovarölőztem.
Válasz barazdabetyar. #8584. hozzászólásáraHány év után szoktad visszavetni ugyanarra a területre? Én sem szoktam fújni sosem, de most napra kalászos napra vetésváltás lesz.
Válasz borcsik86 #8583. hozzászólásáraHuszon éve nincs gomba és rovar ellen fújva.
Hello, az érdekelne h mekkora butaság volna ha nem fujnek gomba és rovar ellen. Van e aki próbálta hasonló csapadékos körülmények között a gombaölő elhagyását és milyen konkrét veszélyei vannak. Nagy már az állomány és nem is olcsó mulatság. Koszi a válaszokat
Válasz ..,-:) #8577. hozzászólásáraArany
Válasz ..,-:) #8579. hozzászólásáraNekem is szikrázott a szemem.
Kabukit használt már valaki?
1. Mennyi idő alatt száradt le?
2. A szárával elbírt a napraforgó asztal?
Válasz kis Zombi #8578. hozzászólásáraUuhhhh…..én a 36-ot is sokalltam érte……egy éve még 28,5-volt

Válasz ..,-:) #8577. hozzászólására45 / l nettó
Pictor milyen áron megy ???

A kis pionír
Válasz Csavarkulcs #8568. hozzászólására[kep1] Miénk is kezdi!( Neoma)
Válasz Csavarkulcs #8568. hozzászólására
Miénk is kezdi!( Neoma)
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-27 09:53:46
Válasz Gatti #8546. hozzászólásáraHát ez nem is vészes, nálam galambok dolgoztak rendesen! :) Kései vetés is, május vége..

Válasz Balázs. #8567. hozzászólásáraSzerintem Ő hazudik!
Válasz Balázs. #8569. hozzászólásáraExperto
Válasz Csavarkulcs #8568. hozzászólásáraSzép, milyen fajta?
Válasz ZsocaJD #8564. hozzászólásáraHaverom kísérletzett vele ha ő hazudik akkor én is
Válasz Balázs. #8556. hozzászólásáraIzoxaflutol + tienkarbazon-metil 10-ből 9-es hatékonysággal viszi a napraforgót a nagykönyv szerint, szóval szerintem kevered valamivel.
Válasz Balázs. #8562. hozzászólásáraSzia, ez igaz de nem is szeretnék mindent tudni. De te csak alap gyomirtózzad a napraforgódat Adengóval.
Válasz Koczka József #8561. hozzászólásáraAha az, nem tudsz te mindent!
Válasz Balázs. #8556. hozzászólásáraSzia ekkora butaságot.
Válasz Koczka József #8559. hozzászólásáraKöszi
Írtam a Pio-s képviselőnek.
Kiváncsi vagyok, mit mond…
Válasz 5465 #8557. hozzászólásáraSzia, nem akarlak meg győzni de tavaly pont optimális idő volt.
Normális/átlagos időjárási körülmények között az Adengo egy tenyészidőszak alatt lebomlik és lehetővé teszi a vetésváltást. A kukorica Adengo kezelését követően, az alábbiakban felsorolt minimális várakozási idők után, a következő növények vethetők:
3 hónap után őszi árpa, őszi búza, tavaszi búza
4 hónap után durum búza, őszi repce, tavaszi árpa
5 hónap után rozs, tritikálé, lucerna, tavaszi repce, borsó, lóbab
10 hónap után cukorrépa
11 hónap után burgonya, napraforgó, szója, paradicsom
Válasz 5465 #8557. hozzászólásáraHívd fel a Bayer üzletköt hogy nézze meg, hátha ő is azt mondja amit én.
Válasz Balázs. #8556. hozzászólásáraÉn sem hinném.
Szántott föld volt, csapadék idén volt bőven.
A napraforgó kb. 150 cm magas és főként a felső leveleken van jelen ez a “deformitás”,
és nem a teljes levélfelületen, hanem a szélén, és múlt héten még nem volt.
Tegnap nagy szélvihar volt, ezért gondoltam, hogy “kidörzsölődés” lehet.
De lehet, hogy hülyeség…
Válasz Koczka József #8554. hozzászólásáraBocs hogy beleszólok, de az adengo biztos nem bántotta. Valaki adengot használ kelés előtt naprához
Válasz szikszaipeter72 #8552. hozzászólásáraValószínű hogy így van
Válasz 5465 #8553. hozzászólásáraSzia, gondoltam hogy valami kukorica vegyszer. Sajnos tavaly a kevés csapadék nem segítette a szerek lebomlását és most az eső valószínű felvert valamennyi hatóanyag maradékot. De a képekből ítélve kiheveri.
Válasz Koczka József #8543. hozzászólásáraKukorica, Adengo
Válasz Koczka József #8547 hozzász Nálam a neoma hibátlanul kelt, lehet rossz kereskedőtől vetted!
Válasz barazdabetyar. #8534. hozzászólásáraTáblaszélről..az éticsiga kezd támadni. Holnap megy a mészjidrát..talán elég lesz a dögök ellen.
Válasz Gatti #8548. hozzászólásáraSzia a Neoma 2022.02 a Bacardi 2022.10 havi és Szerb és Román forgalombahozatal magyar kereskedő a Chemical Seed volt.
Válasz Gatti #8548. hozzászólásáraItt is elég ritkás lett a sumiko (török) a legtöbb táblában, de pusztítottak a sároshátúak is rendesen. Az LG 50.479 viszont közel hibátlan kelést produkált, csak mintha annyira nem szeretne nálunk lenni, mint a sumiko. De majd a mázsa megmondja.
Válasz Koczka József #8547. hozzászólásáraérdekes :S Tiéd milyen gyártmány volt?
Ez 2022 es őszi csomagolású magyar, elvileg.
Válasz Gatti #8546. hozzászólásáraSajnos a syngentás magok nem voltak a legjobbak. Itt a Bacardi mindenkinek rosszul kelt nekem a Neoma sehogy sem mellette az LG 50635 hibátlan ugyan azon táblában.
Nálunk az idén elég foghíjas lett a napraforgó. A laposokba alig kelt ki pár tő, valahogy nagyon hiányos lett 1-2 helyen. Arra gyanakszom hogy mivel itt szárazság volt, megcsírázott a mag, majd elszáradt(már ahol volt nedvesség és megtudott indulni).

Idén van először ez a Sureli, de nem hiszem hogy a maggal lett volna gond. Igaz a szomszéd LE25 höz képest le van maradva, ez fajta jelleg miatt lenne?
Válasz 5465 #8541. hozzászólásáraHőguta.
Válasz barazdabetyar. #8536. hozzászólásáraMajd most ezzel a max 10cm-es műveléstől mennyi lesz !!!!
Válasz 5465 #8541. hozzászólásáraElővetemény gyomírtó?
Az enyem most ilyen.
Semmi hokusz pokusz
Most kap gombaölöt és egy kis lombtrágyát.
Dronnal
Válasz Koczka József #8540. hozzászólásáraNem értem.
Május 25-én, tehát egy hónapja volt fújva Express-szel, semmi más.
Pár napja még nem volt tünet.
2 kilométerrel arrébb, azonos feltételek mellet, másik táblában semmi.
Válasz 5465 #8538. hozzászólásáraNöv szer maradvány.
Válasz trikolor5 #8537. hozzászólásáraNo till nincs.Évjárat függő.Nincs tél ami kipusztítaná őket.Azok a földek is teli vannak ahol sosem volt min till.