Válasz #129. hozzászólásra
En is tiszta vizzel allitottam be a masinat, amig el nem kezdett szorakozni a szivattyu, meg a szuro, addig pontos is volt. Iden vettem hozza normalis szurot, meg szivattyut, ugyhogy ujra szaladgalok tiszta vizzel...
Nem rosszmájúságból mondom, de aki ennyire nem látott még permetezőt, az szerintem inkább ne csináljon semmit, hanem hívjon valakit, aki kimegy vele és megtanítja neki, vagy megcsinálja helyette.
A permetező nem játékszer, ha nem tudja valaki használni, akkor maradjon távol tőle, mert kárt okoz magában, másban, környezetben, mindenben! mint ahogy láncfűrészt sem adunk olyan kezébe, aki nem tudja, hogy melyik végét kell fogni....
Ennyeél egyszerűbb mint a táblázatból kikeresni nem sok egyszerűbb dolog van.
Elmagyarázom: nézd meg milyen színű a fúvókád és keresd meg azot a sort aminek az elejon a fúvóka adatok olyan színű háttérben vannak. A felső sorban keresd ki milyen sebességgel szoktál permetezni. E kettőnek a metszéspontjában ott vannak, hogy milyen nyomás mellett hány litert fogsz szorni.
Pl.: piros fúvóka 10 km/h-nál 205 liter/ha-t 3,5 bár nyomással tudsz permetezni.
A nyomást meg a nyomás állitó szelep tekergetésével tudod beállítani.
Ennél egyszerűbb nincs mint amit Salas kirakott neked.Az hogy hány l/ha-t akarsz kinyomni az függ a fúvókád mérete,a nyomás nagysága és a haladási sebességedtől.De ha így se megy keress fel valakit aki gyakorlatban is megtudja neked mutatni mert különben elég nagy károkat fogsz okozni vagy nem fogod azt a hatást elérni amit szeretnél.
enel azert egyszerubre gondoltam nekem egy lengyel van es harom barra bealitota valaki csak mikor permeteztem vele felment 5-re.az szeretnem kerdezni sokal tobbet nyomott ki??
Szolgáltatni senki nem szolgáltathat semmilyen tanfolyammal. Kizárólag felsőfokú növényvédelmi végzettséggel lehet számlát adni növényvédelemről. Saját részre eddig is csak a zöld könyvvel lehetett felhasználni, kiszórni. I kategóriát pedig csak vényre azaz felsőfokú végzettségre lehetett venni, felhasználni. Aki meg kiszórta annak kötelező a zöld könyv. Ennyi.
Hali!
Mit tudtok az új permetezés szigoritásról?
Állitólag akinek nincs zöldkönyve, az még receptre se vehet egyes kategóriás vegyszert! A gépek műszaki állapotát is szigoruan ellenőrzik.
link
folicur solo permetezőszert ajálották nekem lisztharmat ellen! Gyökeret szeretném vele lefújni de a fenti linken is látható ,hogy ezt a növényfajtát nem írja! Kérdezném a hozzáértő emberkéktől ,hogy jó-e gyökérre vagy inkább hagyjam rá? Milyen szert ajánlanátok?
Csak 12 lánc területre kellene...
Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #101. hozzászólásra
állományban szinte lehetetlen maradandóan kiirtani, csak ősszel lehet mikor a növény raktározásra áll át és leviszi a gyökérbe a hatóanyagot.
Válasz #97. hozzászólásra
tarlóhántás+nehéz henger, ugyanez kb 1 hónap múlva és akkor az ősz előtt 5 liter glifozát + ammonnitrát 10 kg hekinként -ez biztosan kitakarít mindent.
Olyat is hallottam, hogy akinek erősen jönnek a gyomok, de korai postban akar nyomni, együtt nyomja ki a Lumax-ot, meg nem tom, vmilyen post szert, monsoon asszem. Lehet keverni azokat? Nekem furának tűnik.
Sztetek?
Nah én azt nem ajánlom semmiféleképpen. Nekem tavaly az volt, hát ne tudd meg. Pedig volt bemosó csapadék is.
Acat ellen esélytelen, tarackot sem fogta nálom
1535 hozzászólás
Mivel permetezzünk? - Letölthető termékkatalógusok, technológiai füzetek
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Mivel-permetezzunk-Letoltheto-termekkatalogusok-technologiai-fuzetek/20120420-19374/
Válasz #132. hozzászólásra
Irjál már valamit ,költségben hogy jön ki
Válasz #118. hozzászólásra
Nálunk a légbefúvásos is kb annyit nyom mint a sima ,piros 04-es,vagy létez ik arra külön táblázat??Bár a monitorosnál nem kell semmi...
Sziasztok!

Permetezéshez tapadóanyagként a viasztalanított étolajat ajánljuk.
Káliszappan készítéséhez a takarmányolajat ajánljuk.
Kis és nagy mennyiségben egyaránt! Mi gyártjuk 100% magyar napraforgóból.
Részletek: http://www.bekebeliarany.hu/allattartoknak.html
Válasz #129. hozzászólásra
En is tiszta vizzel allitottam be a masinat, amig el nem kezdett szorakozni a szivattyu, meg a szuro, addig pontos is volt. Iden vettem hozza normalis szurot, meg szivattyut, ugyhogy ujra szaladgalok tiszta vizzel...
Válasz #128. hozzászólásra
Ezek szerint igen lehet használni, de gyakorlatilag csak a Bi 58-nak van engedélye meggyben és cseresznyében.
Válasz #126. hozzászólásra
Esetleg ha tiszta vízzel próbálkozik belőni a gépet, azzal szerintem nem árt senkinek.Max pár liter disel a levegőbe.
integrált ültetvény célprogram...
Segítsen nekem valaki, pls!
Jól értelmezem, hogy a dimetoát hatóanyag (bi58 pl.) engedélyezett az AKGben az idei szezonban? A 3/2012 IH közleményben nincs nyoma tiltásnak...
Válasz #125. hozzászólásra
Szerintem viszont ne keressen ki semmit.
Nem rosszmájúságból mondom, de aki ennyire nem látott még permetezőt, az szerintem inkább ne csináljon semmit, hanem hívjon valakit, aki kimegy vele és megtanítja neki, vagy megcsinálja helyette.
A permetező nem játékszer, ha nem tudja valaki használni, akkor maradjon távol tőle, mert kárt okoz magában, másban, környezetben, mindenben! mint ahogy láncfűrészt sem adunk olyan kezébe, aki nem tudja, hogy melyik végét kell fogni....
Válasz #121. hozzászólásra

Belorus
Ennyeél egyszerűbb mint a táblázatból kikeresni nem sok egyszerűbb dolog van.
Elmagyarázom: nézd meg milyen színű a fúvókád és keresd meg azot a sort aminek az elejon a fúvóka adatok olyan színű háttérben vannak. A felső sorban keresd ki milyen sebességgel szoktál permetezni. E kettőnek a metszéspontjában ott vannak, hogy milyen nyomás mellett hány litert fogsz szorni.
Pl.: piros fúvóka 10 km/h-nál 205 liter/ha-t 3,5 bár nyomással tudsz permetezni.
A nyomást meg a nyomás állitó szelep tekergetésével tudod beállítani.
Válasz #120. hozzászólásra
Nem függ a fúvókák számától.
Válasz #119. hozzászólásra
Ennél egyszerűbb nincs mint amit Salas kirakott neked.Az hogy hány l/ha-t akarsz kinyomni az függ a fúvókád mérete,a nyomás nagysága és a haladási sebességedtől.De ha így se megy keress fel valakit aki gyakorlatban is megtudja neked mutatni mert különben elég nagy károkat fogsz okozni vagy nem fogod azt a hatást elérni amit szeretnél.
itt senkise permetez????

lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni, de ez hány méteres keretre, vagy pontosabban hány db fúvókára vonatkozik? vagy attól nem függ?
köszi
enel azert egyszerubre gondoltam nekem egy lengyel van es harom barra bealitota valaki csak mikor permeteztem vele felment 5-re.az szeretnem kerdezni sokal tobbet nyomott ki??
Válasz #115. hozzászólásra

A nyavaja törje ki.
szep napot gyerekek,valaki arulja mar el nekem ha en 350 liter vizel per hektar permetezek mennyi a megfelelo bar??
Válasz #113. hozzászólásra
Szolgáltatni senki nem szolgáltathat semmilyen tanfolyammal. Kizárólag felsőfokú növényvédelmi végzettséggel lehet számlát adni növényvédelemről. Saját részre eddig is csak a zöld könyvvel lehetett felhasználni, kiszórni. I kategóriát pedig csak vényre azaz felsőfokú végzettségre lehetett venni, felhasználni. Aki meg kiszórta annak kötelező a zöld könyv. Ennyi.
Válasz #112. hozzászólásra

Nem egészen!Nekem van nényszáz órásom,és mivel szolgáltatok,ha Józsibácsinak nincs zöldkönyve nem permetezhetem a buzáját!
Válasz #110. hozzászólásra

Ez eddig is így volt...
Válasz #110. hozzászólásra
Nem nagy kaland a zöld könyv csináld meg bátran,tőllem sok helyen kérik.
Hali!

Mit tudtok az új permetezés szigoritásról?
Állitólag akinek nincs zöldkönyve, az még receptre se vehet egyes kategóriás vegyszert! A gépek műszaki állapotát is szigoruan ellenőrzik.
Válasz #106. hozzászólásra
Ez egész jó...Meddig tartot ez a hatás ,túl nötte a kukorica vagy volt még hormon kezelés is???
Üdv KékVillám!
Mi fenyőfát termesztünk karácsonyfának, és Kapazinnal gyomirtózunk.
Nézd meg milyen szép a területünk:
http://www.fenyo-karacsonyfa.hu/
link
folicur solo permetezőszert ajálották nekem lisztharmat ellen! Gyökeret szeretném vele lefújni de a fenti linken is látható ,hogy ezt a növényfajtát nem írja! Kérdezném a hozzáértő emberkéktől ,hogy jó-e gyökérre vagy inkább hagyjam rá? Milyen szert ajánlanátok?
Csak 12 lánc területre kellene...
Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #87. hozzászólásra

esélytelennek azért nem mondanám
Válasz #82. hozzászólásra
Nagyon, nagyon köszönöm a segítséget. Maximálisan megkaptam a kételyeimre a választ!
Válasz #103. hozzászólásra
fújás után várjál legalább 2 hetet a szántással hogy rendesen lemenjen gyökérre, egyáltalán nincs utóhatása semmire.
Válasz #102. hozzászólásra
Értem.
Kapazin milyen szer?
Szted melyik a leghatásosabb?
Akkor ha repce után megy, 2 tárcs+henger, ráfújom a szert, és szántás?
Kukit nem bántja tavasszal, igaz?
Válasz #101. hozzászólásra
állományban szinte lehetetlen maradandóan kiirtani, csak ősszel lehet mikor a növény raktározásra áll át és leviszi a gyökérbe a hatóanyagot.
Válasz #100. hozzászólásra
Oks, ha most nem sikerül kiirtani, akkor jövőre lehet megpróbálom...
Válasz #97. hozzászólásra
tarlóhántás+nehéz henger, ugyanez kb 1 hónap múlva és akkor az ősz előtt 5 liter glifozát + ammonnitrát 10 kg hekinként -ez biztosan kitakarít mindent.
Olyat is hallottam, hogy akinek erősen jönnek a gyomok, de korai postban akar nyomni, együtt nyomja ki a Lumax-ot, meg nem tom, vmilyen post szert, monsoon asszem. Lehet keverni azokat? Nekem furának tűnik.
Sztetek?
Válasz #96. hozzászólásra
Figaro:950+fa.
Válasz #96. hozzászólásra
Már próbáltam több vegyszert, módszert, de nem nagyon akart összejönni...
Válasz #95. hozzászólásra
az évelőket próbáld inkább tarlóból kivenni, állítólag most elég olcsók a glifozátok
Válasz #92. hozzászólásra
Jah...igaz. Én, ahol nem jó az alapgyomirtás, ott rámegyek motivell-el.
De nekem az adengo nem fogta meg tavaly az acatot
Válasz #93. hozzászólásra
csé?
Válasz #92. hozzászólásra

Amega?
Válasz #88. hozzászólásra
az se viszi a tarackot
monsoon+columbus ha évelők is vannak ha nincsenek akkor szerintem is jó az adengo, főleg ha kap bemosót
Válasz #88. hozzászólásra
Most nézzem az árát valami 3100 ft van?
Válasz #87. hozzászólásra
track nincs a hatásspektrumában oda monsoon kell postban , a magról kelő acatot azt visszafogja
Én Lumax-al megyek idén korai postban.
Drágább, mint az Adengo, de hatásos, az tuti.
Válasz #86. hozzászólásra

Nah én azt nem ajánlom semmiféleképpen. Nekem tavaly az volt, hát ne tudd meg. Pedig volt bemosó csapadék is.
Acat ellen esélytelen, tarackot sem fogta nálom
Válasz #85. hozzászólásra
szerintem az adengo nem túlzottan drága ( nettó 13 ezer/ ha )és bemosócsapadék nélkül is hatásos , szögcsirátol 3 leveles korig lehet szórni
de ebben az árkategóriában van még néhány jó választás