Felénk jósolnak vagy 60-70mm-t 8-10 napig, ki hogy vetné? Előtte vagy utána? Tegnap volt 28, holnap el tudnék vetni de félek a sok esőtől hogy beledöglik a mag, meg 10-15 fokokat ír. Ki hogy csinálná? Köszi
Válasz SzikiSzokeveny #3425. hozzászólásáraAz még odébbvan.
Repcét kezdem bánni ,hogy elvetettem.
Keserves lessz az következő év úgynéz ki.
Templomba kell menni és autót kell mosni.
Jobb ötletem nincs.
Válasz SzikiSzokeveny #3421. hozzászólásáraHa ez sok akkor mi a kevés?
2 hónapja nemvolt eső.
Bors száraz minden.
Az előrejelzést ahogy látom napok óta feleződik a hétvégi csapdék.
Hétvégére elkopik. Basszameg.
Se lazítózni se tárcsázni.
Remeg szaggat minden. Álunk ,várunk.
Válasz Ganajos #3415. hozzászólásáraHolnap tervezem. Ha nem sikerül, akkor az idei vetés szerintem elmarad.
Brutál esőt mutat ide Zalába. Vasárnapig közel 70mm várható.
Válasz lakatos gabesz #3411. hozzászólásáraFölösleges.
Inkább napraforgó vagy repce előtt.
Hy-spor, ikr
Trichon ,phylazomit
A régi hy-spor al voltak gongok de változtattak rajta. Perliten volt megduzzadt és dugult. Szántóföldin kiment de a kijuttató dugult. Már más az alapja és nemdugul állítólag.
Válasz rtamas1976 #3410. hozzászólásáraNapra forgó uttán árpát szeretnék vetni érdemes szerinted ezt a készitményt használni?és te melyik gyártóét veszed mi a pontos neve a készítménynek?
Válasz lakatos gabesz #3409. hozzászólásáraIgen.
Használat előtt bekell áztatni mint a törzsoldatot.
Az újabb változatokat baci kijuttatóval is lehet.
Én szántóföldivel szoktam.
A víz nelegyen klóros!
Nemanyira érzékeny mint a talajbacik az uv ra.
Olvass utána, de nemszabad minden éven mert felborítja a baktérium fórát a talajban.
Sokmindent kiszorít az élőhelyéről.
Válasz erni #3407. hozzászólásáraNem teljesen igaz ez sem. Egymást követő gazdasági évben is lehet olyan növény, amely önmaga után nem termeszthető (pl.: napra, repce), ha az aratásukat követően vetsz valamit, például másodvetést 60 napra minimum. De nem hiába vannak a vetésszabályok, dőreség lenne… mondjuk, lehet, hogy adódik olyan helyzet.
Válasz lakatos gabesz #3401. hozzászólásáraÉn is így tudtam, de változott. Repce utáb lehet napra, meg fordítva is, mert más csoportba tartoznak, csak önmaguk után nem lehet mégegyszer. Monoba nem lehet.
Válasz rtamas1976 #3404. hozzászólásáraA regulátort megkapja általába kétszer is, ősszel tavasszal. A virágzáskor szoktuk kihagyni, mikor már nem nagyon lehet belemenni.
Utobbi két évben megúsztuk egy permetezéssel tavasszal. Ormányosok ellen szórtuk márciusba, meg kiment a caramba. Utánna semmi, kombájn következett.
Volt fénybogár de annyi nem hogy védekezni kellett volna.
Tavaly 4,5 T, idén 3 T lett.
Válasz rtamas1976 #3398. hozzászólásáraMarad a kalászos. Csak felmerült mi lenne ha repce lenne, mert idén a 3 tonnás repcéből jobban jöttünk ki mint a 7-8 tonnás búzából.
De nálunk is volt már napra-kalászos-repce-kalászos-repce forgó, és az utóbbi repcét eléggé megette a szkleró. Igaz, hogy repcénél a gombázást ki szoktuk hagyni.
Amúgy meg csak 4 évente van repce.
Válasz erni #3397. hozzászólásáraÉn nemhúzgálnám az oroszlán bajszát!
A repce sűrű és érzékeny.
Repce után napraforgót láttam.
Abban is van lutri.
Inkább kalászos.
A repce a nf- kalászos-repce-kalászos forgóval is lehet gáz.
Valaki próbálkozott már napraforgó után repcét vetni? Van egy terület amiről valószínű, hogy a héten lejön a napra. Műveléssel szerintem nem lesz gond, mert laza homokos föld.
Gombabetegségek miatt kérdéses.
Válasz Ganajos #3385. hozzászólásáraPotenciálban a többi kws, rapool, és csúcshibridek jobbak.
Viszont évjárat stabilitásban a forgalmazó sem tud jobbat.
Járt utat a járatlanért lene cseréld!
Kísérletezni a többivel is kell.
De én a nagyobbik részét biztos ilyennel csinálnám!
De mindenki maga tudja!
Válasz Ganajos #3385. hozzászólásáraÉn úgy tudom a Manhattanben van a legnagyobb potenciál, az ambassador is stabilan magas potenciállal rendelkezik, az umberto talán átlagosan nem terem annyit viszont rossz évben sokkal jobb termésre képes.
3532 hozzászólás
Válasz Büresz #3427. hozzászólásáraA cserepesedéstől félsz?
Annyira hideg csak nem lesz hogy ne keljen.
Válasz Büresz #3427. hozzászólásáraMi utána akarjuk, meglátjuk mi lesz belőle
Válasz rtamas1976 #3420. hozzászólásáraFelétek nem mond most 7végére semmit?
Válasz drónkövetelő #3417. hozzászólásáraFelénk Vasba is 70 körül mutat…
Én ma nem tudom sajnos, marad utána
Válasz Büresz #3427. hozzászólásáraValakinek tapasztalat?
Felénk jósolnak vagy 60-70mm-t 8-10 napig, ki hogy vetné? Előtte vagy utána? Tegnap volt 28, holnap el tudnék vetni de félek a sok esőtől hogy beledöglik a mag, meg 10-15 fokokat ír. Ki hogy csinálná? Köszi
Válasz SzikiSzokeveny #3425. hozzászólásáraAz még odébbvan.
Repcét kezdem bánni ,hogy elvetettem.
Keserves lessz az következő év úgynéz ki.
Templomba kell menni és autót kell mosni.
Jobb ötletem nincs.
Válasz rtamas1976 #3424. hozzászólásáraFogalmam sincs hogy lesz ebből gabona vetés.
Válasz SzikiSzokeveny #3421. hozzászólásáraTiszán innen és tiszán túl kimaradt megint.
Válasz rtamas1976 #3422. hozzászólásáraMég igérni sem nagyon akarnak.
Válasz SzikiSzokeveny #3421. hozzászólásáraHa ez sok akkor mi a kevés?
2 hónapja nemvolt eső.
Bors száraz minden.
Az előrejelzést ahogy látom napok óta feleződik a hétvégi csapdék.
Hétvégére elkopik. Basszameg.
Se lazítózni se tárcsázni.
Remeg szaggat minden. Álunk ,várunk.
Válasz rtamas1976 #3420. hozzászólásáraBőven mond még esőt a hétre, simán lehet még jó.
Válasz Ganajos #3415. hozzászólásáraTegnap este 8ra végeztünk.
Jól beis ázott! 1.5mm nekem kellene szomorkodni.
Inkább nelenne elvetve és esett volna.
Válasz drónkövetelő #3418. hozzászólásáraItt 12. Az elmúlt két és fél hónapban.
Válasz SzikiSzokeveny #3416. hozzászólásáraNálunk 27mm volt tegnap
Válasz Ganajos #3415. hozzászólásáraHolnap tervezem. Ha nem sikerül, akkor az idei vetés szerintem elmarad.
Brutál esőt mutat ide Zalába. Vasárnapig közel 70mm várható.
Válasz Ganajos #3415. hozzászólásáraItt az eső hiánya miatt nem lehet elvetni.
Van aki még nem vetett repcét?
Itt valószínűleg 20 körül lehet csak elvetni amennyi esőt mutat
Válasz lakatos gabesz #3413. hozzászólásáraBedolgozva.
Válasz rtamas1976 #3410. hozzászólásáraPermetezővel te vetés előtt vagy álományba használod?olvastam hogy ősszel álományba is lehet bokrosodáskor .
Válasz lakatos gabesz #3411. hozzászólásáraFölösleges.
Inkább napraforgó vagy repce előtt.
Hy-spor, ikr
Trichon ,phylazomit
A régi hy-spor al voltak gongok de változtattak rajta. Perliten volt megduzzadt és dugult. Szántóföldin kiment de a kijuttató dugult. Már más az alapja és nemdugul állítólag.
Válasz rtamas1976 #3410. hozzászólásáraNapra forgó uttán árpát szeretnék vetni érdemes szerinted ezt a készitményt használni?és te melyik gyártóét veszed mi a pontos neve a készítménynek?
Válasz lakatos gabesz #3409. hozzászólásáraIgen.
Használat előtt bekell áztatni mint a törzsoldatot.
Az újabb változatokat baci kijuttatóval is lehet.
Én szántóföldivel szoktam.
A víz nelegyen klóros!
Nemanyira érzékeny mint a talajbacik az uv ra.
Olvass utána, de nemszabad minden éven mert felborítja a baktérium fórát a talajban.
Sokmindent kiszorít az élőhelyéről.
Válasz rtamas1976 #3400. hozzászólásáraEz valami por készítmény?és a kijutattása hogyan történik?
Válasz erni #3407. hozzászólásáraNem teljesen igaz ez sem. Egymást követő gazdasági évben is lehet olyan növény, amely önmaga után nem termeszthető (pl.: napra, repce), ha az aratásukat követően vetsz valamit, például másodvetést 60 napra minimum. De nem hiába vannak a vetésszabályok, dőreség lenne… mondjuk, lehet, hogy adódik olyan helyzet.
Válasz lakatos gabesz #3401. hozzászólásáraÉn is így tudtam, de változott. Repce utáb lehet napra, meg fordítva is, mert más csoportba tartoznak, csak önmaguk után nem lehet mégegyszer. Monoba nem lehet.
Válasz rtamas1976 #3404. hozzászólásáraA regulátort megkapja általába kétszer is, ősszel tavasszal. A virágzáskor szoktuk kihagyni, mikor már nem nagyon lehet belemenni.
Utobbi két évben megúsztuk egy permetezéssel tavasszal. Ormányosok ellen szórtuk márciusba, meg kiment a caramba. Utánna semmi, kombájn következett.
Volt fénybogár de annyi nem hogy védekezni kellett volna.
Tavaly 4,5 T, idén 3 T lett.
Válasz lakatos gabesz #3401. hozzászólásáraAkg ban biztos nemlehet
Válasz erni #3399. hozzászólásáraPedig a repce nagyon igényli a gombaölőzést.
Én 3x szoktam.
Válasz lakatos gabesz #3401. hozzászólásáraElméletileg a vetésváltás kötelező.
A h.g.gy. nemfeltétlenül betartandó.
Repce után napraforgó van a havernak.
Vette a rendszer.
Válasz lakatos gabesz #3396. hozzászólásáraamennyi a vadkárod
Lehet hülyeséget mondok de nem jól tudom hogy napra uttán repcét nem lehet mert olajos nóvény mind 2?
Válasz erni #3399. hozzászólásáraAöp ben hasznàld a trihodemát.
Bedolgozva repce vagy napraforgó előtt.
Szkerotíniára jó.
Válasz rtamas1976 #3398. hozzászólásáraMarad a kalászos. Csak felmerült mi lenne ha repce lenne, mert idén a 3 tonnás repcéből jobban jöttünk ki mint a 7-8 tonnás búzából.
De nálunk is volt már napra-kalászos-repce-kalászos-repce forgó, és az utóbbi repcét eléggé megette a szkleró. Igaz, hogy repcénél a gombázást ki szoktuk hagyni.
Amúgy meg csak 4 évente van repce.
Válasz erni #3397. hozzászólásáraÉn nemhúzgálnám az oroszlán bajszát!
A repce sűrű és érzékeny.
Repce után napraforgót láttam.
Abban is van lutri.
Inkább kalászos.
A repce a nf- kalászos-repce-kalászos forgóval is lehet gáz.
Üdv.
Valaki próbálkozott már napraforgó után repcét vetni? Van egy terület amiről valószínű, hogy a héten lejön a napra. Műveléssel szerintem nem lesz gond, mert laza homokos föld.
Gombabetegségek miatt kérdéses.
Sziasztok
75cm-es sortávnál hány ezer szemel kell a repcét vetni?
Válasz SzikiSzokeveny #3394. hozzászólásáraAugusztus végén mindégjön egy jó eső!
Válasz Ganajos #3393. hozzászólásáraUmbertot és Mikadost szeretnék. De amilyen idő itt van, borsó lesz még árpa. Majd tavasszal kikel.
Válasz SzikiSzokeveny #3390. hozzászólásáraMelyik fajtával?
Válasz rtamas1976 #3388. hozzászólásáraMajd jövő nyáron kiderül
Persze ha kikel, nem zabálják le a rovarok és nem veri el a jég stb…
Válasz tomi91 #3389. hozzászólásáraNemtudom , tavajról megmaradt.
Válasz Ganajos #3387. hozzászólásáraÉn a termést célzom meg. Ne kelljen mást vetni a helyére.
Válasz rtamas1976 #3388. hozzászólásáraMennyièrt lehet idèn megvenni az Umbertot?
Válasz Ganajos #3385. hozzászólásáraPotenciálban a többi kws, rapool, és csúcshibridek jobbak.
Viszont évjárat stabilitásban a forgalmazó sem tud jobbat.
Járt utat a járatlanért lene cseréld!
Kísérletezni a többivel is kell.
De én a nagyobbik részét biztos ilyennel csinálnám!
De mindenki maga tudja!
Válasz SzikiSzokeveny #3386. hozzászólásáraÉn megcélzom a nagy termést, 2 xar éve csak nem lesz a repcének
Válasz Ganajos #3385. hozzászólásáraÉn úgy tudom a Manhattanben van a legnagyobb potenciál, az ambassador is stabilan magas potenciállal rendelkezik, az umberto talán átlagosan nem terem annyit viszont rossz évben sokkal jobb termésre képes.
Válasz rtamas1976 #3383. hozzászólásáraÉn most némi utánjárás után ebben a kettőben nagyobb potenciált érzek, persze az umberto is nagyon jó
Válasz SzikiSzokeveny #3382. hozzászólásáraManhattan valamivel olcsóbb
Válasz Ganajos #3381. hozzászólásáraMardok az umbertonál.