Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
Az úgy együtt csak 9V az akku nyugalmi min. 12,5 V kell legyen, különben eldobandó az akkud. + 3,5 V az sok már, elcseppenhet, ezért kell elé az MTZ sönt, amit indítás alatt ki kell iktatni, mert akkor már valóban csak 10-10,5 V feszültsléged van, de ezt az 50-es MTZ indítókapcsolója élből tudja, semmit nem kell feltalálni, csak megfelelően bekötni, ennyi...
Elvileg lehet hogy jó is lesz ez az izzító gyertya mert az ellenőrző szem is egy fogyasztó. A helyedben kivett állapotban izzítanék egyet hogy lássam mi és hogyan izzik be hamarabb a gyertya vagy a szem.Nehogy elcseppenjen a gyertya amire a szem beizzik.
7 V + 2V az MTZ visszajelző az már 9V köss be elé még 1 MTZ söntöt MTZ kapcsolóval, úgy mint az MTZ van kötve. Ott a 4 db 2 V-os gyertya az 8 V + a visszajelző 2V + a sönt is 2V tehát így 12, DE a kapcsoló bekötése olyan hogy izzításkor minden sorban van kötve, indításra fordításkor a söntöt kiveszi (megkerüli) a körből, és csak 10 V-os terhelés marad a körben, mert az indítás miatt úgy is lessik az akku fesz 10 V körülre, és így indítás alatt is van izzítása. Tehát 7 V a gyertyád + 2 V-os visszajelző + 2 V-os sönt de csak izzításkor ez így 11 V nem fog elégni a 12-kötüli fesz től nem félj, indtáskor meg zárd ki a söntöt, úgysem ad az akkud 10 V-nál többet indítás alatt. Remélem érthetően adtam elő
Hasonlít a TDI-be járatoshoz, de az hosszabb.
Régebbi 2.2, 2.4-es toyotákba szerelték ezeket. Egyelőre marad ez, mert ezt az egyet találtuk ami méretben megfelelő és mivel elfekvő készlet volt, kemény 700 Ft-ért vettem. Ha kinyűved akkor majd megpróbálok szerezni másikat.
A gond ezekkel, hogy az autóban sorosan van kötve 4db. Ott az eredő ellenállás összeadódik, nem gond a 12V. Itt sajnos a traktorban egymagában van. Egy MTZ ellenőrző szem van csak vele sorban bekötve. Talán ez elég lesz neki. Meglátjuk.
Egy kis segítséget szeretnék kérni az okosabbjától.
A kistrakeszban kifingott az izzítógyertya. EZT kaptam helyette. Méretre ugyan az mint ami volt, viszont az adatlapja szerint ez 7V-os. Most akkor ezt le kellene söntölni? Az előző direkt 12V-ról dolgozott.
Kecskeméten vállalnék mezőgazdasági munkát,traktorozást,fuvarozást aratásról C+E jogosítvánnyal+GKI,szántás,magágykészítés, tavaszi vetés,műtrágyázás,trágyaszórás,kultúra művelés.
Főiskolás vagyok elég sok szabadidővel, bármilyen munkába besegítenék,otthon gazdálkodunk, tapasztalatom van.
sziasztok tudna nekem valaki tipet adni vagy tanacsot ???????? hasznalt mtz t akarok venni de keves pénzem van rá és ezt ugy tudnám megoldani hogy hitelre van e ijen lehetőség hajdu megyeben őstermelőire pl
Válasz #3071. hozzászólásra
A 6 métert biztos tudja,szélcsendben azthiszem 9-10 méter a hatótávolság. Nem szoktam teljes gázon járatni,fütyül elég rendesen!!!
Válasz #3067. hozzászólásra
Nekem van! Szemét valami!Szinte csak vízszintesen használható! Ha magasra emeled a csövet,nem folyik rá a lé a szórófejre, és nem szór.Derék magasságig jó,nincs vele baj.
szerintem azt a 20-ezer forintot megéri,Édesapámnak is olyan (vagy hasonló ) van 5 éve használja ,de csak hobbi szinten,Persze nagyüzemi célra nem biztos hogy sokáig bírja,mult héten aaz Auchanban volt akciós,10000forintért hiányos sérült dobozos,én vettem 4db válkasza motort 3és 5ezerforint között ,zsír új,csak a hosszú alumíniumszár nincs meg egyikhez se ,de damilfej vágótárcsa stb megvan
1. hozzászólás, medmex777 küldte be 2012-12-01 21:04:15-kor | SZiasztok ,tud valaki eladó zetor 6045 első kerék agyat(azt e részt amire a felnit rögzitjük)?
Ingatlan adás-vételi szerződé kötésekor, ha vételárat utalják bankszámlára. A szerződés az aláíráskor vagy a vételár megérkezésekor érvényes. Az aláírt szerződést be lehet jegyeztetni a vételár megérkezése előtt is a földhivatalban.
így így. itt is van egy 8.4-es még TSZből maradt de tavaly elvitték csépára mert mással nem tudtak magágyat készíteni ősszel.
pedig ott aztán megtanulnák sokan mi az a perc talaj
Jah, a magágykészítőjük is olyan, hogy csak rögtön szántás után, vagy fagy álltal szétrobbantott talajban tud itt legalábbis magágyat készíteni, ha pár napig süti a nap a földet, utána nem töri a rögöket.
Itt vagy a gazdának egy ilyen 8,4es szántóföldi gép... barna erdőtalajon használja... nekem nagyon tetszik a munkája éső is nagyon meg van elégedve vele. Csak hát a 4,7sre mondtak most az őszön valami 4 millás árat. Használtba meg nem nagyon találni mert senki se adja el aki egyszer beruházott rá.
Pedig én kaptam tőllük egy kupac prospektust, amikor hoztak nekem egy ilyen magágykészítőt, és van vagy volt akkor sorközművelőben is. Ez eléggé írtja a gyomot nem?
13597 hozzászólás
Tisztelt Kollegák,

Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Képet tudok csinálni....ha kell még.
Válasz #3095. hozzászólásra

Köszönöm!!!
Látod "okos embernek télen-nyáron van esze"!
Válasz #3094. hozzászólásra
Elég lenne felmelegiteni a mintát amit fokolsz, mert ha az egészet melegitenéd, az is visszahülne a higitás után.
Jó estét mindenkinek!
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Válasz #3092. hozzászólásra
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
sziasztok érdekelne engem egy multicar motor+válto de a két személyes-nek a motorja meg az ára elöre is köszönöm
Válasz #3090. hozzászólásra

Köszi!
Válasz #3081. hozzászólásra
Én meg vagyok vele elégedve (bár ízlések és pofonok)
Én mondjuk szeretem a Haszon magazin többi kiadásait is.
Válasz #3082. hozzászólásra
Ezek párhuzamosan vannak,ami soros MTZ,Csepel.A négy gyertya kb. 60A ami 11V körüli szintre ejti az aksi feszültségét,annyi is van ráirva...
Válasz #3085. hozzászólásra
Fizika órán biztos mumszos voltál,Ohm törvénye R=U/I...
Válasz #3086. hozzászólásra
Az úgy együtt csak 9V az akku nyugalmi min. 12,5 V kell legyen, különben eldobandó az akkud. + 3,5 V az sok már, elcseppenhet, ezért kell elé az MTZ sönt, amit indítás alatt ki kell iktatni, mert akkor már valóban csak 10-10,5 V feszültsléged van, de ezt az 50-es MTZ indítókapcsolója élből tudja, semmit nem kell feltalálni, csak megfelelően bekötni, ennyi...
Elvileg lehet hogy jó is lesz ez az izzító gyertya mert az ellenőrző szem is egy fogyasztó. A helyedben kivett állapotban izzítanék egyet hogy lássam mi és hogyan izzik be hamarabb a gyertya vagy a szem.Nehogy elcseppenjen a gyertya amire a szem beizzik.

7 V + 2V az MTZ visszajelző az már 9V köss be elé még 1 MTZ söntöt MTZ kapcsolóval, úgy mint az MTZ van kötve. Ott a 4 db 2 V-os gyertya az 8 V + a visszajelző 2V + a sönt is 2V tehát így 12, DE a kapcsoló bekötése olyan hogy izzításkor minden sorban van kötve, indításra fordításkor a söntöt kiveszi (megkerüli) a körből, és csak 10 V-os terhelés marad a körben, mert az indítás miatt úgy is lessik az akku fesz 10 V körülre, és így indítás alatt is van izzítása. Tehát 7 V a gyertyád + 2 V-os visszajelző + 2 V-os sönt de csak izzításkor ez így 11 V nem fog elégni a 12-kötüli fesz től nem félj, indtáskor meg zárd ki a söntöt, úgysem ad az akkud 10 V-nál többet indítás alatt. Remélem érthetően adtam elő
Válasz #3079. hozzászólásra
Az nem lenne jó ha sorba kötnél vele egy 6 V-os kontrollámpát?
Válasz #3081. hozzászólásra

Válasz #3080. hozzászólásra

Hasonlít a TDI-be járatoshoz, de az hosszabb.
Régebbi 2.2, 2.4-es toyotákba szerelték ezeket. Egyelőre marad ez, mert ezt az egyet találtuk ami méretben megfelelő és mivel elfekvő készlet volt, kemény 700 Ft-ért vettem. Ha kinyűved akkor majd megpróbálok szerezni másikat.
A gond ezekkel, hogy az autóban sorosan van kötve 4db. Ott az eredő ellenállás összeadódik, nem gond a 12V. Itt sajnos a traktorban egymagában van. Egy MTZ ellenőrző szem van csak vele sorban bekötve. Talán ez elég lesz neki. Meglátjuk.
Válasz #3074. hozzászólásra

mert gondolkozok hogy jövőre én is előfizetek egyre
csak melyikre?? 

hogy vagy megelégedve az újsággal??
Válasz #3079. hozzászólásra
Ez úgy néz ki,mint egy VAG TDI gyertya.Az a baj a sönttel,hogy nehezen kivitelezhetö.Cseréld ki 12 V-osra az a tuti...
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni az okosabbjától.
A kistrakeszban kifingott az izzítógyertya.
EZT kaptam helyette. Méretre ugyan az mint ami volt, viszont az adatlapja szerint ez 7V-os. Most akkor ezt le kellene söntölni? Az előző direkt 12V-ról dolgozott.
Kecskeméten vállalnék mezőgazdasági munkát,traktorozást,fuvarozást aratásról C+E jogosítvánnyal+GKI,szántás,magágykészítés, tavaszi vetés,műtrágyázás,trágyaszórás,kultúra művelés.
Főiskolás vagyok elég sok szabadidővel, bármilyen munkába besegítenék,otthon gazdálkodunk, tapasztalatom van.
Bármilyen segítség jól jönne:)
06/30 2511916
2013 tavasz
Válasz #3075. hozzászólásra

Képzeld a 10.oldalon van benne egy fórumtársunk
sziasztok tudna nekem valaki tipet adni vagy tanacsot ???????? hasznalt mtz t akarok venni de keves pénzem van rá és ezt ugy tudnám megoldani hogy hitelre van e ijen lehetőség hajdu megyeben őstermelőire pl

Válasz #3074. hozzászólásra
én még múlt héten
Érdeklődnék hogy a Haszon Agrár magazin novemberi száma mikor jelent meg. Én előfizetőként ma kaptam meg
A 6 métert biztos tudja,szélcsendben azthiszem 9-10 méter a hatótávolság. Nem szoktam teljes gázon járatni,fütyül elég rendesen!!!
Megy nincs vele baj.
Válasz #3070. hozzászólásra
Ez olyan az utolsó "s" jelölné azt a szivattyút amiről beszélsz. Így képes 6m magasra nyomni a lét állítólag. Motor egyébként nem hisztis?
Van egy olyan fajtája is amelyiken a turbina mögött van egy szivattyú! Az jó lehet!
Nekem van! Szemét valami!Szinte csak vízszintesen használható! Ha magasra emeled a csövet,nem folyik rá a lé a szórófejre, és nem szór.Derék magasságig jó,nincs vele baj.
szerintem azt a 20-ezer forintot megéri,Édesapámnak is olyan (vagy hasonló ) van 5 éve használja ,de csak hobbi szinten,Persze nagyüzemi célra nem biztos hogy sokáig bírja,mult héten aaz Auchanban volt akciós,10000forintért hiányos sérült dobozos,én vettem 4db válkasza motort 3és 5ezerforint között ,zsír új,csak a hosszú alumíniumszár nincs meg egyikhez se ,de damilfej vágótárcsa stb megvan
Tisztelt Kollegák,
3WF-3s avagy (SP 415-s)permetezőt ismeri valaki hogy milyen gép?
Eredeti mert kínai, is állítólag 6-7m magasra felnyoomja az anyagot.
Üdv!olyan kérdésem lenne hogy valamelyik Topikban valaki írta hogy egy szer tisztított étolajat lehet venni nagy menyiségben,nem találom sehol!!!?
1. hozzászólás, medmex777 küldte be 2012-12-01 21:04:15-kor | SZiasztok ,tud valaki eladó zetor 6045 első kerék agyat(azt e részt amire a felnit rögzitjük)?

Válasz #3057. hozzászólásra

3m-es, de már elkéstél...
Válasz #3062. hozzászólásra
Az utalás már 2 órán belül megvan. Nehogymá ne bírj addig várni!
Ingatlan adás-vételi szerződé kötésekor, ha vételárat utalják bankszámlára. A szerződés az aláíráskor vagy a vételár megérkezésekor érvényes. Az aláírt szerződést be lehet jegyeztetni a vételár megérkezése előtt is a földhivatalban.
Válasz #3049. hozzászólásra

Ott sehogy!!
Válasz #3046. hozzászólásra
Szerintem olyan 1 euro körül lehet km-e a kamionnak...
Válasz #3050. hozzászólásra
A BUSA nem csak gyártó a tulaj gépészmérnök és saját maga tervezi és teszteli a gépeit a saját földjein és a talajai kötött!! az enyhe kifejezés.
Válasz #3056. hozzászólásra
persze semmi sem tökéletes de írták homokra való. homokon nem is tudják teljes mélységben húzni mert elrúgja magát előtte a TM190
Válasz #3056. hozzászólásra

Mekkora a tiéd, eladod?
Válasz #3055. hozzászólásra

Nekem 3x át kellettt rohangálni ott ahol rögökbe összeszáradt a föld. De azt nem mondom hogy nem jó, nagyon is szeretem, de azért ez sem tökéletes!
Válasz #3054. hozzászólásra
így így. itt is van egy 8.4-es még TSZből maradt de tavaly elvitték csépára mert mással nem tudtak magágyat készíteni ősszel.
pedig ott aztán megtanulnák sokan mi az a perc talaj
Válasz #3052. hozzászólásra
töri az becsülettel,jó gépek,amikor más nem tudta szétverni a tavaszi szántást,ez megoldotta
Válasz #3051. hozzászólásra

Magágykészítő métere egy milla!
Válasz #3049. hozzászólásra
Jah, a magágykészítőjük is olyan, hogy csak rögtön szántás után, vagy fagy álltal szétrobbantott talajban tud itt legalábbis magágyat készíteni, ha pár napig süti a nap a földet, utána nem töri a rögöket.
Válasz #3048. hozzászólásra

Használtba meg nem nagyon találni mert senki se adja el aki egyszer beruházott rá.
Itt vagy a gazdának egy ilyen 8,4es szántóföldi gép... barna erdőtalajon használja... nekem nagyon tetszik a munkája éső is nagyon meg van elégedve vele. Csak hát a 4,7sre mondtak most az őszön valami 4 millás árat.
Ahol gyártják,nincs szurok.Nem arra való!!!
Válasz #3048. hozzászólásra

Ez megint egy HOMOK-i találmány!! Kiváncsi lennék hogy szuperál egy fekete szurokban???
Válasz #3040. hozzászólásra
Pedig én kaptam tőllük egy kupac prospektust, amikor hoztak nekem egy ilyen magágykészítőt, és van vagy volt akkor sorközművelőben is. Ez eléggé írtja a gyomot nem?