nem nagy a gazdasag, de ha mar belefognank akkor ugy kb 80-100 tonna gabonanak kellene, viszont 2 reszben(buzanak es arpanak vagy kukoricanak) vagy akar tobb kisebb reszben is megfelelne....
szoval akkor nem erdemes foglalkozni vele...csak sajnos az uj az nem egy olcso mulatsag, na meg a legnagyobb baj, h azt se tudom itt nalunk (erdely) kik foglalkoznak olyasmivel...
megprobaljuk kiirtani valahogy a kis mocskokat, amugy erdekelne velemeny gabonasilokrol, mert nagyon hajlanek affele, mennyire kell szaraz legyen a termeny hogy ne legyen semmi baja es az hogy van megoldva, hogy ne parasodjon be a belseje (regebbi hasznalt siloknal)?
Én a gázosítást javaslom, mert az visz mindent, takartasd le fóliával 2 hétre. Igaz most a hidegben csökken a hatékonysága mindegyik szernek, ezért a következő 2 hétben nem nagy értelme lenne, de a bogarak ilyenkor lassúak is, ha csak nincs valami langyosabb helyen a cuccod.
Sajnos annyi gabona van, hogy nem megoldhato a bogarak kifagtasztasa, na meg mas hely sincs ahova atrakni egy rostalas utan (gondolom valogatna a rosta is) amugy meg nalunk ami atment a kalapacs malmon nem lattam utana a lisztben bogarat, de azt se alliton h nem elik tul, szivos kis rohadekok az mar biztos
ha nem túl sok van, akkor fel kell rakni pótkocsira nem túl vastagon, kifagynak a mocskok, de le lehet permetezni azt hiszem reldannal, de néhány hétig nem lehet etetni. de permetezéskor át kell forgatni
De az a mocsok bogár még a darálót is kibírja!! A szomszéd falu malmában még az őrlés után is maradtak benne abból a mocsok fekete bogárkából a lisztben!
SOS! Volna egy olyan kerdesem h gabona bogarat a gabonabol lehete valamivel irtani vagy "elijeszteni" vagy csak az a megoldas van h kitakaritani a helyiseget es vegyszerezes?
A csoda tudja mi lenne a jó!
Ezt szereti. A természetet, a szabad levegőt, az állatokat. Amikor leérettségizett, nem tudtam másra rábeszélni. Meg nem is akartam. Egyikre sem nagyon erőltettem az akaratomat. Annyit kértem csak, hogy muszáj tanulni. Aztán a többi már rajtuk állt. A kicsi kijelentette, vagy ezt, vagy semmit. Így történt. Meg azt is mondogatja, hogy ha ő vadgazda lesz, akkor - mivel egyik bátyja vadász -, a tesója a vadat lövi, ő meg a vadászt. Piszkosul sajnálja, amikor lelövik az állatokat.....
Nah de... Nem megváltani akarja a világot ezzel, csupán írni egy szakdogát
Most hogy válaszolsz pár kérdésre legjobb emlékezeted szerint, az nem lehet nagy gond
Megnéztem a kérdőívet, mindenképpen szerettem volna segíteni - még ha csak ennyivel is.
Sajnos a megjelölt években nem volt egyáltalán búzánk vetve. Most vetettünk valamennyit, de az elmúlt években kimaradt. Sajnálom.
Én is ma kezdtem a kicsim szakdolgozatához.
Az őztrófeák alakulása az elmúlt tíz évben a téma.
Éppen testhez álló.
13656 hozzászólás
Válasz #155. hozzászólásra

Majd ráírod, hogy MÁV !!!
Válasz #154. hozzászólásra
Ő a heck.
Ennek a s.ket komámnak a kamioné nem jó,ennek bakker vonatduda kell!!
Válasz #153. hozzászólásra

Kamion felszerelések, shop, bolt stb. Ezek újak.
Itt a nagy fergin van..........backi szinte megemelkedik mikor adnak neki kraftott.........
Válasz #152. hozzászólásra
Dobj már légyszi néhány linket!!! V-43-é kellene.
Válasz #149. hozzászólásra
Backi vagy 100 darabot találsz neten !!!!!!!
Válasz #150. hozzászólásra
Ok! Ha jársz arra szólj! Köszi!
Válasz #149. hozzászólásra

Tudom csak heccellek.
Hát nincs annyira közel, vagy 100km biztosan megvan, sőt 120. Ha útam lenne arrafelé bemegek és megnézem, illetve előte beszélünk róla.
de nem a szomszédban van, miskolcra még beugranék a barátod kedvéért, de ez kicsit hoszabb ugrás volna
Válasz #145. hozzászólásra
Hahóóóóóó!
Tudsz erről valamit????
Messze van ez hozzátok???
Havernak kellene onnan egy "mozdonyduda"!
Válasz #147. hozzászólásra

Válasz #145. hozzászólásra
Nem kocsma BAKKER!!!!!!!!!!!!
Mozdonytemető=mozdonybontó-parasztosan fogalmazva........
Válasz #141. hozzászólásra
Itt szokott hirdetni 1 lengyel gépkereskedő, nem találok egy hirdetését sem most, az hirdetett egyszerű kisebb tornyokat.
Válasz #144. hozzászólásra

Sátoraljaújhelyet tudom, mozdonytemetőt hallottam igen, de hogy az mit takar valójában azt már nemtudom.
Az hót ziher, hogy valahol van egy ilyen kocsma, bahnhoff, mozdonytemető névvel
Válasz #143. hozzászólásra
Sátoraljaújhely,mozdonytemető. Ismered,tudod hol van????????
mondjad Lajám!
Szannberg vagy???
Válasz #140. hozzászólásra
nem nagy a gazdasag, de ha mar belefognank akkor ugy kb 80-100 tonna gabonanak kellene, viszont 2 reszben(buzanak es arpanak vagy kukoricanak) vagy akar tobb kisebb reszben is megfelelne....
Válasz #139. hozzászólásra
Mekkora kell ???
Válasz #138. hozzászólásra
szoval akkor nem erdemes foglalkozni vele...csak sajnos az uj az nem egy olcso mulatsag, na meg a legnagyobb baj, h azt se tudom itt nalunk (erdely) kik foglalkoznak olyasmivel...
Válasz #137. hozzászólásra

Ha használt silót akarsz megvenni, lebontani és újra felépíteni akkor azt már most felejts el................
megprobaljuk kiirtani valahogy a kis mocskokat, amugy erdekelne velemeny gabonasilokrol, mert nagyon hajlanek affele, mennyire kell szaraz legyen a termeny hogy ne legyen semmi baja es az hogy van megoldva, hogy ne parasodjon be a belseje (regebbi hasznalt siloknal)?
Válasz #128. hozzászólásra
Jobb helyeken tudsz te is venni ilyeneket, ezek tabletták,golyók:
Magnaphos
Quickphos
Tekphos
Vagy lehet vegyszerezni de ez a leghatéktalanabb ha "vastag" a gabona: Actellic, Reldan, Fendona.
Mind a kettőnél van legalább 1 hónap etetési szünet így érdemes ezt előre bekalkulálni a darálásoknál.
Itt is van bőven választási lehetőség: http://www.zephyrkft.hu/gazosito-szerek.html
Én a gázosítást javaslom, mert az visz mindent, takartasd le fóliával 2 hétre. Igaz most a hidegben csökken a hatékonysága mindegyik szernek, ezért a következő 2 hétben nem nagy értelme lenne, de a bogarak ilyenkor lassúak is, ha csak nincs valami langyosabb helyen a cuccod.
Válasz #133. hozzászólásra
Fólia rá,szakemberrel "tablettát" dobatni alá,nem veszélyes kőccség.
Válasz #133. hozzászólásra
Ha külőnálló épület ,jól szellőző,akkor fóliával letakarni ,és gázt engedni alá,vagy karbittal gázt termeltetni.de akkor villanyt kikötni,és minden szikra- dohányzás-láng-gyerek messzire elterelése.
Sajnos annyi gabona van, hogy nem megoldhato a bogarak kifagtasztasa, na meg mas hely sincs ahova atrakni egy rostalas utan (gondolom valogatna a rosta is) amugy meg nalunk ami atment a kalapacs malmon nem lattam utana a lisztben bogarat, de azt se alliton h nem elik tul, szivos kis rohadekok az mar biztos
Válasz #130. hozzászólásra
ha nem túl sok van, akkor fel kell rakni pótkocsira nem túl vastagon, kifagynak a mocskok, de le lehet permetezni azt hiszem reldannal, de néhány hétig nem lehet etetni. de permetezéskor át kell forgatni
Válasz #130. hozzászólásra
De az a mocsok bogár még a darálót is kibírja!! A szomszéd falu malmában még az őrlés után is maradtak benne abból a mocsok fekete bogárkából a lisztben!
Válasz #129. hozzászólásra

aham, értegetem. Hat ha csak ez van akkor úgy néz ki h darálás lesz az egeszből
Válasz #128. hozzászólásra
gázositás, de csak szakember végezheti
SOS! Volna egy olyan kerdesem h gabona bogarat a gabonabol lehete valamivel irtani vagy "elijeszteni" vagy csak az a megoldas van h kitakaritani a helyiseget es vegyszerezes?
Válasz #126. hozzászólásra

Teeeee!!!
Mit nem képzelsz öreganyátokról?!?!
Válasz #123. hozzászólásra

Még szerencse, hogy csak a szaván ragadod...........akarommondani fogod
Válasz #124. hozzászólásra
Belenéztem a honalpotokba - szép. Majd a képeket este tüzetesebben is megnézegetem.
Értem. Te sem épp a szomszédban vagy.
Válasz #123. hozzászólásra
paraszt vagyok,hobbiként vadászom http://www.3fenyo.com
Válasz #122. hozzászólásra

Szóval vadász vagy!
Lehet, hogy a szavadon foglak...
Köszi előre is!!!
Válasz #121. hozzászólásra

igen,ha tudok segítek
Válasz #120. hozzászólásra

Te lőtted őket?
Hozzád - is - fordulok majd akkor szaktanácsadásért.
Válasz #107. hozzászólásra

akkor ezeket lebírálhatja
Válasz #117. hozzászólásra
Pedig elkűdtem...
Válasz #117. hozzászólásra

Nincs mit szívesen.
Válasz #116. hozzászólásra
Tőled még nem jött meg.
Czanik Sanyitól kaptam meg eddig, neki köszönöm.
Válasz #112. hozzászólásra
Összefüllentettem vmit(amire emlékszem).
Emil elküldve. Megérkezett??
Válasz #114. hozzászólásra

Igen, tudja. Csak sajnálja szegénykém... De majd megedződik.
Válasz #113. hozzászólásra

a selejtet ki kell lőni
ez lebegjen előtte
a többi ne lebegjen
Válasz #111. hozzászólásra

Meg azt is mondogatja, hogy ha ő vadgazda lesz, akkor - mivel egyik bátyja vadász -, a tesója a vadat lövi, ő meg a vadászt.
Piszkosul sajnálja, amikor lelövik az állatokat.....
A csoda tudja mi lenne a jó!
Ezt szereti. A természetet, a szabad levegőt, az állatokat. Amikor leérettségizett, nem tudtam másra rábeszélni. Meg nem is akartam. Egyikre sem nagyon erőltettem az akaratomat. Annyit kértem csak, hogy muszáj tanulni. Aztán a többi már rajtuk állt. A kicsi kijelentette, vagy ezt, vagy semmit. Így történt.
Válasz #106. hozzászólásra

Nah de... Nem megváltani akarja a világot ezzel, csupán írni egy szakdogát
Most hogy válaszolsz pár kérdésre legjobb emlékezeted szerint, az nem lehet nagy gond
Válasz #109. hozzászólásra

van annak keletje keleten?
és nyugaton?
kapós a szakosodott kiképzett vadgazda?
Válasz #108. hozzászólásra

Szarvasra.
Válasz #108. hozzászólásra
A Datéra. Vadgazda mérnök szakra.
minek a sos rizsnek témát nyitni?????????

őzike setesuta?
háhovajár?
Válasz #103. hozzászólásra

Megnéztem a kérdőívet, mindenképpen szerettem volna segíteni - még ha csak ennyivel is.
Sajnos a megjelölt években nem volt egyáltalán búzánk vetve. Most vetettünk valamennyit, de az elmúlt években kimaradt. Sajnálom.
Én is ma kezdtem a kicsim szakdolgozatához.
Az őztrófeák alakulása az elmúlt tíz évben a téma.
Éppen testhez álló.