HÁT TE NEM TUDOD MI FÁN TEREM A MEZŐGAZDASÁG LÁTTÁL TE MÁR 5 SOROS CUKORRÉPAKOMBÁJNT VAGY SZERINTED AZT UTÁNNA HOGY SZEDJÜK FOGALMAD SINCS A DOLOGRÓL VAGY CSAK ELGURULT A GYÓGYSZERED!!!!
Viktor neked fogalmad sincs a Nodet-hez vagy az 50 cm sortávolság rejtelmeire
azért van így állíva mert így nem kell a traktor kerekeit széthúzni 200cm-re maradhat a nyomtáv 150centin így univerzális a 70centis és az 50centis sorokhoz is és nem kell a traktor kerekeit állandóan oda vissza rakosgatni különösen már akkor van jelentősége mikor már a sorközművelést végezzük és van hogy délelőtt az 50centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk délután pedig a 70centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk itt nem lenne idő a kerekek állandó huzigálására
A második indok pedig szerintem TE még biztos nem közlekedtél 200 centis nyomtávú traktorral a keskeny kiszántott földes utakon ráadásul még egy 6soros Nodet is fel van akasztva a traktorra
Na erre varjál gombot Viktorkám ki nem ért hozzá
Válasz #427. hozzászólásra
Úgy szoktam keverni 1 zsák kevert, 15-15-15 és 2zsák péti arányba 180kg körül attól is függ hogy mennyire porzik a műtrágya, ez lehet 200-ig is, vagy csak160kg
Nálunk 50cm a szűk sortávú vetés:paprika,szója,cukorrépa,pasztirnák,bab...
1méterben van tehát 3sor ez van a traktor hasa alatt 2 jobb oldalon 1 balról
A 8 sorosnál esetedben figyelembe kéne venni hogy vannak e művelőkerekeid és ahhoz hogy jönne ki a lépés de ha ragaszkodsz a 45cm hez akkor oda kell figyelni hogy legyen a Nodet-ethez 2olyan tag aminek hosszabb a szára mert a meghajtókerekeknél csak ezek férnek el 45cm-s sortávval
8 soros kellene,a leglisebb trakim 140le ,látom el kellet tolni a középvonaltól a gépet,gépközépre nem lehet rakni kocsit? A nyolcsorosnál,hogy jön ki?
Akkor vegyél egy 6 sorosat ami 70 cm sortávval van és ráraksz még 2 tagot és kész a 8 soros géped. Én is így csinálom csak nálam 4soros 70cm-re és 6soros 50cm-re íme
Szója vetésre kellene.Most találtam Bácska toplya mellet egy kereskedőnél 2db hatsorost,de jobb lenne a 8 soros! 45cm-s sortávra összerakni!Ha van ötleted ird le légyszi!
Le szeretném cserélni az spc-men az eredeti gyári 15 éves csoroszlyáimat(Kb 1500 Ha van bennük),milyet érdemes venni és hol ami nem kopik el 1-2 év alatt? Mert már hallotam ilyen szar után gyártótról ismeg a vetés ellenörző nem fért bele
Válasz #373. hozzászólásra
Ez jó, szerintem meg rablás ezért a 6-osért ennyi!!!!! Én 1990-ben vettem az enyémet akkor volt 100+fa, aki ezért ennyit ad hát sok sikert hozzá!!!!!
3608 hozzászólás
Válasz #457. hozzászólásra

HÁT TE NEM TUDOD MI FÁN TEREM A MEZŐGAZDASÁG LÁTTÁL TE MÁR 5 SOROS CUKORRÉPAKOMBÁJNT VAGY SZERINTED AZT UTÁNNA HOGY SZEDJÜK FOGALMAD SINCS A DOLOGRÓL VAGY CSAK ELGURULT A GYÓGYSZERED!!!!
Válasz #451. hozzászólásra

eccerű a megoldás....veszel még egy biciklit...amivel vetsz
Válasz #445. hozzászólásra
Üdv. Köszönöm!!!!!
Válasz #454. hozzászólásra
Számítottam a kérdésre jogos,de nem észlelhető hogy húzna egy oldalra.
Válasz #453. hozzászólásra
Nem húz így az egyik irányba?
Vagy ez a plusz sorköz nem eszrevehető?
Válasz #452. hozzászólásra
Igen a 6soros x 50cenis kulti is így el van tolva egy oldalra
Válasz #451. hozzászólásra
A kultivátor(ok) is így el vannak tolva az egyik irányba?
Vagy olyan pontos csatlakozás?
Válasz #443. hozzászólásra

Viktor neked fogalmad sincs a Nodet-hez vagy az 50 cm sortávolság rejtelmeire
azért van így állíva mert így nem kell a traktor kerekeit széthúzni 200cm-re maradhat a nyomtáv 150centin így univerzális a 70centis és az 50centis sorokhoz is és nem kell a traktor kerekeit állandóan oda vissza rakosgatni különösen már akkor van jelentősége mikor már a sorközművelést végezzük és van hogy délelőtt az 50centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk délután pedig a 70centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk itt nem lenne idő a kerekek állandó huzigálására
A második indok pedig szerintem TE még biztos nem közlekedtél 200 centis nyomtávú traktorral a keskeny kiszántott földes utakon ráadásul még egy 6soros Nodet is fel van akasztva a traktorra
Na erre varjál gombot Viktorkám ki nem ért hozzá
Válasz #447. hozzászólásra
Bocsi Zoli de a hsz-t visszavonom,egyel lejebb446 hsz ra küldeném.
Válasz #447. hozzászólásra
Nem baj Zoltán tévedni emberi dolog.
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Akár 4-5 mázsát is kirak áttétel kérdése.
Én úgy tudtam hogy az SPC maximum ilyen 120 kg körül tud kirakni műtrágyát de lehet tévedek
Válasz #427. hozzászólásra
Úgy szoktam keverni 1 zsák kevert, 15-15-15 és 2zsák péti arányba 180kg körül attól is függ hogy mennyire porzik a műtrágya, ez lehet 200-ig is, vagy csak160kg
Válasz #435. hozzászólásra
te feri...honnan irsz ha nem titok?lehet tudok olcsóbbat....
Válasz #438. hozzászólásra
éped alapján te aztán kurvára elcseszted a beállitás...igy egyáltalán nemállitanak egy NODET gépet be soha!
originál NODET szélesitő vázam van...4 sorosból 12...ha 70 ről 50 cm rhuzzátok össze....+ 12 soros turbina
Válasz #440. hozzászólásra
Nálunk 50cm a szűk sortávú vetés:paprika,szója,cukorrépa,pasztirnák,bab...
1méterben van tehát 3sor ez van a traktor hasa alatt 2 jobb oldalon 1 balról
A 8 sorosnál esetedben figyelembe kéne venni hogy vannak e művelőkerekeid és ahhoz hogy jönne ki a lépés de ha ragaszkodsz a 45cm hez akkor oda kell figyelni hogy legyen a Nodet-ethez 2olyan tag aminek hosszabb a szára mert a meghajtókerekeknél csak ezek férnek el 45cm-s sortávval
Válasz #438. hozzászólásra
8 soros kellene,a leglisebb trakim 140le ,látom el kellet tolni a középvonaltól a gépet,gépközépre nem lehet rakni kocsit? A nyolcsorosnál,hogy jön ki?
Válasz #437. hozzászólásra

Át akrok térni a sorművelésre! ha nem lesz alkalmas vetőgép,akkor elnyomom az accordal 76cm-re! Van FŐD !!!!
Válasz #435. hozzászólásra

Akkor vegyél egy 6 sorosat ami 70 cm sortávval van és ráraksz még 2 tagot és kész a 8 soros géped. Én is így csinálom csak nálam 4soros 70cm-re és 6soros 50cm-re íme
Válasz #436. hozzászólásra

tudom, de állóvíz keverésnek megfelelt
amúgy itt a szóját rapiddal vetik és nem kultizzák
Válasz #433. hozzászólásra
Köszi ,túl vagyok az SPC-s korszakon,volt vagy 3 belőle!
Válasz #432. hozzászólásra
Szója vetésre kellene.Most találtam Bácska toplya mellet egy kereskedőnél 2db hatsorost,de jobb lenne a 8 soros! 45cm-s sortávra összerakni!Ha van ötleted ird le légyszi!
Válasz #432. hozzászólásra
itt egy 8 soros hirtelen:
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/652543
Válasz #430. hozzászólásra
spc böl van 8 as aprópénzért tudok egyet
Válasz #430. hozzászólásra
8 soros létezik de 9es nincs de elterjedtebb a 2x6soros változat jó párat hoztak mostanában Francia ó.-ból
Válasz #429. hozzászólásra
A traktor levegő rendszeréből
Válasz #428. hozzászólásra
Kérdezném töled,hogy vajdaságban lehetne-e vásárolni a nodet vetőgépből,8-vagy 9 soros gépet!
Válasz #428. hozzászólásra
Ötletes. Tápot honnan kapja?
Üdv!
Ezt már néztem múltkor is valamelyik másik topicban.
Válasz #407. hozzászólásra

Az én házi gyártású nyomjelzőváltóm , levegővel működik!!
Válasz #426. hozzászólásra
Üdv. KÖSZÖNÖM!! Még annyit kérdeznék hogy ezzel az áttétellel milyen műtrágyából mennyit szór hektáronként.
VTR nek.
Válasz #424. hozzászólásra

mi mondjuk nemcseréljük őket...hanem felujitjuk...igaz a nodet-eken..nemismerem az spc-t
Le szeretném cserélni az spc-men az eredeti gyári 15 éves csoroszlyáimat(Kb 1500 Ha van bennük),milyet érdemes venni és hol ami nem kopik el 1-2 év alatt? Mert már hallotam ilyen szar után gyártótról ismeg a vetés ellenörző nem fért bele
Szerintetetek egy 3 éves Digitrollos SPC vetésellenörzőért mit lehet kérni?
És egy 1 szezont használt Abonyi mikrogranulátum szóróért, ugyancsak SPC re való?
Válasz #420. hozzászólásra

Merre tevékenykedsz?
Válasz #420. hozzászólásra

a nem kell állandóan kerülgetned vmit.
Nekem mikor spc-volt mind akrttőt le engettem a földre
Válasz #418. hozzászólásra
Én úgy állítottam be a sodrony hosszát hogy a földön letéve is kicsit emelve legyenek ha a mukahenger fél állásban van
Válasz #417. hozzászólásra
Köszi szépen
Ennek ugye attól van olyan helyzete amikor egyik nyomjelző se ér le amikor fordulsz vele és fel van emelve?
Válasz #416. hozzászólásra

Jön a másidik adag
It az első adag

Válasz #414. hozzászólásra
Mindjárt itt lesznek a képek most nyomom fel agépre
Válasz #413. hozzászólásra
oké
Válasz #410. hozzászólásra
3 óra felé átmegyek és csinálok neked képeket róla
Válasz #411. hozzászólásra
Nem olcsó most már az SPC-sem de még mindig olcsóbb mint nagy nyugati gépek és jobb szerintem mint a lengyel cuccok
Válasz #373. hozzászólásra

Ez jó, szerintem meg rablás ezért a 6-osért ennyi!!!!! Én 1990-ben vettem az enyémet akkor volt 100+fa, aki ezért ennyit ad hát sok sikert hozzá!!!!!
Válasz #409. hozzászólásra

Ma van
Válasz #395. hozzászólásra
Holnap csinálok képeket.