Néztem mindkét honlapot, és ugyanazokat a gépeket (is) árulják.
Szerintem a mindkét honlapon látható "gem-trac" angliában készül.
Az angol honlapon csak angliában és a balti államokban vannak márkakereskedőik.
Ezen kívül mindegyik a teejet cuccokat árulja.
Válasz #1890. hozzászólásra
Találtam ezt a weboldalt akkor ez is az lenne? http://www.farmgem.co.uk
Itt sehol se írják ,hogy Debrecenbe szerelik össze.
Tavaly 570 e-ért lett volna egy komplett ilyen 5 szakaszos utólag beépíthető, mert már régen raktáron volt, így régi beszerzési áron kínálták.
Most valóban 1m körül van és talán nem is túl egyszerű beszerelni.
aha köszi valamit kezdek a dologgal hogy pontos legyen
köszönöm a segítséget a géppel kapcsolatban most lépek, ha esetleg én is tudok valamit segíteni akkor keress nyugodtan
szia
nekem nincs bent vonórúdkormányzás az enyémnek ez leesz a második szezonja
de az idén nem dolgozik valami pontosan úgy veszem észre hogy most többet permetez ki mint amire be van állítva
Akárcsak az enyém! Jó masina, a kezdet kicsit nehézkes volt, a vonórúdkormányzással voltak még gondjaim, pénteken még javítgattunk rajta, most úgy tűnik az is beállt. A gép is kapott egy szoftverfrissitést, hibásan mutatta a műszer a maradék lémennyiséget ez is megoldódott.
Akkor állítsd be 0-ra a bekapcsolási késleltetést, azonnal kapcsol és biztosan nem lesz kezeletlen területed. De én nemigen méregettem, hogy hol kapcsol be. Ennél szerintem lényegesebb az átfedés %-os mértéke.
azt tudom hogy bármennyire lehet állítani de ha túl késő kapcsol be akkor marad egy kezeletlen rész ha korán kapcsol ki akkor megint marad egy kezeletlen rész
és nálam a beüzemeléskor nem jól állították be , ezért érdeklődöm hogy ne a vegyszerrel kelljen kísérleteznem!egyébként már én is használtam búza gombaölőzésében , de nem akarom hogy kukorica gyomirtásnál gazos területek maradjanak mert nem jókor kapcsol ki-be
Úgy emlékszem 1 másodpercre van állítva, de bármennyire lehet állítani, én nem piszkáltam ebbe bele.
Szerintem így célszerű, ha normálisan ki akarja sarkallni az ember a táblát úgyis vissza kell tolatni. Egyébként meg ilyen esetben kellőképpen "hülye " a rendszer, de ez minden gpsre igaz. Ha elkezdesz tolatni, azonnal úgy veszi mintha előre mennél és a keret helyzetét megfordítja (tehát mintha ténylegesen ott lenne, ahol a gép orra van, az pedig kezeletlen terület felett van) és ez esetben permetezni fog. tehát jobb kézi vezérléssel először körbemenni és aztán kapcsolni az automatikát.
a kapcsolási késleltetést nem tudod milyen értékre van állítva?? nekem erre lenne szükségem, hogy időben kapcsolja be ill ki a permetezőt!
amikor először körbedűlőzöl akkor kézi űzemmódban mész és utána rakod át autómata üzemmódba a gps-t?
Van, igaz én is most kezdtem el használni. A dolog működik, nincs vele semmi gond. Ahogy lefedett területre érsz, kikapcsol az érintett szakasz. Beállítások? Beüzemeléskor beállították a szakaszok számát és a szélességét, azonkívül még annyit kehet rajta állítani, hogy 0 vagy 50 vagy 100 % -os átfedésnél kapcsolja le a szakaszt. Van még kapcsolási késleltetés is, másra nem emlékszem.Igazából többre nem is igen van szükség. Használata egyszerű, egyszer körbedülőzöd a táblát kézi üzemmódban, aztán aktiválod az automatikát és fordulókban is kikapcsolja a szakaszokat, hozzá sem kell nyúlni.
Válasz #1856. hozzászólásra
Akkor mérd be a fúvókák liter/perc teljesítményét adott nyomáson, és hasonlítsd össze a permetezési táblázatban megadott értékkel, ha stimmel minden fúvókánál, akkor csak a haladási sebességeddel, sorcsatlakozással, vagy a tábla méretével lehet gond.
Válasz #1853. hozzászólásra
Lehet, hogy el vannak tömődve a fúvókák és permetez, de nem jön ki megfelelő mennyiség, ki kellene tisztítani a fúvókaszűrőket, és a fúvókákat.
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 600l-es lengyel permetezőm és idáig 3bar nyomáson szórt 250l/ha-t. Most idén elkezdtem szórni a búzát ugyan ugy volt minden semmin nem változtattam és össze vissza szórt a gép hol 210l- hol 240l-t . Mi lehet a baj? Valaki tudna benne segíteni?
7400 hozzászólás
Jó estét mindenkinek.Állítólag a Hardy vegyszerezőnek az alkatrész katalógusát meg lehet találni az interneten.Nem tudja valaki,h. hol???????????
Válasz #1891. hozzászólásra
Néztem mindkét honlapot, és ugyanazokat a gépeket (is) árulják.
Szerintem a mindkét honlapon látható "gem-trac" angliában készül.
Az angol honlapon csak angliában és a balti államokban vannak márkakereskedőik.
Ezen kívül mindegyik a teejet cuccokat árulja.
Válasz #1897. hozzászólásra

mennyit adná melyikért?
Válasz #1896. hozzászólásra
Az ára.
Válasz #1895. hozzászólásra

deeeeeeeee
de mi a gond?
Válasz #1892. hozzászólásra
http://www.farmgep.hu/Reszletek/FULLSPRAY-2500.html?__________catid=26
http://www.farmgem.co.uk/en/trailed/diamond-2000.html
Nem ugyanaz a kettő?
Válasz #1893. hozzászólásra
hjaaaaa hogy ők ugyanazok ok...

nem dicsekszenek vele biztos
farmgem néven nyomják ottan

Szerintem ezt keresed
Farmgép Debrecen
Válasz #1890. hozzászólásra
Találtam ezt a weboldalt akkor ez is az lenne? http://www.farmgem.co.uk
Itt sehol se írják ,hogy Debrecenbe szerelik össze.
Válasz #1889. hozzászólásra

azzal dicsekszenek
meghogy nimetbe is viszik
Válasz #1888. hozzászólásra
Angliába is árúlják?
Válasz #1885. hozzászólásra
keretjük meg elig türhető amugy.......
igensok gagyi van alatta kategória a piacon
van a tolórudas meg van ami nyitogatja magát külön
Válasz #1880. hozzászólásra

mer a rosseb tudja mi mindent vesznek rá kintről
lehet lószart se gyártanak csak csavaroznak ......
Válasz #1885. hozzászólásra

aztat én igy megnemmondom melyik keretnek a stabilitása hol helyezkedik el a 100 as skálán
Válasz #1884. hozzászólásra
A keretstabilitása mennyivel rosszabb mint a Hardié?
Válasz #1883. hozzászólásra

ha Qigényes vagy nem tudnak kielégiteni
hacsak simán permetezni akarsz vele arra viszonylag elviselhetők .......
Válasz #1882. hozzászólásra
A 2500 literes 5-6 milió között.
Válasz #1880. hozzászólásra
oszt milyen árat lelté ?
Válasz #1879. hozzászólásra
http://www.interatzrt.hu/products/139
A Debreceni Farmgép permetezői milyen minőségüek a jobb nyugatiakhoz képest?
Árban azért ott vannak a nyugatiak szintjén.
Válasz #1878. hozzászólásra
én még nem. Inkább linkeld már be.
Válasz #1877. hozzászólásra

Mögtaláltam
Válasz #1876. hozzászólásra
Ja, elcsesztem. De így már meg lehet keresni. :)
Válasz #1873. hozzászólásra
elektromos link nem jó
Válasz #1871. hozzászólásra
Tavaly 570 e-ért lett volna egy komplett ilyen 5 szakaszos utólag beépíthető, mert már régen raktáron volt, így régi beszerzési áron kínálták.
Most valóban 1m körül van és talán nem is túl egyszerű beszerelni.
Össze lehet legózni, kell egy vezérlőelektronika és egy elektromos főelzáró szakaszolóval és mennyiségszabályozóval, szerintem szűken 1 misiből kijön.
Erre gondolsz?
1. kézi
2. elektromos
persze hogy lehet kb 1-1,5 milka
Olyan szerkezetet lehet tenni függesztett vegyszerezőre amiben beállítom hogy pl 250l/ha szórjon és a sebesség függvényében szabályozza a nyomást?
Válasz #1869. hozzászólásra
aha köszi valamit kezdek a dologgal hogy pontos legyen
köszönöm a segítséget a géppel kapcsolatban most lépek, ha esetleg én is tudok valamit segíteni akkor keress nyugodtan
szia
Válasz #1868. hozzászólásra
Mi a gambettivel jártunk ugyanígy, érdemes újrakalibrálni az átfolyásmérőt. Azóta a mienk megint pontos.
Válasz #1867. hozzászólásra
nekem nincs bent vonórúdkormányzás az enyémnek ez leesz a második szezonja
de az idén nem dolgozik valami pontosan úgy veszem észre hogy most többet permetez ki mint amire be van állítva
Válasz #1866. hozzászólásra
Akárcsak az enyém! Jó masina, a kezdet kicsit nehézkes volt, a vonórúdkormányzással voltak még gondjaim, pénteken még javítgattunk rajta, most úgy tűnik az is beállt. A gép is kapott egy szoftverfrissitést, hibásan mutatta a műszer a maradék lémennyiséget ez is megoldódott.
Válasz #1865. hozzászólásra
rau ikarus 2800 liter 18 méteres keret
Válasz #1864. hozzászólásra
Milyen géped van?
Válasz #1863. hozzászólásra
persze az is fontos nekem az 100 % on van de ha belegondolsz ez így is logikus(szerintem)
egyébként most kb 0 és 1 másdoperc között állítgattam
Válasz #1862. hozzászólásra
Akkor állítsd be 0-ra a bekapcsolási késleltetést, azonnal kapcsol és biztosan nem lesz kezeletlen területed. De én nemigen méregettem, hogy hol kapcsol be. Ennél szerintem lényegesebb az átfedés %-os mértéke.
Válasz #1861. hozzászólásra
azt tudom hogy bármennyire lehet állítani de ha túl késő kapcsol be akkor marad egy kezeletlen rész ha korán kapcsol ki akkor megint marad egy kezeletlen rész
és nálam a beüzemeléskor nem jól állították be , ezért érdeklődöm hogy ne a vegyszerrel kelljen kísérleteznem!egyébként már én is használtam búza gombaölőzésében , de nem akarom hogy kukorica gyomirtásnál gazos területek maradjanak mert nem jókor kapcsol ki-be
Válasz #1860. hozzászólásra
Úgy emlékszem 1 másodpercre van állítva, de bármennyire lehet állítani, én nem piszkáltam ebbe bele.
Szerintem így célszerű, ha normálisan ki akarja sarkallni az ember a táblát úgyis vissza kell tolatni. Egyébként meg ilyen esetben kellőképpen "hülye " a rendszer, de ez minden gpsre igaz. Ha elkezdesz tolatni, azonnal úgy veszi mintha előre mennél és a keret helyzetét megfordítja (tehát mintha ténylegesen ott lenne, ahol a gép orra van, az pedig kezeletlen terület felett van) és ez esetben permetezni fog. tehát jobb kézi vezérléssel először körbemenni és aztán kapcsolni az automatikát.
Válasz #1859. hozzászólásra
a kapcsolási késleltetést nem tudod milyen értékre van állítva?? nekem erre lenne szükségem, hogy időben kapcsolja be ill ki a permetezőt!
amikor először körbedűlőzöl akkor kézi űzemmódban mész és utána rakod át autómata üzemmódba a gps-t?
Válasz #1851. hozzászólásra
Van, igaz én is most kezdtem el használni. A dolog működik, nincs vele semmi gond. Ahogy lefedett területre érsz, kikapcsol az érintett szakasz. Beállítások? Beüzemeléskor beállították a szakaszok számát és a szélességét, azonkívül még annyit kehet rajta állítani, hogy 0 vagy 50 vagy 100 % -os átfedésnél kapcsolja le a szakaszt. Van még kapcsolási késleltetés is, másra nem emlékszem.Igazából többre nem is igen van szükség. Használata egyszerű, egyszer körbedülőzöd a táblát kézi üzemmódban, aztán aktiválod az automatikát és fordulókban is kikapcsolja a szakaszokat, hozzá sem kell nyúlni.
Válasz #1856. hozzászólásra
Akkor mérd be a fúvókák liter/perc teljesítményét adott nyomáson, és hasonlítsd össze a permetezési táblázatban megadott értékkel, ha stimmel minden fúvókánál, akkor csak a haladási sebességeddel, sorcsatlakozással, vagy a tábla méretével lehet gond.
Valaki meg tudná válaszolni a kérdésem? A 1829 és 1830 hsz-ben tettem fel.
Köszönöm
Válasz #1855. hozzászólásra
Az egész rendszert szétszedtem és átmostam már, de ugy se lett jobb...
Válasz #1853. hozzászólásra
Lehet, hogy el vannak tömődve a fúvókák és permetez, de nem jön ki megfelelő mennyiség, ki kellene tisztítani a fúvókaszűrőket, és a fúvókákat.
Olyan szerkezetet lehet tenni függesztett vegyszerezőre amiben beállítom hogy pl 250l/ha szórjon és a sebesség függvényében szabályozza a nyomást?
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 600l-es lengyel permetezőm és idáig 3bar nyomáson szórt 250l/ha-t. Most idén elkezdtem szórni a búzát ugyan ugy volt minden semmin nem változtattam és össze vissza szórt a gép hol 210l- hol 240l-t . Mi lehet a baj? Valaki tudna benne segíteni?

Köszi
Válasz #1850 hozzászólásra
Moderátor által módosítva: 2015-04-14 15:53:05
Moderátor által módosítva: 2015-07-02 08:50:09
sziasztok!
érdeklődnék van valakinek rau permetezője és hozzá gps vezérlésű szakaszolója??hogy vált be eddíg , beállítások meg ilyesmik érdekelnének.