Válasz mtz1221 #6047. hozzászólásáraköszi!már multkor néztem az mtz-sbe,nemértem,miért van 2fajta?1:vékony,2:kb 3xolyan vastag?
még nemjutottam el,csak mindig ránézek,akkor meg basz az ideg...
köszi!!
Válasz mtz1221 #6045. hozzászólásáraszakaszszűrő van rajt 4 db, nekem az 50-es nem szokott dugulni, a yara gramitrel elvileg a legsűrűbb cucc amit kap, azt nem igazán szeretik a permetezőim
Válasz Gandhy #6038. hozzászólásáraNem kell 50-től nagyobb sehová se. Nekem 80-as volt a duplaréseseknél, nem bírtam egy napot dolgozni velük úgy rakodtak. Tavaly kidobáltam őket és nem volt semmi gond. Ha lejár a gari,megy ki az 50-es is ,és teszek minden szakaszra legolcsóbb locsolókra való 100 meches pohárt. A kicsim így ment 10 évig, nem tudtam nála mi az a dugulás.
Válasz Nyomasek Bobo #6039. hozzászólásáranekem is most dobta ki a gép, rendeltem fúvókaszűrő gumigyűrűt és látom a webshop-ban, hogy kétféle szűrő van, kék és piros, 50-80 mesh, na ezért a kérdés
Válasz sirhanzoltan #6037. hozzászólásáraha csak vegyszeroldatot és lombtrágyát permetezek légbeszívásos fúvókával, nitrosolt nem, akkor jó nekem az 50-es, számít így a különbség?
most 50-es van benne
Válasz Utász #6028. hozzászólásáraÉn is azért nézegetem ezt, masdzívabbnak tűnik, mint a lengyel társai. Igaz kicsit drágább is, de majd nálad is az idő megmutatja, hogy megérte e.
Válasz Gumóka #6026. hozzászólásáraAz már biztos hogy a keret vaskos anyagból van. A beöntő szűrőbe van egy kis bemosó fej, flakon öblítő szerű. Még a könyvét se tudtam átnézni.
Válasz Utász #6023. hozzászólásáraAmikor láttam a FB-on a kereskedő képeit, pont az jutott eszembe, hogy vajon nem egy fórumos vette-e meg.
Sok sikert hozzá!
Válasz Bárány #6021. hozzászólásáraAz ilyen tervezetekben az a jó, hogy hol nézhetjük meg, sehol. Ha meg már elfogadják, nincs mit tenni miért nem szóltak a tervezés közben..... Egyébként ha minden növényorvos online állítana ki receptet, meg is lenne oldva a bejelentés....
Válasz Batka #6006. hozzászólásáraValakinek megint túl sok helyet foglalt el a látóterében az íróasztala.
Az szinte biztos, hogy előbb-utóbb lesz valamilyen online permetezési napló, de az ilyen dilettáns ötletek szerintem kihullanak.
Legalábbis remélem...
Válasz A.I. #6014. hozzászólásáraAzért egy ilyen ötlet a vegyszergyártokat nagyon morcossá teheti. Mert ha nem lehet nem fujunk. Akkor kinek adja el? Átgondolják még ezt.
Válasz Bobo77 #6017. hozzászólásáraDehogy lenne. Eleve egy marhaság. Mint sok más is. Sok háttérmunkába én nem látok bele, anyum könyvel 88-óta, 2010-ig termelőszövetkezetben, ebből az utolsó 8 évet egyedül, máig sok őstermelőtis még, de Ő is sokat panaszkodik, hogy mennyi marhaságnak kell megfelelni.
A hazai törvényalkotás egyébként egy vicc ahogy van, nem csak a mezőgazdaságban, nekem több tapasztalatom inkább a műszaki vizsgabázisokon van, na az sem külömb és egy csak két ág a sok véglet közül.
Válasz Batka #6016. hozzászólásáraTudod a 3-4-5 betűsök akiket felsorolták, esetleg tudnak tenni, vagy javasolni ellene!
Kicsit ez olyan, mintha a NAV előre kérné az online számlát, nem pedig 4 napon belül.
Szerintem, utánna 3 napon belül életszerűbb lenne, de az adminisztráció az említett hómofíszosoknak való, nem a parasztnak!(nem rajongok az ötletért, de tuti a támogatások hozzá lesznek kötve, illetve aki nem jelent az majd nyomja partizánban, aki meg igen, azt még ellenőrzik majd?)
Válasz Gumóka #6012. hozzászólásáraNeked még erre lenne időd?????Még ez még az meg a qva (Ez a semmirekellő banda unatkozik itt covid alatt home office ban)
Válasz Batka #6008. hozzászólásáraAkkor reméljük, hogy csak tervezet marad!
Szántóföldön sem lehet három napra jósolnak, vagy mi van ha elmarad a jósolt időpont? Időjárás betesz, akkor módosítani kell majd?
Minimum 3 nappal előtte, akkor majd februárban megírjuk az évet, mindent beírunk március 1re aztán legfeljebb kicsit csúszik a meló!
Pont ez az, amit még igazán adott napra se lehet pontosan tervezni, nem 3 napra előre.
Ne legyen így, de szerintem ezt lehetetlen lesz ellenőrizni, így ad kiskaput, ha tudod szórás előtt lejelented, ha nem akkor szórás napján, aztán papíron meg ellövöd 3 nap múlva...
Válasz JDFERI #6009. hozzászólásáraPl a fehérítő elleni védekezés hogy lenne???
Észreveszed, vársz 3 napot, míg leeszik...
Vagy: Gondolsz egyet bejelented, aztán fújod ha kell ha nem?
Mert imágó irtással ezidáig 1x sikerült megelőzni a problémát.
Vagy naponta le kell jarni a táblákat?
Válasz Batka #6006. hozzászólására Innen már "csak egy ugrás a sugár" ? Van egy vízióm arról hogy akkor hamarosan obu modemmel kell futkozni a permetezőknek ,mint a kamionoknak a hu-go útdíj miatt.
Válasz Batka #6006. hozzászólásáraA belterülettel határos földekre most is van valami jelentési kötelezettség, illetve értesítési kötelezettség a belterületi szomszédok felé, ha jól tudom 1 héttel előtte, ugye a helyileg elismert módon(önkormányzat hirdetője).
Remélem valami ilyesmire vonatkozik a dolog.
Ha nem, akkor az ellehetetleníti a szakszerű, hatékony időben végzett növényvédelmi munkát, mert ha jövőbe látnánk, akkor nem a földtúrásból élnénk!
Csak félig meddig idevágó, de nem tudom, hogy hova is kellene beírni, mindenesetre ez itt mindenkit érint!!!
Drága minisztériumunk kiadott véleményezésre egy tervezetet a 43/2010 rendelethez, ami ugye a növényvédelmi tevékenységet szabályozza.
Van benne egy érdekes módosítás, mely szerint a növényvédőszeres kezeléseket 3 nappal a kezelés megkezdése előtt be kell jelenteni a Nébih erre a célra kialakított felületén!!!! ISMÉTLEM 3 NAPPAL A KEZELÉS ELŐTT!!!! Szerintük ezzel a termelők adminisztrációs terhei idézem "kismértékben növekednek"!!!
Az én értelmezésem szerint ez nagyjából a lehetetlen kategóriája, aki ezt kitalálta az tuti nem látott közelről termőföldet...
A szakmai egyeztetés határideje március 12!!!
Szóval, akinek bármilyen kapcsolata, befolyása van a civil szervezetekre, ideértve NAK, MOSZ, MAGOSZ, MNMK, AGRYA, hangyaszöv, az szíveskedjen szóvá tenni, hogy ez a legkevésbé sem életszerű és még kevésbé kivitelezhető, kül9önben ezt is a nyakunkba rakják....
7400 hozzászólás
Válasz mtz1221 #6047. hozzászólásáraköszi!már multkor néztem az mtz-sbe,nemértem,miért van 2fajta?1:vékony,2:kb 3xolyan vastag?
még nemjutottam el,csak mindig ránézek,akkor meg basz az ideg...
köszi!!
Válasz Gandhy #6048. hozzászólásáraAkkor nincs mitől tartani, csak a szakaszszűrő finomabb legyen mint a porlasztóké.
Válasz mtz1221 #6045. hozzászólásáraszakaszszűrő van rajt 4 db, nekem az 50-es nem szokott dugulni, a yara gramitrel elvileg a legsűrűbb cucc amit kap, azt nem igazán szeretik a permetezőim
Válasz fexco #6043. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=mtz+k%C3%B6ny%C3%B6ktengely+al%C3%A1t%C3%A9t&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjL-o7FwbnvAhUhiYsKHd9yBBQQ_AUoAXoECAEQAw&biw=877&bih=417
Válasz fexco #6043. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=mtz+k%C3%B6ny%C3%B6ktengely+al%C3%A1t%C3%A9t&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjL-o7FwbnvAhUhiYsKHd9yBBQQ_AUoAXoECAEQAw&biw=877&bih=417
Válasz Gandhy #6038. hozzászólásáraNem kell 50-től nagyobb sehová se. Nekem 80-as volt a duplaréseseknél, nem bírtam egy napot dolgozni velük úgy rakodtak. Tavaly kidobáltam őket és nem volt semmi gond. Ha lejár a gari,megy ki az 50-es is ,és teszek minden szakaszra legolcsóbb locsolókra való 100 meches pohárt. A kicsim így ment 10 évig, nem tudtam nála mi az a dugulás.
Válasz fexco #6043. hozzászólására250 l/Ha - 10km/h általában
Válasz Gandhy #6042. hozzászólásáraa barna légbeszivásost használod:kérdés:
-milyen dózis?(liter/ha)
-üzemeltetési sebesség?
Válasz Büresz #6041. hozzászólásáraakkor fasza
az van benn és barna(05) légbeszívásost használom, kalászra minidrift duo-t szintén barna
Válasz Gandhy #6040. hozzászólásáraFúvóka táblázatok írják a szűrő méretét. Szinte minden fúvókához 50est ír.
Válasz Nyomasek Bobo #6039. hozzászólásáranekem is most dobta ki a gép, rendeltem fúvókaszűrő gumigyűrűt és látom a webshop-ban, hogy kétféle szűrő van, kék és piros, 50-80 mesh, na ezért a kérdés
Válasz Gandhy #6038. hozzászólásáraNekem fingom sincs, milyen van benne...A legtöbb lengyel...

Válasz sirhanzoltan #6037. hozzászólásáraha csak vegyszeroldatot és lombtrágyát permetezek légbeszívásos fúvókával, nitrosolt nem, akkor jó nekem az 50-es, számít így a különbség?
most 50-es van benne
Válasz Gandhy #6036. hozzászólására80
fúvókaszűrőnél az 50 vagy a 80 Mesh a sűrűbb szövésű?
Válasz Bárány #6034. hozzászólásáraazt már hozattam vele
Válasz Gandhy #6033. hozzászólásáraMár nézem is. Engem most RT érdekel.
Válasz Bárány #6032. hozzászólásáraakitől én vásárolok néha(Lengyelország) Ő is árulja ezeket elég jó áron
https://www.traktorpool.hu/agromr/details/permetezőgép/Tolmet-Feldspritze-KLARA-800-Liter-mit-ISOQualitaetszertifikat%21/5553151/
Válasz Gandhy #6030. hozzászólásáraIgen. Katt!
Válasz Gandhy #6030. hozzászólásáraRotor sunjet néven hírdetik asszem', itt néztem q piactéren, de szerintem egy a kettő.
Valamit vennem kell, de az idén bérbe permeteznek még.
Használtba is nézegetek, de nincs egy valamire való...
Válasz Gumóka #6029. hozzászólásáraTolmet Klara, vagy mi ez?
Válasz Utász #6028. hozzászólásáraÉn is azért nézegetem ezt, masdzívabbnak tűnik, mint a lengyel társai. Igaz kicsit drágább is, de majd nálad is az idő megmutatja, hogy megérte e.

Sok sikert hozzá!
Válasz Gumóka #6026. hozzászólásáraAz már biztos hogy a keret vaskos anyagból van. A beöntő szűrőbe van egy kis bemosó fej, flakon öblítő szerű. Még a könyvét se tudtam átnézni.
Válasz Gumóka #6026. hozzászólásáraRendben. Igen
Válasz Utász #6025. hozzászólásáraMajd idővel tapasztalatmegosztást, ha írsz, megköszönöm. Ilyet szeretnék majd én is venni.
Válasz Bárány #6024. hozzászólásáraHa a Bedenekesen láttad, akkor jól láttad.
Köszi. Elkezdjük, még nem csináltuk.
Válasz Utász #6023. hozzászólásáraAmikor láttam a FB-on a kereskedő képeit, pont az jutott eszembe, hogy vajon nem egy fórumos vette-e meg.
Sok sikert hozzá!
Tegnap megérkezett.

Válasz Bárány #6021. hozzászólásáraAz ilyen tervezetekben az a jó, hogy hol nézhetjük meg, sehol. Ha meg már elfogadják, nincs mit tenni miért nem szóltak a tervezés közben..... Egyébként ha minden növényorvos online állítana ki receptet, meg is lenne oldva a bejelentés....
Válasz Batka #6006. hozzászólásáraValakinek megint túl sok helyet foglalt el a látóterében az íróasztala.
Az szinte biztos, hogy előbb-utóbb lesz valamilyen online permetezési napló, de az ilyen dilettáns ötletek szerintem kihullanak.
Legalábbis remélem...
Válasz A.I. #6014. hozzászólásáraAzért egy ilyen ötlet a vegyszergyártokat nagyon morcossá teheti. Mert ha nem lehet nem fujunk. Akkor kinek adja el? Átgondolják még ezt.
Válasz Bobo77 #6017. hozzászólásáraDehogy lenne. Eleve egy marhaság. Mint sok más is. Sok háttérmunkába én nem látok bele, anyum könyvel 88-óta, 2010-ig termelőszövetkezetben, ebből az utolsó 8 évet egyedül, máig sok őstermelőtis még, de Ő is sokat panaszkodik, hogy mennyi marhaságnak kell megfelelni.
A hazai törvényalkotás egyébként egy vicc ahogy van, nem csak a mezőgazdaságban, nekem több tapasztalatom inkább a műszaki vizsgabázisokon van, na az sem külömb és egy csak két ág a sok véglet közül.
Válasz Batka #6016. hozzászólásáraTudod a 3-4-5 betűsök akiket felsorolták, esetleg tudnak tenni, vagy javasolni ellene!
Kicsit ez olyan, mintha a NAV előre kérné az online számlát, nem pedig 4 napon belül.
Szerintem, utánna 3 napon belül életszerűbb lenne, de az adminisztráció az említett hómofíszosoknak való, nem a parasztnak!(nem rajongok az ötletért, de tuti a támogatások hozzá lesznek kötve, illetve aki nem jelent az majd nyomja partizánban, aki meg igen, azt még ellenőrzik majd?)
Válasz Gumóka #6012. hozzászólásáraNeked még erre lenne időd?????Még ez még az meg a qva
(Ez a semmirekellő banda unatkozik itt covid alatt home office ban)
Válasz A.I. #6014. hozzászólásáraPont azért kéne felemelni a hangját mindenkinek, hogy csak tervezet maradjon....
Válasz JDFERI #6009. hozzászólásáraTudod sorvezető... Mindig tudni hol is vagyok
!
Válasz Batka #6008. hozzászólásáraAkkor reméljük, hogy csak tervezet marad!
!
Szántóföldön sem lehet három napra jósolnak, vagy mi van ha elmarad a jósolt időpont? Időjárás betesz, akkor módosítani kell majd?
Minimum 3 nappal előtte, akkor majd februárban megírjuk az évet, mindent beírunk március 1re aztán legfeljebb kicsit csúszik a meló
Válasz Nyomasek Bobo #6011. hozzászólásáraegyenlőre sehol, véleményezésre küldték ki a kijelölt szervezeteknek... talán még fel lehet ellene lépni....
Válasz Nyomasek Bobo #6010. hozzászólásáraNa meg a szél, eső, hőmérséklet ésatöbbi'
Pont ez az, amit még igazán adott napra se lehet pontosan tervezni, nem 3 napra előre.
Ne legyen így, de szerintem ezt lehetetlen lesz ellenőrizni, így ad kiskaput, ha tudod szórás előtt lejelented, ha nem akkor szórás napján, aztán papíron meg ellövöd 3 nap múlva...
Válasz Batka #6006. hozzászólásáraHol lehet ezt megtalálni?
Válasz JDFERI #6009. hozzászólásáraPl a fehérítő elleni védekezés hogy lenne???
Észreveszed, vársz 3 napot, míg leeszik...
Vagy: Gondolsz egyet bejelented, aztán fújod ha kell ha nem?
Mert imágó irtással ezidáig 1x sikerült megelőzni a problémát.
Vagy naponta le kell jarni a táblákat?
Válasz Batka #6006. hozzászólására
Innen már "csak egy ugrás a sugár" ? Van egy vízióm arról hogy akkor hamarosan obu modemmel kell futkozni a permetezőknek ,mint a kamionoknak a hu-go útdíj miatt.
Válasz A.I. #6007. hozzászólásáraSajnos nem, a megfogalmazás szerint minden kezelésre vonatkozik, függetlenül attól, hogy hol végzed!
Válasz Batka #6006. hozzászólásáraA belterülettel határos földekre most is van valami jelentési kötelezettség, illetve értesítési kötelezettség a belterületi szomszédok felé, ha jól tudom 1 héttel előtte, ugye a helyileg elismert módon(önkormányzat hirdetője).
!
Remélem valami ilyesmire vonatkozik a dolog.
Ha nem, akkor az ellehetetleníti a szakszerű, hatékony időben végzett növényvédelmi munkát, mert ha jövőbe látnánk, akkor nem a földtúrásból élnénk
Csak félig meddig idevágó, de nem tudom, hogy hova is kellene beírni, mindenesetre ez itt mindenkit érint!!!
Drága minisztériumunk kiadott véleményezésre egy tervezetet a 43/2010 rendelethez, ami ugye a növényvédelmi tevékenységet szabályozza.
Van benne egy érdekes módosítás, mely szerint a növényvédőszeres kezeléseket 3 nappal a kezelés megkezdése előtt be kell jelenteni a Nébih erre a célra kialakított felületén!!!! ISMÉTLEM 3 NAPPAL A KEZELÉS ELŐTT!!!! Szerintük ezzel a termelők adminisztrációs terhei idézem "kismértékben növekednek"!!!
Az én értelmezésem szerint ez nagyjából a lehetetlen kategóriája, aki ezt kitalálta az tuti nem látott közelről termőföldet...
A szakmai egyeztetés határideje március 12!!!
Szóval, akinek bármilyen kapcsolata, befolyása van a civil szervezetekre, ideértve NAK, MOSZ, MAGOSZ, MNMK, AGRYA, hangyaszöv, az szíveskedjen szóvá tenni, hogy ez a legkevésbé sem életszerű és még kevésbé kivitelezhető, kül9önben ezt is a nyakunkba rakják....
Válasz Bobo77 #6003. hozzászólásáraA napot kifelejtetted, mert az is megeheti.
Válasz Zoli3 #6002. hozzászólásáraEz sajnos nem olyan azért köszönöm kiöblítettem benzinnel. Nem szedtem szét.
Válasz Nyomasek Bobo #5999. hozzászólásáraVegyszer víz nitrosol fagyálló ne érje és nem lesz baj!
Válasz Maszek Zs #6000. hozzászólásáraLehet, hogy az enyém nem pont ilyen de a levett dekni alatt egy menetes karika fogja bele az egészet.
Két kis pont van rajta. Pontozóval óvatosan meg lehet indítani. Én csináltam laposvasra két tüskét azzal könnyű szerelni.
Válasz Nyomasek Bobo #5999. hozzászólásáraNem kellene, hogy gond legyen, de a Nitrosol után öblitsd ki 2x3x...