Válasz Dzotya #6848. hozzászólásárak....va szép!
kapott esőt az alap gyomi? mi volt az?
mennyivel veted?
a kapa mindenképpen kell nem lenne elég a két fésú?
Mondjuk a pulsar szólóban borzasztó drága, ezért is jó a csomag. Akik a refinés koktélokra esküsznek kicsit rosszul járnak, vagy nyomják a keleti lötyivel.
Válasz MTZ1221.3 #6838. hozzászólásáraMeg is van.
E szerint a Basagran (vagy bármilyen azonos hatóanyag tartalmú készítmény) ugyanolyan hatásos a napraforgó árvakelésre. Viszont egyéb gyomoknál azért erősít rajta a Pulsar.
Válasz kisgazda15 #6835. hozzászólásáraVagy együtt, erre van gyári egységcsomag is Corum next a neve ez 100%-osan viszi, ha még tudsz belemenni. De külön-külön is működnie kell az express toleráns napraforgó árvakelésre. Ha félsz, vagyis tartasz tőle akkor a Corum next-et válaszd, az elég erős koktél lesz. Valahol találtam egy kis anyagot, hogy mennyivel nő meg a két hatóanyag hatékonysága, ha a kettő együtt van kitéve (bentazon+imazamox), de most nem találom.
Válasz Dzotya #6826. hozzászólásáraIgen ez kb akkora mint most az enyém..
Csütörtökre mutat valami esőt, lehet meghuzom holnap
Mikor ilyen kicsi akkor kisebb sebességgel mentél ? Mennyivel szoktad húzni amúgy?
Válasz Dzotya #6823. hozzászólásáraTegnap ránéztem, már azért itt ott látok bújni bent gyomot..
Szója nehezen akar fejlődni, gondolom a hideg miatt, de csapadék is kéne neki
Válasz Ganajos #6822. hozzászólásáraMég nem,pontosan azért amit írtál,nem látok benne magról kelő gyomokat!Alaptól ilyen tiszta még soha nemvolt a szója.Most kaptunk egy kis esőt,még várok vele.
Válasz Dzotya #6820. hozzászólásáraNa meghuztad vagy mikor tervezed?
Ha megvan húzva nem indul meg gyomosodni ? Mert az alap gyomirtás jól sikerült, egyenlőre gyommentes, de szívem szerint meghuznám…
Szóját még nem fésültem sosem, nincs tapasztalat
Válasz Dzotya #6820. hozzászólásáraEz 60 centire van vetve gabona vetővel, mert múltkor a 48 cm be nehéz volt mászkálni…
2x én is meg akarom húzni, de szerintem felülkezelni kell majd
Alap gyomirtás pár foltot leszámítva jól sikerült
Válasz Ganajos #6819. hozzászólásáraGenerátor fajta,ez 75 cm-re van vetve,de van Angelika is az dupla gabonára. Hamarosan megpróbálom a gyomfésűt,kétszer át szeretném húzni,meg sorköz művelés és talán nem kell felülkezelni. A tied is 75-re van vetve?
Válasz mtz1221 #6811. hozzászólásáraSzerintem megoldható lenne, ha sikerülne az összes apró nyílást betömíteni. Ha erre jársz, nézd meg a gépet, jelképes összegért eladó.
Válasz Gumóka #6812. hozzászólásáraMajd az eső most vissza puhítja, és kijön.
De volt 20 éves koromban hogy cukor répát végig talicskáztuk 40-50 kiló homokzsákkal benne.
Válasz Gumóka #6812. hozzászólásáraA küllős egyszerűségére ez a kis történet mindig eszembe jut, illetve, hogy mennyire szeretjük túlbonyolítani az életünket is (egy részletet másolok csak, gödöllői egyetem kísérleti próbája 3 leveles kukoricában, akkor már gyári küllőskapával).
"Szerelés közben odajött egy idős helybéli, aki megnyugtatott, ő már látott ilyet, bár nem pontosan ilyen eszközzel. Elmesélte, hogy a két háború között a környező földeken, jó 4 ezer kh-on gazdálkodott egy zsidó ember, a Mauthner Henrik, aki több cég tulajdonosa is volt. – Az emberek nagyon szerették, mert nemcsak munkát adott nekik, hanem minden gondjukban is segítette őket. Emellett pedig mindig valami újon gondolkodott, naponta járta a földeket is. Látta, hogy a gyomok kíméletlenül törnek elő, s az ezek elleni harcra nem volt hatékony vegyszer, meg sokszor ember sem akaródzott. Rövid töprengés után a faipari műhelyében csináltatott egy szöges hengert. Tudja, olyan, mint a kerekes kút hengere, csak jó nagy szögeket vertek bele. Nahát, azokkal menetek neki a kukoricaföldnek, egy-egy ló vontatta szöges hengerrel. Öreganyám kiskertjét nem kapáltam volna meg szebben, mint amilyen munkát azok végeztek. Úgyhogy, csak legyen nyugodt, nem lesz semmi baj. – mondta az idős ember."
Válasz rtamas1976 #6803. hozzászólásáraDe láttam olyat is, hogy számtáselmunkáló csillaghengert húztak rajta, vagy a kombinátort úgy beállítva, hogy csak a henger érje a földet.
A csillagos hengeren még én is elgondolkodtam, venni, vagy csinálni egyet.
Csak azzal nem lehet olyan gyorsan menni, mint a küllőskapával.
Ki milyen lombtrágyát, termésnövelőt tervez majd kijuttatni a szója állományban? Kinek mi vált be? Gyomírtás után pár nappal Dell agro van tervben a stressz csökkentésére majd nálunk.
6899 hozzászólás
Válasz Dzotya #6848. hozzászólásárak....va szép!
kapott esőt az alap gyomi? mi volt az?
mennyivel veted?
a kapa mindenképpen kell nem lenne elég a két fésú?
Válasz Géza bácsi #6847. hozzászólásáraKapott alap gyomírtást,meg gyomfésű,meg kapa.04.22 a vetés,generátor fajta.Kukorica sortáv,spc-vel vetve.Fölülkezelni nem kell.
Válasz kajszi_71823 #6844. hozzászólásáramilyen fajta?
mikori vetés?
milyen vetőgéppel vetetted?
Válasz Dzotya #6845. hozzászólásáramilyen fajta?
kell ezt is gyomirtani vagy csak kapálod?
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-06-30 12:04:56
Mondjuk a pulsar szólóban borzasztó drága, ezért is jó a csomag. Akik a refinés koktélokra esküsznek kicsit rosszul járnak, vagy nyomják a keleti lötyivel.
Válasz MTZ1221.3 #6838. hozzászólásáraMeg is van.

E szerint a Basagran (vagy bármilyen azonos hatóanyag tartalmú készítmény) ugyanolyan hatásos a napraforgó árvakelésre. Viszont egyéb gyomoknál azért erősít rajta a Pulsar.
Válasz MTZ1221.3 #6838. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz kisgazda15 #6835. hozzászólásáraVagy együtt, erre van gyári egységcsomag is Corum next a neve ez 100%-osan viszi, ha még tudsz belemenni. De külön-külön is működnie kell az express toleráns napraforgó árvakelésre. Ha félsz, vagyis tartasz tőle akkor a Corum next-et válaszd, az elég erős koktél lesz. Valahol találtam egy kis anyagot, hogy mennyivel nő meg a két hatóanyag hatékonysága, ha a kettő együtt van kitéve (bentazon+imazamox), de most nem találom.
Köszönöm. Lehet akkor inkább azt próbáljuk ki mi is. 2-3 leveles a szója sajnos a hideg és a csapadékmentes idő miatt nem igen akar fejlődni.
Válasz kisgazda15 #6833. hozzászólásáraSzia
Bentazon nekem tavaly megoldotta, kérdés mekkora a szója, mehet-e még ez, amúgy pulsarnak vinni kéne.
Válasz MTZ1221.3 #6834. hozzászólásáraKöszönöm, együtt kellenne a kettőt? Ismerősnél a sima pulsar nem vitte ki a 3-4 leveleseket sajnos
Válasz kisgazda15 #6833. hozzászólásáraBasagran, Pulsar biztos viszi.
Sajnos a szójában feljött az express toleráns napraforgó árvakelés. Valaki járt már így, kinek mi vált be ellene?
Válasz Georgosz #6831. hozzászólásáraHolnap holnapután megvárom az esőt, ha lesz, aztán amint lehet menni meghuzom
Válasz Ganajos #6830. hozzászólásáraSorközé tégy egy üveglapot, ha az alatt bújik a gyom akkor GO!
Az alatt melegebb és nedvesebb a talaj...
Válasz Georgosz #6827. hozzászólásáraHallottam már róla de most konkrétan nem tudom hogy mi is az pontosan
Válasz Dzotya #6826. hozzászólásáraIgen ez kb akkora mint most az enyém..
Csütörtökre mutat valami esőt, lehet meghuzom holnap
Mikor ilyen kicsi akkor kisebb sebességgel mentél ? Mennyivel szoktad húzni amúgy?
Válasz Ganajos #6824. hozzászólásáraMár a gyom bújása előtt menni kell a fesűvel!
Válasz Ganajos #6825. hozzászólásáraMiért ne? Legalább tör a cserepedésen is...
Amúgy az üveglapos jóslást fésüléshez ismered?
Válasz Ganajos #6825. hozzászólására

Szia! Tavaly ilyen volt a szója az első fésülésnél,kb mint a tiéd most!
Válasz Dzotya #6823. hozzászólásáraEkkorát már lehet fésülni szted vagy te fésültél már ilyet?

Vagy még azért várni kellene vele?
Válasz Dzotya #6823. hozzászólásáraTegnap ránéztem, már azért itt ott látok bújni bent gyomot..
Szója nehezen akar fejlődni, gondolom a hideg miatt, de csapadék is kéne neki
Válasz Ganajos #6822. hozzászólásáraMég nem,pontosan azért amit írtál,nem látok benne magról kelő gyomokat!Alaptól ilyen tiszta még soha nemvolt a szója.Most kaptunk egy kis esőt,még várok vele.
Válasz Dzotya #6820. hozzászólásáraNa meghuztad vagy mikor tervezed?
Ha megvan húzva nem indul meg gyomosodni ? Mert az alap gyomirtás jól sikerült, egyenlőre gyommentes, de szívem szerint meghuznám…
Szóját még nem fésültem sosem, nincs tapasztalat
Válasz Dzotya #6820. hozzászólásáraEz 60 centire van vetve gabona vetővel, mert múltkor a 48 cm be nehéz volt mászkálni…
2x én is meg akarom húzni, de szerintem felülkezelni kell majd
Alap gyomirtás pár foltot leszámítva jól sikerült
Válasz Ganajos #6819. hozzászólásáraGenerátor fajta,ez 75 cm-re van vetve,de van Angelika is az dupla gabonára. Hamarosan megpróbálom a gyomfésűt,kétszer át szeretném húzni,meg sorköz művelés és talán nem kell felülkezelni. A tied is 75-re van vetve?
Válasz Dzotya #6818. hozzászólásáraSzépen mutat

Milyen fajta mekkora sortáv?
Mikor tervezed fésülni és hányszor szoktad?
Itt is kibújt
Válasz degelica #6816. hozzászólásáraKüldj egy emailt a tel számoddal, és a helységeddel. Nyáron ránézünk, ha addig nem kel el.
Válasz mtz1221 #6811. hozzászólásáraSzerintem megoldható lenne, ha sikerülne az összes apró nyílást betömíteni. Ha erre jársz, nézd meg a gépet, jelképes összegért eladó.
Válasz Gumóka #6812. hozzászólásáraMajd az eső most vissza puhítja, és kijön.

De volt 20 éves koromban hogy cukor répát végig talicskáztuk 40-50 kiló homokzsákkal benne.
Válasz MTZ1221.3 #6813. hozzászólásáraPár leveles kukoricát húztam én is magtakaró fogassal, mert nem volt más.
Az is jó lett
Válasz Gumóka #6812. hozzászólásáraA küllős egyszerűségére ez a kis történet mindig eszembe jut, illetve, hogy mennyire szeretjük túlbonyolítani az életünket is (egy részletet másolok csak, gödöllői egyetem kísérleti próbája 3 leveles kukoricában, akkor már gyári küllőskapával).
"Szerelés közben odajött egy idős helybéli, aki megnyugtatott, ő már látott ilyet, bár nem pontosan ilyen eszközzel. Elmesélte, hogy a két háború között a környező földeken, jó 4 ezer kh-on gazdálkodott egy zsidó ember, a Mauthner Henrik, aki több cég tulajdonosa is volt. – Az emberek nagyon szerették, mert nemcsak munkát adott nekik, hanem minden gondjukban is segítette őket. Emellett pedig mindig valami újon gondolkodott, naponta járta a földeket is. Látta, hogy a gyomok kíméletlenül törnek elő, s az ezek elleni harcra nem volt hatékony vegyszer, meg sokszor ember sem akaródzott. Rövid töprengés után a faipari műhelyében csináltatott egy szöges hengert. Tudja, olyan, mint a kerekes kút hengere, csak jó nagy szögeket vertek bele. Nahát, azokkal menetek neki a kukoricaföldnek, egy-egy ló vontatta szöges hengerrel. Öreganyám kiskertjét nem kapáltam volna meg szebben, mint amilyen munkát azok végeztek. Úgyhogy, csak legyen nyugodt, nem lesz semmi baj. – mondta az idős ember."
Válasz rtamas1976 #6803. hozzászólásáraDe láttam olyat is, hogy számtáselmunkáló csillaghengert húztak rajta, vagy a kombinátort úgy beállítva, hogy csak a henger érje a földet.
A csillagos hengeren még én is elgondolkodtam, venni, vagy csinálni egyet.
Csak azzal nem lehet olyan gyorsan menni, mint a küllőskapával.
Válasz degelica #6808. hozzászólásáraRepcét is eltudná, hozzá való tárcsával ?
Válasz kisgazda15 #6809. hozzászólásáraAmalgerol essence + keserüsó
Ki milyen lombtrágyát, termésnövelőt tervez majd kijuttatni a szója állományban? Kinek mi vált be? Gyomírtás után pár nappal Dell agro van tervben a stressz csökkentésére majd nálunk.
Válasz trikolor5 #6780. hozzászólásáraVan egy eladó 7 soros ( 50 cm sortáv) SPC vetőgépem szójavetésre átalakítva, kb 90 kg-ot vet hektáronként.
Válasz kajszi_71823 #6806. hozzászólásáraAz asszonnyal varratok neked surcot abból szórhatod mint bolond a lisztet!

Válasz rtamas1976 #6804. hozzászólásáraPersze, precíziós vetéstechnika.
Válasz rtamas1976 #6803. hozzászólására
Válasz kajszi_71823 #6802. hozzászólásáraMiér, eddig palántáztad???

Válasz mtz1221 #6801. hozzászólásáraNa errevolna a tökéletes a csillagkapa!
Válasz rtamas1976 #6800. hozzászólásáraSzórva vetésről hallottál már? ????????
Válasz kajszi_71823 #6797. hozzászólásáraCsónakból szórva!