Hm...TSZ.
Azok voltak a szép idők. /nekem így utólag/
A mai gazdasági helyzet mellett nem nagyon engedhetem meg az ingyen munkát.
Meg nem csak az én érdekem lenne hogy menjen a gép.
De sajnos a munkatársak hozzáállásukkal elveszik az ember kedvét mindentől.
De ha lenne egy saját Vlagyim!
Az egészen más lenne.
Még munka is akadna rá a kis kertekben.
Most sajnos a Robi 56 hoz nem tudok alkatrészt venni.
Társadalmi munka?nélkülözhetetlen.Én valamikor 70-80.évek éjszakákot hétvégéket dolgoztam bent a dömperen,hogy másnap dolgozni tudjak vele.és mind ezt szivesen csináltam.valahol majd vissza jött az.mindent meg adtam a gépnek,igaz azt én vissza is kértem.a munkájával.18.évet voltam téeszcsés'volt egyszer480.meg 420.órám.a 300.minden hónapba meg volt.fiatalok voltunk erösek és nyomtuk a melót.jó munkát.légy ügyes.
Szia Pakes!Kormánymu problémával bíbelodok én is. A konyoktengelyen ki volt verve a horony és a retesz is.
Az irányítókaron a horony nem volt kiverve. A konyoktengey hornyát marón átvágattam nagyobbra, az
irányítókar hornyát úgy hagytam ahogy volt. Ezekután
reteszanyagból legyártottam /marón és kézzel/egy olyan
reteszt ami tengelyben levo része szélesebb a karban
levo része pedig maradt az eredeti.Eddig úgy néz ki,
hogy próbákozásom sikeres lessz.Tisztelettel Kiskér.
A kép a lengyel agrofoto-ról származik. A képen is rajta van az oldal zöld emblémája.
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/category/235-t-25-t-30-t-40/
Mind két oldal ki van.
A könyöktengelyekben jónak tűnik /az még el megy/ de az irányítókarokban ki van verődve a horony.
Valószínű fel voltak lazulva és úgy használták.
Vizsgáld meg jól mert ha az egyik reteszhoronyban kiverődött akkor a másik is sérült biztosan.
Vagyis az irányítókarban is kiverte a retesz hornyát.
Nagyobb reteszt próbálj hozzá igazítani hogy jó passzos legyen benne.
Mást nem tudok ajánlani sajnos.
Nem tudom, csak egy kormány ez, nem illene túlzottan tákolgatni. Nem egy nagy összeg a reteszanyag.
A horony nagyon ki van kopva? Nem ismersz valami marós embert aki rendbetenné neked?
Jön itt a hiba sorban :)
A kormányzási gond: Könyöktengelyek, azokban vannak az ékek, majd azokra mennek az irányítókarok.
Na most az ékeknél lötyögnek ha összerakom és ráhúzom az irányítókar rögzítő csavarokat.
Van valami megoldás, vagy csere?
A zsírt a 2 persely közé tolja, de a perselyeken van 2 zsírzó nút (vagy mi) abban fel-le tud menni a zsír ha tele nyomod. Vagyis addig kellene zsírozni amíg a felső, vagy alsó perselynél meg nem jelenik a zsír.(alul nem hiszem hogy kinyomja a csapágy miatt)
Nem akarok nagyon beleszólni, de jobb volna oda csináltatnod vmi esztergással puhább anyagból perselyt. Az enyémben olyan volt gyárilag, hogy nem bírtam kifurni semmivel. Inkább a persely kopjon mint a tengely. Iván beedz mindent ahogy bír.
És ahogy írjátok, tegyél mindenképp zsirzószemet, minden perselynek, alul felül, mert amit a ruszki rátett az a hídközépbe tolja a zsírt csak. A királycsaphoz is fúrjál szemet, amin a híd billen, ha megoldható, mert nagyon nem mind1 h szárazon rág, vagy van neki kenése.
Szia Sanyi!
Melegítettük, /de sajnos elég gyér a műhelyünk felszereltsége. Intézmények karbantartására vannak kis kézi szerszámok :)/
Egy normális kiütő sincs. Lapított csővel próbáltuk, de feladtuk.
Válasz #10502. hozzászólásra
Sajnos nem tudok cimet.de a fö uton jobb oldalt volt a piac tér és anak a környékén van.én sem voltam még ott a boltban.ott már valaki meg tudja mondani.
Hát Jászberényben nincs hozzá persely :(
Marad Nagykáta.
Pontos címet, vagy telefonszámot tudnál adni?
A féltengely nehezen kijött, a rögzítő ék nem jött ki. /flexel kellet levágni a maradék meg a tengelyben van, délután megpróbálom kivarázsolni a perselyeket/
Gagoman:Nem az én gépem, egy orosz vebes felületen találtam.Az enyém egy nemrégen vásárolt 84 es leharcolt de motorikusan megfelelő állapotban lévő gép.Lassan újitgatom, teszem rendbe, mert az elektronikája, és egyéb gépészeti problémái vannak.
Itt a fórumot olvasva, már jó ideje, sok apró okosságban már segítségemre volt.Vissszatérve a képhez, szerintem, azt a kis dombot beakarta szántani, legalábbis ez jön le.Hát így sikerült.Más.Vannak a lengyel és orosz honban is hasonló veblapok,ahol T25 gondolkodók megosztják egymással a gondjaikat.Itt egy a miénkhez hasonló fórum.
Üdv.Én meg 20km-re vagyok Berényhöz.Nagykátán is van MTZ bolt.ott is van minden.én vettem 4.koplett gömbcsuklot.11.ezerért.müszakira kicserélem majd vissza teszem a régit.vettem 10drb porvédö gumit is.
25342 hozzászólás
Hm...TSZ.
Azok voltak a szép idők. /nekem így utólag/
A mai gazdasági helyzet mellett nem nagyon engedhetem meg az ingyen munkát.
Meg nem csak az én érdekem lenne hogy menjen a gép.
De sajnos a munkatársak hozzáállásukkal elveszik az ember kedvét mindentől.
De ha lenne egy saját Vlagyim!
Az egészen más lenne.
Még munka is akadna rá a kis kertekben.
Most sajnos a Robi 56 hoz nem tudok alkatrészt venni.
Válasz #10542. hozzászólásra

Társadalmi munka?nélkülözhetetlen.Én valamikor 70-80.évek éjszakákot hétvégéket dolgoztam bent a dömperen,hogy másnap dolgozni tudjak vele.és mind ezt szivesen csináltam.valahol majd vissza jött az.mindent meg adtam a gépnek,igaz azt én vissza is kértem.a munkájával.18.évet voltam téeszcsés'volt egyszer480.meg 420.órám.a 300.minden hónapba meg volt.fiatalok voltunk erösek és nyomtuk a melót.jó munkát.légy ügyes.
Üdv. Sanyi!
Belvízkor 360 órát buktam be.
Válasz #10542. hozzászólásra
Szia Pakesz!
A társadalmi munka az jó én is szeretem
Válasz #10541. hozzászólásra
Szia Kiskér!
Holnap bemegyek a hivatalba, és nekiállok megint.
Ha nem felejtem el csinálok képeket :)
/nem szeretem a társadalmi munkát, de ez mind az/
Szia Pakes!Kormánymu problémával bíbelodok én is. A konyoktengelyen ki volt verve a horony és a retesz is.
Az irányítókaron a horony nem volt kiverve. A konyoktengey hornyát marón átvágattam nagyobbra, az
irányítókar hornyát úgy hagytam ahogy volt. Ezekután
reteszanyagból legyártottam /marón és kézzel/egy olyan
reteszt ami tengelyben levo része szélesebb a karban
levo része pedig maradt az eredeti.Eddig úgy néz ki,
hogy próbákozásom sikeres lessz.Tisztelettel Kiskér.
Válasz #10501. hozzászólásra
A kép a lengyel agrofoto-ról származik. A képen is rajta van az oldal zöld emblémája.
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/category/235-t-25-t-30-t-40/
Válasz #10538. hozzászólásra
Mind két oldal ki van.
A könyöktengelyekben jónak tűnik /az még el megy/ de az irányítókarokban ki van verődve a horony.
Valószínű fel voltak lazulva és úgy használták.
Válasz #10537. hozzászólásra
Vizsgáld meg jól mert ha az egyik reteszhoronyban kiverődött akkor a másik is sérült biztosan.
Vagyis az irányítókarban is kiverte a retesz hornyát.
Nagyobb reteszt próbálj hozzá igazítani hogy jó passzos legyen benne.
Mást nem tudok ajánlani sajnos.
Van egy ismerős marós.
Ha sajátom lenne a gép már meg lett volna csinálva :)
Polgármesteri Hivatalé.
Válasz #10535. hozzászólásra

Nem tudom, csak egy kormány ez, nem illene túlzottan tákolgatni. Nem egy nagy összeg a reteszanyag.
A horony nagyon ki van kopva? Nem ismersz valami marós embert aki rendbetenné neked?
Válasz #10533. hozzászólásra
Ha mostanit felhegesztem, és úgy reszelem bele?
Válasz #10532. hozzászólásra
Tudsz venni jobb helyeken, kimondottan retesz anyagot. Abból próbálkozz szerintem.
Válasz #10532. hozzászólásra
Puhák lesznek.
http://youtu.be/RIMjmruSW9c
Nem tudom, ha csinálnék két új éket, és azokat a núthoz reszelném?
Sziasztok!
Jön itt a hiba sorban :)
A kormányzási gond: Könyöktengelyek, azokban vannak az ékek, majd azokra mennek az irányítókarok.
Na most az ékeknél lötyögnek ha összerakom és ráhúzom az irányítókar rögzítő csavarokat.
Van valami megoldás, vagy csere?
Válasz #10518. hozzászólásra

Igy van meg egyezik.elöször majd nem becsapott.
atti212!
A zsírt a 2 persely közé tolja, de a perselyeken van 2 zsírzó nút (vagy mi) abban fel-le tud menni a zsír ha tele nyomod. Vagyis addig kellene zsírozni amíg a felső, vagy alsó perselynél meg nem jelenik a zsír.(alul nem hiszem hogy kinyomja a csapágy miatt)
Jó reggelt!
Az biztos hogy perselyhez képest kemény anyag.
A királycsapot nem is néztem hogy van e zsírzógombja.
Hát szerszám az nem volt vele semmi.
Válasz #10526. hozzászólásra
Hát ez igaz.
Válasz #10525. hozzászólásra

Csak az első tulajdonosának,a második abból már egy csavarhúzót sem lát.
Válasz #10523. hozzászólásra
Pedig gyárilag adnak szerszámot a géphez.
Sziasztok!
Nem akarok nagyon beleszólni, de jobb volna oda csináltatnod vmi esztergással puhább anyagból perselyt. Az enyémben olyan volt gyárilag, hogy nem bírtam kifurni semmivel. Inkább a persely kopjon mint a tengely. Iván beedz mindent ahogy bír.
És ahogy írjátok, tegyél mindenképp zsirzószemet, minden perselynek, alul felül, mert amit a ruszki rátett az a hídközépbe tolja a zsírt csak. A királycsaphoz is fúrjál szemet, amin a híd billen, ha megoldható, mert nagyon nem mind1 h szárazon rág, vagy van neki kenése.
Jó megoldás :)
Nekünk még zsírzóprésünk sincs, a kerék kulcsot is kölcsön kértem :)
Válasz #10521. hozzászólásra
Egy zsírzógomb van ezt akartam írni
Válasz #10520. hozzászólásra
Pakesz!
Igen átfúrtam a perselyeket mert gyárilag csak zsírzógomb van.
Sanyi!
Nekem a 2 persely között van a zsírzó gomb.
Te a két perselyhez tetted? Kifúrtad a perselyeket?
vagy pontosan hová tetted a gombokat,
Válasz #10517. hozzászólásra
Meg csináltam a perselyezést,raktam fel még 2-2 zsírzó gombot a perselyekhez, így közvetlen a zsírt oda nyomóm.
Válasz #10498. hozzászólásra
Üdv.T16 és MTZ gömbcsukló meg egyezik.
Hát itt az sem nagyon, de igyekszünk :)
Válasz #10515. hozzászólásra
Én sem rendelkezem profi szerszámokkal.De azért az alap meg van.
Szia Sanyi!
Melegítettük, /de sajnos elég gyér a műhelyünk felszereltsége. Intézmények karbantartására vannak kis kézi szerszámok :)/
Egy normális kiütő sincs. Lapított csővel próbáltuk, de feladtuk.
Válasz #10510. hozzászólásra
Szia Pakesz.
Én a perselyeket ív hegesztővel felmelegítettem izzott és úgy szettem ki.
Szerintem még nem volt megbontva
Válasz #10509. hozzászólásra
Köszönöm :)
A munkával nagyon rácsesztem.
A perselyeket nem tudtam kierőszakolni :(
Holnap viszem Berénybe ott segítenek kipüfölni.
Válasz #10507. hozzászólásra
Szolnok sincs messzi.Jó munkát.
Válasz #10504. hozzászólásra
Van itt valami.Nagykáta.Kossuth ut 2.06-20.4420878.
Ferker KFT.
Válasz #10506. hozzászólásra
ÖregDömperes!
Köszönöm, telefonon hívtam.
Sajnos a perselyekre várni kellene 2 hetet.
A Habi-nál van most minden Szolnokon.
Szerintem az ára is elfogadható :)
Válasz #10502. hozzászólásra
Sajnos nem tudok cimet.de a fö uton jobb oldalt volt a piac tér és anak a környékén van.én sem voltam még ott a boltban.ott már valaki meg tudja mondani.
Válasz #10504 hozzászólás

Maradt a Habi.
Persely 720Ft/db.
Tengely 6400Ft.
Belefogtam :)
Válasz #10500. hozzászólásra
Hát Jászberényben nincs hozzá persely :(
Marad Nagykáta.
Pontos címet, vagy telefonszámot tudnál adni?
A féltengely nehezen kijött, a rögzítő ék nem jött ki. /flexel kellet levágni a maradék meg a tengelyben van, délután megpróbálom kivarázsolni a perselyeket/
Gagoman:Nem az én gépem, egy orosz vebes felületen találtam.Az enyém egy nemrégen vásárolt 84 es leharcolt de motorikusan megfelelő állapotban lévő gép.Lassan újitgatom, teszem rendbe, mert az elektronikája, és egyéb gépészeti problémái vannak.
Itt a fórumot olvasva, már jó ideje, sok apró okosságban már segítségemre volt.Vissszatérve a képhez, szerintem, azt a kis dombot beakarta szántani, legalábbis ez jön le.Hát így sikerült.Más.Vannak a lengyel és orosz honban is hasonló veblapok,ahol T25 gondolkodók megosztják egymással a gondjaikat.Itt egy a miénkhez hasonló fórum.
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16632&page=36
Válasz #10499. hozzászólásra
Kátán a régi piac téren van a bolt.
Válasz #10498. hozzászólásra
Jó reggelt!
Köszönöm!
Ha Berényben nem kapok megyek Kátára :)
Üdv.Én meg 20km-re vagyok Berényhöz.Nagykátán is van MTZ bolt.ott is van minden.én vettem 4.koplett gömbcsuklot.11.ezerért.müszakira kicserélem majd vissza teszem a régit.vettem 10drb porvédö gumit is.
Válasz #10496. hozzászólásra
Ok rendben.