Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraA mag kiadagolásával nem lenne gond, van rajta aprómag kerék.. pl a Tillage Radish magja hasonló méret..
De hogy így direktbe hogy kelne a repce, pl szója tarlóba, nem tudom.
Mi a repcetermelők véleménye? Jó lenne?
Sortávolság állítható bármennyire,az nem gond..
Válasz Mf-es? #7912. hozzászólásáravan mindkettőre gépem,Máté tőlem 500km-re van nála lehet a 76 jön be itt a szomszédban volt vetősortáv kisérlet itt a dupla gabonasor jött be
Szerintem meg a 76-os repce vetés minden mástól jobb. Van most sűrűsoros is, jól néz ki, majd meglátjuk mit mutat de a környéken is egyre többen vetik szemenkéntivel nyílván nem véletlenségből.
Nem beszélve arról, hogy itt az agyag talajoknál folyós nedves porhanyós magágyat igen nehéz készíteni és a kelés rosszabb minőségű magágyban is ettől 100%-os.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraTérállás mitöl lenne jobb?sűrű vetés a legrosszabb,amelyik repce"szellőzik" annak régen rossz.....az én horschom nem fújja ki a magot, valamint nincs se időm se kedvem ősszel tavasszal kultuvátorozni a repcéket,olyankor munkacsúcs van nálunk.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraValami el let cseszve a nagygazdánál. Ha a kverneland rendszereknél lehet állitani a levegő menyiségét, akor szerintem a horschnál is lehet vele valamit csinálni.
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraitt volt a szomszédban vetésmód kísérlet,a Józsi aratta a legrosszabb eredményt a 76-os produkálta, a legjobb a duplagabonasoros lett a második a telibevetés
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraNem is a termésre gondoltam.
Hamarább található a portán jó szemenkénti,mint jó gabona vető,ami repcét is tud.76 cm-re vetettnél találsz a portán sorművelőt,ha kell.Jobb tér állás,Talaj felett,már elágadzik,becőt nevel(het).Sűrűre vetett,nem úgy szellőzik,jobban gombásodhat.
Meg sok minden apróság,amit magad is kitalálhatsz.
Levegős gabona vetőknél,kifújja a repce magot a szél.Ezt egy nagy gazda mondta.Horsh-al vetettek.
Válasz Sk Laci #7880. hozzászólásáraMagtartályt tudom méretre, amekkorát szeretnél akkora lesz,azon ne múljon!
De minél nagyobb annál erősebb váz kell neki, s elszaladnak a kilók felfelé..
Természetesen ez nem baj, ha van mi vigye, emelgesse...
Sortávolság állítható tetszés szerint, s a csoroszlyák állíthatóak le fel is 2-3-5cm egymástól, ( ha más méretek kellenek, megbeszéljük) dupla W tartály, 2 fokozatmentes válóval készülnek...
S ezáltal mehet egyszerre nagy mag, apró mag akár váltott sorokkal, s különböző mélységbe..
Vetőgép váza fix, nem követi a talajt , hátsó hengersor a mélységtartó, s egyben a meghajtó kerék is!
A keréknyom problémára az a megoldás hogy lejjebb engeded a nyomban menő csoroszlyákat..
Egyenlőre válalom az egyedi megoldásokat is! Hívjatok.
+381638371370
Írjatok gegem42@gmail.com
Válasz csoppika #7881. hozzászólására Meg lehet csinálni talajkövetőre, de akkor nem lesz sem könnyű, sem olcsó, olyan meg van a piacon 8-9 millió + áfáért.
Csoppika:egyébként ha a kapaosztást horizontálisan tudod állítani akkor gondolom vertikálisan is van rá lehetőség.
Jó szivacsos no till talaj kell hozzá oszt visszarúg a keréknyom hehe..
Válasz Mf-es? #7878. hozzászólásáraHa a csoroszja nyomást soronként állítanád... Ugye ez a RAd vetőgépen fix. Gondolom amit a henger ad mélységet, azt tartja... Hogy a keréknyomban levő csoroszjáknál ezt hogy tudnád a csapás mélységéhez állítani???
Válasz bandigh #7877. hozzászólásáraRá nézésre,a rad csoroszja bele rakná.De ahogy nézem,nem talaj követős a csoroszja.Ha a keréknyomba bele teszi,akkor mellette nagyon mélyre rakná.
Egy olcsó JD vetőgépet szerezni,és a tárcsás elemek helyére,rad csoroszját tenni.Nem tudom,mit produkálna.
Válasz Mf-es? #7876. hozzászólásáraA két sor műtrágyaszóró nyomába a rapid se vetette bele. De nem zavar, úgyis ott megy majd a permetező is. Ha a vető traktor húz 15 centis nyomot ott valami nagyon nem kerek.. Szerintem abba SEMMI nem veti bele, vagyis elveti, csak nem kel ki, mert vagy a föld tetején marad a mag, vagy betakarja 10 centi földdel. Oké talán a jd vetőgép, de fixvázas tárcsás vagy vetőkulti közül erre egy sem megoldás.
Válasz Gege #7875. hozzászólásáraÉs mit csinálnak a kapák,mikor a traktor,húz egy 15 cm-es kerék nyomat?Nem hinném,hogy bele veti.
Mi pénz egy gép?Lehet privátba is.
Ha most elveti a sör árpám,veszek egyet.
Válasz Gege #7872. hozzászólásáraSzép a vetés. Milyen osztásal vannak a kapák? Kicsit széles soroknak tünik a búzavetés. Néztem a videót is, a kapák vannak biztosítva? Az ékgyürüs henger a sorokon megy, vagy közte?
Még egy valamit. A farosnak csinálj a rámára valamilyen "rampát", mert ha megcsúszik a lába, és beveszi a henger, nagyon csúnya vége lehet.
15570 hozzászólás
Válasz Claastra. #7919. hozzászólásáraAz a szomszéd!
Válasz Mf-es? #7918. hozzászólásárade mit csinál a másik ?
https://www.youtube.com/watch?v=_Z4zOacaEjQ
"Rad"csoroszlyás,vitaindítónak jó lesz.
Válasz Claastra. #7913. hozzászólásáraEz olyan mint a traktor.Ki van a kormány,meg az ülés mögött.
Válasz Claastra. #7911. hozzászólására

És a tények makacs dolgok.
Válasz Gege #7914. hozzászólásáraBiztosan működne,
Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraA mag kiadagolásával nem lenne gond, van rajta aprómag kerék.. pl a Tillage Radish magja hasonló méret..
De hogy így direktbe hogy kelne a repce, pl szója tarlóba, nem tudom.
Mi a repcetermelők véleménye? Jó lenne?
Sortávolság állítható bármennyire,az nem gond..
Válasz Mf-es? #7912. hozzászólásáravan mindkettőre gépem,Máté tőlem 500km-re van nála lehet a 76 jön be itt a szomszédban volt vetősortáv kisérlet itt a dupla gabonasor jött be
Válasz Claastra. #7911. hozzászólásáraAki 76-ra nem tudott,az 13-ra se fog tudni.
Válasz szanberg #7910. hozzászólásáraSzerinted a 76,itt meg a tények mutatták a dolgokat
Szerintem meg a 76-os repce vetés minden mástól jobb. Van most sűrűsoros is, jól néz ki, majd meglátjuk mit mutat de a környéken is egyre többen vetik szemenkéntivel nyílván nem véletlenségből.
Nem beszélve arról, hogy itt az agyag talajoknál folyós nedves porhanyós magágyat igen nehéz készíteni és a kelés rosszabb minőségű magágyban is ettől 100%-os.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásárahál istennek sikerült az IH helyére egy sulkyt vennem így már nincs gond a repce vetéssel sem
Válasz .Szabi. #7907. hozzászólásáraAmúgy a miértek,azokat,az elmúlt 10 évben hallottam,profi repcetermesztőktől.
330 ezer /ha.
Válasz Mf-es? #7905. hozzászólásáraÉn nem azt mondom, hogy úgy a legjobb ahogy én csinálom,és nem kreálok elméleteket a miértekről,
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraMennyit vetettél 1 ha ba?
Válasz .Szabi. #7904. hozzászólásáraÍrtam,hogy úgyis meg cáfolod.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraTérállás mitöl lenne jobb?sűrű vetés a legrosszabb,amelyik repce"szellőzik" annak régen rossz.....az én horschom nem fújja ki a magot, valamint nincs se időm se kedvem ősszel tavasszal kultuvátorozni a repcéket,olyankor munkacsúcs van nálunk.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraValami el let cseszve a nagygazdánál. Ha a kverneland rendszereknél lehet állitani a levegő menyiségét, akor szerintem a horschnál is lehet vele valamit csinálni.
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraitt volt a szomszédban vetésmód kísérlet,a Józsi aratta a legrosszabb eredményt a 76-os produkálta, a legjobb a duplagabonasoros lett a második a telibevetés
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraNem is a termésre gondoltam.
Hamarább található a portán jó szemenkénti,mint jó gabona vető,ami repcét is tud.76 cm-re vetettnél találsz a portán sorművelőt,ha kell.Jobb tér állás,Talaj felett,már elágadzik,becőt nevel(het).Sűrűre vetett,nem úgy szellőzik,jobban gombásodhat.
Meg sok minden apróság,amit magad is kitalálhatsz.
Levegős gabona vetőknél,kifújja a repce magot a szél.Ezt egy nagy gazda mondta.Horsh-al vetettek.
Nem vetettem még 76-ra , most van először 25-re eddig telibe volt vetve, a termés nem a sortávolságon múlik
Válasz .Szabi. #7898. hozzászólásáraCsak.Bármit is írnék,úgyis megcáfolnák.
Válasz Mf-es? #7896. hozzászólásáraMiért vagy ebben ennyire biztos?
Válasz Mf-es? #7896. hozzászólásáraén inkább maradok a gabona vetőnél és úgy néz ki a fajta repcéknél
Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraRepcét,egy jó szemenkéntivel kell vetni.
A repce vetése volna számomra is a nagy kérdés ezzel a géppel kapcsolatban esetleg eddig milyen hasonló apró magokat vetettetek vele ?
Válasz Sk Laci #7880. hozzászólásáraMagtartályt tudom méretre, amekkorát szeretnél akkora lesz,azon ne múljon!
De minél nagyobb annál erősebb váz kell neki, s elszaladnak a kilók felfelé..
Természetesen ez nem baj, ha van mi vigye, emelgesse...
Sortávolság állítható tetszés szerint, s a csoroszlyák állíthatóak le fel is 2-3-5cm egymástól, ( ha más méretek kellenek, megbeszéljük) dupla W tartály, 2 fokozatmentes válóval készülnek...
S ezáltal mehet egyszerre nagy mag, apró mag akár váltott sorokkal, s különböző mélységbe..
Vetőgép váza fix, nem követi a talajt , hátsó hengersor a mélységtartó, s egyben a meghajtó kerék is!
A keréknyom problémára az a megoldás hogy lejjebb engeded a nyomban menő csoroszlyákat..
Egyenlőre válalom az egyedi megoldásokat is! Hívjatok.
+381638371370
Írjatok gegem42@gmail.com
Válasz Drisa #7892. hozzászólásáraŐszinte leszek, repcét még nem próbáltam, s nem is volt sosem...
Nem tudok rá mit mondani..
Válasz Gege #7872. hozzászólásáraRepcét milyen sikerrel lehet vetni vele?
Válasz Mf-es? #7878. hozzászólásáraA kerék nyomokban lejjebb lehet állítani,a csoroszlyákat.Jól ki van találva az a része.
Válasz Mf-es? #7889. hozzászólására Csak évek óta...
Válasz Netparaszt #7887. hozzászólásáraNeked van ilyen?
Válasz Netparaszt #7886. hozzászólásáraHa el akarja adni a gépet,csak kellene behozni egyet demóra.
Válasz Mf-es? #7885. hozzászólására Tegnap ia is vetettünk vele az eső után, ragadt, mint a takony, de el van vetve minden.
Válasz csoppika #7881. hozzászólására Meg lehet csinálni talajkövetőre, de akkor nem lesz sem könnyű, sem olcsó, olyan meg van a piacon 8-9 millió + áfáért.
Válasz Netparaszt #7884. hozzászólásáraMert felázott,de nagyon vetni kellene.
Válasz Mf-es? #7876. hozzászólására Miért húzna 15 cm-es keréknyomot a traktor egy nem rommá szántott vagy lazított talajban?
Válasz Muskátliszájú #7882. hozzászólásáraHa csak kapák, a többi megvan, akkor 800 körül... fa nem tudom...
Válasz Sk Laci #7880. hozzászólására1,2m+áfa/métert hallottam.+ vannak feláras extrák..

Csoppika:egyébként ha a kapaosztást horizontálisan tudod állítani akkor gondolom vertikálisan is van rá lehetőség.
Jó szivacsos no till talaj kell hozzá oszt visszarúg a keréknyom hehe..
Válasz Mf-es? #7878. hozzászólásáraHa a csoroszja nyomást soronként állítanád... Ugye ez a RAd vetőgépen fix. Gondolom amit a henger ad mélységet, azt tartja... Hogy a keréknyomban levő csoroszjáknál ezt hogy tudnád a csapás mélységéhez állítani???
Válasz Gege #7875. hozzászólásáraHa nem titok, mi pénz egy 3 m-es kivitel, milyen a súlya, és menyi mag megy a tartályba?
Válasz Mf-es? #7878. hozzászólásáraLeszakadna a rugóstól a tartó a picsába, meg a szárnyak letörnének tőből
Válasz bandigh #7877. hozzászólásáraRá nézésre,a rad csoroszja bele rakná.De ahogy nézem,nem talaj követős a csoroszja.Ha a keréknyomba bele teszi,akkor mellette nagyon mélyre rakná.
Egy olcsó JD vetőgépet szerezni,és a tárcsás elemek helyére,rad csoroszját tenni.Nem tudom,mit produkálna.
Válasz Mf-es? #7876. hozzászólásáraA két sor műtrágyaszóró nyomába a rapid se vetette bele. De nem zavar, úgyis ott megy majd a permetező is. Ha a vető traktor húz 15 centis nyomot ott valami nagyon nem kerek.. Szerintem abba SEMMI nem veti bele, vagyis elveti, csak nem kel ki, mert vagy a föld tetején marad a mag, vagy betakarja 10 centi földdel. Oké talán a jd vetőgép, de fixvázas tárcsás vagy vetőkulti közül erre egy sem megoldás.
Válasz Gege #7875. hozzászólásáraÉs mit csinálnak a kapák,mikor a traktor,húz egy 15 cm-es kerék nyomat?Nem hinném,hogy bele veti.
Mi pénz egy gép?Lehet privátba is.
Ha most elveti a sör árpám,veszek egyet.
Válasz Sk Laci #7873. hozzászólásáraEzen a gépen még nem, de a többin már állíthat a sortávolság tetszés szerint..

Meg platform is van rajta!
Az nélkül nem kapta volna meg a CE jelzést..
Válasz Mf-es? #7871. hozzászólásáraA youtube-on van fent olyan videó is.
Válasz Gege #7872. hozzászólásáraSzép a vetés. Milyen osztásal vannak a kapák? Kicsit széles soroknak tünik a búzavetés. Néztem a videót is, a kapák vannak biztosítva? Az ékgyürüs henger a sorokon megy, vagy közte?
Még egy valamit. A farosnak csinálj a rámára valamilyen "rampát", mert ha megcsúszik a lába, és beveszi a henger, nagyon csúnya vége lehet.
Búza vetés
képen rozsos bükköny!
Válasz Gege #7870. hozzászólásáraSárba is lehet vele vetni?