2 ha tök palántázóval vetve, 1 ha dinnye kimaradt földre, de azt kézzel vetjük most fészekbe. Jövő évre gondoltam sorműtrágyázással és olyan géppel, ami pl a Lubofost is ki tudja szórni, mert annak egyenetlen a szemcsenagysága.
Hecci, vazze, ne heccelj engemet! Mer' hülye volt a paraszt vazze, nem gondolkodott előre, amúgy meg ekkorával adták, ugyan lehetett tartálymagasítással kérni, meg csigával, meg stb, na de erre már tényleg sóher volt a parasztja! Úgyhogy ez van!
Ebből az egyik.most is.dolgozik méghozzá.szerintem Feconál...Jó lenne ha valaki elmondaná mi a "vájt(fülüek vetőgépje)" gyengéje,mert én mág nem jöttem rá
Na igen, a nedves talajt nem szereti, az hogy nem zárja be a magárkot nálam is előfordult néha, meg néha az, hogy nedvesben beálljanak a sornyitó tárcsák, de némi pucolgatás után megy normálisan tovább. Ha az ember látja, hogy nagyon tolja a földet, akkor ki kell tisztítani. Persze mikor nyomni kéne, akkor morgok miatta én is rendesen. Alacsonyan vannak az adagolók, ez tény, de nagyobb sebességnél is pontosan vet. A kis műtrágyatartályok jobban zavarnak benne, de nekem egyenlőre nincs kilátásban cserelehetőség, úgyhogy ezzel élek tovább. Mindentől függetlenül nem gondolom, hogy rosszul választottam volna. Mindegyiknek van gyöngéje!
Ja! Nt kocsinál a vetőegység le volt sülyesztve a csoroszlya házba,ezért szélesen nyitotta a magárkot,agyagos nedves talajnál nem zárta össze a csoroszlya által nyitott árkot a tömöritő. A kocsi súlya nagy volt, de a mélységtartó gumikerekek átmérője kicsi,ezért a nedves talajt tólta,gyűrte maga előt,ebböl adódoan mély borozdát képezet a vetőkocsi,stb ,stb közel volt a magadagoló rendszere a
poros ,sáros földhöz!begyürte ,összeszedte a földet nem lehetett lenyitni,leüriteni a kocsikat!De nem ócsárolni akarom,távol áll tölem föleg nem itt nyilvánosan! Azért acordot vettem. Autóban is kedvencem!
8275 hozzászólás
ez zsír!!!!!
Válasz #2323. hozzászólásra

az amit mutattál?
biztos jó ha spéci tökös cucc
Válasz #2322. hozzászólásra

...jóvan na, szlovént vettem
Válasz #2321. hozzászólásra

jóvan
Válasz #2320. hozzászólásra

Válasz #2319. hozzászólásra

hunt?
Válasz #2318. hozzászólásra

hogyne
Válasz #2313. hozzászólásra

vlm sarabot is szerváltál tökbe?
Válasz #2315. hozzászólásra

ahaközben meg le lehet szaladni Isztriára is, stb
Válasz #2313. hozzászólásra
sorok???
Válasz #2314. hozzászólásra
oszt el lehet passzolni jól ezeket?
Válasz #2312. hozzászólásra
Nagydobosi, Crimson Sweet
Válasz #2311. hozzászólásra
.........ezekben a napokban
Válasz #2308. hozzászólásra
aha
milyen tök dinnye?
Válasz #2309. hozzászólásra

konkrétan mosttttt???????
Válasz #2307. hozzászólásra

..........ja, azok.........
Válasz #2304. hozzászólásra
én ezzel az Agrionnal fogom a tököt, most alakitgatom a vetőtárcsát
Válasz #2305. hozzászólásra
2 ha tök palántázóval vetve, 1 ha dinnye kimaradt földre, de azt kézzel vetjük most fészekbe. Jövő évre gondoltam sorműtrágyázással és olyan géppel, ami pl a Lubofost is ki tudja szórni, mert annak egyenetlen a szemcsenagysága.
Válasz #2283. hozzászólásra
mivan ezekkel, gaspardo rendszerüek ???????

Na wazzeee ennyire bejöt tavaly a krumpli?
Válasz #2304. hozzászólásra
mennyit akarol ?
Válasz #2303. hozzászólásra
Tökre valami vetőgéptipped van, amivela dinnyét is el lehetne vetni? Másik topikban a Monosemet ajánlották, de az nagyon drága arra a kevés területre.
Válasz #2302. hozzászólásra
A brutto súlyból elért kihozatal alapján
Válasz #2301. hozzászólásra
azt mi szisztéma alapján fizetik?
Válasz #2300. hozzászólásra

Szeptember folyamán
Válasz #2297. hozzászólásra
az mikorra fut be?
Válasz #2296. hozzászólásra
idén megtollasodsz oszt veszel jdt hehe
Válasz #2295. hozzászólásra

jaaha
Válasz #2294. hozzászólásra

Bérbe dolgozgatunk, aztán nekem 30 ha csemege május 12-15 közt,
Nekünk is ilyen jön ha minden igaz a következő szezonra már.Remélhetőleg jó gép
Válasz #2293. hozzászólásra

Van 6 soros, azzal a naprát megoldották, most indul a csemegekukorica
Válasz #2292. hozzászólásra
vetö még vagymá nem?
Válasz #2292. hozzászólásra
aki 12est rendel........
annak nem égett idáig a valaga hö???
Válasz #2291. hozzászólásra

A 12 sorossal??? Hát, oda nagy vas kell, gondolom van nekik
Válasz #2289. hozzászólásra
12essel mi fog badibildingezni?hehehe
Válasz #2289. hozzászólásra

gondólod jól kondenzelek?
Válasz #2288. hozzászólásra

Te azért le tudod kondenzálni a dolgokat
Válasz #2286. hozzászólásra
Biztos vlm Te általad a környékre beteritett külföldi vasak heheehhe
Válasz #2268. hozzászólásra
Jó bornak nem kell a cégér
Válasz #2284. hozzászólásra

............szerinted?
Válasz #2277. hozzászólásra
nincs pénzed 3 tábla lemezre? mi megnagyobbítottuk

beszarsz
mi van rajta vijjogó?
mik ezeke?
Ez a két vas ma került a környékre
Válasz #2281. hozzászólásra

accordnak elvileg igen. de lehet marad 1-2 szem
A monosemnek, accordnak, kuhnnek... le lehet engedni az utolsó szemig az összes magot a kis ürítőnyíláson keresztül?
Válasz #2279. hozzászólásra
Hecci, vazze, ne heccelj engemet! Mer' hülye volt a paraszt vazze, nem gondolkodott előre, amúgy meg ekkorával adták, ugyan lehetett tartálymagasítással kérni, meg csigával, meg stb, na de erre már tényleg sóher volt a parasztja! Úgyhogy ez van!
Válasz #2277. hozzászólásra

kis tartállyal minek vesznek a parasztok?
nem volt naggyal akkor?
vagy sóherkodnak?
Válasz #2263. hozzászólásra
...Jó lenne ha valaki elmondaná mi a "vájt(fülüek vetőgépje)" gyengéje,mert én mág nem jöttem rá

Ebből az egyik.most is.dolgozik méghozzá.szerintem Feconál
Válasz #2276. hozzászólásra
Na igen, a nedves talajt nem szereti, az hogy nem zárja be a magárkot nálam is előfordult néha, meg néha az, hogy nedvesben beálljanak a sornyitó tárcsák, de némi pucolgatás után megy normálisan tovább. Ha az ember látja, hogy nagyon tolja a földet, akkor ki kell tisztítani. Persze mikor nyomni kéne, akkor morgok miatta én is rendesen. Alacsonyan vannak az adagolók, ez tény, de nagyobb sebességnél is pontosan vet. A kis műtrágyatartályok jobban zavarnak benne, de nekem egyenlőre nincs kilátásban cserelehetőség, úgyhogy ezzel élek tovább. Mindentől függetlenül nem gondolom, hogy rosszul választottam volna. Mindegyiknek van gyöngéje!
Válasz #2275. hozzászólásra

Ja! Nt kocsinál a vetőegység le volt sülyesztve a csoroszlya házba,ezért szélesen nyitotta a magárkot,agyagos nedves talajnál nem zárta össze a csoroszlya által nyitott árkot a tömöritő. A kocsi súlya nagy volt, de a mélységtartó gumikerekek átmérője kicsi,ezért a nedves talajt tólta,gyűrte maga előt,ebböl adódoan mély borozdát képezet a vetőkocsi,stb ,stb közel volt a magadagoló rendszere a
poros ,sáros földhöz!begyürte ,összeszedte a földet nem lehetett lenyitni,leüriteni a kocsikat!De nem ócsárolni akarom,távol áll tölem föleg nem itt nyilvánosan! Azért acordot vettem. Autóban is kedvencem!