Sziasztok, gabonavetőgépre szerelhető mikrogranulátum szóróban gondolkodom, ha valakinek van ilyenje, akkor szívesen megoszthatná a tapasztalatait.
A gyári lehetőség kb 1,5 milla, kompjutervezérlés stb....
Elgondolkodtató, hogy ha a vetőelem meghajtásához egy talajon forgó kerék adja a meghajtást-vezérlést, akkor a mikrogranulátumot miért kellene fedélzeti számítógépnek irányítania.
Ha valakinek lenne valami mechanikus ötlete, azt megköszönném...
Válasz #3828. hozzászólásra
1/100 hektárt szoktak használni a leforgatáshoz, gabonánál.
Aprómagnál ennél többet, de minden azon múlik hogy milyen mérleged van. 1/100 hektár az 100 négyzetméter, ha három méteres a gép akkor 33,3 méteren vet el annyit, ha 4 méteres akkor 25 méteren.
Innen kezdve csak a hajtó kerék kerületét kell centivel lemérni és a 33,3 vagy 25 métert elosztani azzal a hosszal amit mérsz a keréken. (méterben). Kapsz egy számot eredményül, na ennyiszer kell a kereket megforgatnod, a felfogott magot meg ugye százzal kell szorozni.
Nagyot! Ott vált a váz fix vagy teleszkoposrol csukhatora, ott vált osztottra a hajtás, stb...
Viszont termelékenységben is nagy a szakadék! A 6 sorosnak vége volt napi 25-30 hektarnal, a 8-as ma 10-tol délután 4ig elhúzott 30 hektárt 4 tablaban...
rövidtárcsával kombinált szerkezeteknél tudom, hogy a Rapidot hozza ki mindenki etalonnak. el is hiszem.
Hagyományos tárcsás gépből szerintem a Johndeere lenne a legjobb.
de mi a vélemény a vetőkultivátorokról????
Horsch CO6, Horsch Sprinter Vader Seed hawk ésatöbbi....
Horsch CO gépet lehet kapni elérhető áron kitűnő állapotban keveset használtat. Nekem legjobban a sprinter teccik de az még drágább, kérdés annyival jobb e!?!?!?
gabonát szóját kell vetni elsősorban, kis repcét meg néha apró magot, igaz ez utóbbi megmaradna a függesztett pneumatikus Vogel mert ezeket igen szépen veti.
Csak az iso bus rendetlenkedik Jobb esetben még mielőtt kiér az ember aföld szélére.Rosszabb esetben menet közben.Lehetséges hiba számítógép, vetőgépen lévő iso kábelköteg, 6os motor egyik csatlakozója.vasárnap du átálltunk permetezésre, mert nem volt hajlandó felismerni a vetőgépet a monitor.Kipróbáltuk 2 traktorral is a hiba ugyan az."nincs vetőgép.Ma kijött a szervizes összeakasztottunk, minden jó.Du megint kezdte.Kiváncsi vagyok mit látunk majd keléskor.Ezt leszámítva, megvagyunk elégedve a géppel.Kissebb hiányosságok ellenére is.
Ahogy elnézem, én a műtrágyatartály és a váz egymáshoz való elhelyezkedésére tippelek. A váz eléggé hátul van, a tartály meg a kerekek felett van ahogy elnézem.
Azt nem vettem észre... felületesen néztem. Elhúzza, legalább emelgetni nem kell neki, csak most valahogy olyanra sikerült a föld, hogy eléggé süllyed benne minden. Lehet vetéskor nehezebb neki ezt húzni.
Üdv mi egy matermacc gépel küzdünk a 820.2 ruszkinak ha tele van tankolva egy kicsit sok, de elbír vele.Jó lenne egy kis súly az elejére meg a plusz hidraulika a hátuljára.
Erre nem mernék fogadni, hogy jobban boldogul vele... Láttam MTZ-t Monosemmel vetni. Az eredmény ugyanaz volt, mint a videón (küzd mint disznó a jégen) és az ráadásul egy egyenes hidas MTZ volt, ami még a miénknél nehezebb is vagy 3-400 kilóval.
3q-t kb bele szoktunk rakni, ahogy láttad a videón, emelgeti is az elején, sokszor a fékkel fordult a föld végén. Egyébként idén még vödrös téma volt, de jövő évre tervben a megoldás egy kocsira akasztható mobil feltöltő csiga személyében.
Ha a visításra gondolsz, akkor igen, van valami bibi a kis szorzónál. Ha beadjuk neki az öcsit, akkor visít kicsit, de majd szezon után orvosoljuk, kuplungot is cserélni kell majd benne most már.
Mióta meg van kb. 300hektár van benne. Tegnap kezdtünk el vetni. Tegnap 17hektár kukoricát vettettem vele, ma meg 6hektár naprát és vagy 3hektár kukoricát. Amúgy 25hektár simán el lehet vetni vel reggeltől estig.
Mi így ahogy a képen is látni, 3,5 volt, szóval ebb benne van a tárcsasor, vetés ellenőrző és mikrógranulátum szóró is. Ja és 105 lovas mtz-vel húzom. 820.2 nem bírná már felemelni műtrágyával megpakolva. Ezért jövőre lehet veszünk az egyikre egy dakota segédmunkahenger szettet. Fogyasztásban jobban jönnénk ki.
Igen a tárcsát kértük rá. Hát ha tele a műtrágyatartály már nem olyan könnyen emeli de azért boldogul vele. Most mennyi az ára? Mi még 3,5-áfáért vettük.
Lessz még kiállitás-vásár jövö szezonig adnak akciot-kedvezményt akkor lecsapok rá.Még pár heki és vége idénre.Az elsö vetési szotyik már sorolnak kifelé és láttam már tengerit is kelegetni,mult hét szombaton vetettük.
Nézzél ujjat inkább,az agrion annyiér van uj mint a márkásak használtba és jo gép van már belöle sok és jo tapasztalatokkal.Az azim is huz felfelé.Persze kinek mi az elvárása meg a pénztárca mit enged.A márkásak joval drágábbak ujjként az biztos.
Hali.
Szeretnénk az spc 6 helyére venni egy tárcsás vetőgépet 5-6 évest, csak nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb az alábbiak közűl:gaspardo,monosem,mascar,kuhn? Alkatrész ellátottságban,árban melyik a jobb és megbizhatóbb?
8280 hozzászólás
Sziasztok, gabonavetőgépre szerelhető mikrogranulátum szóróban gondolkodom, ha valakinek van ilyenje, akkor szívesen megoszthatná a tapasztalatait.
A gyári lehetőség kb 1,5 milla, kompjutervezérlés stb....
Elgondolkodtató, hogy ha a vetőelem meghajtásához egy talajon forgó kerék adja a meghajtást-vezérlést, akkor a mikrogranulátumot miért kellene fedélzeti számítógépnek irányítania.
Ha valakinek lenne valami mechanikus ötlete, azt megköszönném...
Válasz #3828. hozzászólásra
1/100 hektárt szoktak használni a leforgatáshoz, gabonánál.
Aprómagnál ennél többet, de minden azon múlik hogy milyen mérleged van. 1/100 hektár az 100 négyzetméter, ha három méteres a gép akkor 33,3 méteren vet el annyit, ha 4 méteres akkor 25 méteren.
Innen kezdve csak a hajtó kerék kerületét kell centivel lemérni és a 33,3 vagy 25 métert elosztani azzal a hosszal amit mérsz a keréken. (méterben). Kapsz egy számot eredményül, na ennyiszer kell a kereket megforgatnod, a felfogott magot meg ugye százzal kell szorozni.
sziasztok nem reg vasaroltam egy amazone D8 30 super vetogepet,nemtudna valaki segiteni,h,hanyat kell hajtani a kereken a lehajtasahoz?:D
Sziasztok!
Nemrégen jutottam hozzá egy Hassia DES vetőgéphez. Nem tud nekem valaki segíteni hogy hogyan lehet beállítani? előre is köszönöm!
Lenne valakinek stegsted stn 3m 25r-hez vetési táblázata,vagy pár beállítási értéke?
sziasztok ket tarcsas vetogepek jobbak vagy az egytarcsasak?gabonavetogeprol volna szo :D
Válasz #3823. hozzászólásra

Erre akartam kilyukadni e........
Az uraknál is csak 4ig dolgoznak?
Mivel nyomtátok?
Válasz #3822. hozzászólásra
Nagyot! Ott vált a váz fix vagy teleszkoposrol csukhatora, ott vált osztottra a hajtás, stb...
Viszont termelékenységben is nagy a szakadék! A 6 sorosnak vége volt napi 25-30 hektarnal, a 8-as ma 10-tol délután 4ig elhúzott 30 hektárt 4 tablaban...
8 soros vg-ek ára mennyit ugrik +ba a 6osokhoz képest az egyes márkáknál ?
Válasz #3815. hozzászólásra
A vetőkocsik így szabadon eltolhatók a vázon. Vethető 45-80 cm-ig minden sortáv.
Simba Freeflow esetleg???
Gabona vetőgép témát szeretném megfeszegetni!
rövidtárcsával kombinált szerkezeteknél tudom, hogy a Rapidot hozza ki mindenki etalonnak. el is hiszem.
Hagyományos tárcsás gépből szerintem a Johndeere lenne a legjobb.
de mi a vélemény a vetőkultivátorokról????
Horsch CO6, Horsch Sprinter Vader Seed hawk ésatöbbi....
Horsch CO gépet lehet kapni elérhető áron kitűnő állapotban keveset használtat. Nekem legjobban a sprinter teccik de az még drágább, kérdés annyival jobb e!?!?!?
gabonát szóját kell vetni elsősorban, kis repcét meg néha apró magot, igaz ez utóbbi megmaradna a függesztett pneumatikus Vogel mert ezeket igen szépen veti.
Esetleg farmet bsk???
Csak az iso bus rendetlenkedik
Jobb esetben még mielőtt kiér az ember aföld szélére.Rosszabb esetben menet közben.Lehetséges hiba számítógép, vetőgépen lévő iso kábelköteg, 6os motor egyik csatlakozója.vasárnap du átálltunk permetezésre, mert nem volt hajlandó felismerni a vetőgépet a monitor.Kipróbáltuk 2 traktorral is a hiba ugyan az."nincs vetőgép.Ma kijött a szervizes összeakasztottunk, minden jó.Du megint kezdte.Kiváncsi vagyok mit látunk majd keléskor.Ezt leszámítva, megvagyunk elégedve a géppel.Kissebb hiányosságok ellenére is.
Válasz #3816. hozzászólásra
Mesélj min mikor mi romlott el
Teljes gőzzel, már amikor nem bújik elő a technika ördöge...
Válasz #3814. hozzászólásra
Szerintem 3 éve is u.az volt minden és akkor hátul volt a kerék. (mondjuk az SPC-nél is mindig ment az agyalás hogy elől vagy hátul legyen a kerék)
Válasz #3813. hozzászólásra
Ahogy elnézem, én a műtrágyatartály és a váz egymáshoz való elhelyezkedésére tippelek. A váz eléggé hátul van, a tartály meg a kerekek felett van ahogy elnézem.
Nem tudja valaki mi okból tették előre az újabb Maxima kerekeit?
Válasz #3808. hozzászólásra

Szép és jó megoldás, akkor lehet most már kultit is alakítani front hidróhoz.
Válasz #3809. hozzászólásra
Azt nem vettem észre... felületesen néztem. Elhúzza, legalább emelgetni nem kell neki, csak most valahogy olyanra sikerült a föld, hogy eléggé süllyed benne minden. Lehet vetéskor nehezebb neki ezt húzni.
Válasz #3809. hozzászólásra
Nem biztos,a futóműnek súlya van.Itt most a cyklóval jobban küszködnek,mint én.
Válasz #3806. hozzászólásra

De ez vontatott v.g. azt csak elbírja húzni
Válasz #3805. hozzászólásra
Így már boldogul,ha 5 mázsa műtrágya is van benne.
Üdv mi egy matermacc gépel küzdünk a 820.2 ruszkinak ha tele van tankolva egy kicsit sok, de elbír vele.Jó lenne egy kis súly az elejére meg a plusz hidraulika a hátuljára.
Válasz #3801. hozzászólásra
Erre nem mernék fogadni, hogy jobban boldogul vele... Láttam MTZ-t Monosemmel vetni. Az eredmény ugyanaz volt, mint a videón (küzd mint disznó a jégen) és az ráadásul egy egyenes hidas MTZ volt, ami még a miénknél nehezebb is vagy 3-400 kilóval.
Válasz #3796. hozzászólásra
3q-t kb bele szoktunk rakni, ahogy láttad a videón, emelgeti is az elején, sokszor a fékkel fordult a föld végén. Egyébként idén még vödrös téma volt, de jövő évre tervben a megoldás egy kocsira akasztható mobil feltöltő csiga személyében.
Válasz #3792. hozzászólásra
Ha a visításra gondolsz, akkor igen, van valami bibi a kis szorzónál. Ha beadjuk neki az öcsit, akkor visít kicsit, de majd szezon után orvosoljuk, kuplungot is cserélni kell majd benne most már.
Válasz #3802. hozzászólásra

Gondolom rendes vetőgépet , mert az Ikr es üzletkötő árulja.
Válasz #3801. hozzászólásra

osztán ő mit vehet helyette?
Inkább vennék egy ILYET ezzel az MTZ is könnyen boldogul
Törésteszt a maestro-nak.Egyből a mélyvízb dobtuk. Eddig bírja még...

Válasz #3797. hozzászólásra

Válasz #3795. hozzászólásra

Azota emelkedtek az árak meg kapos lett és srofolják feljebb az árát.De egy 6-os spc is 1.5 millio körül van
Válasz #3794. hozzászólásra
Mióta meg van kb. 300hektár van benne. Tegnap kezdtünk el vetni. Tegnap 17hektár kukoricát vettettem vele, ma meg 6hektár naprát és vagy 3hektár kukoricát. Amúgy 25hektár simán el lehet vetni vel reggeltől estig.
Válasz #3777. hozzászólásra
műtrágya mennyi fér bele?és hogyan töltitek fel mert elég magas.
Válasz #3793. hozzászólásra
Mi így ahogy a képen is látni, 3,5 volt, szóval ebb benne van a tárcsasor, vetés ellenőrző és mikrógranulátum szóró is. Ja és 105 lovas mtz-vel húzom. 820.2 nem bírná már felemelni műtrágyával megpakolva. Ezért jövőre lehet veszünk az egyikre egy dakota segédmunkahenger szettet. Fogyasztásban jobban jönnénk ki.
Válasz #3791. hozzászólásra

Segéd emelöt ivánra akkor birja.Mennyit vettek vele?Tapasztalat,hibák esetleg?
Válasz #3791. hozzászólásra

3.7-3.8 körül alap csuszos mü és v alaku rögterelö,minden más felár.

Van egy kicsi sebességváltó gond az MTz azt hallani!!
Válasz #3790. hozzászólásra
Igen a tárcsát kértük rá. Hát ha tele a műtrágyatartály már nem olyan könnyen emeli de azért boldogul vele. Most mennyi az ára? Mi még 3,5-áfáért vettük.
Válasz #3789. hozzászólásra

Mulcs vágo tárcsás?Mtz milyen?Emeli?
Agrion van nekünk is, már 3om éve. Nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Válasz #3786. hozzászólásra

Még pár heki és vége idénre.Az elsö vetési szotyik már sorolnak kifelé és láttam már tengerit is kelegetni,mult hét szombaton vetettük.
Lessz még kiállitás-vásár jövö szezonig adnak akciot-kedvezményt akkor lecsapok rá.
szomszédba vettek egy azimot ha jol tudom de azt mondták hogy gyengusz anyagbol van nagyon......
Válasz #3785. hozzászólásra
Agrion nagyon tuti,csak ajánlani tudom.Most néztem a kiállításon az azimot,hát nem kellene.Jó hogy lebeszéltek róla.
Válasz #3784. hozzászólásra

Nézzél ujjat inkább,az agrion annyiér van uj mint a márkásak használtba és jo gép van már belöle sok és jo tapasztalatokkal.Az azim is huz felfelé.Persze kinek mi az elvárása meg a pénztárca mit enged.A márkásak joval drágábbak ujjként az biztos.
Hali.
Szeretnénk az spc 6 helyére venni egy tárcsás vetőgépet 5-6 évest, csak nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb az alábbiak közűl:gaspardo,monosem,mascar,kuhn? Alkatrész ellátottságban,árban melyik a jobb és megbizhatóbb?
Válasz #3781. hozzászólásra
Ha csak nincs valami kisebb kétirányú munkahengered fölösbe...

De azért a 1025 a legjobb benne.
Válasz #3780. hozzászólásra

kétszer annyiba került az egész gép... valami egyszerű megoldás lesz ha lesz