Gázolaj 695 Ft Benzin 632 Ft EUR 419.11 Ft USD 397.46 Ft CHF 424.99 Ft GBP 487.09 Ft

Fórum

Környezetvédelmi termékdíj

Létrehozta: , 2008-09-16 18:55:06

Kedvencekhez Segítség

134 hozzászólás

Üdv!

fagyasztott zöldségeket importálunk, melynek csomagolásai termékdíjas termékek!

Tud esetleg valaki ajánlani egy termékdíj ügyintéző céget, aki segítene nekünk ügyintézésben?

előre is köszönöm!

Minden ami <a href="http://bovaconsulting.hu/hirek_termekdij.html" class="green" rel="ugc" target="_blank">termékdíj</a>! Környezetvédelmi <a href="http://bovaconsulting.hu/termekdij_tanacsadas.html" class="green" rel="ugc" target="_blank">termékdíj tanácsadás</a>, <a href="http://bovaconsulting.hu/termekdijc.html" class="green" rel="ugc" target="_blank">termékdíj bevallás</a>ok elkészítése szerződött keretek között.<br />
Naprakész információk a <a href="http://bovaconsulting.hu/termekdijk.htm" class="green" rel="ugc" target="_blank">környezetvédelmi termékdíj</a>ról, költségek csökkentése a <a href="http://bovaconsulting.hu/termekdij_atvallalas_2013.html" class="green" rel="ugc" target="_blank">termékdíj átvállalás</a>sal.</p>

#132 Jövedéki Partner
2012-08-07 13:52:07

Minden ami termékdíj! Környezetvédelmi termékdíj tanácsadás, termékdíj bevallások elkészítése szerződött keretek között.
Naprakész információk a környezetvédelmi termékdíjról, költségek csökkentése a termékdíj átalányal CSAK mezőgazdasági termelők részére.

#131 Jövedéki Partner
2012-07-09 14:32:52

Mezőgazdasági termelők termékdíj kötelezettségéről bővebb tájékoztatás itt: http://bovaconsulting.hu/termekdij_atalany.html

Nincs profilkép
#130 Szabi.
2012-05-22 18:27:13

Eddig asszem megúsztuk 7ezer vagy 12ezer huf/év-ből a madzag után fizetendő díjat.......ma kicsit sokalltam a madzag árát........erre tájékoztatnak, hogy az a tet.es .... vajdánk, minden kg-ra rakott 42 huf-t egységesen, mert egyrészt kevesli az áfa-t, másrészt egyszerűbb és így mindenki fizetismile hammersmile hammersmile hammersmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:24:25

#129 szekka
2012-01-20 07:41:27

Válasz #128. hozzászólásra

"Túl egyszerűen fogalmaztak" smile confused

Most akkor ha én őstermelő vagyok és 10 misi alatti kategóriában vagyok "csomagolóanyagként" M30-as rekeszeket használok akkor az új szabályok szerint kell fizetnem vagy nem? Vagy átalány összeget (2000 forint) kell-e fizetnem??
smile whistling

#128 Zoli 63
2012-01-19 14:02:55

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kedvezőbb a termékdíj a gazdáknak – állítja a Magyar Agrárkamara

2012. január elsejétől jelentősen megváltozott a környezetvédelmi termékdíj törvény. Azok a mezőgazdasági termelők, akik korábban csak a termékeik csomagolása révén voltak kötelezettek, számukra a változás nagyon kedvező, a termékdíj kötelezettség megszűnését jelenti - hangsúlyozza a Magyar Agrárkamara legújabb közleményében.

Az új törvény általános szabálya szerint nem az fizeti a környezetvédelmi termékdíjat, aki csomagol, hanem a termékdíj kötelezettség a környezetvédelmi termékdíj köteles csomagolószer első belföldi forgalomba hozóját, vagy első saját célú felhasználóját terheli. Ez azt jelenti, hogy a forgalmazók, kereskedők és a gyártók bevallják és megfizetik a termékdíjat, így a csomagolószer felhasználóját - mint a mezőgazdasági termelőket is - nem érinti a kötelezettség, és mentesülnek az adminisztrációs terhek alól.

Új szabályok szerint alakult a termékdíj átalány rendszere is - figyelmeztet az Agrárkamara. Az átalánykötelezettséget a termelő az előzőekben írt általános szabályoktól eltérően választhatja, de csak akkor, ha a kereskedőtől, vagy a gyártótól megvásárolt csomagolószert saját maga csomagolás előállítására, vagy a csomagolószert újrahasználható csomagolóeszközként használja fel. Az átalány kötelezettség választásáról külön nyilatkoznia kell a termelőnek már akkor, amikor a környezetvédelmi termékdíj köteles csomagolószert megvásárolja. Ha a mezőgazdasági termelő nem végez ilyen tevékenységet és nem él nyilatkozattétellel a kereskedő, vagy a gyártó felé, kötelezettsége a csomagolószer felhasználásából eredően nem keletkezik.

Milyen tennivalói maradtak a mezőgazdasági termelőknek 2012-ben a környezetvédelmi termékdíj köteles csomagolószer használatával kapcsolatban?
Először is nagyon fontos, hogy 2012. március 31-ig meg kell fizetni a termékdíjat azoknak a termelőknek, akik 2011-évben a termékdíj átalány hatálya alá tartoztak, mert ez még az előző évi kötelezettség pénzügyi rendezését jelenti. Ha 2011-ben a gazdálkodó mezőgazdasági termelésből származó árbevétele nem haladta meg a 10 millió forintot, a termékdíj átalány összege 2000 forint, ha az árbevétel 10 és 50 millió forint között alakult, a fizetendő átalány összege 7000 forint - hívja fel a figyelmet az agrárköztestület.

Az új szabályok szerint 2012-re vonatkozóan a mezőgazdasági termelők többségének nincsenek kötelezettségei. Aki pedig nyilatkozat alapján választja 2012-ben az átalányfizetési kötelezettséget, annak 2012. április 20-ig kell a bejelentkezési kötelezettségét megtenni a NAV vámszervhez - hangsúlyozza a Magyar Agrárkamara.

További információk a Magyar Agrárkamara honlapján találhatók.
(http://www.agrarkamara.hu/Jogszabályokpályázatok/Környezetvédelmitermékdíj.aspx)

Forrás: MA

#127 Zoli 63
2011-10-14 19:27:45

Ma kaptam körlevélként !! -
Tisztelt Asszonyom / Uram!"Sajnos a végzés amit elküldtél legtipikusabb iskolapéldája annak, amiről két éve beszélünk a környezetvédelmi termékdíj kapcsán.


A termékdíj átalány 2010. január 1-től történő bevezetése jelentős segítség a termelőknek, hogy mentesültek a korábbi évek bonyolult eljárása:

- részletes bejelentkezés, (nemcsak az egy oldal)

- bevallások (negyedéves, éves)

- elkülönített raktár és számviteli nyilvántartás vezetése stb.


Amikor az új törvény megjelent, és utána is minden alkalommal sőt jelenleg is úgy kommunikáljuk az átalány alá történő bejelentkezést, hogy a termelő az átalány alá történő bejelentkezésével egyidejűleg rendezze a múltbéli kötelezettségeit. Ez azért fontos, mert az a termelő akinek korábban volt kötelezettsége és eddig kicsúszott alóla, az átalány alá történő bejelentkezéssel felhívja magára a figyelmet. A konkrét esetet látva itt is ez történt.


Az átalány alá történő meghosszabbított bejelentkezésre 2010. június 30-ig volt lehetőségük a termelőknek, a Magyar Agrárkamara külön VPOP Főparancsnoki egyedi eljárást kért erre, amit meg is kapott. Biztosan emlékszel rá, ezzel volt tele minden hírünk.


Bonyolult, munkaigényes, de újfent csak a jogkövető magatartás betartását tudom ajánlani a termelőnek az elküldött esetben is. A hiánypótlásra történő felszólítás keretében a termelő ha elvégzi (elvégezteti) az önellenőrzést, ami a GLN szám megkérését, a pótbejelentkezést, a pótbevallások benyújtását, és az eddig elmaradt termékdíj egyidejű megfizetését jelenti, ez esetben az póteljárást csak az önellenőrzési pótlék terheli, ami a mindenkori jegybanki alapkamat összegével megegyező.

Ha a termelő nem végzi el az önellenőrzést az adott évekre visszamenőleg, és a vámszerv tárja fel a hiányosságokat, az többféle szankciót von maga után. Mint pl. a termékdíj bírság, késedelmi pótlék, mulasztási bírság megfizetését.


A) Teendő: az önellenőrzés elvégzése:


Az egyes évekhez tartozó nyomtatványok, a pótbejelentkezés, pótbevallás elvégzéséhez a vámszerv honlapjáról letölthetők. A linkben 3. pont alatt letölthető nyomtatványok és kitöltési útmutatók címen lelhetők fel. A nyomtatványok a felsorolás legvégén vannak, a fura kék színűek.

http://vam.gov.hu/enyomtatvany/index.html

Fontos, hogy az önellenőrzési nyomtatványokat elektronikusan ki lehet tölteni, de benyújtani papír alapon lehet postai úton, vagy személyesen a ti esetetekben a végzést kiküldő igazgatóságra.


Az önellenőrzés folyamata:

1.) A GLN szám megkérése a GS1 Magyarország Zrt-től. Erre 2010 előtti eljárásban szükség volt.

http://www.gs1hu.org/

http://www.kszgysz.hu/gs1kht.htm


2.) A bejelentkezés megtétele az induló évre, ez jelen esetben 2006. év. Innentől kezdve regisztrált KT kötelezetté válik a termelő.

3.) A környezetvédelmi termékdíj köteles termékek tömeg alapú raktár és számviteli nyilvántartásának kialakítása 2006-2009-ig, azért, mert a termékdíj összegét az átalány bevezetése előtti években mennyiség alapján kellett kiszámítani. Az így számolt összeget kell majd a bevallásban szerepeltetni, illetve megfizetni.

4.) A regisztrált KT kötelezett elmaradt bevallásainak kitöltése minden egyes évre. Illetve a bevallásban szereplő környezetvédelmi termékdíj megfizetése a bevallás benyújtásával egyidejűleg.


Tekintve, hogy a környezetvédelmi termékdíj kötelezettség egy igen bonyolult eljárás, és egy külön szakma, mindenképpen javasolnám legalább könyvelő, vagy termékdíj szakértő igénybevételét a visszamenőleges eljárás elvégzéséhez. Ilyenek minden megyében működnek.


http://www.e-termekdij.hu/

Ez a Tanácsadó cég országos működésű, VÁM szerv által minősített tanácsadók, ők tartottak már tájékoztatást a titkároknak és a koordinátoroknak. Agrárkamarai tagoknak adnak kedvezményt.

B) Dönthet úgy a termelő, hogy nem foglalkozik a hiánypótlással, de a következményeket sajnos viselnie kell"


Nincs profilkép
#126 ano
2011-04-24 12:17:33

Válasz #125. hozzászólásra

ez a legkevesebb
de hogy be tudj jelentkezni, és be tudd fizetni, ahhoz vpid szám kell
és hogy vpid számod legyen, ahhoz valami gln számod kell hogy legyen
hogy gln számod legyen, ahhoz meg fizetned kell
szopjanak szart, és szarjanak sünt
tipikus olyan adó, amit tízszer többe kerül beszedni, mint amennyit beszednek. emeljenek b.ki a nyereségadón egy tizedet, vagy ip adón egy ezredet, azt jóvan. dehogy ezt a balf.aszságot...

Nincs profilkép
#125 Szabi.
2011-04-23 20:03:40

Szétcsúsztam miután a könyvelőm jelezte, hogy a bálázás után is(mivel a madzag csomagolásnak számítsmile lolsmile lolsmile lol) kell fizetni ilyen szarságotsmile thumbupcool

#124 Zoli 63
2011-02-28 18:17:51

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Termékdíj: közeleg a fizetési határidő! - figyelmeztet a Magyar Agrárkamara

Március 31-ig kell eleget tenniük az érintetteknek a termékdíj fizetési kötelezettségüknek. Pontosabban ez a határidő azokra vonatkozik, akik tavaly választottak, s vállalták, hogy termékdíj átalányt fizetnek. Ha 2011-ben is így akarják fizetni a termékdíjat, akkor azt április 20-ig kel jelezniük a NAV felé – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.


Közeleg a környezetvédelmi termékdíj átalány megfizetésének határideje. Azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik 2010-ben a környezetvédelmi termékdíj kötelezettség szempontjából bejelentkeztek a vámhatósághoz az átalánykötelezettség alá 2011. március 31-ig kell megfizetni a környezetvédelmi termékdíjat. Átalánykötelezettség alá azok a mezőgazdasági termelők tartoznak, őstermelők, családi gazdálkodók, de társaságok is, akiknek a mezőgazdasági termelésből származó éves nettó árbevételük nem haladja meg az 50 millió forintot.

Mennyi is lesz a fizetendő átalány összege? Annak a termelőnek, akinek az éves árbevétele nem haladja meg a 10 millió forintot, a fizetendő termékdíj átalány 2000 forint lesz. Azon gazdálkodók esetében, ahol az árbevétel a 10 millió forintot meghaladja, de nem több mint 50 millió forint, a fizetendő átalány összege 7000 forint a jelenleg hatályos jogszabályok szerint. Az a termelő, aki évközben kezdett környezetvédelmi termékdíj köteles tevékenységet, és ezt be is jelentette a vámhatósághoz, (például csomagolást végzett) 5000 forint átalány megfizetésére kötelezett. A fizetendő termékdíjat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Környezetvédelmi termékdíj adóbevételi számlaszámára kell teljesíteni: 10032000-01037454.

Az agrárkamara felhívja a termelők figyelmét arra, hogy az értékesítésből származó éves árbevétel alapján az átalánykötelezettséget évről évre felül kell vizsgálni. Ha a tárgyévet megelőző évben (2010) a tevékenységből származó árbevétel az 50 millió forintot nem haladta meg, az átalány szabályai szerint tehet eleget a mezőgazdasági termelő kötelezettségeinek 2011-ben is, de ezt idén is, április 20-ig be kell jelenteni a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz. A bejelentkezésnek a KT11BEJKE környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bejelentkezési /kérelem/ kötelezettségek teljesítéséhez címen rendszeresített vámhatósági formanyomtatvány egy oldalas főlapjának kitöltésével lehet eleget tenni.

Forrás: MA

#123 Radocz
2011-02-24 14:22:09

Válasz #121. hozzászólásra

Mivel nincs időm, kedvem megkeresni a kérdésedre a választ, javaslom a leghitelesebb oldalt, vagy egy másik fórumon utána kérdezni.

http://www.vam.hu/enyomtatvany/index.html

A Google keresőbe beírod:
környezetvédelmi termékdíj

És találsz rá pontos választ. (vagy talán mégsem).

Én úgy tudom, hogy a csomagolóanyagokra vonatkozik a környezetvédelmi termékdíj.

Attól a kombájnra még más díjat kérhetnek.
Ha külföld az VÁM-os téma.

#122 Radocz
2011-02-24 10:13:01

Mivel emelni fogják a környezetvédelmi díjat, talán aktuális lesz a jelentés is, ezért ide hozom felülre.

A Tar Feri fórumon ezt már megbeszéltük.
Itt nem igazán volt időm végig olvasni, de szívesen olvasnék a rendeletek belinkelésével egy hozzászólást ami a mezőgazdaságban dolgozókra vonatkozik.

Pl, akinek van számlája bálakötöző zsineg vásáelásáról, annek jelentést kell adni, és fizetni is.
Ez nem nagy összeg, de a bünti az már édekesen alakulhat.

http://ide-ide.hu/forum/viewforum.php?f=24

Ide nyitnánk egy topikot a környezetvédelmi termékdíjról.
Belül már van, de azt csak azok látják, akik regisztálva vannak az oldalon.

Nincs profilkép
#121 Big Bear
2011-02-10 11:10:46

Sziasztok nem akartam új topikot nyitni a téma hasonló. Úgy hallottam hogy a külföldön vásárolt és behozott mumkagépek után ( kombájn) környezetterhelési dijjat kell fizetni erről tud valaki valamit?
A segítségeket előre is köszönöm.

Nincs profilkép
#120 gyöngyösi csaba
2010-06-04 22:19:47

Válasz #119. hozzászólásra

Válaszolva hozzászólásodra! ismerősömet felvették az ellenőrzőszervhez, főiskolai végzettséggel de cak ugy ha lemond a diplomás minimálbérről!akkor mirőlbeszélünk? aratásnál te szerintem nemáltál kombájnnal meg szállitójármüvekkel cirka 2 órát mert laborozták a gázolajadat amiről számládvolt!Anno régen megellenőriztek területalapunál,október 30.án talált agrárkamarás csóka egy kb 20centis parlagfüvet,virágzáselőtti stádiumban, megkérdezte az ellenőrt nemmegjésezi a táblámat?ellenőr finoman elküldte a sunyiba! emberi hozzáálláskérdése az egész! de ha tegnap hallotad államcsődről nyilatkozott vezetőpártunk embere, elszált az euró erre! kiezért a felelős? Sajna nekünk nincs mentelmijogunk!

Nincs profilkép
#119 kyra
2010-06-04 11:55:54

Válasz #117. hozzászólásra

Értem, tapasztaltam már, hogy milyen indulatokat vált ki az emberekből ez a téma!
Ha olvastad korábbi bejegyzéseimet láthattad, hogy kb 10 éve mezőgazdaságban dolgozom, környezetvédőként. Nem tűnik sok időnek, de én még láttam jól menő szövetkezetet, nagy állattartással, sok dolgozóval. Aztán ez eltűnt, nem is szép lassan, hanem egyik évről a másikra.
Én nagyon a szívemen viselem a gazdálkodók sorsát, és azért is vagyok ezen a fórumon, hogy SEGÍTSEK!
Én nem riogatok, nem ijesztgetek, legfőképp nem nyerészkedek (hogyan is??), hanem itt vagyok, tudom amit tudok, kérdezzetek, válaszolok rá.
Pontosan tudom, hogy több bőrt már nem lehet lehúzni rólatok, mert már csontig le vagytok kopasztva, erre írom le a véleményem a szabályozásról. De még 1x mondom, az én véleményem kevés, nektek infóra van szükségetek. Infó az is, hogy kell fizetni, az is, hogy milyen ellenőrzés során derül ki az adóhiány (nem riogatás!).
De infó az is, hogyan lehet ezt kikerülni, mit kell tenned, hogy ne kelljen ezt az adót kifizetni! Erre is meg tudom adni a választ, nem csak arra, mekkora bírságot kell fizetni!

Nincs profilkép
#118 kyra
2010-06-04 11:49:34

Válasz #115. hozzászólásra

Ja, és kénytelen vagyok a vámosokat emlegetni, sajnos ők fogják a termékdíjat ellenőrizni.
Akinek van gázolja visszaigénylése, tudja milyen mentalitásúak, nem kell nekem ezt elmondani!
Ja és az ehhez kapcsolódó "riogatásom": volt olyan ügyfelem, akinek gázolaj visszaigénylése lett volna, ezért kapott ellenőrzést, kiderült, hogy nem fizetett termékdíjat, bírságot kapott + addig nem kapta vissza a gázolaj utáni vissza igénylését amíg mindent nem rendezett! És itt ez megint egy információ, természetesen mindenki arra használja, úgy értelmezi, ahogy akarja!

Nincs profilkép
#117 robix
2010-06-04 11:45:55

Válasz #116. hozzászólásra

en nem vitatkozok veled,nagyon elbeszelunk egymas mellet........a poen az hogy te is erted mirol beszelek ,csak ugy csinalsz mintha nemsmile whistling

Nincs profilkép
#116 kyra
2010-06-04 11:44:07

Válasz #115. hozzászólásra

De nem érted, hogy én csak tájékoztatok?????? Vedd riogatásnak, nem tehetek ellene, de már megbocsáss, ha az én vállalkozásom rosszul megy, csesszem le a könyvelőmet, amikor azzal jön, hogy fizessem be a negyedéves ÁFÁ-t, vagy iparűzési adót???? Megtehetem, és aztán? Ő is el fogja mondani, hogy szerinte meg kell fizetnem, ha nem teszem, akkor megbüntet az APEH! Ennyi! Haragudhatok én r, meg elküldhetem, hogy hagyjon, így is épp elég bajom van, de azt akkor is tudnom kell mi a kötelezettségem, és őt is azért fizetem, hogy a kötelezettségeimről tájékoztasson!
A könyvelődet is elküldöd, ha az aktuális adókról akar tájékoztatni?

Nincs profilkép
#115 robix
2010-06-04 11:39:35

Válasz #113. hozzászólásra
ismet riogatsz....es hid el ep eleg riogatas az ha vamosokal fenyegeted oketsmile cryinguszik a termeny ......minden rohad,te meg egy ujab adorol ertesitesz elkeseredett termeloket.radasul te is azt irtad hogy mind ez nem eppen fair dolog

Nincs profilkép
#114 kyra
2010-06-04 11:38:12

Válasz #112. hozzászólásra

A felvilágosítás ingyen van, nem kell fizetned érte, és hogy nagy szavakkal éljek: " az információ hatalom". A tudásra mindenkinek szüksége van, mert csak ezek birtokába tud dönteni, hogy megfizeti a termékdíjat vagy nem!
És már meg ne sértődj, de ne te dönts mások nevében, hogy szükségük van-e az én tájékoztatásomra vagy nem. Feltételezem, ha senkit nem érdekelne a téma nem lenne ez a topic, és nem is írt volna senki a bejegyzéseimre!

Nincs profilkép
#113 kyra
2010-06-04 11:36:04

Válasz #110. hozzászólásra

Ha "ijesztgetni" szerettem volna a tisztelt fórumozókat, akkor leírnám a mulasztási bírság tételeket, késedelmi pótlékok mértékét, adó- termékdíj ellenőrzés formáját, nem adózott termék lefoglalását, elkobzását, illetve egyéb jogkövetkezményeket!
De nem ezt teszem, csak TÁJÉKOZTATOK!

Nincs profilkép
#112 robix
2010-06-04 11:35:42

tavol alljon tolem hogy megsertselek,te felreerteted,nem veled volt a bajom,de szerintem ep eleg bajuk van az iden a tremeloknek,nem hinem hogy szukseguk van az e fajta felvilagositasaidrasmile wink

Nincs profilkép
#111 kyra
2010-06-04 11:33:49

Válasz #109. hozzászólásra

Hagyjuk már ezt a bevallottam kifejezést. A véleményem írtam le, de én egy kicsim kis pont vagyok, a véleményem is egy porszem, ettől még nem fog megijedni a jogalkotó és belátni, hogy jé ennek tényleg igaza van, írjuk át a jogszabályt, kötelezzük a műanyag gyárakat a kis felhasználók helyett!!
Ettől még ugyan úgy a kicsi marad a kötelezett, neki kell az adót megfizetnie!!!!!

Nincs profilkép
#110 robix
2010-06-04 11:27:54

Válasz #107. hozzászólásra

| kyra küldte be 2010-06-04 10:13:48-kor
Válasz #103. hozzászólásra

Ehhez én nem tudok hozzá szólni, hogy az őstermelők miért nem kaptak értesítést. De már bocsánat, a falusi kisboltos kapott? Őt is ugyanúgy érinti a szabályozás! Amíg az APEH kezében volt az ellenőrzés -2008-ig- addig el lehetett lavírozni, nekik sem emberük, sem képzettségük nem volt erre. De átvette a VPOP, nekik nagyon más feladatuk nincs, hát ráugortak. Egyébként a vámosok se túlképzettek a témában, sőt! Sokszor kevésbé ismerik a szabályozást, mint mi, külsős ügyintézők. Persze, ez senkit nem vigasztal, amikor ott vannak a telephelyén a vámosok és kérik a papírokat!.............es it van az ilyezgetes amirol beszeltem kedves kyrasmile thumbdown

Nincs profilkép
#109 robix
2010-06-04 11:26:46

it bevalotad hogy rablas az egesz..............persze kormonfontoltabban..............egeszen masok kene megfizessek

Nincs profilkép
#108 robix
2010-06-04 11:25:43

válasz #45 hozzászólásra ť | kyra küldte be 2010-06-02 22:41:25-kor
Válasz #44. hozzászólásra

A termékdíj elvével, mint környezetvédő egyetértek valóban lépéseket kell tenni, visszaszorítani a mértéktelen csomagolási hulladék kibocsátást. De ezt jó magyar szokás szerint megint ökör módon, teljesen lehetetlenül, a kicsik megsarcolásával akarják elvégezni. Kérdem én, nem az a legésszerűbb, ha az fizeti meg a termékdíjat, aki előállítja a csomagoló eszközt, amiből a hulladék lesz?? De! Csak egy gyárnak nagyobb lobby hatalma van, mint egy őstermelőnek, kisboltosnak, stb.....

Nincs profilkép
#107 kyra
2010-06-04 11:17:25

Válasz #106. hozzászólásra

Kedves Robix!

Nem venném fel a kesztyűt, ha csak engem cseszegetne, és nem a hülyeséget terjesztené ezen a nyílt fórumon! Tudtommal a fórum arra jó, hogy megosszuk az ismereteinket, tapasztalatainkat egymással, nem pedig megszóljuk azt ha valaki segíteni akar!
Először is: én nem vallottam be semmi, hisz nem volt miről. A jogszabályt bármily furcsa is nem én írtam, én csak próbálom "lefordítani", megismertetni az érintettekkel, mert bizony a hatóság előtt hiába mondjuk azt, hogy: bocsánat én ezt nem tudtam!
Másodszor: én nem ijesztgetek, feltételezem itt senki se gyerek, hogy féljen a mumustól! Még egyszer mondom, tapasztalatot osztok meg.(vámos ellenőrzés mezőgazdasági telephelyen)
Ha Ön úgy gondolja, hogy nem tartja be az Önre vonatkozó jogszabályokat, ám tegye, szíve joga, de azt nem tudom miért kell másokat megszólnia, ha Ők nem így tesznek, érdeklődnek, tájékozódnak???
És utoljára: hazabeszélek? Hova? Gondolja, hogy titokban vámos vagyok és itt jól rábeszélek mindenkit hogy fizessen adót??? Mivel ez egy netes fórum, a tudásom, ismereteim megosztásért pénzt nem kérhetek, úgyhogy továbbra se értem a hazabeszélést!

További szép, esőmentes napot kívánok Önnek!

Nincs profilkép
#106 robix
2010-06-04 10:48:09

kura is bevalota hogy ez a torveny megint a szegenyeket szipolyozza ,ahelyet hogy azokkat szivna akiket valojaban kene...........ilyezget titeket vamosokal elenorokel ,ti meg elvagytok ajulva.komolyan mondom nemhiszek a szememneksmile scaredsmile scared

Nincs profilkép
#105 kyra
2010-06-04 10:16:17

smile hammer
Egyébként a termékdíj kikerülésének a legegyszerűbb módja, ha olyan csomagoló eszközt vesztek, ami után már meg van fizetve a termékdíj!!!! Ezt onnan tudni, hogy az eladó ezt ráírja a számlára (pontos szövegét lsd jogszabályban)
Ha ilyen számlád van nem leszel kötelezett, nem kell átalányt se fizetni, semmi!

Nincs profilkép
#104 kyra
2010-06-04 10:13:48

Válasz #103. hozzászólásra

Ehhez én nem tudok hozzá szólni, hogy az őstermelők miért nem kaptak értesítést. De már bocsánat, a falusi kisboltos kapott? Őt is ugyanúgy érinti a szabályozás! Amíg az APEH kezében volt az ellenőrzés -2008-ig- addig el lehetett lavírozni, nekik sem emberük, sem képzettségük nem volt erre. De átvette a VPOP, nekik nagyon más feladatuk nincs, hát ráugortak. Egyébként a vámosok se túlképzettek a témában, sőt! Sokszor kevésbé ismerik a szabályozást, mint mi, külsős ügyintézők. Persze, ez senkit nem vigasztal, amikor ott vannak a telephelyén a vámosok és kérik a papírokat!

Nincs profilkép
#103 gyöngyösi csaba
2010-06-03 23:08:03

kyra akkor a termékdijra visszatérve az adószámkérést a média keményen nyomatta, igaz ennél a törvény nemismerése nemmentesit a büntetéstől! termékdij erről seholnemlehetett hallani!ezértis büntethetnek!falugazdászok vagy gazdajegyzők akik tartják a kapcsolatot az őstermelőkkel nemkaptak éresitést! Voltálbent falugazdászirodában mostanában? Falugazdászok igyekeznek egcsinálni az őstermelőit,területalaputámogatást meg a vismajort!mavoltambent, egyfojosónvan az agrárkamara meg a falugazdász iroda!agrárkamara majdnem zárva falugazdásznál csucsforgalom! utóbbi évben nálunk falugazdészleépitésvolt!akkor miafenérőlbeszélünk? most agrárkamarakér nekünk időt azért hogy őkmaradjanakmeg és ne a falugazdászhálózat? erősebb lobbi?lehet a módositás a törvényben az őmüvük amióta nemkötelező a kamarai tagság?

Nincs profilkép
#102 kyra
2010-06-03 22:19:39

Válasz #100. hozzászólásra

Igen, keletkezik. Van egy ilyen kategória a termékdíj szabályozásban, természetes alapú textil, ha jól gondolom az Ön által használt csomagoló anyag ebbe a kategóriába tartozik.

#101 Mézga
2010-06-03 21:55:53

Válasz #100. hozzászólásra

én inkább a kenderert csomagolnám dohánylevélbesmile lol

Nincs profilkép
#100 Toxi
2010-06-03 21:50:56

Válasz #96. hozzászólásra

Tisztelt Kyra dohánytermelő vagyok és csak természetes /kender és len/ alapú csomagolóanyagot használok , abba csomagolom be a dohányt évvégén egyszer leadásra. Ön szerint jelentkezzek termékdíj fizetésre?

Nincs profilkép
#99 pittipitti
2010-06-03 18:07:18

Válasz #98. hozzászólásra
Az bizti hogy nem így kell a környezetvédelmet megoldani mint ahogy a termékdíjrendszer akarja.
Ez sokszereplős fizetőréteget akar mozgósítani ahelyett hogy leegyszerűsítené....
Az adók legyenek egyszerűek...kevés munkával nyilvántartással fizethetők...
És érthetetlen a farekesz mint környezetvédelmi termékköteles csomagolás is számomra....
Na de végeztem mára.....

Nincs profilkép
#98 robix
2010-06-03 17:48:05

Válasz #97. hozzászólásra

hid el nekem,nem kell berosalni..........nem jelentesz be semmit es meglattod semi kovetkezmenye se leszsmile thumbupnem eszik ezt olyan forron mint ahogy kiracska hazabeszelsmile whistling

Nincs profilkép
#97 pittipitti
2010-06-03 17:38:36

Válasz #96. hozzászólásra

Köszi....ha lehiggadtam majd nekifogok és ha gond van írok.

Nincs profilkép
#96 kyra
2010-06-03 17:33:26

Válasz #94. hozzászólásra

Ezt rád bízom, ha ne adj isten kapsz a vámosoktól egy ilyen levelet, akkor ráérsz gondolkodni, hogy mit nyilatkozol a múltról.
elég jó dolognak tartom az átalányt, éljünk vele, ha már egyszer a jogalkotó megadta ezt a lehetőséget!
Adatlap kitöltésben is számíthatsz rám!

Nincs profilkép
#95 kyra
2010-06-03 17:31:59

Válasz #93. hozzászólásra

Igazából nem az újra fizetsz, hanem a hulladékká vált csomagolóeszközre. Épp ez lenne az egész termékdíjas cirkusz lényege, hogy a csomagolási hulladékok mennyiségét csökkentse, illetve a kibocsátott hulladékok felszámolására alapot képezzen!

Nincs profilkép
#94 pittipitti
2010-06-03 17:29:44

Válasz #92. hozzászólásra
Köszi :-)
Ilyen számláim szerencsére nincsenek...és az ősrégi fa és műanyagládákról sincsenek.
Kezdem úgy értelmezni hogy....elég lesz csak 2010-től...

Nincs profilkép
#93 pittipitti
2010-06-03 17:27:28

Egy kérdés:
Milyen jogalapon vet ki törvény termékdíjat egy olyan faládára ami kb-15-20 éves?
Tehát azt megértem hogy a traktorgumira ha újonnan veszem és én hozom be külföldről akkor ...de ennyi erővel akkor az összes traktorgumira..azaz a régiekre is ami után még sosem fizettek....termékdíjat kéne fizetni?
Nem csak az újonnan készített vagy vásárolt faládákra jogos kivetni termékdíjat?

Nincs profilkép
#92 kyra
2010-06-03 17:27:06

Válasz #91. hozzászólásra

Na, hajrá! Kezd a csomagolóanyag beszerzési számlákkal, mert akkor nem lesz nyoma, a vámosok nem találják meg... smile lol

Nincs profilkép
#91 pittipitti
2010-06-03 17:18:51

Válasz #90. hozzászólásra

Úgy tudom ehhez nem kell jogásznak lenni....
Na de sebaj széttépek pár dolgot aztán benyújtom én az alkotmánybíróságra ezt a szenét förmedvényt. smile cursing
Vagy tisztelt FIDESZ-es honatyák....ha egyszerűbb adózást ígértek tessék...itt a lehetőség munkára fel!!!!
Takarítsák ki a törvénytárat!!!!

Nincs profilkép
#90 kyra
2010-06-03 17:13:40

Válasz #89. hozzászólásra

Húú, megtenném szívesen de sajnos vagy hál istennek nem vagyok jogász!
Én csak egy szegény kis termékdíj és környezetvédelmi ügyintéző vagyok..... smile whistling

Nincs profilkép
#89 pittipitti
2010-06-03 17:06:49

Válasz #88. hozzászólásra
Ha egy törvényben nincs logika vagy értelmetlen vagy alkalmazhatatlan az alkotmányellenes.
Megkérhetlek hogy az egészet fogd és kérj alkotmányossági vizsgálatot az alkotmánybíróságtól?
Mert ismét elkezdtem verni magam körül mindent....smile cursing

Nincs profilkép
#88 kyra
2010-06-03 16:53:24

Válasz #86. hozzászólásra

Ok, hogy a piacon tárolod, de oda ládában viszed. Ismétlem, logikát ne keress benne, hogy a telephelyről a piacig miért csomagolás, a fától a telehelyedig miért nem... CSAK! smile whistling
Nem mondtam, hogy ne bolygasd, sőt MINDENKINEK javaslom, hogy tegye rendben min. az elmúlt 2 évet. Hogy miért? Mert bármilyen hihetetlen a vámosok sem hülyék (nem mindig), ha most bejelentkezel meg fogják kérdezni, hogy mi van a múlttal, nyilatkoznod kell róla, hogy az elmúlt években nem végeztél csomagolást. Ezt tudom, megtörtént, kapott az egyik partnerem egy ilyen levelet a kecskeméti REK-től. És ha már nyilatkozol... ááá nem érdemes kockáztatni, tudod: büntetőjogi felelősségem tudatában....

Nincs profilkép
#87 kyra
2010-06-03 16:50:23

Válasz #84. hozzászólásra

Az már picit bonyolultabb. Ha visszamenőleg akarod rendezni- amit javaslok is!-, akkor először is kell GLN számot igényelned, ennek éves díja van 5000.,-Ft/év. Ez kb 10 perc, online is megy. Ha megvannak a szükséges regisztrációs számok, akkor lehetőség van 2008. január 01.-ével többutasként bejelenteni a ládáidat. Ez azt jelenti, hogy bejelented, megfizeted 1x a készleted után a termékdíjat és utána nem kell többet fizetni, akárhányszor forgattad. Persze ehhez el kell készítened egy spéci nyilvántartást ahol nyomon követhető a ládák forgása.

Nincs profilkép
#86 pittipitti
2010-06-03 16:49:48

Válasz #83. hozzászólásra
Ha piacon csak tárolom benne a gyümölcsöt..a vevő nem abban viszi el...szerintem tárolás.
Én mindenesetre bejelentkeznék és kifizetem azt a 2000ft-ot vagy mennyit....
Na és nem fogok zacskót se adni hozzá...hozzon a tisztelt vevő....vagy legyen nála sok..vagy menjen a zacskóárushoz és a zacskós fizessen termékdíjat ne én.
Tehát szerinted 2008-2009-re ne bolygassam?

Nincs profilkép
#85 kyra
2010-06-03 16:47:08

FONTOS!!!!
Az belföldi előállítású egyéb kenőolajok, akkumulátor és gumiabroncs után szinte sohasem mi fizetjük meg a termékdíjat, minden esetben a gyártó (előállító). Abban az estben, ha ezeket importáljuk, akkor az első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználó fizet. Tehát ha én pl. Ukrajnából hozok be akkumulátort, mert olcsóbb, akkor a termékdíjat én fizetem meg utána!!!!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


A Mol-vezér szerint voltak visszaélések az ársapka miatt, de nem ez volt a legnagyobb gond
A Mol-vezér szerint voltak visszaélések az ársapka miatt, de nem ez volt a legnagyobb gond
Hernádi Zsolt a visszaélésekről és az üzemanyagellátás kérdéséről beszélt.
Friss hír érkezett arról, mi történik jövőre az árstopos élelmiszerekkel
Friss hír érkezett arról, mi történik jövőre az árstopos élelmiszerekkel
A jelenlegi rendeletek alapján december végéig tartanak az árstopok.
Ltz 60ab
Ltz 60ab

1.600.000 Ft

MTZ-820
MTZ-820

5.900.000 Ft

Mtz 820.4 traktor bontatlan
Mtz 820.4 traktor bontatlan

7.800.000 Ft

Mtz 920.4 monoblokk klíma
Mtz 920.4 monoblokk klíma

8.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]