Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • 150, minőségi élelmiszert készítő kistermelő állította ki termékeit (+ videó!)

  2014. március 22., szombat 20:09 Gazdaság

  15 hazai sajttermelő termékeinek kóstolójátis megtartják, közülük a legízletesebb sajt készítőjét is megválasztják a kétnapos V. Agrárexpó - Kiskőrös 2014 rendezvényen.

 • AgroEcoPower: Motortelejesítmény mérés - és javítás (+Videó!)

  2014. március 22., szombat 11:18 Gépészet

  A sikeres AGROmashExpó-s megjelenés után gyakorlati bemutatókat is szervez az Agro Eco Power! A nagy mezőgazdasági kiállítások helyszínein találkozhatnak a társaság szakembereivel a gazdák, ahol a motor-teljesítmény fontos szerepéről élőben is bárki meggyőződhet!

 • Megnyílik az V. Duna-Tisza közi Agrárexpo

  2014. március 22., szombat 10:03 Gazdaság

  Szombaton kezdődik Kiskőrösön az V. Duna-Tisza közi Agrárexpo, amelyen több mint 100 kistermelő állít ki.

 • VM: az erdők fontos gazdasági funkciót töltenek be

  2014. március 21., péntek 21:01 Erdő- és vadgazdálkodás

  A hazai erdők 35 ezer embernek adnak munkát, ökológiai és társadalmi szerepük mellett fontos gazdasági funkciót is betöltenek - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár az erdők nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen pénteken.

 • Emelte alapár-prognózisát a tej terméktanács

  2014. március 21., péntek 20:21 Gazdaság

  Emelte alapár-prognózisát a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége pénteki ülésén: az 2014. április 1-től 2015. március 31-ig tartó kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó előrejelzése kilogrammonként 103 forint az eddigi 99 forint helyett.

 • Fazekas: biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy a gazdák minél több készterméket állítsanak elő (+ videó!)

  2014. március 21., péntek 19:57 Gazdaság

  A magyar gazdák számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy ne csak alapanyagot, gabonát, élő állatot, hanem minél több készterméket állítsanak elő, forgalmazzanak, kerüljenek közvetlen kapcsolatba a vásárlókkal és így nagyobb jövedelem maradjon náluk mint eddig - hangsúlyozta Fazekas Sándor, aki pénteken egy helyi vágópontot és...

 • Megvan melyik iskolabüfé adta el a legtöbb magyar terméket

  2014. március 21., péntek 15:19 Gazdaélet

  A Nemzetgazdasági Minisztérium versenyének célja, hogy minél több egészséges magyar termék kerüljön az iskolabüfékbe. Törekvés továbbá, hogy az élelmiszerek, amelyeket itt árusítanak lehetőség szerint minél rövidebb úton kerüljenek a termelőtől a fogyasztókhoz.

 • Új csirkehizlaló és tenyész-szülőpár telepeket építenek a Master Good-nál

  2014. március 21., péntek 14:17 Gazdaság

  A következő négy évben nyolcszáz dolgozóval növeli létszámát a több mint 1200 embernek munkát adó, baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó Master Good Cégcsoport - jelentették be a nemzetgazdasági tárca és a vállalatcsoport képviselői sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán pénteken.

 • Megkezdődik a Tokaj-hegyaljai térség fejlesztése

  2014. március 21., péntek 13:57 Kertészet és szőlészet

  Borvidék-Tokaj-Hegyalja Fejlesztési Program indul a történelmi borvidéken, a Világörökség részét képező térség településeinek fejlesztésére másfél milliárd forint támogatást nyújt a kormány, a támogatási szerződést pénteken írták alá Tokajban.

 • Új védjegy garantálja a magyar sertéshús minőségét

  2014. március 21., péntek 12:11 Gazdaság

  Új védjegyet vezet be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), illetve a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a magyar sertéshús minőségének garantálására - jelentette be a tárca agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

 • A VM adatai szerint egyre többen keresik a magyar élelmiszert belföldön (+ videó!)

  2014. március 21., péntek 11:48 Gazdaság

  Egyre többen keresik belföldön a magyar élelmiszert, amit az is mutat, hogy több mint hárommillió fogyasztó csak magyar élelmiszert hajlandó vásárolni - mondta Fazekas Sándor pénteken, Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • iF product design award díjas az AXION 800-as

  2014. március 21., péntek 10:23 Gépészet

  Harsewinkel/München 2014. február - A CLAAS gépek nem csak teljesítményükkel nyűgöznek le minket, de látványnak sem „utolsók”.

 • VOGEL-NOOT árfolyam garancia akció!

  2014. március 21., péntek 08:19 Gépészet

  A naponta vegyes hírekkel fogadott árfolyam ingadozást a VOGEL-NOOT 299 Ft/EUR-s ÁRFOLYAM GARANCIA AKCIÓVAL kívánja partnerei számára enyhíteni. Az akcióval Ön most kiszámítható áron rendelheti meg VOGEL-NOOT munkagépeit!

 • Fazekas Sándor: a magyar agráriumnak hazai példákra kell építenie

  2014. március 21., péntek 07:19 Gazdaság

  A magyar mezőgazdaságnak magyar példákra alapozva kell fejlődnie - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy csütörtöki agrárfórumon, Túrkevén.

 • Harmincezer tonnás gabonatároló épült a Gyermelyi Zrt.-nél

  2014. március 20., csütörtök 15:49 Gazdaság

  A tésztagyártással foglalkozó Gyermelyi Zrt.-nél befejeződött egy 32 000 tonnás gabonatároló és -tisztító létesítmény építése, ezzel a társaság egyidejűleg 100 ezer tonna búzát képes tárolni saját telephelyén - mondta a társaság marketing igazgató-helyettese csütörtökön az MTI-nek.

 • Négy tarpai pálinka lett érmes a gyümölcspárlatok világversenyén

  2014. március 20., csütörtök 15:24 Kertészet és szőlészet

  Négy tarpai pálinka lett érmes a gyümölcspárlatok világversenyén, a World Spirits Award 2014 vetélkedőn - közölte a Tarpai Manufaktúra Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

 • Az év európai fája - Második lett a gödöllői vén vackor

  2014. március 20., csütörtök 14:21 Gazdaélet

  Az év európai fája versenyben 37 ezer szavazattal második lett a gödöllői vén vackor, a győztes 70 ezer szavazattal a bolgár öreg szil lett, harmadik a lengyelországi Wybicki tölgye.

 • Gabonapiaci jelentés

  2014. március 20., csütörtök 08:43 Terménypiacok

  A tavalyi termésű malmi búza ára 55-57 ezer forint/tonna között mozgott, a takarmánykukorica 50 ezer forint/tonna körüli áron volt elérhető a piaci szereplők számára. Az AKI PAIR adatai szerint a gabonafélék termelői ára az év első 8-9. hetében nem változott számottevően.

 • Bemutatókertek és kertészeti újdonságok a Gardenexpon

  2014. március 20., csütörtök 08:33 Kertészet és szőlészet

  A legfrissebb kerti újdonságokkal, bemutatókertekkel, bonszájbemutatóval és több ezer orchideával várja az érdeklődőket a Gardenexpo március 21-23. között a Budapest Sportarénában.

 • Együttműködési megállapodást írt alá az agrárkamara az ágazat finanszírozásának javításáért (+ videó!)

  2014. március 20., csütörtök 07:54 Gazdaság

  Az agrárágazat finanszírozásának és versenyképességének javítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) szerdán Budapesten.

 • Font Sándor: több mint 100 termelő állít ki az V. Duna-Tisza közi Agrárexpón

  2014. március 19., szerda 19:47 Gazdaság

  Több mint 100 kistermelő állít ki az V. Duna-Tisza közi Agrár Expón a hétvégén Kiskőrösön, a Városi sportcsarnokban - mondta Font Sándor (Fidesz), az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke, a rendezvény fővédnöke az MTI-nek.

 • Fazekas: a HNT 600 millió forintból gazdálkodhat idén (frissített, +videó!)

  2014. március 19., szerda 15:29 Kertészet és szőlészet

  A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 600 millió forintból gazdálkodhat idén - közölte a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szijjártó: a keleti exportban kulcsszerepe lesz az élelmiszeriparnak és a bornak (frissített)

  2014. március 19., szerda 15:19 Gazdaság

  A magyar export egyharmadának Európán kívülre kell irányulnia, a keleti irányú exportnövelésben az élelmiszeriparnak és a bornak kulcsszerepe lesz - jelentette ki a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Egerben, egy borászati fórumon. Kínában például elsősorban a komoly vörösborokat és a karakteres fehérborokat...

 • Destillata 2014: az Agárdi Pálinkafőzde a legsikeresebb

  2014. március 19., szerda 15:05 Kertészet és szőlészet

  Budai Gyula a nemzetközi párlatverseny magyarországi díjátadóján elmondta: az Ausztriában évről-évre megrendezett nemzetközi párlatversenyen a megmérettetésre benevezett magyar pálinkák idén is sikeresen szerepeltek. A salzburgi Destillatáról 188 érmet hoztak el.

 • Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe a zalai Balaton-part térségében is

  2014. március 19., szerda 14:44 Erdő- és vadgazdálkodás

  Tűzgyújtási tilalmat rendelt el szerdától a zalai Balaton-part térségében a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága - közölte honlapján a zalai katasztrófavédelem.

 • Tavaszi munkagép kavalkád az Invest Gépkereskedelmi Kft.-nél

  2014. március 19., szerda 14:36 Gépészet

  A nagyigmándi székhelyű Invest Gépkereskedelmi Kft. a 2000-es évek elején kezdte meg a Case IH traktorok és kombájnok forgalmazását. Az elmúlt években biztos piaci jelenlétet biztosító és továbbra is fő csapásirányt jelentő Case IH vezérmárka mellé olyan, a maguk nemében és kategóriájában piacvezető gépcsaládokat kezdett el a vállalat...

 • Olvasson bele az Axiál legújabb kiadványába! (Letölthető)

  2014. március 19., szerda 13:02 Gépészet

  Új gépek, gazdatippek, vadonatúj GPS megoldások, önjárók és erőgépek, vagyis az Axiál legújabb katalógusában egy helyen mindent megtalál, amire egy gazdának csak szüksége lehet! Lapozzon bele MOST!

 • VM: hatékony az élelmiszerbiztonság védelme

  2014. március 19., szerda 10:31 Gazdaság

  Visszautasította a Vidékfejlesztési Minisztérium Szabó Rebeka állításait a kormány élelmiszerbiztonsági intézkedéseinek kudarcáról. A tárca keddi közleményében azt írta, hogy éppen a hatékony élelmiszerbiztonsági fellépésnek köszönhető az, hogy a független országgyűlési képviselő a sajtóból értesülhet az élelmiszerlánc-biztonság...

 • KASSIUS - Ha szeretne 30%-kal több gyökértömeget!

  2014. március 19., szerda 10:16 Szántóföld

  Válassza Ön is a KWS kukorica hibridjét! A KASSIUS második esztendeje vezeti sikeresen a KWS hadjáratát. Minden termesztési körülmény között, az ország egész területén nyert meg ütközeteket más KWS hibridekkel együtt.

 • Czerván: a zöldség-gyümölcs ágazat meghatározó a mezőgazdasági foglalkoztatás növelésében

  2014. március 19., szerda 10:02 Kertészet és szőlészet

  A zöldség-gyümölcs ágazat bővülése hozzájárul a mezőgazdasági foglalkoztatás növekedéséhez, és ebben a dinnyetermesztésnek is meghatározó szerep jut - jelentette ki Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Medgyesegyházán, a harmadik Nemzeti Dinnyefórum előtt rendezett sajtóbeszélgetésen.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]