Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Pollenhelyzet - Több helyen még mindig bordó riasztás van érvényben a parlagfű miatt

  2013. szeptember 19., csütörtök 11:42 Időjárás

  Több helyen még mindig bordó (harmadfokú) riasztás van érvényben a parlagfű pollenkoncentrációja miatt, de a következő napokban a helyzet jelentős javulása várható - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön Facebook-oldalán.

 • Díjat kapott az OMÉK-on a Framest ConDisc

  2013. szeptember 19., csütörtök 09:38 Gépészet

  II. helyezést kapott a Framest ConDisc összecsukható tárcsás lazító az OMÉK-on! Az eszköz használatából adódó visszajelzések mellett a mezőgazdasági gépesítés kategóriában elért helyezés is jól példázza a FraConDisc sikerét.

 • Megnyílt a 76. OMÉK - ÖSSZEFOGLALÓ

  2013. szeptember 19., csütörtök 06:50 Gazdaság

  Megnyitotta kapuit szerdán Budapesten a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), amelynek díszvendége Oroszország. Orbán Viktor miniszterelnök a megnyitó ünnepségen hangsúlyozta: a magyar mezőgazdaság jobban teljesít, mint korábban, és ígéretes jövő előtt áll.

 • Fazekas: az új KAP kereteit a magyar soros elnökség idején fogadták el

  2013. szeptember 19., csütörtök 06:39 Gazdaság

  Az Európai Unió új közös agrárpolitikájának (KAP) szabályozási kereteit a soros magyar elnökség ideje alatt fogadták el, ebben egyértelművé tették, hogy az életképes élelmiszertermelés, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, a vidéki közösségek és munkahelyek fenntartása, megőrzése az Európai Unió mezőgazdaságának...

 • Veszélyes szőlőbetegség ellen rendeltek el légi permetezést Zalában

  2013. szeptember 18., szerda 21:18 Kertészet és szőlészet

  Állami védekezés keretében légi permetezést rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága Lenti térségében, hogy megakadályozza a múlt héten felbukkant veszélyes szőlőbetegség továbbterjedését - tájékoztatta az igazgatóság szerdán az MTI-t.

 • OGY - A közösségi marketing szerepéről tanácskozott a kertészeti albizottság

  2013. szeptember 18., szerda 20:38 Gazdaság

  A közösségi marketingnek a magyar kertészetben betöltött szerepéről tanácskoztak szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága kertészeti albizottságának kihelyezett ülésén a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) helyszínén, a budapesti Hungexpón.

 • Magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság - Közös mezőgazdasági vállalatok

  2013. szeptember 18., szerda 18:47 Gazdaság

  A magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság szerdai budapesti ülésén megállapodás született arról, hogy a két ország agrártárcái megkezdik közös vállalatok létrehozásának előkészítését a mezőgazdasági termékforgalom növelése érdekében - közölte Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az ülést követő...

 • OMÉK - Újabb fejezet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban

  2013. szeptember 18., szerda 17:51 Gazdaság

  A most megnyílt Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) újabb fejezetet nyit a magyar-orosz agrárkapcsolatok fejlesztésében - jelentette ki Fazekas Sándor szerdán Budapesten, az OMÉK-en.

 • OMÉK - 750 kiállító 45 ezer négyzetméteren

  2013. szeptember 18., szerda 17:42 Gazdaság

  Az idén mintegy 750 kiállító mutatkozik be összesen 45 ezer négyzetméternyi területen a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). A teljes agrárágazatra kiterjedő, szerdán megnyílt ötnapos rendezvény turisztikai és kertészeti témákkal is kibővült.

 • A mezőgazdasági árak alakulása Magyarországon

  2013. szeptember 18., szerda 17:18 Gazdaság

  A mezőgazdasági árak alakulása Magyarországon, 2013. január-július

 • A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2011

  2013. szeptember 18., szerda 17:05 Gazdaság

  A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2011

 • Pillanatképek: 76. OMÉK

  2013. szeptember 18., szerda 14:55 Gazdaság

  Egy kiállítás képei - pillanatképek a 76. OMÉK első napjáról.

 • Bobcat Multiva szántóföldi bemutatónap Mezőcsáton (+Videó,Képek!)

  2013. szeptember 18., szerda 14:23 Gépészet

  Közös bemutatónapon a Bobcat és a Multiva márkák kizárólagos magyarországi importőrei a DM-Ker Kft. és a Multiva Magyarország Kft. A gyakorlati bemutató helyszíne a Borsod megyei Mezőcsát volt. Résztvevő gépek: Bobcat TL470,Multiva WingMaster 360H vontatott szántóföldi nehéz kultivátor, DiscMaster 6000 rövidtárcsa és az Optima T600 magágy...

 • OMÉK - Orbán: ígéretes jövő előtt áll a mezőgazdaság

  2013. szeptember 18., szerda 13:05 Gazdaság

  A magyar mezőgazdaság jobban teljesít, mint korábban, és ígéretes jövő előtt áll, a kormány ugyanis lezárta a küszködés korszakát a magyar agráriumban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK megnyitó ünnepségén, Budapesten, a Hungexpón.

 • Terra Hungarica: szigorúbb alapelvek a természethű borászatban

  2013. szeptember 18., szerda 12:31 Kertészet és szőlészet

  Szigorúbb alapelvekkel egészült ki a természethű kárpát-medencei borászokat összefogó Terra Hungarica Charta, amelynek harminc tagja novemberben a Terra Hungarica BorSzalonon mutatja be borait Budapesten.

 • OMÉK - Fazekas: a magyar gazdatársadalom visszanyerte rangját

  2013. szeptember 18., szerda 12:24 Gazdaság

  A magyar gazdatársadalom visszanyerte rangját, az OMÉK ünnep a magyar vidék számára - mondta a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ünnepélyes megnyitóján.

 • Megközelítően egymillió köbméter iszapot kotornak ki a Tisza-tóból

  2013. szeptember 18., szerda 11:53 Gazdaság

  Megkezdődött a Tisza-tó kotrása, a vízminőség megőrzése, javítása miatt szükséges munkálatokat három speciális hajó végzi Tiszafüred térségében. Az európai uniós támogatást élvező Komplex Tisza-tó Projekt keretében megközelítőleg egymillió köbméternyi üledéktől szabadítják meg a 35 éves tavat - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi...

 • Megérkezett az első Nitro traktor a Lamborghinitől

  2013. szeptember 18., szerda 11:28 Gépészet

  Az év elején bemutatkozó Lamborghini Nitro modelt már eddig is nagy érdeklődés övezte. Nem véletlen, hiszen rendhagyó formai elemek és jövőbe mutató praktikus megoldások jellemzik.

 • Orbán Viktor az orosz agrárminiszterrel tárgyalt

  2013. szeptember 18., szerda 10:25 Gazdaság

  Az export növelését szolgáló kormányzati együttműködésről tárgyalt az orosz agrárminiszterrel Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban szerdán.

 • Megkezdődött a kukorica és a napraforgó betakarítása Fejérben

  2013. szeptember 18., szerda 10:12 Szántóföld

  Megkezdődött a kukorica és a napraforgó betakarítása Fejér megyében, miközben az őszi káposztarepce nagy részét és az őszi árpa 40 százalékát már elvetették - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője szerdán az MTI-vel.

 • Tabajdi: előnybe kerülhetnek a GMO-mentes mézet termelő magyar gazdák

  2013. szeptember 18., szerda 09:34 Állattenyésztés

  Előnyhöz juthatnak az uniós piacon a magyar méhészek, ha a jövőben fel kell majd tüntetni a csomagoláson, ha a méz genetikailag módosított (GMO) virágport tartalmaz, mivel Magyarországon ilyen méz biztosan nem készül a törvényi tilalom miatt - írta keddi közleményében az általa az uniós mézirányelvhez beterjesztett módosító javaslatok...

 • Újabb földhaszonbérleti pályázatot hirdet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

  2013. szeptember 18., szerda 09:01 Gazdaság

  Újabb földhaszonbérleti pályázatot hirdet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szeptemberben - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

 • Stílusváltás, termékújdonságok és gépmentő akció – ezzel készül a KÜHNE a ma nyíló OMÉK-ra

  2013. szeptember 18., szerda 08:55 Gépészet

  Ha az újdonságok száma alapján kéne rangsorolni az idei OMÉK kiállítóit, a mosonmagyaróvári KÜHNE biztosan előkelő helyen szerepelne. Az 1856-ban alapított gépgyár ugyanis teljesen megújult arculattal, eddig nem látott termékekkel és egy kreatív gépmentő kampánnyal jelentkezik a 76. OMÉK-on.

 • Közösségi gépmentést szervez a mosoni KÜHNE gyár

  2013. szeptember 18., szerda 08:54 Gépészet

  A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. 1856 óta készít talajművelő eszközöket Mosonmagyaróváron. A 157 éves gyár az idei OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár) nyitónapján pályázatot hirdet, hogy a gazdák és az érdeklődők segítségével megtalálja az ország legrégebbi KÜHNE gyártmányú gépeit. A pincékben,...

 • Fazekas Sándor élelmiszeripari együttműködésekről tárgyalt tunéziai kollégájával

  2013. szeptember 18., szerda 08:51 Gazdaság

  A vidékfejlesztés és a mezőgazdaság kérdéseiről tárgyalt Abdelwaheb Matar tunéziai kereskedelmi miniszterrel Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten.

 • Folyamatosan nő a haltermelés Magyarországon

  2013. szeptember 18., szerda 08:39 Gazdaság

  Az utóbbi években folyamatosan nő a haltermelés Magyarországon - mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten az MTI-nek.

 • Újraindul a gőzmozdony a Gemencben

  2013. szeptember 18., szerda 08:20 Gazdaság

  Újraindul az árvízi károk miatt leállított Rezét nosztalgia gőzmozdony a Gemencben a hét végén, a gemenci erdei vasút napján.

 • Pápai Hús - Fazekas: a VM a sertéstartók és a gazdák pártján áll

  2013. szeptember 17., kedd 20:55 Állattenyésztés

  A csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft. élőállat-beszállítóinak képviselője és a szaktárca vezetője is a megoldás lehetőségéről beszélt a keddi budapesti, a cég beszállítói tartozásainak rendezéséről a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) tartott megbeszélésük után.

 • Jó minőségű a szőlő a villányi borvidéken

  2013. szeptember 17., kedd 16:57 Kertészet és szőlészet

  Jó minőségű, átlagos mennyiségű szőlőtermésre számítanak az idén a villányi borvidéken, ahol már javában tart a portugieser szürete.

 • Lépfene Jászladányban - Kormánymegbízott: nincs újabb megbetegedés

  2013. szeptember 17., kedd 16:19 Állattenyésztés

  A vizsgált állatállományban nem történt újabb megbetegedés a lépfene következtében, ember megfertőződéséről sem érkezett jelzés - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott kedden Jászladányban, a helyi védelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Ausztrália: búza - export 2018. július-december: 4,47 millió tonna (-40% vs 2017 azonos időszaka) (Grain Central, 2019-02-15)

EU-28: szójadara - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,6 millió tonna (+4% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

EU-28: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 15,6 millió tonna (-1% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

Kazahsztán: búza - export 2018. szeptember-november: 1,53 millió tonna (+27% vs 2017 azonos időszaka) (UkrAgroConsult, 2019-02-15)

Kína: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 87,5 millió tonna (-7% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

[bezárás x]