Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Erdő-Natura: indulnak a 2012. évi kifizetések, beadhatók a 2013. évi kérelmek

  2013. április 18., csütörtök 10:55 Erdő- és vadgazdálkodás

  Sikeresen lezárult az erdő-Natura notifikációs eljárása, a 2012-ben benyújtott kérelmek alapján történő kifizetések 2013. május első felére várhatók.

 • A Jumbo megbízható erejére mindig számíthat

  2013. április 17., szerda 08:33 Szántóföld Hirdetés

  Szabadítsa meg kukoricáját a magról kelő és évelő gyomoktól a Jumbo Turbo megbízható erejével – most nettó 5000 Ft/csomag árkedvezménnyel!

 • Kalászos gyomirtás belvíz idején...

  2013. április 17., szerda 08:23 Szántóföld Hirdetés

  Az idei sok és gyakori esőzés eddig soha nem látott burjánzást eredményezhet a gyomok terén, ami ellen idén még a jó tervezés sem egyszerű, nemhogy a kivitelezés. Ezért különösen fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent alaposan átgondolva tudjunk jó döntést hozni.

 • Ha minden csepp számít – SAE TURBMATIC MK2 a tökéletes megoldás

  2013. április 16., kedd 10:25 Gazdaság Hirdetés

  A szőlő-gyümölcs, valamint kommunális és magasfa permetezőgépek építésére szakosodott vállalkozás az állandóság és a folytonosság jegyében munkálkodik. Ennek jegyében készülnek minőségi anyagokból gyártott tartós, megbízható gépeik is, melyek közül az új fejlesztések épp annyira népszerűek, mint a több évtizede folyamatosan gyártott...

 • Hybrirock – Zene földjeimnek

  2013. április 16., kedd 10:21 Szántóföld Hirdetés

  A nagyon magas mag- és olajtermésű HYBRIROCK hybrid méltó követője lehet a Triangle jól bevált eredményeinek, hiszen - a TURAN-hoz hasonlóan - a most is jellemző csapadékos, elhúzódó vetésidő esetén később is nagy biztonsággal vethető.

 • Belvíz = Körülményes talajművelés

  2013. április 15., hétfő 10:48 Gépészet Hirdetés

  Sajnos a legtöbb gazdálkodó szembesül az idei év legnagyobb problémájával, a belvízzel. Mindannyian tudjuk, hogy ez a belvíz sem fog tartani örökké, de a kérdés az, hogy érdemes-e azokat a területeket művelni, bevetni, amelyeket most még egybefüggő víz borít?

 • Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen

  2013. április 15., hétfő 09:24 Szántóföld Hirdetés

  Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen a Szolnok megyei MGSZH NTI 2012 évi összehasonlító kísérletében.

 • Bioüzemanyagok fontossága

  2013. április 15., hétfő 07:38 Környezetvédelem

  Ma már egyre több helyen gondolkodnak el azon, hogy lehetne az üzemanyagok terén is kialakítani a tartós, megbízható használatot minél kevesebb környezetterheléssel. Ennek eredményeinek néztünk utána.

 • Növényvédő szerekkel vagy nélkülük?

  2013. április 15., hétfő 07:25 Környezetvédelem

  Németországban „A Növényvédelmi Nemzeti Akcióterv’ keretében mind több szakember hangoztatja a korszerű növényvédelem nemzetgazdasági előnyeit, ezzel is jelezve, hogy hiba lenne a növényvédő szereknek csak a veszélyeit emlegetni.

 • Ha tavasz, akkor üzleti tippek sorozat

  2013. április 13., szombat 21:02 Gazdaság Hirdetés

  Idén is megszervezték a hazai vállalkozásoknak szóló Üzleti tippek rendezvénysorozatot, mely az ágazat finanszírozási lehetőségeiről és a nyersanyagpiaci kockázatok mérséklésével kapcsolatos hasznos információkkal látja el az érdeklődőket. A gödöllői rendezvényen a Baromfi Termék Tanács és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége...

 • Magnisul – innováció talajra hangolva

  2013. április 12., péntek 08:02 Szántóföld Hirdetés

  Az elmúlt évben a kukorica termesztéssel foglalkozók számára jelentünk meg új termékkel a magyar műtrágya piacon, a CORN Starter azóta mind szakmai, mind termelői körökben bizonyította, hogy helye van a kukorica technológiában. Persze az idei év sem telik el újdonság nélkül, most a napraforgó termesztéshez ajánlunk figyelmükbe egy olyan...

 • Megjelent a BASF Növényvédelmi Tippek online kiadása!

  2013. április 11., csütörtök 19:22 Gazdaság Hirdetés

  A BASF stratégiájának egyik alappillérét jelenti a kutatás-fejlesztés támogatása, ezen belül is kiemelt szerepet kapnak a mezőgazdaságot érintő kutatások. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a magyarországi körülményeket, lehetőségeket és megoldásokat saját csapatunk vizsgálja, figyelembe véve a piac és a termelők igényeit. Így...

 • Új hatásmechanizmusú termék repcében a fénybogarak ellen!

  2013. április 10., szerda 13:26 Szántóföld Hirdetés

  Az őszi káposztarepce rovarkártevői közül a legismertebb és az egyik legnagyobb károkozásra képes faj a repcefénybogár (Meligethes aeneus). Tapasztalatok szerint a 9-10 ˚C léghőmérséklet mellett kezdődik el az imágók előjövetele és táplálkozása. A repcefénybogár lyukat rág a bimbóba és ide, vagy a bimbók alapi részére helyezi el a...

 • A jövővel minden nap foglalkozni kell! - Társasalmi szerepvállalás a vidék értékeinek közvetítéséért

  2013. április 10., szerda 11:38 Gazdaság Hirdetés

  Az AGRO.bio Hungary Kft. az AGRYA egyik fő támogatójaként a "Vesd bele magad" nevű programot minden szempontból nagyszerű kezdeményezésnek tartja. Ebben az évben 24.879 kisdiák kap zöldség vetőmag csomagot, amellyel megtanulhatják és megszerethetik a saját zöldség előállításának folyamatát.

 • Mega Show 2013 - Case IH traktorok, Pöttinger munkagépek bemutatója (+ Videó)

  2013. április 09., kedd 17:22 Gépészet Hirdetés

  Case IH traktorok, Pöttinger munkagépek, motor fogyasztásmérés-összehasonlítás és gépkezelői ügyességi versenyek várták az érdeklődőket az Invest Kft. Mega Show rendezvényén. Érdemes megnézni videó-összeállításunkat is az izgalmas programokról!

 • A Goodyear kivonul Európából?

  2013. április 08., hétfő 22:08 Gazdaság Hirdetés

  Európai és latin-amerikai üzletágának mezőgazdasági gumiabroncsrészlegének egy részétől vált meg a világhíres Goodyer, hogy ezt a területet ezentúl a Titan lássa el.

 • Biotermelés Németországban

  2013. április 08., hétfő 14:50 Környezetvédelem

  Németországban az Ökológiai Élelmiszergazdasági Szövetség (BÖWL) felmérése szerint a hazai biopiac növekvő igényét nem tudja kielégíteni a jelenlegi bioterület, azaz a 23.000 körüli bioüzem. Ezek számát 10.000-rel kellene növelni a növekvő kereslet fedezésére.

 • A LEMKEN újra kétszámjegyű növekedést mutat

  2013. április 08., hétfő 11:51 Gépészet Hirdetés

  A Lemken a professzionális gazdálkodás szakértője, újabb rekorderedménnyel zárja a 2012-es pénzügyi évet. A Lemken csoport a múlt évben 340 millió € bevételt ért el világviszonylatban, 20 %-os növekedéssel először lépte át a 300 milliós € határt. A cég munkaerő állománya 1.070-re emelkedett.

 • CORN Starter – a piacvezető granulált starter műtrágya

  2013. április 08., hétfő 11:22 Szántóföld Hirdetés

  A CORN Starter (NPK 15-20-10 + 1,5 Zn) egy éve jelent meg a magyar piacon az IKR Agrár Kft. kínálatában mint speciális granulált starter műtrágya a kukoricához. Érdemes visszatekintenünk mi is történt ebben az egy évben és mi várható a termék vonatkozásában 2013-ban?

 • HATÉKONYSÁG, LOMBTRÁGYÁZÁS, YARA

  2013. április 08., hétfő 09:43 Szántóföld Hirdetés

  A lombtrágyázás hatékonysága az elmúlt években felértékelődött, mind felhasználói, mind gyártói oldalról. Ebben a folyamatban fontos szerep jut a Yara Hungária által forgalmazott termékeknek, amelyeket az angliai gyárunkból hozunk be a magyar piacra.

 • Élelmiszerlavina a Syngentával

  2013. április 04., csütörtök 19:37 Szántóföld Hirdetés

  Idén már negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina elnevezésű programját a Syngenta Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mely a boldogulásukért tenni akaró közösségeket hivatott segíteni.

 • XX. Agroker Nap

  2013. április 04., csütörtök 09:47 Gépészet Hirdetés

  Jubileumi programokkal és újdonságokkal várja minden kedves látogatóját az idén 20. fesztiválnapját ünneplő nyíregyházi Agroker, a térség egyik kiemelkedő mezőgazdasági kereskedelmi vállalata.

 • Bobcat rakodógépek az V. Tavaszi Road Show rendezvénysorozaton (+ Videó)

  2013. április 04., csütörtök 07:53 Gépészet Hirdetés

  A DM-KER Kft. színvonalas bemutatókat tartott az V. Tavaszi Road Show rendezvénysorozaton. A mozgó gépbemutatón az új Bobcat teleszkópos rakodókat munkavégzés közben is szemügyre vehették a gazdák.

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot - Ignáth Sándor, Hajdúnánás

  2013. április 03., szerda 14:42 Szántóföld Hirdetés

  Ignáth Sándor Hajdúnánás környékén gazdálkodik. Saját gazdasága mellett zöldborsó és csemegekukorica integrációt irányít összesen 600 ha területen. 70 hektáron foglalkoznak takarmánykukorica termesztésével. Az integráció miatt fontos, hogy olyan készítményt ajánljon a partnereinek, amely gyors hatású és széles hatásspektrumú, ugyanakkor...

 • DuPont Pioneer Prémium Ajánlattal realizálható a korai vetés előnye!

  2013. április 03., szerda 11:31 Szántóföld Hirdetés

  A tavalyi év tapasztalatai is azt mutatják érdemes volt korán vetni a kukoricát, hiszen sok minden már a kezdetekkor eldőlt. 2012-ben a tavaszi hónapok (március, április) rendkívül szárazak voltak, így a normál időben elvetett kukorica a legtöbb esetben kiszáradt talajba került. A kukorica csírázását és korai kezdeti fejlődési erélyét...

 • Väderstad Award 2013: Értékes díjakra pályázhatnak a fiatal gazdálkodók

  2013. április 02., kedd 20:28 Gazdaság Hirdetés

  Väderstad Award 2013 - névvel díjat alapított a svéd prémium mezőgazdasági munkagépgyártó társaság. Az értékes díjakra olyan fiatal gazdálkodók pályázhatnak, akik nem múltak el 35 évesek, rendelkeznek egy Väderstad eszközzel és aktívan részt vesznek a mezőgazdaságban.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]