Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Megoldások precíziós gazdálkodáshoz az AMAZONE-tól

  2013. április 22., hétfő 12:15 Gépészet

  Manapság egyre több gazdálkodó tér át a precízen kezelhető, GPS-vezérléses terminállal felügyelhető munkagépek használatára. Ezt figyelembe véve az Amazone folyamatosan abba az irányba fejleszti kezelőtermináljait, hogy a gazdálkodóknak a legmodernebb, naprakész technikát tudja kínálni.

 • Változott a gomba-szakellenőri tevékenység bejelentésének módja

  2013. április 22., hétfő 11:26 Gazdaság

  A közelmúltban változott a gomba-szakellenőri tevékenység bejelentésének módja, dokumentumainak szükségessége - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 • SignumŸ WG – professzionális védelem számos új kultúrában

  2013. április 22., hétfő 10:44 Szántóföld

  A csonthéjas gyümölcsök termelői között már jól ismert és kedvelt termék a Signum WG gombaölő szerünk, amellyel nagy hatékonysággal léphetünk fel a moníliás virág- és hajtáspusztulás és blumeriellás levélfoltosság ellen. Az eddig csak csonthéjas kultúrában engedélyezett, széles körben elismert tudású termékünk 2013-tól már a zöldségfélék,...

 • ROUNDUP MEGA a korai gyomosodás ellen

  2013. április 22., hétfő 08:36 Szántóföld

  Az elmúlt tél folyamán bőséges csapadék mennyiség hullott az egész országban, ezért kedvezőnek mutatkoznak a körülmények a szántóföldi növénytermesztés számára. Az utóbbi években jellemzően gyors felmelegedéssel jön a tavasz, ami a talaj magas nedvességtartalmával együtt elősegítheti a gyomok tömeges korai megjelenését.

 • Komplex kukorica gyomirtási technológia - Euralis hibridekkel egy csomagban!

  2013. április 22., hétfő 08:35 Szántóföld

  Vásároljon most kiváló genetikájú ES Flato vagy ES Sensor kukorica vetőmagot partnereinktől a KITE Zrt-től!

 • A klímaváltozás előnyökkel is járhat

  2013. április 22., hétfő 07:02 Környezetvédelem

  A kutatók most abban reménykednek, hogy a globális klímaváltozás következményeként a léghőmérséklet emelkedése az eddigi kimondottan száraz klímájú területeken gyakoribb esőzéseket fog előidézni.

 • A megmaradt uniós forrásokból kaphat a sertéságazat

  2013. április 19., péntek 14:56 Állattenyésztés

  Az el nem költött uniós forrásokkal segítené a kormány év végéig a sertéságazatot, hogy ezzel is támogassa a jelenlegi 3-3,5 milliós sertésállomány duplájára emelését - mondta Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke Pápán, a bizottság kihelyezett ülése előtt sajtótájékoztatón pénteken.

 • Támogatás kalkulátor - moduláció számítás

  2013. április 19., péntek 12:36 Gazdaság

  Az AKI honlapján található támogatás kalkulátort kiegészítettük a 2013-as modulációra vonatkozó számításokkal. Az alapadatok megadása után az alkalmazás jelzi, ha az Ön gazdaságára vonatkozhat a közvetlen kifizetések kiigazításának keretében megvalósuló támogatáscsökkentés. Ennek számításához néhány plusz adatot kell megadnia. A moduláció...

 • Az NFA ellenőrző bizottsága a törvényesség őre

  2013. április 19., péntek 10:36 Gazdaság

  A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) jó gazdaként bánik az állami földekkel: ennek jegyében kutatta fel a 2010-ig parlagon heverő nemzeti tulajdonú területeket - közölte Péter Mihály, az NFA ellenőrző bizottság elnöke csütörtökön.

 • GMO-mentes szójatermesztéssel az importfüggőség ellen

  2013. április 19., péntek 09:12 Szántóföld

  Magyarország célja, hogy jó minőségű, GMO-mentes, hazai szóját állítson elő, csökkentve ezzel az ország importfüggőségét.

 • Az első diákok már kikerültek az iskolapadból

  2013. április 19., péntek 08:34 Gépészet

  Sikeresen vették az akadályokat az Axiál Akadémia első OKJ-s tanfolyamainak diákjai. A bajai központban eddig indult 3 tanfolyamra 2013. január 14. és március 12. között került sor. A tanfolyam zárásaként 67 sikeresen lebonyolított vizsgaeseményről számolhatnak be, melyek március 14-én zajlottak.

 • XX. Agroker Nap: Gép Show, légi bemutató és sok más érdekesség! (+ Videó)

  2013. április 18., csütörtök 15:34 Gazdaság

  Az Agroker Holding Zrt. jubileumi rendezvénnyel ünnepelt Nyíregyházán. A XX. Agroker Napon szakmai előadásokkal, gépbemutatókkal és családi programokkal fogadták a több száz látogatót.

 • Erdő-Natura: indulnak a 2012. évi kifizetések, beadhatók a 2013. évi kérelmek

  2013. április 18., csütörtök 10:55 Erdő- és vadgazdálkodás

  Sikeresen lezárult az erdő-Natura notifikációs eljárása, a 2012-ben benyújtott kérelmek alapján történő kifizetések 2013. május első felére várhatók.

 • 27 tonna lejárt szavatosságú permetezőszert vontak ki a forgalomból

  2013. április 18., csütörtök 10:28 Gazdaság

  Egy növényvédő szereket forgalmazó cégnél történt ellenőrzés során a KÜI és a NAV szakemberei több százmilliós termékforgalmazást tártak fel és 27 tonna lejárt terméket vontak ki a forgalomból.

 • Közös sertésstratégia Békésben

  2013. április 18., csütörtök 10:07 Állattenyésztés

  Békésben az országban elsőként dolgoznak ki közös sertésstratégiát az ágazat megyei szereplői. A Békés megyei sertésstratégiát kidolgozó munkacsoport megbeszélését követő sajtótájékoztatón Horváth István hangsúlyozta, a sertéslétszám országos növelésénél a fokozatosságra kell törekedni, összehangolni a vágóalapanyag-termelést a hazai...

 • Nőtt az egész csirke uniós átlagára

  2013. április 18., csütörtök 08:22 Állattenyésztés

  Az Európai Bizottság adatai alapján ha csak kis mértékben is, de nőtt az egész csirke uniós átlagára - olvastuk Az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb baromfipiaci jelentésében.

 • A Jumbo megbízható erejére mindig számíthat

  2013. április 17., szerda 08:33 Szántóföld

  Szabadítsa meg kukoricáját a magról kelő és évelő gyomoktól a Jumbo Turbo megbízható erejével – most nettó 5000 Ft/csomag árkedvezménnyel!

 • Kalászos gyomirtás belvíz idején...

  2013. április 17., szerda 08:23 Szántóföld

  Az idei sok és gyakori esőzés eddig soha nem látott burjánzást eredményezhet a gyomok terén, ami ellen idén még a jó tervezés sem egyszerű, nemhogy a kivitelezés. Ezért különösen fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent alaposan átgondolva tudjunk jó döntést hozni.

 • Kiegészítő tejtámogatás a termelőknek

  2013. április 16., kedd 16:17 Támogatások - pályázatok

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte annak a mintegy 5,8 milliárd forint tejtámogatásnak a kifizetését, amelyből összesen több mint 5100 gazdálkodó részesedik.

 • A prémium termékek érdeklik az oroszokat

  2013. április 16., kedd 11:05 Gazdaság

  Óriási lehetőségekkel rendelkezik a magyar mezőgazdaság az orosz piacon, ahol komoly kereslet van termékeink iránt. Az érdeklődés mellett hatalmas nosztalgia is jellemzi a kelet-európai ország vevőit, olyan termékeket is emlegetnek, amelyet Magyarország már nem gyárt – mondta a múlt héten Moszkvában tárgyaló Budai Gyula államtitkár.

 • Ha minden csepp számít – SAE TURBMATIC MK2 a tökéletes megoldás

  2013. április 16., kedd 10:25 Gazdaság

  A szőlő-gyümölcs, valamint kommunális és magasfa permetezőgépek építésére szakosodott vállalkozás az állandóság és a folytonosság jegyében munkálkodik. Ennek jegyében készülnek minőségi anyagokból gyártott tartós, megbízható gépeik is, melyek közül az új fejlesztések épp annyira népszerűek, mint a több évtizede folyamatosan gyártott...

 • Hybrirock – Zene földjeimnek

  2013. április 16., kedd 10:21 Szántóföld

  A nagyon magas mag- és olajtermésű HYBRIROCK hybrid méltó követője lehet a Triangle jól bevált eredményeinek, hiszen - a TURAN-hoz hasonlóan - a most is jellemző csapadékos, elhúzódó vetésidő esetén később is nagy biztonsággal vethető.

 • Támogatás a szőlőültetvények átalakítására

  2013. április 16., kedd 09:33 Kertészet és szőlészet

  A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és- átállításához április elejétől július 16-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Közleményük szerint a támogatás feltétele a borvidéki terv alapján elkészített, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott...

 • Tejtermelők támogatása

  2013. április 16., kedd 09:11 Támogatások - pályázatok

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2 milliárd forint támogatás jóváhagyásával kezdte meg a történelmi bázis alapú nemzeti tejtámogatás kifizetését.

 • A húsmarháé a jövő

  2013. április 16., kedd 08:40 Állattenyésztés

  A fejlesztési feltételekről egyeztetett a mezőgazdaság ágazati képviselőivel állattartókkal Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, akik a legelőterületek növelését kérték, valamint azt, hogy a nemzeti parkok területén is legeltethessenek.

 • Belvíz = Körülményes talajművelés

  2013. április 15., hétfő 10:48 Gépészet

  Sajnos a legtöbb gazdálkodó szembesül az idei év legnagyobb problémájával, a belvízzel. Mindannyian tudjuk, hogy ez a belvíz sem fog tartani örökké, de a kérdés az, hogy érdemes-e azokat a területeket művelni, bevetni, amelyeket most még egybefüggő víz borít?

 • Tavasztól Volvo-buszokat gyárthat a Rába

  2013. április 15., hétfő 10:15 Gazdaság

  Nem fizet osztalékot 2012-es teljesítménye után a Rába Járműipari Holding Nyrt., a pénteki győri közgyűlés 98,3 százalékos többséggel szavazta meg a menedzsment Pintér István elnök-vezérigazgató által bejelentett javaslatát.

 • Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen

  2013. április 15., hétfő 09:24 Szántóföld

  Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen a Szolnok megyei MGSZH NTI 2012 évi összehasonlító kísérletében.

 • Az anyajuh tartás támogatása újra igényelhető

  2013. április 15., hétfő 08:46 Támogatások - pályázatok

  Az anyajuhtartásra vonatkozó támogatási kérelmet április 11-től május 27-ig lehet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) benyújtani.

 • Bioüzemanyagok fontossága

  2013. április 15., hétfő 07:38 Környezetvédelem

  Ma már egyre több helyen gondolkodnak el azon, hogy lehetne az üzemanyagok terén is kialakítani a tartós, megbízható használatot minél kevesebb környezetterheléssel. Ennek eredményeinek néztünk utána.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]