Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Hétfőig jelenthetők be az árvíz okozta mezőgazdasági károk

  2013. június 19., szerda 16:38 Gazdaság

  Jövő hét hétfőig jelenthetik be a júniusi dunai árvíz során kárt szenvedett gazdálkodók a mezőgazdasági károkat - hívja fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 • Traktorral ütközött és meghalt

  2013. június 19., szerda 16:26 Gazdaélet

  Meghalt egy motoros, aki egy pótkocsit vontató traktorral ütközött szerda délután a 86-os főúton a sorokpolányi elágazóban.

 • Júniusi kedvezmények az Axiálnál

  2013. június 19., szerda 15:34 Gépészet

  Megint a legjobb lehetőségeket gyűjtötte egy csokorba az Axiál legfrissebb katalógusa, amiben kivételes akciókkal is találkozhat. A legjobb áron tőlük szerezheti be a most szükséges gépeket, eszközöket, alkatrészeket. Bő árukínálat, kedvező árak! Lapozzon bele Ön is!

 • Júniusi terménypiaci grafikonok

  2013. június 19., szerda 15:14 Terménypiacok

  Júniusi terménypiaci grafikonok az Agroinformon. Frissítve június 24-án!

 • A kalászos gabonák termésmennyisége Magyarországon (2012)

  2013. június 19., szerda 14:24 Szántóföld

  A kalászos gabonák termésmennyisége Magyarországon (2012)

 • A gabona várható hozama Vas megyében meghaladja a sokéves átlagot

  2013. június 19., szerda 13:48 Szántóföld

  Az őszi vetésű növények biztató képet mutatnak Vas megyében, a becslések szerint a várható hozam meghaladja a sokéves termésátlagot, a tavaszi vetésű növényeknél viszont nem számíthatnak jó termésre a gazdák - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője.

 • Az árvíz is téma volt az uniós környezetvédelmi miniszterek luxembourgi tanácskozásán

  2013. június 19., szerda 11:57 Környezetvédelem

  Az elmúlt hetekben Németországban, Csehországban és Magyarországon levonult hatalmas árvíz is téma volt az uniós országok környezetvédelmi minisztereinek keddi luxembourgi tanácskozásán.

 • Több ezer sertést tartottak minősíthetetlen körülmények között

  2013. június 19., szerda 11:53 Állattenyésztés

  Több mint ötezer hízó- és vágóállatot tartottak minősíthetetlen körülmények között egy Kunhegyeshez közeli sertéstelepen, emiatt és további feltárt törvénysértésekért a telep üzemeltetője súlyos bírságra számíthat - közölte Dávid Zoltán pénzügyőr főhadnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri...

 • A Sumi Agro repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási ajánlata (+VIDEO)

  2013. június 19., szerda 11:19 Szántóföld

  Repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási bemutatóját tartotta a Sumi Agro Mezőhegyesen, a békés megyei gyakorlati szakemberek számára.

 • Meghalt a férfi, akinek járművére ráomlott egy gabonatároló Szabadegyházán

  2013. június 19., szerda 10:13 Gazdaélet

  Meghalt annak a kamionnak a sofőrje, amelyre ráomlott egy 30 méter magas gabonatároló kedd este Szabadegyházán - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel. Az illetékes hatóságok mellett az érintett cég is vizsgálja az eset körülményeit.

 • Az ország GMO mentességének fenntartása minden magyar gazdálkodó érdeke!

  2013. június 19., szerda 09:08 Gazdaság

  Magyarország természeti értékeinek és mezőgazdaságának megvédése elsőrendű nemzeti érdek. A géntechnológiai úton módosított (GMO) növények elterjedése a mezőgazdaságból élőknek jelentős veszteséget jelenthetnek. Hazánk Alaptörvénye legmagasabb jogi szinten biztosítja minden állampolgárnak a GMO-mentes mezőgazdasághoz és élelmiszerekhez...

 • Hőség - Szerdán a déli megyékben még melegebb lesz

  2013. június 19., szerda 09:06 Időjárás

  Az ország déli megyéiben tovább erősödik a felmelegedés, északkeleten viszont enyhül a hőség - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéséből.

 • Háziállatok védelme a hőségben

  2013. június 19., szerda 08:56 Állattenyésztés

  A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell a tűző napon dolgozó haszonállatok, valamint a láncon kikötött kutyák folyadékpótlására, valamint hogy a gazdák ne hagyják a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.

 • Készül az új zöldség-gyümölcs ágazati stratégia

  2013. június 19., szerda 08:38 Gépészet

  Heteken belül elkészül, így legkésőbb az őszi ülésszakban a parlament elé kerülhet a zöldség-gyümölcs ágazati stratégia, amelynek egyik fontos célkitűzése 1 millió tonnával emelni a magyar zöldségtermesztés éves mennyiségét – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

 • 40 éves az IKR! Gépbemutató New Holland traktorokkal! (+ Videó!)

  2013. június 18., kedd 19:00 Gépészet

  Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén az IKR Kereskedelmi Zrt. A bábolnai központú társaság különleges programmal és óriási standdal várta a látogatókat a gazdanapokon. Érdemes megnézni videónkat az óriás New-Holland traktorokról és a többi IKR márkáról!

 • Egy hektáros üvegházat adott át a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt.

  2013. június 18., kedd 15:55 Kertészet és szőlészet

  Az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. (ZKI Zrt.) az Új Széchenyi Terv keretében, 351 millió Ft-os pályázati támogatás segítségével korszerű üvegházat hozott létre paprika, zöldborsó, zöldbab, görögdinnye, uborka, paradicsom és hagyma fajok nemesítésére. A versenyképes zöldségfajták...

 • Elengedhetetlen a mezőgazdaság fejlesztése, ezen belül a családi gazdaságok nagyobb támogatása

  2013. június 18., kedd 15:45 Támogatások - pályázatok

  Az éhezés és az alultápláltság csökkentéséhez elengedhetetlen a mezőgazdaság fejlesztése, ezen belül a családi gazdaságok nagyobb támogatása - fejtette ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO római közgyűlésén kedden Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki elmondta, az ENSZ családi gazdaságok nemzetközi éve...

 • A régi paraszti élet öngyógyítását mutatják be Sóstón

  2013. június 18., kedd 13:31 Gazdaság

  A köpölyűzéssel, az érvágással és a nadályozással is megismerkedhetnek az érdeklődők a Fűben, fában, hitben orvosság című kiállításon a Sóstói Múzeumfaluban, a nem mindennapi tárlatot vasárnap, Szent Iván éjjelén nyitják meg a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői skanzenben.

 • Kertészeti géptámogatás!

  2013. június 18., kedd 10:52 Gépészet

  Nyártól újra kertészeti géptámogatás!

 • Közösségi vagy vállalkozási célú helyi fejlesztésekhez pályázható a LEADER Program

  2013. június 18., kedd 10:34 Támogatások - pályázatok

  A LEADER Program összesen 30 milliárd forintos támogatására a forrás kimerüléséig lehet pályázni, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig. A kérelmeket elektronikus úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

 • VM: nincs titkos földtörvénytervezet

  2013. június 17., hétfő 16:14 Gazdaság

  Nincs titkos szövegváltozata a földforgalmi törvénynek, csupán készül a zárószavazás előtti módosító javaslat, amelynek a kormányzati egyeztetése még tart - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

 • Mintegy 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást

  2013. június 17., hétfő 16:10 Gépészet

  Több mint 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást az idén, a június 10-i végső határidőig összesen 180 123 egységes kérelem érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

 • Növelni akarja a magyar agrárgazdaság lobbierejét Brüsszelben a NAK

  2013. június 17., hétfő 15:31 Gazdaság

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) feltett szándéka, hogy növelje a magyar agrárgazdaság lobbierejét Brüsszelben - mondta Győrffy Balázs hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Győrffy Balázs: a kormányzat az eddigieknél jobban számít a NAK munkájára

  2013. június 17., hétfő 14:05 Gazdaság

  A kormányzat az eddigieknél jobban számít a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK) munkájára - összegezte Győrffy Balázs annak a stratégiai megállapodásnak a lényegét, amelyet a köztestület és a kormány kötött hétfőn Budapesten.

 • A mezőgazdaságban is okozott károkat az áradás

  2013. június 17., hétfő 14:03 Gazdaság

  Az OKF tájékoztatása szerint a mezőgazdaságban is okozott károkat az áradás, a vidékfejlesztési tárca felmérése szerint 6932 hektár mezőgazdasági területet öntött el az áradó Duna.

 • A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte

  2013. június 17., hétfő 12:32 Gazdaság

  A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, miután Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével megállapodást írt alá Budapesten.

 • POWER ON! Gyáravató ünnepély a Fliegl-nél Mühldorfban

  2013. június 17., hétfő 10:58 Gépészet

  A POWER ON gomb megnyomásával Ilse Aigner – mezőgazdasági miniszter asszony – és Ifj. Josef Fliegl szombaton 11:18 perckor egy új korszak kezdetét indította el.

 • Rába-Volvo együttműködés - Már csaknem 250 cég jelentkezett a beszállítói programba

  2013. június 17., hétfő 10:00 Gépészet

  Eddig csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-holding és a Volvo beszállítói programjába - jelentette hétfői közleményében a győri székhelyű járműgyártó.

 • Minőségi kenőanyagok a legjobb áron!

  2013. június 17., hétfő 09:52 Gépészet

  A gondos gépkezelők tudják, hogy minden dolgosabb időszak előtt érdemes olajcserét végezni járművükön, mert hosszútávon ezzel védi meg a motort. A gyakorlottak azt is tudják, milyen olaj lehet az igazán megfelelő, s ha jó áron sikerül beszerezni, az különös öröm.

 • Gondoskodjon az aratásról már ősszel!

  2013. június 17., hétfő 07:17 Szántóföld

  A repce és a búza terméskilátásai most dőlnek el. Ezért érdemes odafigyelni a részletekre. A Timac Agro talajspecifikus műtrágyacsaládjai a talajhatás működése mellett ügyel a tápanyagellátás hatékonyságára és a megfelelő gyökérzet kialakulására.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]