Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Szárazság konferencia – Budapest, 2012

  2013. június 14., péntek 09:15 Gazdaság Hirdetés

  A Monsanto kelet-európai vezetősége már a tavalyi évben is kiemelt figyelmet szentelt az aszály okozta problémák kezelésére.

 • A DERALAND Kft. nagyszabású akciót hirdet: fókuszban a Gangl Docking System gyorskapcsoló rendszer (+Videó)

  2013. június 14., péntek 06:36 Gépészet Hirdetés

  A Deraland Kft. referenciaüzem-programot hirdet legújabb termékükre, a Gangl Docking Systems kapcsoló rendszerre. Az akció keretén belül jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a berendezés. Most videó-összeállításunkkal is bemutatjuk, hogy miért nagyszerű ez az eszköz.

 • Mérsékelje vadkártételét természetes hatóanyagú vadriasztó szerrel!

  2013. június 13., csütörtök 16:06 Gazdaság Hirdetés

  Az erdészeti és csemetekertekben, ültetvényekben, faiskolákban és szántóföldi kultúrákban hatalmas károkat okoz az őz, szarvas és muflon állományok rágása. Ön is megoldást keres?

 • Megérkeztek az új Hattat kertészeti traktorok és a kiváló Rolmako munkagépek!

  2013. június 13., csütörtök 13:11 Gépészet Hirdetés

  Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a kertészetek és borászatok számára elkészült a legújabb Hattat traktor. Természetesen ezek is angol Perkins motorral, valamint az igényeknek megfelelően 12 + 12 vagy 16 + 8 váltóval kerülnek átadásra 68 és 78 lóerős kivitelben. További információért kérjük, keresse országos értékesítési hálózatunkat!

 • A SOKORÓ munkagépek bemutatkoznak: kultivátor, rövidtárcsa, henger magyar gyártótól! (+Videó!)

  2013. június 13., csütörtök 09:48 Gépészet Hirdetés

  A Sokoró Kft. saját gyártású mezőgazdasági gépeivel mutatkozik be. Legújabb fejlesztésű munkagépeit először a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon láthatta a nagyközönség, - amiről videó-összeállítást is készítettünk!

 • ROUNDUPŸ MEGA az eredményesebb repcebetakarításért

  2013. június 12., szerda 21:22 Szántóföld Hirdetés

  Április első dekádja után a tavaszt átugorva gyors felmelegedés következett be, amitől azonos időben borultak virágba a táblák. Vajon mennyire kedvez az idő a betakarításnak? Mivel lehet hatékonyabbá tenni a termést?

 • Támad a gyom- Pledge a megoldás

  2013. június 12., szerda 21:17 Szántóföld Hirdetés

  Megoldás az alma és a csonthéjasok hatékony vegyszeres gyomirtására.

 • Güttler kultivátorok – SuperMaxx univerzális kultivátor és PrimusPlus szántóföldi kultivátor

  2013. június 12., szerda 10:32 Gépészet Hirdetés

  A gazdálkodók egymás közt ha beszélgetnek, a Güttler márkanév hallatán egyből a hengerezésre és a rögtörésre gondolnak. A Güttler márkanév azonban ma már ettől többet jelent.

 • Talajelőkészítés és repcevetés AMAZONE-gépekkel

  2013. június 12., szerda 09:54 Gépészet Hirdetés

  A piac a kibővült hasznosíthatósági spektrum miatt (bioüzemanyagok, takarmányozás, élelmiszeripar, stb.) egyre nagyobb mennyiségű repcére tart igényt, ennek következményeként az 1990-es évekhez képest megnégyszereződött a repce hazai vetésterülete (1990-ben 60000 ha, 2012-ben 272000 ha). A repce termesztése igazi kihívás a gazdálkodók...

 • Mit tehet a lemaradó kukoricáért?

  2013. június 11., kedd 08:32 Szántóföld Hirdetés

  Mi a probléma oka?

 • Az EU vidékfejlesztési politikájáról és a vidék kitörési pontjairól is ír a friss agrárökonómiai folyóirat

  2013. június 10., hétfő 12:49 Gazdaság

  Megjelent a „Studies in Agricultural Economics” című agrárökonómiai tudományos folyóirat tematikus kiadványa, amely angol nyelvű ismeretterjesztő tudományos cikkeket tartalmaz. A szakmai kötet a vidékfejlesztés kitörési pontjairól, a Közös Agrárpolitikáról, valamint a mezőgazdasági versenyképességről is szól. A kiadvány...

 • Holnapig pályázhatnak a parlagfűmentes környezetért

  2013. június 10., hétfő 09:36 Támogatások - pályázatok Hirdetés

  A Kwizda Agro Hungary Kft. 2013 tavaszán elhatározta, hogy a sokakat érintő probléma, a parlagfű által okozott allergia visszaszorításának érdekében pályázatot hirdet önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonban lévő városüzemeltetési nonprofit szervezetek részére.

 • Invest gyaktorlati bemutató: Giga Case IH traktorok, Pöttinger munkagépek! (+ Videó)

  2013. június 09., 14:39 Gépészet Hirdetés

  A Case IH traktorok 40 éve dolgoznak hazánkban! A márka erőgépeinek teljes palettáját megtekinthették a gazdálkodók az Invest Kft. bábolnai standján. A Pöttinger munkagépek is fölvonultak a szántóföldi gépbemutatón, amelyről az Agroinform videót is készített!

 • Vágóhídi hulladékzsírból biodízel

  2013. június 08., szombat 10:34 Környezetvédelem

  Régóta ismeretes az állati zsiradékok felhasználása, gondoljunk csak a hagyományos szappan-előállításra. Nagy-Britanniában 2001-ben a kergemarhakór fellépése miatt hirtelen döbbenetes mennyiségben keletkezett - a kényszervágások következtében - vágóhídi hulladék, a súlyos környezetvédelmi problémák miatt óriási feladatot jelentett a...

 • Szőlészeti gépesítési bemutató sorozat indul hétfőn

  2013. június 07., péntek 07:54 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Az Axiál Kft. és a Bartifarm Kft. közös szőlészeti gépesítési bemutató sorozatot szervez 2013. június 10. és 18. között az ország több pontján.

 • Vogel-Noot lazító, rövid tárcsa a Bábolnai Gazdanapokon (+Videó)

  2013. június 05., szerda 22:33 Gépészet Hirdetés

  A Vogel-Noot innovatív termékei és tökéletes részletmegoldásai a legkorszerűbb munkagépeket biztosítják a gazdálkodók számára. Az Agroinform videó-tudósítással is hírt ad a legújabb Vogel-Noot gépekről.

 • Lombtrágyázás, illetve annak hiánya a napraforgóban

  2013. június 05., szerda 10:52 Szántóföld Hirdetés

  Az alaptrágyázáshoz hasonlóan több termékből válogathatunk. Magas hatóanyag-tartalom, tartamhatás, keverhetőség, esőállóság; a teljesség igénye nélkül ezek a legfontosabb jellemzői a YaraVita lombtrágya családnak.

 • Repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási bemutató Mezőhegyesen

  2013. június 05., szerda 09:55 Szántóföld

  Repcemustrára érkeztek a gazdák a Mezőhegyesi Ménesbirtokra, ahol 9 fajtatulajdonos 45 repcefajtáját nézhették meg, miközben a Sumi Agro 2013-as évi repce növényvédelmi és kukorica gyomirtási technológiáját is megismerhették.

 • Új technológiai pont a nyári tarlók kezelésében

  2013. június 05., szerda 09:19 Szántóföld Hirdetés

  Hazánkban a kalászos gabonák betakarítása a nyári mezőgazdasági munkák legnagyobb körültekintést, figyelmet és leggondosabb szervezési munkát igénylő része. A gabona betakarításával azonban a technológiai munkálatok korántsem érnek véget, ugyanis a visszamaradt tarló legalább ennyire gondos és szakszerű kezelést kíván. Mára jelentősen...

 • A korszerű mezőgazdasági technológiát tanulmányozták a kazah diákok

  2013. június 05., szerda 07:15 Gazdaság Hirdetés

  A legkorszerűbb termeléstechnológiai módszereket és eljárásokat alkalmazó cégeket látogatják meg azok a kazh diákok, akik diplomamunkáik előkészítése céljából érkeztek Magyarországra. Tíznapos tanulmánykörútjuk során a Hód-Mezőgazda Zrt. újdonságait is megtekintették.

 • Információs szupersztráda a farzsebben

  2013. június 04., kedd 09:26 Gazdaság

  Légkondicionált, műholdvezérelt betakarító gépek, párhuzamos nyomkövető rendszerrel ellátott, automata kormányzással működő traktorok, GPS alapú területmérés, precíziós tápanyag-gazdálkodás, automata növény-védelmi előrejelző rendszerek, távolról is elérhető adatok, automatikus gépbeállítás. A gazda okostelefonján hívja a szervizest, aki...

 • Zöldítés a mezőgazdaságban: A Syngenta és az ELO Multifunkciós Vidék Roadshowja Budapesten

  2013. június 03., hétfő 16:02 Gazdaság Hirdetés

  A Földtulajdonosok Európai Szervezete (ELO) és a Syngenta kezdeményezése, a „Multifunctional Landscapes Roadshow”, azaz a Multifunkciós Vidék eseménysorozat megérkezett Magyarországra.

 • Kazah gépészmérnök hallgatók Hódmezővásárhelyen

  2013. június 03., hétfő 08:35 Gazdaság Hirdetés

  A korszerű mezőgazdasági technológia tanulmányozására érkeznek kazah diákok Hódmezővásárhelyre június 3-án, a a Hód-Mezőgazda Zrt. Vajháti Tejelő Szarvasmarha telepére, majd a részvénytársaság Gépműhelyébe és a Vetőmag üzembe. Az Alma Atai Nemzeti Agrártudományi Egyetem végzős diákjai diplomamunkáikat készítik itt elő.

 • A biodiverzitás szegényedésének következményei

  2013. június 02., 07:58 Környezetvédelem

  Napjainkban a biodiverzitás vészes elszegényedésének vagyunk tanúi, miközben a nemzetgazdaság erős függőségben van az ökorendszerek nyújtotta szolgáltatásoktól. A mezőgazdaságnak a biodiverzitás elszegényedésére kifejtett hatásairól igen sok ismeret halmozódott fel.

 • Beszámoló a dublini május 27-28-i EU-s agrárprogramról

  2013. június 01., szombat 02:44 Gazdaság

  Az Európai Unió Agrárújságíróinak Szövetsége (angol rövidítésben: ENAJ) szervezésében május 27-28. között a tagországok agrárújságírói részt vehettek egy igen gazdag tartalmú és látványos farmlátogatáson, ill. egy országos rangú állattenyésztési kutatóintézet munkájának helyszíni megismertetésén. Ez utóbbin az ír EU-s elnökség...

 • Átadták a KITE Zrt. sárbogárdi alközpontját - interjú Guba Sándor régióigazgatóval

  2013. május 31., péntek 16:53 Gépészet Hirdetés

  Megújult és bemutatóteremmel bővült a KITE sárbogárdi alközpontja, ahol a cég munkatársai új szervizszolgáltatással várják régi és leendő ügyfeleiket. A rendszeresen 250-300 törzsvásárlót is kiszolgáló alközpont korszerűsített épületét 2013. május 17-én nyitották meg újra, mely eseményen az Agroinform is jelen volt.

 • Celebek a XI. Axiál Gépkezelői Olimpián

  2013. május 29., szerda 21:01 Gazdaság Hirdetés

  Magyar hírességek is részt vesznek az immáron tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Axiál Gépkezelői Olimpián, amelyre 2013. június 1-jén, a bajaiak kedvelt üdülőterületén, a Petőfi-szigeten fog sor kerülni.

 • Amistar Top – Univerzális megoldás a zöldségfélék gombabetegségei ellen

  2013. május 29., szerda 08:45 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  2013-ban még több zöldségkultúrában engedélyezve.

 • Új AXIÁL központ építése kezdődik Szolnokon

  2013. május 28., kedd 13:56 Gazdaság Hirdetés

  Az AXIÁL Kft. ügyvezetése elhelyezte az új szolnoki telephelyük alapkövét. A barnamezős beruházással épülő AXIÁL központ átadását 2014. januárjára tervezik. A beruházási program folytatódik.

 • Dupla siker Bábolnán

  2013. május 28., kedd 12:31 Gépészet Hirdetés

  Az Axiál Kft. kiállított gépei közül a Fendt 936 Vario-t és a Framest Reptill 3000-et díjazták idén Bábolnán.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]