Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • POWER ON! Gyáravató ünnepély a Fliegl-nél Mühldorfban

  2013. június 17., hétfő 10:58 Gépészet

  A POWER ON gomb megnyomásával Ilse Aigner – mezőgazdasági miniszter asszony – és Ifj. Josef Fliegl szombaton 11:18 perckor egy új korszak kezdetét indította el.

 • Rába-Volvo együttműködés - Már csaknem 250 cég jelentkezett a beszállítói programba

  2013. június 17., hétfő 10:00 Gépészet

  Eddig csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-holding és a Volvo beszállítói programjába - jelentette hétfői közleményében a győri székhelyű járműgyártó.

 • Minőségi kenőanyagok a legjobb áron!

  2013. június 17., hétfő 09:52 Gépészet

  A gondos gépkezelők tudják, hogy minden dolgosabb időszak előtt érdemes olajcserét végezni járművükön, mert hosszútávon ezzel védi meg a motort. A gyakorlottak azt is tudják, milyen olaj lehet az igazán megfelelő, s ha jó áron sikerül beszerezni, az különös öröm.

 • Gondoskodjon az aratásról már ősszel!

  2013. június 17., hétfő 07:17 Szántóföld

  A repce és a búza terméskilátásai most dőlnek el. Ezért érdemes odafigyelni a részletekre. A Timac Agro talajspecifikus műtrágyacsaládjai a talajhatás működése mellett ügyel a tápanyagellátás hatékonyságára és a megfelelő gyökérzet kialakulására.

 • Lecsengett a tavaszi halpusztulás a Balatonon

  2013. június 16., 11:55 Gazdaság

  Lecsengett a tavaszi halpusztulás a Balatonon, az összesítések szerint idén lényegesen kevesebb haltetemet kellett összegyűjteni, mint az elmúlt évben - mondta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

 • A peronoszpórának és a levéltetveknek is kedvez az időjárás

  2013. június 16., 10:25 Kertészet és szőlészet

  Az utóbbi időszak csapadékos időjárása és a magas légköri páratartalom miatt fokozódik a gyümölcsfák és a szőlő gombás és baktériumos betegségeinek fertőzésveszélye. A kórokozók szaporodásához kedvezőek az időjárási feltételek, ilyenkor a növényvédelmi kezelések elmulasztása súlyos következményekkel járhat. E védekezéshez nyújt segítséget...

 • Enyhe volt a tavaszi halpusztulás a Balatonon

  2013. június 16., 10:12 Állattenyésztés

  Lecsengett a tavaszi halpusztulás a Balatonon, az összesítések szerint idén lényegesen kevesebb haltetemet kellett összegyűjteni, mint az elmúlt évben - tájékoztatta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

 • Erdészek is segítik az árvízi védekezést

  2013. június 16., 10:09 Erdő- és vadgazdálkodás

  Erdészek is segítik az árvízi védekezést utak tisztításával, munkagépekkel, de volt olyan erdőgazdaság, amelyik vadhúst ajánlott fel a gátakon dolgozók ellátására - közölte honlapján az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).

 • Csökkent a riasztások száma az uniós élelmiszerbiztonsági rendszerben

  2013. június 16., 09:03 Gazdaság

  Az előző évhez képest mintegy hetedével, tizennégy százalékkal kevesebb súlyos egészségügyi kockázatra derült fény 2012-ben annak az uniós riasztási rendszernek a keretében, amelynek célja az egészségre ártalmas élelmiszer és takarmány kiszűrése - derül ki az Európai Bizottság által hétfőn közzétett adatokból.

 • Egyszerűbbé tennék a mezőgazdasági öntözést talajvízzel

  2013. június 16., 08:59 Szántóföld

  Egyszerűbb lenne a jövőben a mezőgazdasági öntözéshez igénybe venni a talajvizet, mivel az 50 méteres mélységet meg nem haladó, kizárólag talajvizet használó, mezőgazdasági öntözési kút létesítését a vízügyi hatóságnak csak be kellene jelenteni Győrffy Balázs és Jakab István törvénymódosító javaslata szerint.

 • Svájcban tehénmaratont, Németországban tehénszépségversenyt rendeztek

  2013. június 16., 08:55 Állattenyésztés

  Maureen, a négyéves biotehén győzött a Svájcban rendezett tehénmaratonon, Németországban egy Loh Nastygirl nevű hatéves tehén lett a legszebb a csütörtöki szépségversenyen.

 • Kevesebb lehet a meggy a tavalyinál

  2013. június 16., 08:07 Kertészet és szőlészet

  Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet munkatársai országos szinten a tavalyinál 5-10 ezer tonnával kevesebb meggyre számítanak az idén - közölte az intézet az MTI-vel.

 • Kigyulladt egy szénakazal Dombegyházán

  2013. június 15., szombat 17:39 Gazdaság

  Kigyulladt egy körbálákból összerakott szénakazal Dombegyházán, a nyéki majorban szombat délután - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 • Traktorok, állatsimogató a Vajdahunyadvárban a Múzeumok éjszakáján

  2013. június 15., szombat 17:36 Gazdaélet

  Traktormustra, állatsimogató és vártörténeti séta várja az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján június 22-én a budapesti Vajdahunyadvárban.

 • Június 24-ig jelenthetők be az árvíz okozta mezőgazdasági károk

  2013. június 15., szombat 15:14 Gazdaság

  Az árvíz okozta mezőgazdasági károk bejelentésére legkésőbb június 24-ig van lehetőségük a gazdálkodóknak, a bejelentéseket a falugazdásznál személyesen tehetik meg az érintettek a Nébih honlapjáról is letölthető adatlap kitöltésével - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.

 • Bioetanol termelés világszinten 2012-ben

  2013. június 15., szombat 15:09 Környezetvédelem

  A bioetanol-termelés nagyobbik (63 %-nyi) részét a kukorica fedezi, ezt követi a cukornád (25 %). Éppen ezért e két növény mindenkori terméseredményei a bioetanol-termelés alakulására meghatározólag hatnak. 2012-es évre visszatekintve továbbra is az USA volt a legnagyobb termelő, a világtermelés több mint 60 %-a innen származott. Mint...

 • A civilek tájékoztatást kérnek a földforgalmi törvény tervezete ügyében

  2013. június 14., péntek 18:07 Gazdaság

  A civilek érdemi írásos választ kérnek legkésőbb június 17-ig az írásban benyújtott javaslataikra, valamint a földforgalmi törvény tervezete legújabb változatának nyilvánosságra hozatalát követelik - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége pénteken az MTI-vel.

 • Árvízkárok Fejér megyében

  2013. június 14., péntek 16:05 Gazdaság

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatóságának közlése szerint 880 hektár mezőgazdasági területet, illetve két horgásztavat öntött el az árvíz a megyében.

 • Új öntözőrendszert adtak át Gabonakutató Kft. kiszombori telepén

  2013. június 14., péntek 13:33 Szántóföld

  Uniós támogatással új öntözőrendszert alakítottak ki a Gabonakutató Kft. kiszombori telepén, a 314 hektáros területen nagy értékű vetőmagot állítanak elő – közölte Szilágyi László ügyvezető igazgató pénteken a helyszínen.

 • Nagy értékű traktorok eltulajdonításában résztvevő román férfit vettek őrizetbe

  2013. június 14., péntek 12:19 Gazdaélet

  Őrizetbe vettek egy román állampolgárt, aki részt vett három nagy értékű, Apátfalván ellopott traktor értékesítésében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

 • DORKER Nap Kaposváron: Deutz-Fahr traktorok, prémium munkagépek! (+Képek!)

  2013. június 14., péntek 11:20 Gépészet

  Óriási érdeklődés övezte a DORKER Kft. nyílt napját Kaposváron. Deutz Fahr traktorokkal, munkagépekkel, motor- teljesítmény méréssel és tombolával telt a jó hangulatú rendezvény.

 • Egyre népszerűbbek az Amazone gépek: tárcsa, vetőgép kiváló minőségben! (+Videó)

  2013. június 14., péntek 11:11 Gépészet

  Egyre kedvezőbb ajánlatokkal szolgál a gazdák számára az Amazonen-Werke Kft. A népszerű vetőgépek és tárcsák az aktuális munkák előtt még időben beszerezhetőek. Videónkkal segítünk dönteni: lássuk, mivel kínál többet az Amazone!

 • Agromatic Automatizálási Kft.: GPS, navigáció, korrekciós szolgáltatás felsőfokon! (+Videó)

  2013. június 14., péntek 10:31 Gépészet

  Agromatic Automatizálási Kft. GPS rendszerekkel, korrekciós szolgáltatással foglalkozik. Videó-tudósításunkban vezértermékeikkel – a Trimble navigációs rendszereivel mutatkoztak be a gazdák számára.

 • Megkezdődhet az árvíz utáni kárenyhítés

  2013. június 14., péntek 09:30 Gazdaság

  Az árvízkárok mielőbbi bejelentését javasolja Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter a károkat szenvedett mezőgazdasági termelőknek.

 • A hatóság július 1-jétől indít eljárást a parlagfű-mentesítés elmulasztása miatt

  2013. június 14., péntek 09:26 Gazdaság

  A hatóság július 1-jétől indít eljárást azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

 • Szárazság konferencia – Budapest, 2012

  2013. június 14., péntek 09:15 Gazdaság

  A Monsanto kelet-európai vezetősége már a tavalyi évben is kiemelt figyelmet szentelt az aszály okozta problémák kezelésére.

 • Svájcban tehénmaratont, Németországban tehénszépségversenyt rendeztek

  2013. június 14., péntek 08:32 Gazdaélet

  Maureen, a négyéves biotehén győzött a Svájcban rendezett tehénmaratonon, Németországban egy Loh Nastygirl nevű hatéves tehén lett a legszebb a csütörtöki szépségversenyen.

 • A DERALAND Kft. nagyszabású akciót hirdet: fókuszban a Gangl Docking System gyorskapcsoló rendszer (+Videó)

  2013. június 14., péntek 06:36 Gépészet

  A Deraland Kft. referenciaüzem-programot hirdet legújabb termékükre, a Gangl Docking Systems kapcsoló rendszerre. Az akció keretén belül jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a berendezés. Most videó-összeállításunkkal is bemutatjuk, hogy miért nagyszerű ez az eszköz.

 • Mérsékelje vadkártételét természetes hatóanyagú vadriasztó szerrel!

  2013. június 13., csütörtök 16:06 Gazdaság

  Az erdészeti és csemetekertekben, ültetvényekben, faiskolákban és szántóföldi kultúrákban hatalmas károkat okoz az őz, szarvas és muflon állományok rágása. Ön is megoldást keres?

 • Több mint 10 ezer hektár mezőgazdasági területen keletkeztek károk

  2013. június 13., csütörtök 15:46 Gazdaság

  Az agrártárca eddigi információi szerint több mint 10 ezer hektár mezőgazdasági területen károsított az árvíz, valamint az ezzel összefüggő talajvíz és a védekezés - mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár az MTI érdeklődésére csütörtökön Mohácson.

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Ausztrália: búza - export 2018. július-december: 4,47 millió tonna (-40% vs 2017 azonos időszaka) (Grain Central, 2019-02-15)

EU-28: szójadara - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,6 millió tonna (+4% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

EU-28: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 15,6 millió tonna (-1% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

Kazahsztán: búza - export 2018. szeptember-november: 1,53 millió tonna (+27% vs 2017 azonos időszaka) (UkrAgroConsult, 2019-02-15)

Kína: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 87,5 millió tonna (-7% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

[bezárás x]