Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • 21. Farmer-Expo és 7. Hortico Szakkiállítás Debrecenben

  2012. július 12., csütörtök 09:06 Gazdaság

  A debreceni Farmer-Expo Szakkiállítást idén augusztus 17-20. között szervezzük a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén.

 • Szentlőrinci Gazdanapok

  2012. július 12., csütörtök 08:58 Gazdaság

  Egy híján húsz évesek lettünk. Magunk sem gondoltuk, hogy megérjük a felnőttkort. Nem számítottunk arra sem, hogy kiállítóink és látogatóink ennyi évig, a válságos „nadrágszíjhúzós” időkben is hűségesek lesznek hozzánk. Igaz, mi is megtettünk mindent, ami az erőnkből futotta: igyekeztünk komfortos standokat, nívós szakmai és...

 • Ismét gazdanapok Bábolnán

  2012. július 12., csütörtök 08:39 Gazdaság

  Ebben az évben ismét megnyitja kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szeptember 5-8. között várja nagy szeretettel a szakma iránt érdeklődőket, valamint a látogató közönséget Bábolnára. A legrégebbi mezőgazdasági szakkiállítás immár 27. alkalommal kerül megrendezésre.

 • Bemutatkozik az MMWeber Kft., a GRANIT PARTS mezőgazdasági alkatrészek magyarországi importőre

  2012. július 11., szerda 21:42 Gépészet

  A GRANIT PARTS az európai pótalkatrész-ellátás egyik meghatározó szolgáltatója. A kínálat mintegy 150 000 mezőgazdasági terméket ölel fel, amelyeket 12 különböző katalógusban, az összes műszaki információval együtt találhatnak meg az érdeklődők.

 • Hatékony, gazdaságos tarlóápolás - Szántóföldi bemutatókat tart az IKR

  2012. július 11., szerda 13:30 Gépészet

  Hatékony, gazdaságos tarlóápolás minőségi gépekkel - ez lesz a témája az IKR Termelésfejlesztési és Kereskedelmi Zrt. szántóföldi gyakorlati bemutatójának, amelyet négy helyszínen; Szilen, Bölcskén, Szegváron és Szihalmon tartanak meg július végén. A rendezvényen New Holland erőgépek és Kuhn, Dondi valamint Strom munkagépek lesznek...

 • Korszerűsítse támogatással Bábolna szárítógépét

  2012. július 11., szerda 13:16 Gépészet

  Július 22-ig akár 40-60 százalékos támogatást is igényelhet, ha IKR F3 energiatakarékos adapterrel korszerűsítené Bábolna szárítógépét- hívja fel a figyelmet az IKR Zrt.

 • Délkelet-Európa mezőgazdasági elitjét látta vendégül a Syngenta Budapesten

  2012. július 11., szerda 11:46 Gazdaság

  Az elsősorban a Syngenta közép- és hosszú távú stratégiáját fókuszba állító rendezvényen növénykultúránként megismerhettük az elmúlt évek sikertörténeteit és az ezek mentén kialakított jövőképet, amelynek középpontjában a termelő áll.

 • Traktorok és mezőgazdasági gépek égtek ki Szarvaskenden

  2012. július 11., szerda 09:12 Gazdaélet

  Több traktor és mezőgazdasági munkagép is kiégett a Vas megyei Szarvaskenden - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán az MTI-vel.

 • A megbízható GUMIS partner - TÓBA Gumi Kft.

  2012. július 11., szerda 07:33 Gépészet

  A Tó-Ba gumi kft a nevéből következtetve, gumiabroncs kereskedelem és szervizeléssel foglalkozik. Cégünk 1996-ban alakult magyar tulajdonossal teljes elkötelezettségünk van a meglévő és leendő ügyfeleink felé.

 • Güttler SuperMaxx

  2012. július 11., szerda 07:21 Gépészet

  Talán furcsán hangzik, hogy most értesítjük a gazdálkodókat egy hagyományos kombinátornak tűnő magágykészítőről, hiszen már túl vagyunk a tavaszi magágykészítésen. Mégis most erről a gépről fogunk szót ejteni. A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor.

 • Profittermő LG repcék

  2012. július 10., kedd 13:36 Szántóföld

  A 2011-ben elvetett repcék kaptak bőven hideget, meleget, éppen csak csapadékból jutott kevés. Elég, ha az elmúlt év meleg, száraz őszére – novemberben az ország területén egy csepp eső sem esett – és a hazánkban is szokatlanul zord, hótakaró nélküli telére gondolunk. Ezek nyoma látszik a statisztikai adatokban és az áttelelt...

 • Zöldtrágyavetés TP Professional aprómagvető adapterrel

  2012. július 10., kedd 10:41 Gépészet

  A zöldtrágyázás talajtermékenységre gyakorolt pozitív hatását ma már senki sem vonja kétségbe. A különböző médiákban megjelent cikkek, tanulmányok, illetve a nyugat-európai országokból érkező információk sok ismeretet továbbítottak a hazai növénytermesztőknek, így ma már hazánkban is egyre jobban terjed a zöldtrágyázás alkalmazása.

 • Tápanyag visszapótlás Fliegl pótkocsikkal

  2012. július 10., kedd 10:23 Gépészet

  Nagyon fontos szempont, hogy az állattartó telepeken képződő szerves trágya mindig visszajusson a szántóföldre. A Fliegl mind a szerves trágya, mind pedig a folyékony trágya esetében kiváló pótkocsikat tud ajánlani.

 • Istállótűzben elpusztult tizennégyezer naposcsibe Fejér megyében

  2012. július 10., kedd 09:27 Gazdaélet

  Leégett egy baromfiistálló tetőszerkezete a Fejér megyei Mátyásdombon, a tűzben mintegy 14 ezer naposcsibe elpusztult - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

 • Új törvény lép az agrárpiaci rendtartás helyébe

  2012. július 10., kedd 08:40 Gazdaság

  A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a közeljövőben minél több ágazatban jöjjön létre szakmaközi szervezet - hangsúlyozza a szaktárca annak kapcsán, hogy elfogadta hétfőn az Országgyűlés a szakmaközi szervezetekről és az agrárpiaci szabályozásról szóló törvényt, amely az agrárpiaci rendtartásról szóló jogszabály helyébe lép.

 • Több év börtön a rossz élelmiszerért, idén is folytatódik a dinnyepromóció

  2012. július 09., hétfő 10:20 Gazdaság

  Az idén is folytatódik a magyar dinnye promóciója, a rossz minőségű élelmiszerek forgalmazói pedig több év börtönt is kaphatnak. Kormányzati akciótervet fogadtak el a parlagfű ellen, míg az aprófalvak önkormányzatai keresik a megmaradás lehetőségeit. Agrárhírek az országból.

 • Repce termesztése: Dekalb akadémia II.

  2012. július 09., hétfő 09:22 Szántóföld

  A repce természetes életfolyamatának a része a becők felnyílása, a mag kipergése. A növény ezzel a folyamattal a természetes fajfenntartást szolgálja, azonban ez a tulajdonság jelentős terméskiesést és veszteséget okozhat a termelőknek.

 • Repce termesztése: Dekalb akadémia I.

  2012. július 09., hétfő 08:53 Szántóföld

  A DEKALB-hibridnemesítés az elmúlt 15 évben az OGURA-INRA eljárás meghonosításával csúcstechnológiájú hibrideket nemesített Európa-szerte, és sikerült bevezetnie olyan, egyre értékesebbé váló tulajdonságokat, mint például a megbízhatóság és kezelhetőség az újgenerációs, nagy teljesítményű repcehibridek növekvő portfoliójába.

 • Darázs repült a fülkébe, árokba borult a kombájnnal (+Képek)

  2012. július 08., 16:42 Gazdaélet

  Árokba borult egy kombájn Szolnokon vasárnap, kiemeléséhez a szolnoki tűzoltók nyújtottak segítséget – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

 • Meghosszabbították a fagykár hitelkérelmek benyújtási határidejét

  2012. július 08., 11:40 Gazdaság

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) két-két hónappal meghosszabbítja a 2011. májusi fagykárokra igénybe vehető hitelkérelmek benyújtási és elbírálási határidejét - közölte a VM.

 • Javában zajlik az aratás, a termés minősége vegyes

  2012. július 08., 10:22 Gazdaság

  Országszerte javában zajlik az aratás, az őszi búza termésátlaga 3,3 és 4,5 tonna között szóródik hektáronként, és a learatott gabona minősége is vegyes, sok helyütt nem tett jót a szárazság.

 • Üvegházhatású gázok visszaszorítása

  2012. július 07., szombat 14:23 Környezetvédelem

  Németországban a Szövetségi Környezeti Hivatal (UBA) számításai szerint 2011-ben országukban a korábbi évinél 2 %-kal kevesebb üvegházhatású gáz került a légtérbe.

 • A kukorica, a paradicsom, a baromfi és a vadak is megsínylik a kánikulát

  2012. július 06., péntek 13:51 Időjárás

  Óriási károkat okoz a mezőgazdaságnak az aszály és a napok óta tartó kánikula. A legnagyobb veszélyben a kukoricatermés van, de a paprika és a paradicsom is megsínyli a szokatlan meleget. A szakértők szerint katasztrofális következményekkel járhat, ha nem enyhül az afrikai hőség.

 • Kreatív öntözőszerkezet kerékpáron (Képek)

  2012. július 06., péntek 12:31 Gazdaélet

  Pozderka János rákóczifalvi nyugdíjas kerékpárokból, vasrácsokból, vízvezeték-csövekből és szórófejekből készített öntözőszerkezet, amellyel paprikaföldjét is öntözi. Az állítható távolságú szórófejekhez fúrt kútból, tömlőn jut el a víz.

 • Energiatermelési célok

  2012. július 05., csütörtök 20:08 Környezetvédelem

  Az Európai Bizottság 2050-ig a térségi légszennyezettséget 80 százalékkal szeretné csökkenteni. A Világ Klímatanácsa (IPPC) szerint komoly remény van arra, hogy 2050-ben a termelt energiának kétharmada megújuló energiaforrásokból származzon. A bioüzemanyagok, a szoláris fotovoltaikus és szélenergia globális piacai 2011-ben – a 2010....

 • Szalmabála okozta a halálát

  2012. július 05., csütörtök 18:07 Gazdaélet

  Szalmabála okozta egy 44 éves férfi halálát Mezőfalván - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

 • Százmilliárdos beruházási hitelprogramot indít az OTP

  2012. július 04., szerda 18:52 Gazdaság

  Százmilliárd forint keretösszegű hitelpályázatot indít vállalati ügyfelei részére az OTP Bank, amelynek egyik prioritása az európai uniós pályázati forrásokból tervezett - ezen belül is kiemelten a feldolgozóipari, a mezőgazdasági és az élelmiszeripari - beruházások finanszírozása.

 • A fiatal gazdák induló támogatását július közepén hirdetik meg

  2012. július 04., szerda 15:13 Gazdaság

  Július közepén hirdetik meg a fiatal gazdák induló támogatását, amelynek finanszírozására összesen négymilliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai háttérbeszélgetésen.

 • Csatlakozzon a Yara oldalához a Facebookon!

  2012. július 04., szerda 12:43 Gazdaság

  Az elmúlt években több kutatás is bizonyítja, hogy a magyar mezőgazdaság szereplői közt generációváltás zajlik. A rendszerváltáskor földhöz jutott gazdák felnőtt gyermekei veszik kezükbe a gazdaság irányítását. Ők azok, akik már a kor elvárásainak megfelelő technikai, informatikai, információ-szerzési képességekkel felvértezve végzik...

 • 40 milliárd forint állattartó telepek korszerűsítésére

  2012. július 04., szerda 09:54 Gazdaság

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 40 milliárd forint keretösszegű pályázatot indít állattartó telepek korszerűsítésére – jelentette be Fazekas Sándor tárcavezető szerdán az m1 Ma Reggel című műsorában.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]