A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • A honlap nevének kiválasztása – internetes praktikák II.

  2013. szeptember 30., hétfő 07:55 Gazdaság

  Online kommunikációval foglalkozó sorozatunk első részében a weboldal létrehozásával illetve frissítésével kapcsolatos kezdeti lépésekről írtunk. Most a domain (domain = webcím, a honlap egyedi azonosítója) nevének kiválasztási trükkjeit foglaljuk össze.

 • A Vogel-Noot talajművelő eszközei a 76. OMÉK területén. Kiemelt sztár: ProfiDrill D vetőgép (+ VIDEO)

  2013. szeptember 30., hétfő 07:24 Gépészet

  A hazai viszonylatban is egyre több gazdálkodót sikerre segítő, kiváló ár-érték arányú Vogel-Noot termékek a 76. OMÉK területén is megtalálhatók voltak. A figyelmét a legapróbb részletekre is kiterjesztő gyártó ezúttal is kedveskedett újdonságokkal az érdeklődőknek.

 • Navracsics: a kormány kinyitja az emberek előtt az elzárt területeket

  2013. szeptember 29., 07:48 Gazdaság

  A kormány kinyitja az emberek előtt az elzárt területeket, így például az eddig elzárt turistautakat, erdei utakat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. látogatói központ és vadászkápolna avató ünnepségén Olaszfalu-Alsóperén szombaton.

 • Halpusztulás a Kapos Tolna megyei szakaszán

  2013. szeptember 29., 07:13 Gazdaság

  Halpusztulást észleltek horgászok, természetbarátok a Kapos Tolna megyei szakaszán, a szennyezett folyórészen több hatóság helyszíni szemlét tart.

 • Tájrehabilitációs projektet zárt a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

  2013. szeptember 28., szombat 09:45 Környezetvédelem

  Több mint 176 millió forintból mintegy 160 hektárnyi rét és legelő növénytársulásait állította vissza eredeti állapotába a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága - tájékoztatta Ilonczai Zoltán ökológiai szakreferens az MTI-t.

 • Fazekas Sándor: jelentősen nőtt a gazdálkodók száma

  2013. szeptember 28., szombat 09:35 Gazdaság

  Az elmúlt három évben jelentősen nőtt a gazdálkodásból élők száma és ezzel párhuzamosan a szarvasmarha állomány Magyarországon – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcag határában, a Szilágyi Gazdaság húsmarha telepének avató ünnepségén.

 • John Deere harvester bemutató, STIHL Timbersports Show az V. InnoLignumon! (+Videó)

  2013. szeptember 28., szombat 07:27 Erdő- és vadgazdálkodás

  A soproni InnoLignum erdészeti és faipari rendezvénysorozaton idén is pezsgett az élet, dübörögtek a gépek! Az Agroinform stábja a legemlékezetesebb pillanatokat örökítette meg, -érdemes megnézni a videónkat!

 • Élelmiszeripari kódexet készít a NAK

  2013. szeptember 28., szombat 06:56 Gazdaság

  Az ágazatot átfogó élelmiszeripari kódexet készít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - számol be róla a Magyar Nemzet szombati cikkében.

 • Fazekas: van jövőképe a mezőgazdaságnak

  2013. szeptember 27., péntek 19:37 Gazdaság

  A magyar mezőgazdaság jövőképéről, perspektívájáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcagon, a Szilágyi Gazdaság húsmarhatelepének avató ünnepségén.

 • A soproni Ligneum lett az év ökoturisztikai látogatóközpontja

  2013. szeptember 27., péntek 11:30 Gazdaság

  A soproni Ligneum, a Nyugat-magyarországi Egyetem látogatóközpontja nyerte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a nemzetgazdasági tárca (NGM) és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által meghirdetett "Az év ökoturisztikai létesítménye 2013" pályázatot a látogatóközpont kategóriában, míg a tanösvények közül a csopaki Pele-körút nyert.

 • Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ültetvény Budakeszin

  2013. szeptember 27., péntek 08:30 Kertészet és szőlészet

  A természeti értékek megőrzését fontosnak tartó Pilisi Parkerdő Zrt.-nek köszönhetően megnyílt a Budakeszi Tündérkert új, a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató része.

 • VM: újabb földhaszonbérleti szerződéseket adtak át

  2013. szeptember 27., péntek 08:17 Gazdaság

  A kormányzat célja, hogy minél több fiatal gazda és családi vállalkozás kapjon földet - a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint a többi között ezt hangsúlyozta Bitay Márton, a tárca állami földprogramért felelős államtitkára csütörtökön a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) látogatóközpontjában, ahol...

 • Az IGC javította a globális búzaterméssel kapcsolatos várakozását

  2013. szeptember 27., péntek 08:04 Szántóföld

  Javított a világ búzatermésére vonatkozó előrejelzésén csütörtökön a Nemzetközi Gabonatanács (IGC), amely kisebb kukoricaterméssel számol ugyanakkor globálisan az eddig vártakhoz képest.

 • Földhaszonbérlet - Gondban a juhászok

  2013. szeptember 27., péntek 07:56 Állattenyésztés

  Az állami pályázatokon gyakran nem az évtizedek óta juhtartással foglalkozók nyernek, ezért a döntően bérelt földet használó juhászok nehéz helyzetbe kerülnek - számol be róla pénteki cikkében a Világgazdaság.

 • Jövőre 7 százalékkal csökken az EU cukorgyártása

  2013. szeptember 26., csütörtök 20:45 Gazdaság

  Az Európai Bizottság azzal számol, hogy a 2013/2014-es idényben 7 százalékkal csökken az Európai Unió cukorgyártása a hamarosan lezáródó piaci évhez képest.

 • Új energiafűzfajta nemesítésén dolgozik egy dombóvári cég

  2013. szeptember 26., csütörtök 20:34 Gazdaság

  Az eddigieknél nagyobb hozamú és megbízhatóbb energiafűzfajta nemesítésén dolgozik a dombóvári Agrár-Béta Kft. a Magyar Tudományos Akadémia szegedi biológiai kutatóközpontjával közös, több mint 500 millió forintos projektben.

 • Üzemelhet a Kőröstej sajtüzemének hajdúböszörményi csarnoka (+Video)

  2013. szeptember 26., csütörtök 16:19 Gazdaság

  Átadták a Kőröstej cégcsoport sajtüzemének új üzemrészét csütörtökön Hajdúböszörményben.

 • A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot

  2013. szeptember 26., csütörtök 13:57 Gazdaság

  A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

 • Mennyibe kerül a szilva, krumpli, zöldborsó, alma? - Nagybani körkép

  2013. szeptember 26., csütörtök 10:43 Terménypiacok

  Milyen áron kél a karfiol, burgonya, szilva, alma, zöldborsó, paradicsom, zöldbab a hazai és a nemzetközi piacokon? Megtudhatja a legfrissebb agrárkutatási jelentésből.

 • A kukorica és a búza világpiaci ára - AKI jelentés

  2013. szeptember 26., csütörtök 09:58 Terménypiacok

  Rekordnak számító globális kukoricatermés várható a 2013/2014. gazdasági évben: a 957 millió tonnára prognosztizált kibocsátás közel 100 millió tonnával múlhatja felül az előző szezonét. A bőséges termés az élelmezési és takarmányozási célú felhasználás növekvő igényeinek kielégítése mellett a készletek feltöltéséhez is elegendőnek...

 • Őszi haltelepítés a Balatonon

  2013. szeptember 26., csütörtök 09:28 Gazdaság

  Hétfőn megkezdődnek az őszi balatoni haltelepítések, mintegy 315 tonna pontyot és több száz darab süllőt, csukát, harcsát engednek a tóba 19 helyszínen december közepéig - tájékoztatta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

 • A vártnál több kukorica terem az idén

  2013. szeptember 26., csütörtök 09:16 Szántóföld

  Lényegesen nagyobb a korábban becsültnél a várható kukoricatermés - írta a Magyar Nemzet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legfrissebb felmérésére hivatkozva.

 • Ígéretes piac a magyar meggy számára Olaszország

  2013. szeptember 25., szerda 21:03 Kertészet és szőlészet

  Olaszország jó piaci lehetőséget kínál a magyar meggytermelők számára - mondta Csizmadia György, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke, a Gyümölcs Főbizottság elnöke az MTI-nek szerdán a Macfrut szakkiállításon, az olaszországi Cesenában.

 • Magyar gazdák helyzetével ismerkedett Budai Gyula Kárpátalján

  2013. szeptember 25., szerda 20:47 Gazdaság

  Magyar mezőgazdasági vállalkozók helyzetével ismerkedett és gazdafórumon vett részt Kárpátalján Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán.

 • Tokaj-Hegyalján október közepén kezdődhet a nagyszüret

  2013. szeptember 25., szerda 17:39 Kertészet és szőlészet

  A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken várhatóan október közepén kezdődik a nagyszüret, ekkortól kezdik szedni a tőkékről a hagyományos fajtákat, a furmintot és a hárslevelűt, ugyanakkor a korán érő sárga muskotály szőlő felvásárlása már befejeződött - tájékoztatta Goreczky Gergely, a Tokaj Kereskedőház Zrt., Magyarország egyetlen állami...

 • VM: nincs tájékoztatási kötelezettségük a gazdálkodóknak a Négy Mancs felé

  2013. szeptember 25., szerda 17:38 Gazdaság

  A magyarországi gazdálkodóknak nincsen semmilyen tájékoztatási kötelezettségük a Négy Mancs nevű állatvédő szervezet felé - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), miután arról értesült, hogy aktivisták a magyar libatenyésztőket zaklatják.

 • Itthon vagy!-hétvége - Szüreti programmal készülnek Szekszárdon

  2013. szeptember 25., szerda 17:25 Kertészet és szőlészet

  Hagyományos szüreti programot rendeznek Szekszárdon szombaton az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű sorozathoz kapcsolódva, a történelmi borvidék vendége lesz Kóbor János, az Omega együttes énekese és Rákay Philip, a rendezvény ötletgazdája, az M1 és az M2 programigazgatója.

 • Kiemelkedő kórusok lépnek fel az Európai Bordalfesztiválon

  2013. szeptember 25., szerda 16:59 Kertészet és szőlészet

  Az Európai Bordalesztivál két évtizedes történetének legmagasabb színvonalat képviselő kórusai kaptak meghívást a férfikarok ezen találkozójának idei fellépéseire, amelyeket szeptember 27. és 29. között tartanak a villányi borvidék több pincészetében és Pécsen.

 • Itthon vagy!-hétvége - Színes programok Veszprém megyében

  2013. szeptember 25., szerda 16:23 Gazdaság

  Szent Mihály-napi búcsú, szakrális emlékek, gasztronómiai programok várják az érdeklődőket Veszprém megyében az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyam részeként; a megyéből több mint száz település csatlakozott a közmédia felhívásához.

 • Az Európai Bizottság már most megnyitná az uniós borpiacot Moldova előtt

  2013. szeptember 25., szerda 15:49 Kertészet és szőlészet

  Az uniós piac mielőbbi teljes megnyitását javasolja az Európai Bizottság a Moldovából származó borok importja előtt.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Növényvédő szer kereső

[bezárás x]