Válasz erzsii408 #34665. hozzászólásáraIlletve tavaly augusztusában volt egy nagy ellenőrzés ami során mindent rendbe találtak
És a jegyzőkönyvben is minden úgy van ahogy kell
Sehol nem volt erről szó
Válasz thomas73 #34657. hozzászólásáraSzia van a családba hogy semmit nem kapott ő neki is ez van írva. Meg nekünk fizettek de nem a teljest és nekünk is , értetlenül állunk előtte
Válasz Hogel #34660. hozzászólásáraHát értetlenül álltak előtte a kormanyhivatalnal is, mert állandó gyep terület, ami érzékeny illetve natura2000
És nincs rajta semmi, ami indokolta volna hogy azzá tegye
Ha nem igaz a hír, hogy üres a kassza, akkor fogják küldeni az eddig visszatartott pénzeket,, vagy pontot tesznek a büntetésekre. Onnantól nem kell várni, hogy majd kis késéssel megküldik.
Válasz erzsii408 #34659. hozzászólásáraIgen, ezt változásátvezetésnek hívják, és az egységes kérelemben lehet elindítani.Azonban ha az eljárás során mégis azt állapítják meg hogy egy bizonyos része nem támogatható , akkor az a terület túligénylésnek minősül, és méretének a többi igényelt területedhez viszonyított arányától függően elég nagy szankcióval is járhat.Továbbá késleltető hatással van az összes kifizetésedre.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van e olyan aki úgy járt hogy a TMR állandó gyepnek jo reszet nem támogathatóvá tette 34ha róla lenne szó , erről nem érkezett sehonnan semmi számunkra csak a területalapú beadása során szembesültünk vele
Beszéltünk az illetékes kormányhivatalal akik azt mondtak hogy be kell rajzolni az egészet és ilyen kérelmet kell vele elindítani amiben beleirjuk azt amit mondtak
Hogy ha valaki járt ugy az kapott következő időszakban az adott területre támogatást illetve mennyi idő volt mire lett belőle valami
Válaszokat előre is köszönöm
Ekkor mondta a falugazdi, hogy virágzásig kell mindent aminél nem feltétele a támogatásnak bizonyos termésmennyiség pl szója, borsó..igaz ez nem idén volt..
De erről szerintem az ellenőrök sem tudnak.
Válasz Hogel #34644. hozzászólásáraSzia az a kérdés hogy milyen kultúra volt benne. Le jelenteni minden képpen le kell ki véve ha víz borította mert akkor csak a kárenyhítési rendszerbe kell jelenteni és a támogatás ugyan úgy jár rá plusz a kárenyhítés. Nekem három egymást követő évben volt vismajor és nem befolyásolta a kifizetést.
Válasz Hogel #34644. hozzászólásáraMennyire tuti, hogy elfogadják a vis maior bekövetkeztét? Ritkán bólintanak rá. Én csak a saját példámat tudom elmondani. 2022-es aszály!! Helyi illetékes hivatal elfofadta a vis maiort. Ennek ellenére elindult a folyamat amiben ezt nem vették figyelembe. Szerintük hibás gazdálkodási napló nem is vetettem stb.. pénz évekig semmi. Fellebezés után nagynehezen elengedték a büntetést.
Na most ez elfogadott vis maior-ral.
Sziasztok, tudja valaki biztosra, hogy vis maior jelentés után mennyi idővel lehet betárcsázni az adott kultúrát?
Illetve ha nem vetem el újra, akkor nem is lehet rá kárenyhítést kérni?
Mert egy ilyet találtam :" Fontos, hogy az MKR kárbejelentő kérelemben nem személyesül meg a vis maior kérelembe bejelentett hasznosítás, és így nem tehető rá kárbejelentés. Ez esetben kizárólag abban az esetben tehető kárbejelentés, ha az egységes kérelembe betakarítás célú másodvetésként bejelentésre és elvetésre kerül a nevezett kultúra legkésőbb 2025. július 15-ig."
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraErdőszerkezet-átalakítást ma érkezett kifizetés.
EMVA-erdőtelepítés, szálas- és szemes fehérje, AKG és erdőtűz megelőzés kifizetés van még hátra.
Válasz vargazoltan.83 #34630. hozzászólásáraIgen, elutasítottat kaptam. Méhekre veszélyes szer miatt, a segédanyagban volt ilyen. Pedig a rendeletben benne volt, de a szer engedélyezési okiratában nem!!
Válasz kata65 #34623. hozzászólásáraHát én is így gondolom, hogy ez lenne már a minimum. Nem tudom, hogy miért tesznek különbséget és mások miért kapják meg hamarabb.
Válasz Füle #34619. hozzászólásáraÉn sem értem, ahogy azt sem màr nagyobb gazdák ( 500 ha ) felettiek is megkapták, pedig elvileg először a kis és családi gazdaság kapja.
34719 hozzászólás
Akik nem kaptak még jóváhagyást ÖKO/AKG, nekik is 05.05. feldolgozás alatti?
Csak azért furcsa,mert már a többi jogcímre megjött a pénz,hiánytalanul,ellenőrzésről meg nem tudok,hogy lett volna....
Válasz erzsii408 #34665. hozzászólásáraIlletve tavaly augusztusában volt egy nagy ellenőrzés ami során mindent rendbe találtak
És a jegyzőkönyvben is minden úgy van ahogy kell
Sehol nem volt erről szó
Válasz thomas73 #34657. hozzászólásáraSzia van a családba hogy semmit nem kapott ő neki is ez van írva. Meg nekünk fizettek de nem a teljest és nekünk is , értetlenül állunk előtte
Válasz Hogel #34660. hozzászólásáraHát értetlenül álltak előtte a kormanyhivatalnal is, mert állandó gyep terület, ami érzékeny illetve natura2000
És nincs rajta semmi, ami indokolta volna hogy azzá tegye
Új ember került a kifizetések élére.

Ha nem igaz a hír, hogy üres a kassza, akkor fogják küldeni az eddig visszatartott pénzeket,, vagy pontot tesznek a büntetésekre. Onnantól nem kell várni, hogy majd kis késéssel megküldik.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/viski-jozsef-igy-gyorsulnak-a-palyazati-kifizetesek-81906-001?web_notification=1&message_name=Bennfentes+p%C3%A1ly%C3%A1zati+inform%C3%A1ci%C3%B3k+az+%C3%BAj+%C3%A1llamtitk%C3%A1rt%C3%B3l
https://www.agroinform.hu/gazdasag/viski-jozsef-igy-gyorsulnak-a-palyazati-kifizetesek-81906-001?web_notification=1&message_name=Bennfentes+p%C3%A1ly%C3%A1zati+inform%C3%A1ci%C3%B3k+az+%C3%BAj+%C3%A1llamtitk%C3%A1rt%C3%B3l
Válasz thomas73 #34662. hozzászólásáraHa minden jó lenne, jóváhagyott lenne a státusz, eljárás lezárult,valami nemfrankó,de ne így legyen
Te kaptál most elutasítót?Az várható?
Válasz kovacsviktoraggtelek #34661. hozzászólására
Válasz thomas73 #34657. hozzászólásáraNemsokára elutasító határozat az ügxfélkapun
Válasz erzsii408 #34659. hozzászólásáraIgen, ezt változásátvezetésnek hívják, és az egységes kérelemben lehet elindítani.Azonban ha az eljárás során mégis azt állapítják meg hogy egy bizonyos része nem támogatható , akkor az a terület túligénylésnek minősül, és méretének a többi igényelt területedhez viszonyított arányától függően elég nagy szankcióval is járhat.Továbbá késleltető hatással van az összes kifizetésedre.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van e olyan aki úgy járt hogy a TMR állandó gyepnek jo reszet nem támogathatóvá tette 34ha róla lenne szó , erről nem érkezett sehonnan semmi számunkra csak a területalapú beadása során szembesültünk vele
Beszéltünk az illetékes kormányhivatalal akik azt mondtak hogy be kell rajzolni az egészet és ilyen kérelmet kell vele elindítani amiben beleirjuk azt amit mondtak
Hogy ha valaki járt ugy az kapott következő időszakban az adott területre támogatást illetve mennyi idő volt mire lett belőle valami
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz thomas73 #34657. hozzászólásáraSzia, nekem is így van.
Sziasztok!Ma megjelent az AÖP-nél,hogy az eljárás lezárult,de se határozat,se pénz...másnál is van ez?
Válasz trikolor5 #34654. hozzászólásáraBocs de az öko termeléshez kötött fogalom
Válasz trikolor5 #34654. hozzászólásáraMenjünk már át az öko topic ba, mert mindjárt kibannolnak :)
Válasz Hogel #34653. hozzászólásáraNekem az olajtököt szeptemberben nem öko miatt keresték, hanem termeléshez kötött támogatás miatt.

Ekkor mondta a falugazdi, hogy virágzásig kell mindent aminél nem feltétele a támogatásnak bizonyos termésmennyiség pl szója, borsó..igaz ez nem idén volt..
De erről szerintem az ellenőrök sem tudnak.
Válasz trikolor5 #34652. hozzászólásárahonnan van az információd arra vonatkozóan, hogy ökoban a tököt virágzás kezdete után be lehet tárcsázni?
Válasz Hogel #34650. hozzászólásáraPrivát sajna nem jut el hozzám. Freemailom már nem él.
Válasz Hogel #34644. hozzászólásáraSzia az a kérdés hogy milyen kultúra volt benne. Le jelenteni minden képpen le kell ki véve ha víz borította mert akkor csak a kárenyhítési rendszerbe kell jelenteni és a támogatás ugyan úgy jár rá plusz a kárenyhítés. Nekem három egymást követő évben volt vismajor és nem befolyásolta a kifizetést.
Válasz trikolor5 #34648. hozzászólásáraÍrtam privátban
Válasz Hogel #34646. hozzászólásáraAz a baj a vismajoral mindent fog mint a piros hetes soha többet inkább szankció jóval olcsóbb
Válasz Hogel #34644. hozzászólásáraMennyire tuti, hogy elfogadják a vis maior bekövetkeztét? Ritkán bólintanak rá. Én csak a saját példámat tudom elmondani. 2022-es aszály!! Helyi illetékes hivatal elfofadta a vis maiort. Ennek ellenére elindult a folyamat amiben ezt nem vették figyelembe. Szerintük hibás gazdálkodási napló nem is vetettem stb.. pénz évekig semmi. Fellebezés után nagynehezen elengedték a büntetést.
Na most ez elfogadott vis maior-ral.
Valakinek esetleg Natura 2000-ről valami?
Válasz papszi06 #34645. hozzászólásáraA kérdésre koncentráljunk :)
Válasz Hogel #34644. hozzászólásáraNem is kapsz támogatást jövő jun 30-ig
Sziasztok, tudja valaki biztosra, hogy vis maior jelentés után mennyi idővel lehet betárcsázni az adott kultúrát?
Illetve ha nem vetem el újra, akkor nem is lehet rá kárenyhítést kérni?
Mert egy ilyet találtam :" Fontos, hogy az MKR kárbejelentő kérelemben nem személyesül meg a vis maior kérelembe bejelentett hasznosítás, és így nem tehető rá kárbejelentés. Ez esetben kizárólag abban az esetben tehető kárbejelentés, ha az egységes kérelembe betakarítás célú másodvetésként bejelentésre és elvetésre kerül a nevezett kultúra legkésőbb 2025. július 15-ig."
Válasz Attila_50906 #34642. hozzászólásáraMég mindig semmi...
2023-as Aöp fellebbezésre valakinek valami érdemi válasz???
Elvileg júni 30 ig !
Sziasztok,valaki nem tudja a földalapútámogatásnak mi határ ideje mire ki kell utalják..
Válasz lajoskam #34638. hozzászólásáraDe jóóó!
Nekem tavaly október 10-én nyúltak hozzá utoljára.
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraTegnap AKG kifizetés határozat. Bács-Kiskun megye.
Fontos!
Akinek van vissza dobott AKG/öko ültetvény pályázata, annak üzenik, hogy módosítva lett a jogszabály. Pár hét és lesz javított határozat.
Nekem legalábbis ügyfélszolgálaton ezt írták.
https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/kozos-agrarpolitika/108732-modosult-az-st-akg-ultetvenyekkel-kapcsolatos-resze
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraMég ebben a szezonban egy fillér sem!
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraZöldség.
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraErdőszerkezet-átalakítást ma érkezett kifizetés.
EMVA-erdőtelepítés, szálas- és szemes fehérje, AKG és erdőtűz megelőzés kifizetés van még hátra.
Válasz L.L. #34632. hozzászólásáraSemmit !!!
Ezen a héten senki nem kapott semmilyen kifizetést?
Válasz vargazoltan.83 #34630. hozzászólásáraIgen, elutasítottat kaptam. Méhekre veszélyes szer miatt, a segédanyagban volt ilyen. Pedig a rendeletben benne volt, de a szer engedélyezési okiratában nem!!
Sziasztok! 2023-as AÖP fellebbezés valakinek esetleg került elbîràlàsra?
Válasz sydny #34627. hozzászólásáraNekem is váltás volt AÖP 05.09-én, de részfizetés sem volt.
Válasz kata65 #34626. hozzászólásáraMost néztem. Semmi. Maradt a 05.05.
AÖP-nél státuszváltás 05.09.Ez már végelszámolás lesz, mert részfizetést már kaptam.
Válasz Almi26 #34622. hozzászólásáraNekem is, azóta semmi változás.
Neked?
Válasz kata65 #34623. hozzászólásáraHát én is így gondolom, hogy ez lenne már a minimum. Nem tudom, hogy miért tesznek különbséget és mások miért kapják meg hamarabb.
Natura gyep nekem most kezdett el mozogni
Válasz Almi26 #34622. hozzászólásáraMàr nálunk kellene lenni az okiratoknak.
Válasz Füle #34621. hozzászólásáraReméljük, hogy a beadásig lesz döntés azért
Nekem 05.05. feldolgozás alatti.
Válasz kata65 #34620. hozzászólásáraÚgy látszik nem kell keresni a logikát!Várunk,mást úgysem tudunk csinálni!Addig nem adjuk be a 2025-ös kérelmet!
Válasz Füle #34619. hozzászólásáraÉn sem értem, ahogy azt sem màr nagyobb gazdák ( 500 ha ) felettiek is megkapták, pedig elvileg először a kis és családi gazdaság kapja.